Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Γ. ΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 27/3/2012

Το Λαϊκό Κίνημα είναι ο μόνος φορέας που εκφράζει σήμερα την πραγματική ανάγκη του πολίτη της χώρας. Είναι το μόνο από τα λογής Κινήματα και Κόμματα, που απαντά σε ένα «διότι» για κάθε «γιατί». Και είναι το μόνο, που μέσα από τη λαίλαπα και την αμφισβήτηση, διατυπώνει ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ πρόγραμμα, χωρίς ακρότητες και εντυπωσιασμούς. Δείχνει το δρόμο, μέσα στα χαλάσματα και κυρίως, ΔΕΝ παραμένει σε μια στείρα στάση «αντί», αλλά προτείνει.
Η σημαντικότερη, όμως, συνεισφορά του, είναι ότι δεν επιλέγει την πρακτική του διαχωρισμού των Ελλήνων στα παραδοσιακά στερεότυπα «δεξιά – αριστερά», αλλά επιδιώκει να ενώσει τους πάντες, σε μια νέα αλλά πολύ παλιά πραγματικότητα.

Είναι γεγονός ότι η συνεχής αποδόμηση των μεγάλων κομμάτων, των κομμάτων εξουσίας, όπως γνωρίζαμε επί 10ετίες, έχει δημιουργήσει πολλά κινήματα, κάθε είδους. Όλα έχουν ως αφετηρία τους το αντι-μνημόνιο και γύρω από αυτό το αντί τους περιστρέφονται. Δεν έχουν παρουσιάσει κάτι που να οδηγεί σε μια διέξοδο από το σημερινό αδιέξοδο. Όμως, έχουν καταφέρει να κερδίσουν τις εντυπώσεις, διότι διαθέτουν χρηματοδότες, άγνωστο ποιους και με τι κόστος. Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργούνται «γενόσημα» κόμματα, μια λέξη της μόδας, που δεν έχουν σκοπό να διαφέρουν σε κάτι από τα υπάρχοντα. Καταφέρνουν να κερδίσουν ακροατήριο και παλαμακιστές, καταφέρνουν να στήσουν γραφεία και παραρτήματα σε όλη τη χώρα. Πώς; Με ποιο τρόπο; Και το σημαντικότερο, δε θεωρούν εαυτούς ικανούς να κυβερνήσουν αλλά περιμένουν το «Μεσσία»!
Αυτά τα γενόσημα, λόγω της παρουσίας τους σε διάφορους χώρους, έχουν καταφέρει να κερδίσουν την «καρδιά» πολλών από τους αγαπητούς φίλους. Γιατί; Διότι εκφράζουν ένα στείρο «αντί» σε ωραίο περιτύλιγμα! Άρα; Αυτό που κατακρίνουν το ασπάζονται, χωρίς μάλιστα να το περάσουν από κρίση. Υιοθετούν αρχές και θέσεις που δε θα υιοθετούσαν λίγο καιρό πριν. Απλά, η σημερινή κινητικότητα των γενόσημων εντυπωσιάζει! Όπως εντυπωσίαζε η φούσκα, στην οποία ζούσαμε όλοι μας επί τόσες 10ετίες.
Το Λαϊκό Κίνημα ΔΕΝ έχει καταφέρει να επιτύχει την ανάλογη διείσδυση στην κοινωνία. Οι λόγοι είναι γνωστοί σε όλους. Εκτιμώ πως αυτό θα ξεπεραστεί πολύ σύντομα. Όμως, έχει μεγαλύτερη αξία, όλοι όσοι είναι μέλη του, όσοι είμαστε μέλη του, να σταματήσουμε να λοξοκοιτάμε προς άλλους σχηματισμούς με αμφίβολη πολιτική κατεύθυνση, με παράλληλη εκδήλωση εσωστρέφειας. Είναι αδιανόητη η επιλογή του να πατάνε κάποιοι σε πολλές βάρκες. Ως πολιτική επιλογή δεν εξυπηρετεί τους ίδιους, αλλά και προκαλεί προβλήματα στο Λαϊκό Κίνημα. Δεν πρέπει και δε μπορεί να αποτελέσει το Λαϊκό Κίνημα το προσωρινό καταφύγιο του οιουδήποτε πολιτικά άστεγου ή του οιουδήποτε οδοιπόρου. Το Λαϊκό Κίνημα πρέπει να στηριχτεί από τα μέλη και τους φίλους του και να αρχίσει, πολύ σύντομα, να εμφανίζεται σε όσο το δυνατόν περισσότερες εκδηλώσεις, προκειμένου να αρχίσουν να διαχέονται στην κοινωνία οι αρχές και οι θέσεις του.

Οι σχέσεις με τα άλλα Κινήματα, πρέπει να είναι σχέσεις ειλικρίνειας και συγκλίσεων. Αλλά και κατάθεσης προτάσεων για την επίλυση των προβλημάτων που σήμερα αντιμετωπίζει ο λαός μας και θα αντιμετωπίζει κατά τα φαινόμενα και τα επόμενα χρόνια. Δε μπορεί ένα Κίνημα με αρχές και θέσεις να καθίσταται ισότιμος συνομιλητής κάποιων σαλτιμπάγκων της πολιτικής, που ευκαιριακά εμφανίζονται ως Μεσσίες και η λήξη τους προηγείται της εμφάνισής τους. Δε μπορεί το Λαϊκό Κίνημα, σκαπανέας στη μεγάλη προσπάθεια για να βγει ο λαός μας από το αδιέξοδο, να μετατρέπεται σε ιχνηλάτη κάποιων που έχουν χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Ξεκαθαρίζω πως άλλο σέβομαι την άποψη του οιουδήποτε, άλλο ασπάζομαι την ιδεολογική του κενότητα και συμπράττω μαζί του.
Σήμερα, 38 σχεδόν χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση, στη χώρα που γεννήθηκε ο πολιτισμός και ο ανθρωπισμός, αναζητείται το αυτονόητο. Ξενόδουλοι πολιτικοί μεταμφιέστηκαν σε «σωτήρες της χώρας», αγνοώντας πως το σημαντικότερο συστατικό στοιχείο κάθε χώρας είναι ο λαός της. Ο λαός που ταπεινώνεται καθημερινά, που μετά τις εκλογές θα υποστεί και νέα συρρίκνωση του βιοτικού του επιπέδου. Ποιες οι λύσεις των κομμάτων, κινημάτων και λοιπών φορέων; Παραμονή στο ευρώ και μνημόνιο, έξοδος από το ευρώ και πτώχευση, λένε οι μεν. Έξοδος από το ευρώ, στάση πληρωμών στους δανειστές και διαμόρφωση άλλων συμμαχιών, ισχυρίζονται οι δε. Ουδείς όμως προτείνει κάτι. Ουδείς λέει πώς από τη μια φάση θα περάσει στην επόμενη. Το Λαϊκό Κίνημα απαντά και προτείνει. Κυρίως, όμως, καθησυχάζει και κατευθύνει. Δεν παραπλανά, ούτε προσπαθεί να αποφύγει. Δηλώνει την παρουσία του, παντού!
Έχει τονίσει, με κάθε τρόπο, πως η Ελλάδα είναι η χώρα-πείραμα για τους δανειστές και πως οι επόμενοι στόχοι είναι οι άλλες χώρες της Ν. Ευρώπης. Εδώ ακούστηκε η άποψη για τη διατύπωση ενός Νέου Διαφωτισμού για τις χώρες του Νότου, για να αντιμετωπιστεί η αδιαλλαξία των χωρών της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Οι Ιταλοί μας καλοδέχτηκαν. Και αυτό πρέπει να αναδειχτεί.
Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά ξεκινήσαμε.
Σημαντικό είναι να ξεκαθαριστεί σε όλους τους τόνους πως το ΛΚ εννοεί την διακυβέρνηση. Πρέπει να ξεπεραστούν οι φοβίες και οι «σεμνοτυφίες» και να διατυπώνουμε λόγο που θα στοχεύει στην καρδιά της εκάστοτε κυβέρνησης. Καλή η ταπεινοφροσύνη, αλλά στις μάχες χρειάζονται μαχητές με ψυχή, άρα όχι ταπεινόφρονες, αλλά ριψοκίνδυνοι. Συνεπώς, οι όποιες συγκλίσεις και συνεργασίες πρέπει να γίνουν πάνω σε μια προγραμματική συμφωνία.

Εδώ, όλοι μας, πρέπει να αποφασίσουμε πώς θέλουμε το αύριο. Δε μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να ζητούμε να είμαστε μια δεξαμενή σκέψης. Τα Κινήματα καταξιώνονται όχι από τον πλούτο της σκέψης αλλά από τους αγώνες και την καθημερινή τους δράση. Ουδείς πρέπει να φύγει σήμερα, εάν προηγουμένως δεν έχουμε συναποφασίσει για την επόμενη μέρα. Και όταν καταλήξουμε, να χρεωθεί ο καθένας μας το δικό του τομέα ευθύνης, για να δώσουμε τη μεγάλη μάχη. Οι επερχόμενες εκλογές δεν είναι στόχος μας. Δεν προλαβαίνουμε. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να πείσουμε τους πάντες ότι η αποχή ΔΕΝ εξυπηρετεί κάποιον, εκτός των κομμάτων εξουσίας. Και να πείσουμε τον πολίτη να συμμετάσχει.
Στόχος του ΛΚ πρέπει να είναι οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας και την προσπάθειά μας. Ήδη, τα μηνύματα είναι θετικά, πολλοί Δήμαρχοι ασπάζονται τις κινήσεις που έχουν γίνει με την πατάτα, το λάδι και σταδιακά και άλλα προϊόντα. Δεν έχουμε δικαίωμα να διαψεύσουμε την ελπίδα τους σε εμάς.
Το ΛΚ γεννήθηκε για να υπηρετήσει τον άνθρωπο. Γεννήθηκε για να δώσει ελπίδα στο λαό μας, για να δώσει σάρκα και οστά στην ελπίδα του. Η συστράτευση όλων μας αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη.

                                                                             Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                                                                    Γιάννης Γ. Αγγέλου
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.
Α. Ο “σύντροφος” Φίλης Με αρκετή ικανοποίηση ακούσαμε το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου τις εξαγγελίες – ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας για το Γυμνάσιο. Φυσικά δεν μας προκάλεσε απορία το που βρήκε αυτές τις προτάσεις, αλλά και μία σειρά από αντιλήψεις που υιοθέτησε και πρόβαλε. Είναι σαφές ότι όταν στερείται κάποιος συγκεκριμένης κουλτούρας και κυρίως αντίστοιχων προτάσεων ρίχνει και καμιά κλεφτή ματιά σε όσους μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη, φιλοσοφία και προτάσεις δομημένες πάνω στην φιλοσοφία αυτή. Επειδή άλλη πρόταση διαφορετικής αντίληψης, εκτός από την δική μας, δεν υπήρχε, ο Ν. Φίλης την υιοθέτησε στα βασικά της σημεία και άρχισε να την εφαρμόζει και να την επικοινωνεί. Η πρόταση υφίσταται πάνω από 12 χρόνια και είναι πολλάκις δημοσιευμένη στο παρελθόν. Φυσικά βρίσκεται και στο blog του Λαϊκού Κινήματος (http://laikometopo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_13.html), καθώς βασικός συντελεστής α…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…