Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                                        09/03/2012ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΟΣ

Το Κίνημα της κοινωνικής οικονομίας χωρίς κέρδος, είναι το κίνημα της ανθρώπινης και κοινωνικής ουσίας. Είναι το κίνημα του απόλυτου κοινωνικού και εθνικού οφέλους.

-           Οφέλους για τον παραγωγό για την εξασφάλιση μιας δίκαιης τιμής, δηλ. μιας τιμής που καλύπτει τις βιοτικές του ανάγκες.

-           Οφέλους για τον άνθρωπο καταναλωτή προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του.

-           Οφέλους εθνικού γιατί ενισχύει την Ελλάδα και τους Έλληνες και δημιουργεί ένα νέο και ουσιαστικό κοινωνικό ιστό.

-           Οφέλους για τον άνθρωπο γιατί δημιουργεί μιας νέας ποιότητας και άμεση σχέση μεταξύ αγαθού και ανθρώπου.

            Ως κινήματα της κοινωνικής και ανθρώπινης ουσίας προβαίνουμε σε μία ενέργεια που είναι αναγκαία για τον συντονισμό και την ευόδωση των δράσεων σε όλη την χώρα: στην δημιουργία Πανελλήνιας Συντονιστικής Γραμματείας.
Το όργανο χρησιμοποιώντας τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας θα έχει ως σκοπό την συγκέντρωση της προσφοράς και της ζήτησης από όλη την χώρα με σκοπό την κάλυψη των αναγκών και την απευθείας επαφή μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών ή συλλογικοτήτων και θεσμικών φορέων (όπως ΟΤΑ), που μετέχουν ή θα μετάσχουν στις ενέργειες.
Ξεκινάμε από την Δευτέρα 12/3/2012 με την οργάνωση του κέντρου λήψης πληροφοριών.

Οι αρχές μας είναι οι ακόλουθες:

Το κέντρο και το όργανο βασίζεται στην εθελοντική προσφορά. Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους Έλληνες που θέλουν και μπορούν να μετάσχουν στην οργάνωση και λειτουργία του, να δηλώσουν συμμετοχή είτε τηλεφωνικά στο τηλ. 210 9577422 είτε μέσω ΦΑΞ  στο 210 6469982, είτε μέσω e-mail  στο inka@newinka.gr.  
Η συμμετοχή στην οργανωτική προσπάθεια από κάθε φορέα, θεσμό και συλλογικότητα που μετέχει είναι ελεύθερη. Κάθε φορέας μπορεί να ορίζει εκπρόσωπο στην συντονιστική γραμματεία.
 
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ έχει τις ακόλουθες δέκα (10) βασικές αρχές λειτουργίας.
1.         Σκοπός μας είναι η κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων. Δεν είναι σκοπός μας το εμπόριο ή η υποκατάσταση των εμπόρων. 
2.         Δεχόμαστε μόνο προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα.
3.         Επιδιώκουμε τιμές δίκαιες για τον παραγωγό και τον καταναλωτή.
4.         Οι παραγωγοί, οι ομάδες παραγωγών και οι συλλογικότητές τους (π.χ. συνεταιρισμοί) δηλώνουν το αγαθό που προσφέρουν, την ποσότητα, την τιμή και την δυνατότητα χρόνου παράδοσης.
5.         Οι καταναλωτές και οι αντίστοιχοι συλλογικοί φορείς δηλώνουν τις ανάγκες τους.
6.         Η επαφή παραγωγών – καταναλωτών γίνεται απευθείας. Αυτοί ορίζουν τα υπόλοιπα. Τηρείται σειρά προτεραιότητας δήλωσης και απαγορεύεται η αύξηση της δηλωθείσας τιμής παράδοσης και οποιαδήποτε «δημοπράτηση» μεταξύ περισσοτέρων ενδιαφερομένων. Η Ελλάδα μπορεί να παράξει για να καλύπτει τις ανάγκες όλων μας. 
7.         Μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή δεν μεσολαβεί καμία προστιθέμενη αξία, κανένα κέρδος τρίτου.
8.         Οι καταναλωτές αποκτούν τα αγαθά για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Απαγορεύεται η μεταπώληση που αποφέρει κέρδος.
9.          Κάθε καταναλωτής μπορεί να προμηθευτεί τις ποσότητες που καλύπτουν τις ανάγκες του. Αυτό εξασφαλίζει την κάλυψη των αναγκών περισσοτέρων ανθρώπων, την ορθή χρήση των αγαθών και την ορθή διατήρησή τους, την μη δυνατότητα εκμεταλλευτικής χρήσης των αγαθών, την διαμόρφωση ήθους και κουλτούρας κατανάλωσης με βάση τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι υπερκατανάλωσης.
10.      Θα δημιουργηθεί ειδικός χώρος παραπόνων, υποδείξεων και ιδεών, με σκοπό να ελεγχθεί και να βελτιωθεί η ποιότητα και η λειτουργία του νέου κοινωνικού θεσμού.


Σας καλούμε όλους και όλες σε συμμετοχή και σε στήριξη της προσπάθειας.
Ας κάνουμε επιτέλους κάτι μόνοι μας για την Ελλάδα και τους Ελληνες !!!  

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Δημήτρη Καραμήτσα, στο τηλ. 6936000836.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?
Επειδή κάποιοι υπερασπίζονται ένα πολίτευμα που οι ίδιοι αποκαλούν “Δημοκρατία” ...
Οι πολιτειολογικοί ορισμοί και τυπικές διακρίσεις είναι τόσο αρχαίες και σαφείς που δεν χωρούν αμφισβητήσεις. Ανήκουν, βέβαια, στον λαό που εφηύρε το τελευταίο ιστορικά πολίτευμα και ίσως το τελειότερο: την Δημοκρατία – Λαοκρατία. Από τον δημοκράτη Ηρόδοτο στον επιστήμονα Αριστοτέλη ... . Η διάκριση των πολιτευμάτων είναι σαφής και αναφέρεται κυρίως στο πλήθος των ανθρώπων που ασκούν τις πολιτειακές εξουσίες: Μοναρχία – Ολιγαρχία/Αριστοκρατία – Δημοκρατία (με τις επιμέρους αριστοτελικές διακρίσεις και όσες μπορεί να προσθέσει κάποιος στο διάβα της ιστορίας και με την σύγχρονη επικυριαρχία του καπιταλισμού). Αφήνοντας παράμερα τις εκτιμήσεις των μελετητών του Αριστοτέλη περί του “καλύτερου πολιτεύματος” (γιατί για εμάς ο αρχαίος φιλόσοφος δεν λαμβάνει σαφή θέση, αλλά, ως συνήθως, μελετά και ορίζει), ένα είναι βέβαιο: ότι χωρίς πολλή σκέψη τόσο ο Αριστοτέλης, όσο…