Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η φορολογία ως μέσο απατηλής αναδιανομής του πλούτου


                                            ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

     Η φορολογία ως μέσο απατηλής αναδιανομής του πλούτου


A. Η μεγάλη κοροϊδία της πλύσης εγκεφάλου

Η κυβέρνηση των προδοτών της χώρας, η κυβέρνηση των αχυρανθρώπων μαζί με τα αφεντικά της (κεφάλαιο, Δ.Ν.Τ., Ε.Ε.) έχει αποδυθεί σε ένα αγώνα μαζικής πλύσης εγκεφάλου προκειμένου να πειστεί ο ελληνικός λαός, ότι για τα δεινά της χώρας ευθύνεται η φοροδιαφυγή.
Παράλληλα με την λήψη άγριων φορολογικών μέτρων και μέτρων μείωσης των αποδοχών και των συντάξεων του απλού πολίτη, η κυβέρνηση αύξησε και αυξάνει κάθετα την φορολογία.
Η χώρα βιώνει ένα καθεστώς κρατικής φοροκλοπής και βίας που όμοιό της δεν βίωσε ούτε στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής.

B. Το ζήτημα της φοροδιαφυγής στην χώρα

Το ζήτημα της φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής ή όπως άλλως θέλουν να το ονομάζουν είναι πραγματικό και σημαντικό για την πορεία της χώρας. Δεν είναι όμως το μοναδικό και στην πραγματικότητα είναι στην δεύτερη ή στην τρίτη τάξη των προβλημάτων. Ειδικά όσο αφορά την μεσαία αστική τάξη και τους εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους, είναι υπαρκτό μεν, αλλά ουσιαστικά αμελητέο ως οικονομικό μέγεθος. Αντίθετα, τεράστια είναι τα μεγέθη στο πεδίο
των επιχειρήσεων, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο όγκος του προβλήματος αυξάνει όσο αυξάνει και η οικονομική επιφάνεια κάποιων.
 
Γ. Προπαγάνδα για να ξεχάσουμε τις ευθύνες τους

Η λυσσαλέα προπαγάνδα που έχει εξαπολύσει από όλα τα ελεγχόμενα αστικά μέσα ενημέρωσης αυτή η κυβέρνηση των προδοτών δεν έχει ως αποκλειστικό ή κεντρικό στόχο την αύξηση των εσόδων του κράτους, ως δήθεν εθνική αναγκαιότητα, όπως σκόπιμα προβάλλεται. Ο πρώτος άμεσος στόχος του είναι να ξεχαστούν οι ευθύνες των κομμάτων και των μηχανισμών εξουσίας για την κατάντια της χώρας και να φορτωθούν ξανά στους πολίτες. Ως δια μαγείας εξαφανίστηκε από το προσκήνιο της πολιτικής και ενημερωτικής ατζέντας η διαφθορά του πολιτικού και μεγαλοκεφαλαιουχικού συστήματος, η διασπάθιση ποσών άνω του ενός τρισεκατομμυρίου Ευρώ μέσα σε 33 χρόνια και αντικαταστάθηκε από την φοροδιαφυγή των μικρομεσαίων, δηλ. μια ήσσονος σημασίας αρνητική πράξη. Αυτή προβάλλουν σχεδιασμένα ως την αιτία της κακοδαιμονίας της χώρας, αποσιωπώντας σκόπιμα ότι ακόμα και για την φοροδιαφυγή του λαού (διότι αυτή είναι διαφορετική από την φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου) ευθύνονται οι ίδιοι οι κατήγοροι του λαού και μάλιστα πολύπλευρα, πολυεπίπεδα και πολυσχιδώς.

Δ. Η Τουρκοκρατία και κάθε βάναυση απολυταρχία είναι παρούσα στην Ελλάδα του σήμερα … .

Η άγρια κατάσταση «φοροφονίας» που έχουν επιβάλλει στην χώρα θυμίζει έντονα και μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις πιο βάναυσες εποχές ολοκληρωτισμού και σκλαβιάς της χώρας.  Θυμίζει έντονα την εποχή της Τουρκοκρατίας, όταν οι πασάδες και οι ζαϊμηδες καταπίεζαν βάναυσα και με την απειλή φυλάκισης τους χωρικούς και τους υπόλοιπους υπηκόους της αυτοκρατορίας. Είχε ο χωρικός ένα σακί στάρι για να ζήσει και ένα για να καλλιεργήσει και αυτοί του έπαιρναν το ενάμισυ αδιαφορώντας για την ζωή του. Κάπως έτσι, από τέτοιες καταστάσεις ξεκίνησε η κλεφτουριά. Οσοι χωρικοί αντιστέκονταν και δεν πλήρωναν φόρο οδηγούνταν στις φυλακές ως κλέφτες των δικαιωμάτων της Μεγάλης Πύλης, οι δε ανυπότακτοι κλέφτες ονοματίζονταν αναρχικοί, τρομοκράτες και διάφορα άλλα και κυνηγιούνταν ανηλεώς, εντελώς αντίστοιχα με όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα της πιο βρώμικης απολυταρχίας.

Ε. Εγκληματούν όσοι παραβιάζουν το Σύνταγμα …

Φόροι επί φόρων και χαράτσια επί χαρατσιών, καθιστούν την ζωή ειδικά των λαϊκών τάξεων και στρωμάτων της κοινωνίας αφόρητη και αδύνατη. Η φασιστική κυβέρνηση των κατακτητών αδιαφορεί για την ζωή των ανθρώπων, όπως κάποτε αδιαφορούσε για την επιβίωση των χωρικών. Αν τότε δεν υπήρχε Σύνταγμα, σήμερα η κατάσταση υπάρχοντος του άρθρου 2§1 του Συντάγματος υπερτονίζει για μία ακόμα φορά ότι το Σύνταγμα το καταπατούν καθημερινά χωρίς να νοιάζονται για τις διατάξεις του – χαρακτηριστικό όλων των έκνομων φασιστικών κυβερνήσεων. Είναι σαφές και ευνόητο ότι τα όποια βάρη επιβάλλονται στους πολίτες δεν μπορούν να τους στερούν το δικαίωμα στην ζωή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Όταν αυτό συμβαίνει κανένα δικαίωμα (ατομικό, κοινωνικό και πολιτικό) και κανένα Σύνταγμα δεν υφίσταται και δεν μπορεί να ασκηθεί ελεύθερα και ορθά.

ΣΤ. Βίαιη αναδιανομή του εισοδήματος – Τα παίρνουν από τους πολλούς και αδύναμους για να τα δώσουν στους λίγους και ισχυρούς.

Θα πρέπει όλοι οι πολίτες να εννοήσουμε ότι τα φορολογικά μέτρα που έχει λάβει η κατοχική ανομιμοποίητη κυβέρνηση όχι απλά είναι αντισυνταγματικά κατά σειρά άρθρων του Συντάγματος (π.χ. 4§1, 4§2, 4§5, 5§1) αλλά ότι με αυτά συντελείται μία βάναυση και βίαιη άνευ προηγουμένου αναδιανομή του εισοδήματος εις βάρος των πολλών και υπέρ των λίγων. Πρόκειται όχι μόνο για ένα παράνομο φορολογικό καθεστώς που φορολογεί ευνοϊκά τα νομικά πρόσωπα, αλλά και για ένα καθεστώς που σαρώνει κυριολεκτικά τους ανθρώπους για να προσφέρει κεφάλαια στους ισχυρούς. Αντανακλαστικά, οι αδύναμοι πολίτες δεν δεχόμαστε επίθεση μόνο κατά της τσέπης μας, αλλά ολοένα και περισσότεροι γινόμαστε φτωχοί, αδύναμοι, υπόδικοι, καταδικασμένοι και με την όποια μικρή μας περιουσία υπό κατάσχεση υπέρ του κατοχικού κράτους των δανειστών. Κατασχεμένες περιουσίες και κατασχεμένοι άνθρωποι. Ολους μαζί θέλουν να μας οδηγήσουν στα σύγχρονα κρεματόρια, στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα του καπιταλισμού. Ετοιμους να δεχθούμε κάθε ταπείνωση και προσβολή για ένα κομμάτι ψωμί  για ένα κομμάτι επιβίωσης.
Μην ξεχνάμε ότι οι κατασχεμένες περιουσίες των αδύναμων να πληρώσουν τους βρώμικους φόρους τους εντάσσονται στην υπέγγυα περιουσία του ελληνικού ψευδοκράτους και πολύ σύντομα θα αποτελέσουν την βάση για την έκδοση παράνομων ομολόγων δανεισμού και υποτέλειας.
Οσο για τους ανθρώπους: πλήρης η αδιαφορία των ανθρωπόμορφων χοίρων.
 
Ζ. Τα ανθρωπόμορφα γουρούνια στην εξουσία …

Οι διαχρονικά αλληλοκαταγγελλόμενοι ως κλέφτες, απατεώνες και λωποδύτες, κυβερνώντας από κοινού αποφάσισαν ότι πρέπει να φορολογήσουν κάθε χαμηλόμισθό και χαμηλοσυνταξιούχο, κάθε άνεργο και αδύναμο, από το πρώτο Ευρώ του εισοδήματός του. Να φορολογήσουν δηλαδή την φτώχια και την αδυναμία που οι ίδιοι προκάλεσαν και να την κάνουν πιο δυσβάστακτη, άγρια και αιώνια. Αποφάσισαν να φορολογήσουν το σπίτι του παππού και της γιαγιάς και κάθε τι, την ίδια μας την ανάσα. Επικαλούνται εθνική ανάγκη. Την ίδια ώρα οι ομοσπονδίες των φοροτεχνικών κάθε χρόνο καταγγέλλουν ότι μόνο στα καύσιμα το λαθρεμπόριο κοστίζει τεράστια ποσά που φτάνουν τα 2 με 5 δις Ευρώ !!!. Βεβαίως το λαθρεμπόριο στα καύσιμα δεν το κάνουμε εμείς οι αδύναμοι, αλλά μεγαλόσχημοι κεφαλαιούχοι που πολλές φορές τυγχάνουν εργοδότες ή χρηματοδότες των πολιτικών και μάλιστα ίσως και όλων των παρατάξεων. Παράβαση καθήκοντος, απιστία κλπ., θα πείτε ακολουθώντας τα κλασσικά νομικά σχήματα για τους επίορκους. Αρκεί όμως αυτό για να θεραπεύσει το ελληνικό άγος ή χρειάζεται ένα ποτάμι για να καθαριστεί η κόπρος του Αυγείου;

Η. Οι ίδιοι προκάλεσαν την φοροαποφυγή

Λογικά, σε ένα κράτος ευνομούμενο που λειτουργεί πραγματικά ως κράτος υπέρ των πολιτών, τα χρήματα των φορολογούμενων πιάνουν έμπρακτα τόπο. Τα βλέπει ο πολίτης μπροστά του, να γίνονται σχολεία, νοσοκομεία, παροχές για το κοινό καλό. Στην Ελλάδα των απατεώνων τα χρήματα του πολίτη γίνονταν και γίνονται διαχρονικά ΑΤΜΟΣ !!!. Χάνονται, εξαφανίζονται από τους αλληλοκατηγορούμενους για διαφθορά, διαπλοκή και απάτες.
Που πηγαίνουν ;
Σε επιδοτήσεις ανύπαρκτων επενδύσεων, σε μιζαδόρικους δρόμους, σε προμηθευτές και άλλους υποστηρικτές του συστήματος, σε μία σειρά άδηλες και ανύπαρκτες δαπάνες. Για όλα αυτά κανείς ποτέ δεν λογοδότησε καν.  Κανείς δεν ήλθε να δώσει ακριβή λογαριασμό στον Ελληνα πολίτη για το που ακριβώς και συγκεκριμένα διατέθηκαν τα χρήματά του. Ετσι ο πολίτης, βλέποντας και γνωρίζοντας καλά ότι τα χρήματά του χρησιμοποιούνται και ως μιζαδόρικο, παράνομο μαύρο χρήμα όχι μόνο είναι αδιάφορος, αλλά και αρνητικός στο να συμμετάσχει στο έγκλημά τους.
Την ίδια ώρα, ο μέσος Ελληνας πολίτης ξέρει καλά πως ελέγχονταν ή καλύτερα πως δεν ελέγχονταν οι τεράστιες επιχειρήσεις της χώρας. Με συμφωνημένα πακέτα, κάποια μαϊμού προστιματάκια για τα μάτια του κόσμου και η δουλειά γινόταν διαχρονικά. Μαγειρεμένοι ισολογισμοί, όροι και αποσβέσεις και τελικά τα χρήματα του ελληνικού λαού ταξίδευαν στην προστασία της Ελβετίας ή γίνονταν αδικαιολόγητα ακίνητα που απλά δηλώνονταν στο «ΕΣΧΕΣ», που ποτέ δεν ήταν «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ?» ή ανήκαν σε εξωχώριες εταιρείες.
Ακόμα και όταν το μέλος του κινήματος Ιωσήφ Ζησιάδης κατάφερε την κοσμοϊστορική για την Ελβετία απόφαση του κοινοβουλίου για το άνοιγμα των λογαριασμών, αυτοί κωλυσιέργησαν, «δεν το αντιλήφθηκαν», για να μπορέσουν κάποιοι να μετατρέψουν ονομαστικούς ατομικούς λογαριασμούς, σε άδηλους εταιρικούς.       
Αυτά βεβαίως, είναι είτε εμφανή είτε γνωστά από στόμα σε στόμα σε όλη σχεδόν την ελληνική κοινωνία, ειδικά στους ανθρώπους με κοινωνικότητα, με αποτέλεσμα η φοροαποφυγή να τείνει να θεωρείται για κάποιους προχωρημένους ακόμα και εθνικό καθήκον. Δεν μιλάμε βέβαια για τους έχοντες και κατέχοντες, όπως τους ονομάτιζε ένας από τους σύγχρονους καταστροφείς της Ελλάδας. Αυτοί είναι οι διαχρονικά κλέπτοντες τον ιδρώτα, οι ωφελημένοι από τις φορολογικές και λοιπές αναδιανομές του πλούτου. Μιλάμε για τον απλό πρόθυμο πολίτη, που ήθελε να αντιλαμβάνεται την φορολόγησή του ως χαρά και κοινωνικό καθήκον και κατάντησε να αυτοϋβρίζεται όταν εκπλήρωνε τις φορολογικές του υποχρεώσεις ξέροντας ότι τα χρήματά του θα κλαπούν και δεν θα πιάσουν τόπο.

Θ. Λαϊκό Κίνημα: Όχι στα χαράτσια. Τι προτείνουμε !
  
·        Λέμε όχι σε κάθε χαράτσι και κάθε βρώμικο φόρο και καλούμε τον ελληνικό λαό σε γενικό ξεσηκωμό για να αποτύχουν οι  - αποδεδειγμένα άλλωστε – αποτυχημένοι που έφεραν την Ελλάδα στην καταστροφή. Για να ματαιωθεί το έγκλημα και να αναστραφούν τα βδελυρά και καταστροφικά σχέδιά τους.
·        Προτείνουμε ένα νέο φορολογικό σύστημα που θα λειτουργεί με βάση την αρχή της διάταξης του άρθρου 4§5 Σ. Αυτό σημαίνει πλήρη αναθεώρηση του φορολογικού δικαίου. Κατάργηση κάθε εύνοιας, φορολογικής ανισότητας και άνισης ευνoϊκής μεταχείρισης κάποιων.
·        Πλήρη αναθεώρηση της φορολογίας των εταιρικών μορφωμάτων, ώστε να προκύπτουν τα πραγματικά φορολογητέα ποσά.
·        Κατάργηση του Φ.Π.Α. στα είδη και αγαθά πρώτης ανάγκης και στην α’ κατοικία.
·         Φορολόγηση όλων των μη παραγωγικών συναλλαγών και πράξεων χωρίς μετακύληση του φόρου στον αποδέκτη - καταναλωτή  και χαμηλή φορολόγηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων.
·         On-line απευθείας καταγραφή κάθε δραστηριότητας, αποδείξεων και τιμολογίων, από τους επιτηδευματίες και εμπόρους. Είναι ακριβής, άμεση, διαφανής και διευκολύνει τους πάντες
·        Κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής Φ.Π.Α. επί συμβάσεων στις οποίες δεν καταβλήθηκε το τίμημα.
·        Κυρίως όμως προτείνουμε την πλήρη αλλαγή του χαρακτήρα κάθε φόρου ή τέλους. Φόρος θα μπορεί να επιβληθεί μόνο ειδικά και μόνο για να χρηματοδοτηθεί συγκεκριμένη και αναλυτικά προσδιορισμένη δράση και δαπάνη και όχι γενικά και αόριστα υπέρ του κρατικού τρύπιου και άδηλου κορβανά. Κάθε φόρος για να υπάρξει και να ισχύει θα πρέπει να είναι ειδικά και αναλυτικά προσδιορισμένα ανταποδοτικός με την υποχρέωση αναλυτικής λογοδοσίας κάθε διαχειριστή φόρου, τέλους ή άλλου βάρους για τους πολίτες. Η λογοδοσία θα γίνεται σε δημοκρατική κοινωνική αρχή, όπως έχουμε σχεδιάσει και προτείνει το νέο θεσμό δημοκρατίας. Αντίστοιχα, η διάθεση και διαχείριση των φορολογικών πόρων και εσόδων θα γίνεται από αιρετά και ανακλητά αντίστοιχα όργανα και όχι από τους αποδεδειγμένα αποτυχημένους «πολιτικούς» παράγοντες. Μόνο ένα τέτοιο κράτος δεν θα παράγει σκοτεινά ελλείμματα και αδήλως πλουτήσαντες από το εισόδημα των πολλών και αδυνάμων. 

Καλούμε όλους τους Ελληνες να εννοήσουν τα ανωτέρω και να δράσουν για την πραγματική αλλαγή, για την πραγματική απελευθέρωση των ανθρώπων σε αυτή την χώρα, για την αξιοπρέπεια, την δημιουργία και τον αυτοσεβασμό, για μια ζωή ουσίας.      

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: ΘΕΛΟΥΜΕ “ΙΔΕΕΣ” ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ ? (του Δημ. Καραμήτσα)

Α. ΙΔΕΕΣ ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ ?
Είναι τεράστιο πρόβλημα για την ανθρωπότητα το να "αναγνωρίζει" και να αποδέχεται ως υφιστάμενα, πράγματα που δεν υπάρχουν, που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Το ψέμα, το ανύπαρκτο, το διεστραμμένο, ως παραδοχή δημιουργεί μία αντίστοιχα ψευδή, ανύπαρκτη και διεστραμμένη ακολουθία συμπερασμάτων και αποτελεσμάτων. Είναι αρχαιότατη ηδιαμάχη μεταξύ των ανθρώπων που πιστεύουν στο υπαρκτό και αληθές και σε αυτούς που πιστεύουν σε αξιωματικά κατασκευάσματα (ως τα σχηματοποιούμε με την πλατωνική έννοια της “ιδέας” = το ον εκ του μη όντος). Είναι η ίδια η προαιώνια ουσιαστική αντίθεση της ελληνικής φιλοσοφίας και σκέψης ευρύτερα, αφού στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην γνωστή ανθρώπινη ιστορία, οι άνθρωποι διέλαθαν και διέφυγαν από τις αξιωματικές ιδέες του τότε κόσμου (όπως αυτή του θεού και των ελέω θεού μοναρχών ή των βασιλέων και αριστοκρατών με “θεϊκή” καταγωγή ή “ ανωτέρων και εξουσιαστών με “θεία βούληση” ή των φυσικών φαινομένων ως αποτέλεσμα της άμε…

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί κανείς να την πιστέψει. Πριν από μέρες ανακοίνωναν ότι θα παραταθεί η προστασία της α’ κατοικίας για τους υπερχρεωμένους και μέσω της διαδικασίας του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (ν. 3869/2010). Για να δοθεί όμως παράταση απαιτείται η ψήφιση από την Βουλή τροπολογίας ή αλλιώς πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η Βουλή κλείνει αύριο και η ΠΝΠ έχει διαδικασία για να εκδοθεί και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για το θέμα. Ούτε καν ως είδηση πλέον δεν υπάρχει και, κυρίως, καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες. Εκεί που όφειλαν να έχουν ήδη ρυθμίσει το θέμα, τώρα σιωπούν με νόημα. Την ίδια ώρα οι ξεπουλημένες τράπεζες με τα ξεπουλημένα δάνεια, όχι μόνο ακονίζουν τα νύχια τους για να εκπλειστηριάσουν ακίνητα, αλλά και καθυστερούν την παράδοση των αναγκαίων δικαιολογη…