ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΧΩΣ (ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ) ΚΕΡΔΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                                                                    01/03/2012

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΧΩΣ (ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ) ΚΕΡΔΟΣ

Με μεγάλη μας χαρά βλέπουμε αυτό-οργανωμένους συνειδητοποιημένους πολίτες να προχωρούν στην υλοποίηση της οικονομίας χωρίς κέρδος, της οικονομίας των ανθρωπίνων αναγκών. Νοιώθουμε ότι ο σπόρος της ιδέας που ρίξαμε εδώ και αρκετά χρόνια και καλλιεργούσαμε πολύπλευρα (σουπερμάρκετ χωρίς κέρδος, ΠΑ.ΝΤΑ.ΔΩ., οικονομία χωρίς κέρδος κ.α. ) αρχίζει να πιάνει τόπο και να συνιστά διέξοδο με σαφές, ορατό και άμεσο κοινωνικό όφελος. Γιατί η «οικονομία χωρίς κέρδος» αποκλείει την υπεραξιακή επιβάρυνση των αγαθών και τα αποδίδει ελεύθερα στον προορισμό τους, στον άνθρωπο.
Καλούμε όσα μέλη του ΙΝ.ΚΑ. δεν το έχουν πράξει ήδη,  να συμπαραταχθούν και να αυτό-οργανωθούν για τον σκοπό αυτό. Το φυτίλι της κοινωνικής αυτό-οργάνωσης ανάβει.
Για όσους είναι πιο τολμηροί και αποφασισμένοι : Στα συρτάρια μας είναι έτοιμο το σχέδιο για το σουπερμάρκετ, το πολυπρατήριο χωρίς κέρδος. Έχουμε την εμπειρία και έχουμε εξασφαλίσει συνεργασίες που καθιστούν την ιδέα απόλυτα εφαρμόσιμη. Όσοι είναι τολμηροί και αποφασισμένοι, ας έλθουν σε επαφή μαζί μας για να το κάνουμε σύντομα μια πρωτοπόρα πραγματικότητα.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ
Τα προβλήματα εφαρμογής του νόμου 3869 για τους υπερχρεωμένους καταναλωτές, τα είχαμε επισημάνει πριν γίνει νόμος, γράφοντας ολόκληρο νομοσχέδιο και μελέτη. Τώρα βλέπουμε κάποιες από τις επισημάνσεις – προτάσεις μας, να υλοποιούνται. Μένουν να γίνουν πολλά ακόμα.
Από το 2008 φωνάζαμε για να υπάρξουν άμεσα μειώσεις και ρυθμίσεις των δανείων ώστε να στηριχθούν τα νοικοκυριά και οι αδύναμες επιχειρήσεις στην λαίλαπα που βλέπαμε πως ερχόταν. Το θυμήθηκαν αργά, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ … . Το τι θα γίνει είναι απόλυτα άγνωστο. Αν μας άκουγαν και είχαν φαιά ουσία όλοι αυτοί που διοικούν την χώρα τα πράγματα θα ήταν σήμερα πολύ καλύτερα. Αλλά αυτοί είναι για να ακούνε και να παπαγαλίζουν, όχι για να παράγουν. Αν μας άκουγαν π.χ. από το 2008 επίσης που εφηύραμε τον όρο «πραγματική οικονομία» δεν θα τον ψιττάκιζαν τόσα χρόνια, αλλά θα είχαν πραγματώσει σε μεγάλο βαθμό μια πραγματική οικονομία, μια οικονομία που παράγει.
Σήμερα η ζωή του Έλληνα και η ποιότητά της βρίσκεται με βάση τα στοιχεία της Eurostat στον πάτο της Ευρώπης. Το μέλλον, οι ίδιοι εμπνευστές των μέτρων της τρόικας το προβλέπουν ακόμα πιο ζοφερό. Τελικά, μήπως λύσεις, όπως το ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, που και πάλι πρωτοπόρα είχαμε θέσει, μπορούν να γίνουν μια πρώτη σαφής απάντηση του ελληνικού λαού, πριν βρεθούμε στον πάτο, όχι της Ευρώπης, αλλά του «Τρίτου Κόσμου» ;
Ελληνίδες και Ελληνες : ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ.  

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:
Κο Δημήτρη Καραμήτσα, τηλ. 6936000836.
Κο Κωνσταντίνο Τσέκερη, τηλ. 6974444271
Νέο ΙΝΚΑ τηλ. 210 64 69 950

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τις εκλογές, (όπως και την κοινωνική τους πορεία που είναι και πορεία ζωής) σχεδόν μονοσήμ...