Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ: ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 
ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

A. ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ : Η 1Η ΘΕΩΡΗΣΗ

            Το κούρεμα, δηλαδή η μείωση του χρέους, αποτελεί δίκαιη και αναγκαία ενέργεια και εξέλιξη. Ο χαρακτηρισμός «δίκαιο» έγκειται στην παράνομη σύνθεση του χρέους. Όπως είχαν αποκαλύψει μέλη και φίλοι του κινήματος ήδη από το 2007, το χρέος της Ελλάδας (όπως και άλλων κρατών) είναι πλαστό και διογκωμένο. Η σκοπιμότητα της διόγκωσης του χρέους που κρύβει δισεκατομμύρια από προμήθειες, μίζες και απεχθέστατους αισχροκερδείς τόκους και ανατοκισμούς ήταν και είναι εμφανής για όσους αντιλαμβάνονται την πολιτική και χρηστική του διάσταση. Το σκόπιμα διογκωμένο χρέος μας οδήγησε στην προτεκτορατοποίηση, στο ξεπούλημα της χώρας και των κατοίκων της, στην κατάργηση και της τυπικής εθνικής κυριαρχίας και της συνταγματικής τάξης. Για όλα τα ανωτέρω θα πρέπει συγκεκριμένοι άνθρωποι να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη του λαού. Ως Κίνημα και ως πολίτες αναφερθήκαμε στο διογκωμένο χρέος και ζητήσαμε την σύσταση τριών ανεξάρτητων διεθνών επιτροπών για τον έλεγχο του πραγματικού και νόμιμου ύψους του και για τον έλεγχο της πορείας των χρημάτων – πόσα είναι δηλαδή τα δανεικά, που πήγαν και εάν ποτέ ήλθαν στην χώρα. Ανεξαρτήτως κουρέματος του χρέους, οι επιτροπές αυτές πρέπει να συσταθούν και να καταλήξουν σε πορίσματα προκειμένου να γνωρίσουν όλοι οι άνθρωποι και λαοί του πλανήτη πόσο βρώμικα απατεωνίστικα παιχνίδια παίζονται στις πλάτες τους. Οι επιτροπές ελέγχου πρέπει να συσταθούν και να λειτουργήσουν και προκειμένου για να αποδοθούν οι πρέπουσες ποινικές ευθύνες στους ενόχους της απάτης.     
            Το κούρεμα είναι όπως επισημάναμε πιο πάνω και αναγκαίο. Είναι αναγκαίο γιατί το ελληνικό χρέος, όπως και πάλι είχαμε επισημάνει, δεν είναι βιώσιμο. Το χρέος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στην κατάσταση που τον έχουν φέρει, οι ίδιοι οι απατεωνίσκοι, ημεδαποί και διεθνείς. Το κούρεμα του χρέους είναι αναγκαιότητα και για τους απατεώνες δυνάστες μας.
            Επισημαίνουμε ότι παρά το κούρεμα του χρέους, τα εγγενή ζητήματα και προβλήματα της Ελλάδας, της Ευρώπης και του Ευρώ, θα παραμείνουν ενεργά και θα προκαλέσουν νέες χιονοστιβάδες. Η σωφροσύνη επιβάλλει να δούμε την απεμπλοκή από το Ευρώ, με πρώτη κίνηση την καθιέρωση παράλληλου νομίσματος – ανταλλακτικής μονάδας ως άμεση μεσοπρόθεσμη λύση. Το Ευρώ δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον σκοπό του. Δεν μπορεί στον καπιταλισμό της διαρκούς επεκτασιμότητας – αύξησης των μεγεθών ένα νόμισμα να είναι ποσοτικά σταθερό (να μην εκδίδεται νέο) και να παίζει τον ρόλο του χρυσού, γιατί τότε δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε την καπιταλιστική ανάπτυξη, ούτε τους ανθρώπους. Η Ευρώπη θεώρησε ότι το ισχυρό υπερτιμημένο χρηματιστηριακά και μόνο Ευρώ θα έλυνε τα προβλήματά της. Το πρώτο και άμεσο αρνητικό αποτέλεσμα που προκάλεσε το Ευρώ ήταν η κάθετη αποπαραγωγικοποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας και η μεταβολή της σε οικονομία χρηματοπιστωτικών προϊόντων, δηλ. σε οικονομία ανίκανη να παράγει ακόμα και τα αναγκαία για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες – ανθρώπους και σε οικονομία ελεγχόμενη απόλυτα από τα κεφάλαια της τραπεζικής και χρηματοπιστωτικής μαφίας. Η αρνητική παραγωγική εικόνα της Ευρώπης ως στοιχείο διάρθρωσης της εσωτερικής οικονομίας είναι εμφανέστατη με βάση τα στοιχεία της ίδιας της Eurostat.  To Ευρώ και η διάρθρωση της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι εγγυημένη καταστροφή για όλους στο μέλλον και το καλύτερο για όλους αυτούς θα ήταν να εγκαταλείψουν τα σχέδια της οικονομικής επικυριαρχίας της Γερμανίας και του ευρωπαϊκού βορρά μέσω του Ευρώ και της αξιακής επιβολής των παραγωγικών τους δυνατοτήτων σε βάρος του ευρωπαϊκού νότου.  Ο νότος ήδη πληρώνει … κάτι που καθιστά την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του κινήματός μας για την Ενωση των Λαών της Μεσογείου επιτακτική αναγκαιότητα.
            Ας εννοήσουν όλοι ότι το νόμισμα στο καπιταλισμό δεν είναι προϊόν και έχει αξία μόνο ως απεικόνιση πραγματικής παραγωγικής κατάστασης και εφόσον υπάρχει αγοραστής για να αγοράσει όσα παράγει μια οικονομία, μια κοινωνία.       
            Υπενθυμίζουμε ότι το κούρεμα του χρέους επιβλήθηκε από τους Αμερικανοεβραίους. Αυτοί τουλάχιστον ξέρουν καλά τον καπιταλισμό … .
            Επισημαίνουμε τέλος ότι οι βασικοί παίκτες του συστήματος ξεφορτώθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα τα ελληνικά ομόλογα και τώρα έρχονται να κερδοσκοπήσουν πάνω σε αυτά και στο χρέος, ξανά.

B. ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ και η ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ

            Οι διεθνείς και ημεδαποί απατεωνίσκοι της πεντάρας σχεδιάζουν νέα εκτεταμένη κερδοσκοπία σε βάρος του ελληνικού λαού και θα πρέπει ο λαός να ενημερωθεί και να τους στείλει όλους στην φυλακή.
            Ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό και τον καλούμε σε αντίσταση στα απατεωνίστικα κυριολεκτικά παπατζίδικα σχέδιά τους. 
            Αυτή την στιγμή, το ελληνικό ομόλογο πωλείται στις διεθνείς αγορές στο περίπου 30% της ονομαστικής του αξίας. Δηλαδή, ένα ομόλογο της τάξης του 1.000.000 Ευρώ, πωλείται στις «αγορές» προς 300.000 Ευρώ (ίσως και λιγότερα).  Οι απατεωνίσκοι, αντί να «κουρέψουν» το ελληνικό χρέος σε αντίστοιχη τιμή- ποσοστό, ήτοι στο 70%, ακολουθώντας ως οφείλουν την τιμή της «αγοράς» επιθυμούν και πιέζουν σε κούρεμα της τάξης του 40% - 50% !!!. Δηλαδή: όποιος αγοράσει σήμερα ένα ελληνικό ομόλογο του 1.000.000 Ευρώ θα πληρώσει 300.000 Ευρώ και σε λίγες ημέρες –μετά το κούρεμα – θα έχει ένα ομόλογο αξίας 600.000 Ευρώ εγγυημένο από το ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης (δηλ. τους ευρωπαϊκούς λαούς) και το «αξιόχρεο» πλέον του ελληνικού δημοσίου. Μιλάμε συνεπώς για ένα ακόμα όργιο κερδοσκοπίας σε βάρος του ελληνικού λαού, αλλά και των υπόλοιπων λαών της Ευρώπης !!!. Με τα χρήματα που θα βγάλουν από την κίνηση αυτή οι απατεωνίσκοι θα αγοράσουν και την Ελλάδα, με τα δικά μας χρήματα και χωρίς να τους στοιχίσει τίποτα απολύτως !!!.
            Πρώτοι και κύριοι παίκτες στο παιχνίδι αυτό είναι οι τραπεζίτες (και οι Ελληνες). Αφού καταδίκασαν την ελληνική οικονομία με την απληστία και τα αισχροκερδή επιτόκια και την στράγγιξαν με τα υπερκέρδη τους, έρχονται τώρα οι ίδιοι να κερδοσκοπήσουν ξανά. Ενας ενδελεχής ανεξάρτητος έλεγχος των ελληνικών τραπεζών για την διάθεση των κεφαλαίων και την τήρηση των αποθεματικών είναι ικανός να στείλει πολλούς από αυτούς στο σκαμνί.
Πιέζουν οι τραπεζίτες και κράζουν τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ για μικρό κούρεμα του χρέους επικαλούμενοι πρώτιστα τις ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων και εν συνεχεία και δειλά – δειλά την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.  Είναι και τα δύο προσχηματικά ψεύδη. Πρώτα από όλα, ως λαός  οφείλουμε να μην δείξουμε στους τραπεζίτες κανένα οίκτο. Μας στράγγιζαν και μας στραγγάλιζαν τόσα χρόνια, πήραν πάνω από 120 δις μέσα στην τελευταία τριετία ως εγγυήσεις, αποτέλεσαν με την απληστία και την αισχροκέρδειά τους βασική αιτία της ελληνικής τραγωδίας. Στέρεψαν τους ανθρώπους και την οικονομία καταγράφοντας τριπλάσια κέρδη ανά Ευρώ σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες.
Εάν θέλουν βοήθεια, να διαχωρίσουν την λοιπή περιουσία των τραπεζών από την «εμπορική» τους δραστηριότητα με απόσχιση κλάδου. Να περιέλθει η περιουσία τους σε ακίνητα στο κράτος και να γίνει ό,τι θέλει με την εμπορική πιστωτική τους δραστηριότητα. Μόνο με τα ακίνητα στο χέρι, το ελληνικό δημόσιο μπορεί να εγγυηθεί τα χρήματα των καταθετών, αλλιώς θα ξαναπληρώσουμε την ακραία αισχροκέρδειά τους και συντομότατα σχεδόν άμεσα θα επιστρέψουμε στην προ κουρέματος εποχή – διόγκωση του χρέους.
Το πρώτιστο όμως και αμέσως επείγον είναι να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό για τα πιο πάνω, να προειδοποιήσουμε τους επίδοξους κερδοσκόπους για τις βαρύτατες ποινικές συνέπειες μια τέτοιας αισχροκερδούς απατηλής συμπεριφοράς και να δράσουμε, ώστε να αποτρέψουμε τη νέα κλοπή μας. Στον καπιταλισμό η πτώχευση είναι υγεία και όποιοι δεν μπορούν, ειδικά όταν προκάλεσαν την κρίση, θα πρέπει να φύγουν από το παιχνίδι. Η δημιουργία 2-3 τραπεζών που θα ανήκουν απευθείας στην κοινωνία και στον ελληνικό λαό και θα λειτουργούν χωρίς κέρδος (μόνο με την κάλυψη του λειτουργικού κόστους) είναι μια ουσιαστική λύση που θα χρηματοδοτήσει μεσοπρόθεσμα την ελληνική οικονομία. Το κούρεμα του χρέους πρέπει να γίνει και θα είναι νόμιμο μόνο εάν γίνει στην πραγματική αγοραία τιμή των ελληνικών ομολόγων, δηλαδή στην αγοραία τιμή των junks (σκουπιδιών), όπως οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τα ελληνικά ομόλογα. Αλλωστε, πρόκειται για χρηματιστηριακό είδος και κάποιοι ρίσκαραν για μεγάλα κέρδη (υψηλά επιτόκια). Η «μετοχή» στην οποία έπαιξαν αποδείχθηκε σκουπίδι … και δεν δικαίωσε τον τζόγο τους.  Αρα και για να καταλήξουμε: το κούρεμα του δημοσίου χρέους σήμερα θα πρέπει να είναι στο 70% του συνόλου, αφού αυτή είναι η αγοραία αξία των ελληνικών ομολόγων. Ο,τιδήποτε άλλο θα είναι απόλυτη απάτη και αισχροκέρδεια.  Και για να το εξηγήσουμε ακόμα περισσότερο, εάν κάποιος είχε στα χέρια του σήμερα όλα τα ελληνικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 450 δις Ευρώ και ήθελε να τα πουλήσει, θα έπαιρνε στην αγορά 135 δις Ευρώ. Αν τα κρατήσει λίγο ακόμα, πιθανότατα θα πάρει λιγότερα ή και τίποτα. Αυτή είναι η πραγματική διάσταση του ελληνικού χρέους σήμερα.
            Οσο για τα ήδη χρεοκοπημένα από τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου και τα δομημένα ομόλογα ασφαλιστικά ταμεία, αυτά δεν κινδυνεύουν από το μεγάλο κούρεμα του χρέους. Αντίθετα, όσο πιο γενναίο είναι το κούρεμα του ελληνικού χρέους, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι δυνατότητες μιας πραγματικής κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει τα ασφαλιστικά ταμεία. Θα απελευθερωθούν δηλ. τεράστια ποσά από τον πρoϋπολογισμό, αυτά που προορίζονταν για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους και με αυτά θα μπορούν να στηριχθούν και τα ασφαλιστικά ταμεία, έστω εγγυούμενα με την ακίνητη περιουσία τους.      
            Ως ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, σας αποκαλύπτουμε το σχέδιο της νέας απάτης και σας καλούμε σε συνειδητοποίηση και άμεση δράση.
            Κάποιοι γελοίοι ή κερδοσκόποι κάνουν επίσης λόγο για σταδιακό κούρεμα του χρέους. Θέλουν δηλαδή την χώρα να συνεχίσει επί μακρόν να σέρνεται ως επαίτης στο διεθνές περιβάλλον, θέλουν οποιαδήποτε κίνηση ανάπτυξης, οποιαδήποτε πορεία του λαού, να βρίσκεται σε διαρκή αίρεση και σε απόλυτη ανασφάλεια.  Το χρέος πρέπει να κουρευτεί στην πραγματική αγοραία τιμή των ελληνικών ομολόγων άπαξ και με μία μόνο απόφαση και ενέργεια για να ξεκινήσει ελεύθερα και άμεσα η χώρα να στήνει τη νέα της πραγματικότητα.  Τα υπόλοιπα είναι γελοιότητες, αντίστοιχες της ποιότητας όσων τα προπαγανδίζουν και επιμήκυνση του ελληνικού σκλαβοπάζαρου, της ελληνικής σκλαβιάς.
            Οι Ελληνες έχουμε μόνο να ελπίζουμε στην σοφία του «Λαϊκού Κινήματος» και στην ενδυνάμωση του Ελληνα πολίτη και του ελληνικού λαού, που αυτό επιδιώκει και έχει απόλυτα και τέλεια σχεδιάσει. Μόνο τότε, όσα χάσαμε θα είναι και πάλι δικά μας και με την αντίληψη και λειτουργία των αντιφάσεων και χρεοκοπιών των ισχυρών της Ευρώπης, γιατί τελικά σύντομα θα έλθει και η δική τους ώρα.

            Καταλήγουμε σε σύνοψη των ανωτέρω:
α)        ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΙΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ δηλ. σε ποσοστό 70% και ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.
β)         ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΩΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.
γ)         ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ.
δ)         ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΛΑΔΩΝ και ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
ε)         ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΓΕΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΔΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.     
    
ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΔΙΩΞΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ
ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


6 σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.
Α. Ο “σύντροφος” Φίλης Με αρκετή ικανοποίηση ακούσαμε το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου τις εξαγγελίες – ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας για το Γυμνάσιο. Φυσικά δεν μας προκάλεσε απορία το που βρήκε αυτές τις προτάσεις, αλλά και μία σειρά από αντιλήψεις που υιοθέτησε και πρόβαλε. Είναι σαφές ότι όταν στερείται κάποιος συγκεκριμένης κουλτούρας και κυρίως αντίστοιχων προτάσεων ρίχνει και καμιά κλεφτή ματιά σε όσους μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη, φιλοσοφία και προτάσεις δομημένες πάνω στην φιλοσοφία αυτή. Επειδή άλλη πρόταση διαφορετικής αντίληψης, εκτός από την δική μας, δεν υπήρχε, ο Ν. Φίλης την υιοθέτησε στα βασικά της σημεία και άρχισε να την εφαρμόζει και να την επικοινωνεί. Η πρόταση υφίσταται πάνω από 12 χρόνια και είναι πολλάκις δημοσιευμένη στο παρελθόν. Φυσικά βρίσκεται και στο blog του Λαϊκού Κινήματος (http://laikometopo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_13.html), καθώς βασικός συντελεστής α…

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…