Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, Η ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ (ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΧΡΗΜΑ) ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ


Στα τέλη Μαίου (31/5[1]), το μέλος μας Δημ. Καραμήτσας, δημοσίευσε επώνυμα την πρόταση για την έκδοση, από το Ελληνικό Κράτος,  Εθνικής ή Ελληνικής Ανταλλακτικής Μονάδας (ΕΑΜ) ως παράλληλου χρήματος εσωτερικής χρήσης, ως λύση για το χρέος της χώρας και την άθλια οικονομική κατάσταση. Ηταν η πρώτη (κατά τα γνωστά σε εμάς) σχετική πρόταση, που είχε σαφές και καθορισμένο περιεχόμενο και αιτιολογημένη ανάλυση.
Η πρόταση δημοσιεύτηκε σε εκατοντάδες blogs, διαδικτυακά μέσα πληροφόρησης, τον ημερήσιο τύπο. Ως είναι ευνόητο η πρόταση υιοθετήθηκε από το ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, αφού για αυτό φτιάχθηκε και δημοσιεύτηκε. Ακολούθησε, μερικές ημέρες μετά και δεύτερο κείμενο – απάντηση στους κυβερνητικούς και λοιπούς ανούσιους αρνητές της πρότασης[2]. Το άρθρο έτυχε αντίστοιχης δημοσιότητας.  
Μερικές ημέρες μετά, έγινε ευρεία χρήση της πρότασης και προβολή της από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ , Γ. Καρατζαφέρη. Μέχρι εδώ καλά, καθώς σκοπός του ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ είναι να δώσει διεξόδους και λύσεις στο λαό μας.  
Όμως ο Γ. Καρατζαφέρης παρότι υιοθέτησε την πρότασή μας την παρουσίασε ως δική του !!!, και καθόλου δεν αναφέρθηκε στην πατρότητα της πρότασης και στο ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ως όφειλε να πράξει εν εντιμότητι, πολιτική και ηθική.
Εντάξει, είναι σε πολλούς γνωστό ότι τα μέλη μας και οι πάμπολλες προτάσεις τους έχουν τύχει λεηλασίας και κλοπής από όλο σχεδόν τον «πολιτικό κόσμο», χωρίς στο τέλος να εφαρμοστούν.
Είναι όμως και σαφές στοιχείο εντιμότητας, το οποίο ζητούμε από τους πολιτικούς μας. Αποδεικνύεται από τα πιο πάνω για μία ακόμα φορά, ότι δικαίως ο πολιτικός κόσμος είναι στο στόχαστρο του λαού μας και καταγγέλλεται για έλλειψη εντιμότητας, πολιτικής, ηθικής και κοινωνικής.

Για να μην ασχολούμαστε με την ταμπακέρα και χάνουμε την ουσία το ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ έχει καταθέσει την πρόταση για την έκδοση εσωτερικού νομίσματος: της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ (ΕΑΜ), εμμένει σε αυτή και ζητεί από όλους τους αδέσμευτους και ελεύθερους Ελληνες να σκεφτούν την λύση αυτή πολύπλευρα και να την υιοθετήσουν.

Στο blog μας ξεκινήσαμε την ψηφοφορία υπέρ της έκδοσης της Ελληνικής Ανταλλακτικής Μονάδας.

Σας καλούμε να την στηρίξετε.

Να γίνει όλη η Ελλάδα μια παρέα !!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Η ομάδα πρωτοβουλίας
12 σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.
Α. Ο “σύντροφος” Φίλης Με αρκετή ικανοποίηση ακούσαμε το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου τις εξαγγελίες – ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας για το Γυμνάσιο. Φυσικά δεν μας προκάλεσε απορία το που βρήκε αυτές τις προτάσεις, αλλά και μία σειρά από αντιλήψεις που υιοθέτησε και πρόβαλε. Είναι σαφές ότι όταν στερείται κάποιος συγκεκριμένης κουλτούρας και κυρίως αντίστοιχων προτάσεων ρίχνει και καμιά κλεφτή ματιά σε όσους μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη, φιλοσοφία και προτάσεις δομημένες πάνω στην φιλοσοφία αυτή. Επειδή άλλη πρόταση διαφορετικής αντίληψης, εκτός από την δική μας, δεν υπήρχε, ο Ν. Φίλης την υιοθέτησε στα βασικά της σημεία και άρχισε να την εφαρμόζει και να την επικοινωνεί. Η πρόταση υφίσταται πάνω από 12 χρόνια και είναι πολλάκις δημοσιευμένη στο παρελθόν. Φυσικά βρίσκεται και στο blog του Λαϊκού Κινήματος (http://laikometopo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_13.html), καθώς βασικός συντελεστής α…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…