Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ν.Δ.


Είναι πραγματικά αστείο, ένα σοβαρό κίνημα όπως το δικό μας, να ασχολείται με τη Ν.Δ. Εμείς είμαστε το νέο και το ουσιαστικό και η Ν.Δ. είναι το απόλυτο απολίθωμα του 19ου αιώνα, η συνέχεια του κοτζαμπασισμού. Ας φτιάξουν ένα ειδικό μουσείο πολιτικής ιστορίας και ας συγκεντρώσουν όλες τις τακτικές, τους μηχανισμούς και τα παραμύθια που πουλούσαν δεκαετίες τώρα στον ελληνικό λαό, ώστε κάθε «επόμενος» να τα αποφεύγει. Θα είναι πιο χρήσιμο από το να συνεχίζουν την θλιβερή καταστροφική  οπισθοδρομική τους πορεία.
Εξήγγειλε ο Αντ. Σαμαράς 18 προτάσεις – μέτρα για την χώρα. Αμέσως ο πληρωμένος περίγυρος έσπευσε να τα αναμεταδώσει ως σωτήρια για την χώρα, προσποιούμενος τον άφωνο από το περιεχόμενό τους. Η χώρα και οι γραικύλοι της είναι για γέλια και για κλάματα.
Χαρακτηρίζουμε τις «προτάσεις» Σαμαρά αοριστολογική προεκλογική μπαρουφολογία που προσφέρει μόνο στην συνέχεια των αοριστολογικών προεκλογικών μπαρουφολογιών άλλων εκλογών και αποδεικνύει ότι τίποτα δεν άλλαξε στο κόμμα της δεξιάς.
Το πρώτο που έχει να αναρωτηθεί κανείς είναι: γιατί ο Σαμαράς και η Ν.Δ. όντας στην κυβέρνηση επί μήνες δεν φρόντισαν να είναι ήδη πραγματικότητα ή να έχουν τεθεί πολλά από αυτά ή να μην πραγματωθούν λίγους μήνες πριν, όσα αερολογώντας λένε ότι θα πάρουν πίσω ;    
Θα απαντήσουν ότι, τώρα τους ήλθε η «έμπνευση»… Τέτοια «έμπνευση», που προτείνουν μέτρα χιλιοειπωμένα και χωρίς καμία ευρηματικότητα, συνολική στόχευση και ουσιαστικό αποτέλεσμα. Πετάξανε 18 διαφορετικής φύσης προτασούλες – μερεμέτια και τις παρουσιάζουν ως σοβαρές και σημαντικές για την χώρα.
Ως προεκλογική μπαρουφολογία οι (ας τις πούμε) προτάσεις της ΝουΔουλας δεν έχουν και καμία πραγματική κοστολόγηση, αλλά και προσδιορισμό.
Την ώρα που έδιναν τα λεφτά του ΕΣΠΑ σε προτασούλες (όπως π.χ. αγορά γραφείου επαγγελματία, εξοπλισμός δικηγορικού γραφείου κ.α.) τώρα έρχονται ξανά και μιλάνε για το ΕΣΠΑ, χωρίς να λένε την κατεύθυνση. Οι άνθρωποι ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι το πρόβλημα της χώρας λέγεται έλλειψη παραγωγής. Αλλιώς θα το εντόπιζαν και θα έφτιαχναν ένα πρόγραμμα για την παραγωγή και όχι να τάζουν μαϊμού Ευρώ και θέσεις εργασίας – ανεργίας και επιδόματα αθλιότητας. Σχέδιο δεν είχαν, σχέδιο δεν έχουν !
Μοιράζουν προεκλογικά (δηλ. απατηλώς) υποσχέσεις για Ευρώ, μήπως και μαζέψουν τους συμπαθούντες που το σκέφτονται να ξαναγίνουν γραικύλοι και να τους ψηφίσουν. «Δώσε και μένα μπάρμπα…» λέγονται οι «προτάσεις» της Ν.Δ. και είναι ευνόητο, ότι αυτοί, ως συνήθως, δεν θα δώσουν, αλλά θα πάρουν. Μήπως ξεχνάμε τα ρεζιλίκια του Καραμανλή το 2004, που έταζε λαγούς με πετραχήλια και μετά ανακάλυψε την «απογραφή» για να τα πάρει;
Μήπως ξεχνάμε τους ψηφοφόρους με τα πεντοχίλιαρα το 2007;
Μήπως ξεχνάμε ποιος συνέχισε και επαύξησε επί 5,5 χρόνια την καταστροφή της χώρας; Για να αναλάβει μετά ο άλλος, ο «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» … .
Το πού κατάντησαν την χώρα το βλέπουμε όλοι… Απλά τους υπενθυμίζουμε ότι τόσα χρόνια κάναμε πως κοιμόμαστε. Τώρα ξυπνήσαμε για τα καλά και δεν χάβουμε τέτοιες προεκλογικές αρλούμπες.               
Επειδή ο ελληνικός τόσο σε αυτούς της ΝΔ, όσο και στους άλλους του ΠΑΣΟΚ, έδωσε πάμπολλες ευκαιρίες και τους ανέχτηκε τόσα χρόνια, τώρα πια δεν υπάρχει καμία ευκαιρία. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μην κατέβουν καν στις εκλογές. ΑΠΕΤΥΧΑΝ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ, ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ.
Ο ελληνικός λαός οφείλει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τον δρόμο που ο ίδιος ξεκίνησε με τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Δεν τους αντέχουμε άλλο, δεν θα τους ανεχθούμε άλλο!!!  
 
                                                                                                                             ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: ΘΕΛΟΥΜΕ “ΙΔΕΕΣ” ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ ? (του Δημ. Καραμήτσα)

Α. ΙΔΕΕΣ ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ ?
Είναι τεράστιο πρόβλημα για την ανθρωπότητα το να "αναγνωρίζει" και να αποδέχεται ως υφιστάμενα, πράγματα που δεν υπάρχουν, που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Το ψέμα, το ανύπαρκτο, το διεστραμμένο, ως παραδοχή δημιουργεί μία αντίστοιχα ψευδή, ανύπαρκτη και διεστραμμένη ακολουθία συμπερασμάτων και αποτελεσμάτων. Είναι αρχαιότατη ηδιαμάχη μεταξύ των ανθρώπων που πιστεύουν στο υπαρκτό και αληθές και σε αυτούς που πιστεύουν σε αξιωματικά κατασκευάσματα (ως τα σχηματοποιούμε με την πλατωνική έννοια της “ιδέας” = το ον εκ του μη όντος). Είναι η ίδια η προαιώνια ουσιαστική αντίθεση της ελληνικής φιλοσοφίας και σκέψης ευρύτερα, αφού στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην γνωστή ανθρώπινη ιστορία, οι άνθρωποι διέλαθαν και διέφυγαν από τις αξιωματικές ιδέες του τότε κόσμου (όπως αυτή του θεού και των ελέω θεού μοναρχών ή των βασιλέων και αριστοκρατών με “θεϊκή” καταγωγή ή “ ανωτέρων και εξουσιαστών με “θεία βούληση” ή των φυσικών φαινομένων ως αποτέλεσμα της άμε…

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί κανείς να την πιστέψει. Πριν από μέρες ανακοίνωναν ότι θα παραταθεί η προστασία της α’ κατοικίας για τους υπερχρεωμένους και μέσω της διαδικασίας του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (ν. 3869/2010). Για να δοθεί όμως παράταση απαιτείται η ψήφιση από την Βουλή τροπολογίας ή αλλιώς πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η Βουλή κλείνει αύριο και η ΠΝΠ έχει διαδικασία για να εκδοθεί και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για το θέμα. Ούτε καν ως είδηση πλέον δεν υπάρχει και, κυρίως, καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες. Εκεί που όφειλαν να έχουν ήδη ρυθμίσει το θέμα, τώρα σιωπούν με νόημα. Την ίδια ώρα οι ξεπουλημένες τράπεζες με τα ξεπουλημένα δάνεια, όχι μόνο ακονίζουν τα νύχια τους για να εκπλειστηριάσουν ακίνητα, αλλά και καθυστερούν την παράδοση των αναγκαίων δικαιολογη…