ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


 
Αγαπητές και άξιες συντρόφισσες, αγαπητοί και άξιοι σύντροφοι
Αγαπητές φίλες και φίλοι.

Στην συνάντηση της Τρίτης 27/3/2012 τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της τυχόν εκλογικής συνεργασίας του Κινήματος με κόμματα, συλλογικότητες και σχηματισμούς ενόψει των θρυλούμενων προσεχών εκλογών.
Διαβάστηκαν οι τρεις εισηγήσεις συντρόφων, οι οποίες αναρτώνται στο διαδίκτυο και έγινε πολύωρη ανταλλαγή απόψεων. Καταλήξαμε σε τρεις γνώμες – θέσεις, οι οποίες είναι συνοπτικά οι κατωτέρω και τις οποίες θέτουμε σε ψηφοφορία και για τα υπόλοιπα μέλη, παρότι διαμορφώθηκε στην συνάντηση καθαρή πλειοψηφία. Είναι μία απόφαση που λάβαμε για να εκφραστούν όλες και όλοι.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πρόταση Α’ (σχετικώς πλειονοψηφήσασα) Εξετάζουμε πρωτίστως και κατά προτεραιότητα τις προτάσεις και τις δυνατότητες συνεργασίας με αντιμνημονιακούς σχηματισμούς και συλλογικότητες με τις οποίες υπάρχει η σχετική κοινωνική και πολιτική συναντίληψη. Δεν έχουμε ως προτεραιότητα την συζήτηση με εντός της Βουλής συνδυασμούς καθώς λίγο ή πολύ εκφράζουν ή υπηρετούν το σύστημα και δεν έχουμε εμπιστοσύνη στις προθέσεις τους έναντι του κινήματος. Για τον λόγο αυτό εξετάζουμε τις δυνατότητες και προτάσεις σύμπραξης με συλλογικότητες αντίστοιχες με την δική μας (π.χ. Σπίθες, Αγανακτισμένοι, ΕΠΑΜ, «στρατιωτικοί», μεμονωμένα πρόσωπα κλπ.)

Πρόταση Β’  Εξετάζουμε πρωτίστως και κατά προτεραιότητα την εκλογική συνεργασία με κομματικούς συνδυασμούς που βρίσκονται ήδη εντός Βουλής και έχουν αντιμνημονιακή τοποθέτηση (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Καμμένος – Ανεξάρτητοι Ελληνες κλπ.) και αυτό με ή χωρίς όρους (αν μπορούμε να τους θέσουμε).       

Πρόταση Γ’    Δεν ασχολούμαστε με τις εκλογές και συνεχίζουμε την πολιτική και κοινωνική μας δράση μη μετέχοντας με τον α’ ή β’ τρόπο. Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφραστεί εκλογικά κατά το δοκούν, χωρίς αυτό να σημαίνει προτροπή προς αποχή, η οποία ομόφωνα κρίθηκε καταστροφική.

Τα ανωτέρω θέτουμε σε ψηφοφορία και παρακαλούμε για την έγγραφη απάντησή σας έως την Τετάρτη 4/4/2012, στο e-mail: laikometopo@gmail.com για να ανακοινωθεί η απόφασή μας προς όλους στην επόμενη συνάντησή μας (5 ή 6 Απριλίου). 
Στην ψηφοφορία μπορούν να ψηφίσουν και όσες και όσοι δεν είναι τυπικά μέλη του κινήματος, αλλά θα ήθελαν να μετάσχουν ενεργά σε αυτό. 
Καλούμε επίσης τα μέλη να τοποθετηθούν παράλληλα επί των εισηγήσεων μονολεκτικά ή με ανάλυση και πρόταση.


Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Η Δ.Ε. του Κινήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τις εκλογές, (όπως και την κοινωνική τους πορεία που είναι και πορεία ζωής) σχεδόν μονοσήμ...