Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


 
Αγαπητές και άξιες συντρόφισσες, αγαπητοί και άξιοι σύντροφοι
Αγαπητές φίλες και φίλοι.

Στην συνάντηση της Τρίτης 27/3/2012 τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της τυχόν εκλογικής συνεργασίας του Κινήματος με κόμματα, συλλογικότητες και σχηματισμούς ενόψει των θρυλούμενων προσεχών εκλογών.
Διαβάστηκαν οι τρεις εισηγήσεις συντρόφων, οι οποίες αναρτώνται στο διαδίκτυο και έγινε πολύωρη ανταλλαγή απόψεων. Καταλήξαμε σε τρεις γνώμες – θέσεις, οι οποίες είναι συνοπτικά οι κατωτέρω και τις οποίες θέτουμε σε ψηφοφορία και για τα υπόλοιπα μέλη, παρότι διαμορφώθηκε στην συνάντηση καθαρή πλειοψηφία. Είναι μία απόφαση που λάβαμε για να εκφραστούν όλες και όλοι.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πρόταση Α’ (σχετικώς πλειονοψηφήσασα) Εξετάζουμε πρωτίστως και κατά προτεραιότητα τις προτάσεις και τις δυνατότητες συνεργασίας με αντιμνημονιακούς σχηματισμούς και συλλογικότητες με τις οποίες υπάρχει η σχετική κοινωνική και πολιτική συναντίληψη. Δεν έχουμε ως προτεραιότητα την συζήτηση με εντός της Βουλής συνδυασμούς καθώς λίγο ή πολύ εκφράζουν ή υπηρετούν το σύστημα και δεν έχουμε εμπιστοσύνη στις προθέσεις τους έναντι του κινήματος. Για τον λόγο αυτό εξετάζουμε τις δυνατότητες και προτάσεις σύμπραξης με συλλογικότητες αντίστοιχες με την δική μας (π.χ. Σπίθες, Αγανακτισμένοι, ΕΠΑΜ, «στρατιωτικοί», μεμονωμένα πρόσωπα κλπ.)

Πρόταση Β’  Εξετάζουμε πρωτίστως και κατά προτεραιότητα την εκλογική συνεργασία με κομματικούς συνδυασμούς που βρίσκονται ήδη εντός Βουλής και έχουν αντιμνημονιακή τοποθέτηση (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Καμμένος – Ανεξάρτητοι Ελληνες κλπ.) και αυτό με ή χωρίς όρους (αν μπορούμε να τους θέσουμε).       

Πρόταση Γ’    Δεν ασχολούμαστε με τις εκλογές και συνεχίζουμε την πολιτική και κοινωνική μας δράση μη μετέχοντας με τον α’ ή β’ τρόπο. Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφραστεί εκλογικά κατά το δοκούν, χωρίς αυτό να σημαίνει προτροπή προς αποχή, η οποία ομόφωνα κρίθηκε καταστροφική.

Τα ανωτέρω θέτουμε σε ψηφοφορία και παρακαλούμε για την έγγραφη απάντησή σας έως την Τετάρτη 4/4/2012, στο e-mail: laikometopo@gmail.com για να ανακοινωθεί η απόφασή μας προς όλους στην επόμενη συνάντησή μας (5 ή 6 Απριλίου). 
Στην ψηφοφορία μπορούν να ψηφίσουν και όσες και όσοι δεν είναι τυπικά μέλη του κινήματος, αλλά θα ήθελαν να μετάσχουν ενεργά σε αυτό. 
Καλούμε επίσης τα μέλη να τοποθετηθούν παράλληλα επί των εισηγήσεων μονολεκτικά ή με ανάλυση και πρόταση.


Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Η Δ.Ε. του Κινήματος

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?
Επειδή κάποιοι υπερασπίζονται ένα πολίτευμα που οι ίδιοι αποκαλούν “Δημοκρατία” ...
Οι πολιτειολογικοί ορισμοί και τυπικές διακρίσεις είναι τόσο αρχαίες και σαφείς που δεν χωρούν αμφισβητήσεις. Ανήκουν, βέβαια, στον λαό που εφηύρε το τελευταίο ιστορικά πολίτευμα και ίσως το τελειότερο: την Δημοκρατία – Λαοκρατία. Από τον δημοκράτη Ηρόδοτο στον επιστήμονα Αριστοτέλη ... . Η διάκριση των πολιτευμάτων είναι σαφής και αναφέρεται κυρίως στο πλήθος των ανθρώπων που ασκούν τις πολιτειακές εξουσίες: Μοναρχία – Ολιγαρχία/Αριστοκρατία – Δημοκρατία (με τις επιμέρους αριστοτελικές διακρίσεις και όσες μπορεί να προσθέσει κάποιος στο διάβα της ιστορίας και με την σύγχρονη επικυριαρχία του καπιταλισμού). Αφήνοντας παράμερα τις εκτιμήσεις των μελετητών του Αριστοτέλη περί του “καλύτερου πολιτεύματος” (γιατί για εμάς ο αρχαίος φιλόσοφος δεν λαμβάνει σαφή θέση, αλλά, ως συνήθως, μελετά και ορίζει), ένα είναι βέβαιο: ότι χωρίς πολλή σκέψη τόσο ο Αριστοτέλης, όσο…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…