Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


 
Αγαπητές και άξιες συντρόφισσες, αγαπητοί και άξιοι σύντροφοι
Αγαπητές φίλες και φίλοι.

Στην συνάντηση της Τρίτης 27/3/2012 τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της τυχόν εκλογικής συνεργασίας του Κινήματος με κόμματα, συλλογικότητες και σχηματισμούς ενόψει των θρυλούμενων προσεχών εκλογών.
Διαβάστηκαν οι τρεις εισηγήσεις συντρόφων, οι οποίες αναρτώνται στο διαδίκτυο και έγινε πολύωρη ανταλλαγή απόψεων. Καταλήξαμε σε τρεις γνώμες – θέσεις, οι οποίες είναι συνοπτικά οι κατωτέρω και τις οποίες θέτουμε σε ψηφοφορία και για τα υπόλοιπα μέλη, παρότι διαμορφώθηκε στην συνάντηση καθαρή πλειοψηφία. Είναι μία απόφαση που λάβαμε για να εκφραστούν όλες και όλοι.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πρόταση Α’ (σχετικώς πλειονοψηφήσασα) Εξετάζουμε πρωτίστως και κατά προτεραιότητα τις προτάσεις και τις δυνατότητες συνεργασίας με αντιμνημονιακούς σχηματισμούς και συλλογικότητες με τις οποίες υπάρχει η σχετική κοινωνική και πολιτική συναντίληψη. Δεν έχουμε ως προτεραιότητα την συζήτηση με εντός της Βουλής συνδυασμούς καθώς λίγο ή πολύ εκφράζουν ή υπηρετούν το σύστημα και δεν έχουμε εμπιστοσύνη στις προθέσεις τους έναντι του κινήματος. Για τον λόγο αυτό εξετάζουμε τις δυνατότητες και προτάσεις σύμπραξης με συλλογικότητες αντίστοιχες με την δική μας (π.χ. Σπίθες, Αγανακτισμένοι, ΕΠΑΜ, «στρατιωτικοί», μεμονωμένα πρόσωπα κλπ.)

Πρόταση Β’  Εξετάζουμε πρωτίστως και κατά προτεραιότητα την εκλογική συνεργασία με κομματικούς συνδυασμούς που βρίσκονται ήδη εντός Βουλής και έχουν αντιμνημονιακή τοποθέτηση (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Καμμένος – Ανεξάρτητοι Ελληνες κλπ.) και αυτό με ή χωρίς όρους (αν μπορούμε να τους θέσουμε).       

Πρόταση Γ’    Δεν ασχολούμαστε με τις εκλογές και συνεχίζουμε την πολιτική και κοινωνική μας δράση μη μετέχοντας με τον α’ ή β’ τρόπο. Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφραστεί εκλογικά κατά το δοκούν, χωρίς αυτό να σημαίνει προτροπή προς αποχή, η οποία ομόφωνα κρίθηκε καταστροφική.

Τα ανωτέρω θέτουμε σε ψηφοφορία και παρακαλούμε για την έγγραφη απάντησή σας έως την Τετάρτη 4/4/2012, στο e-mail: laikometopo@gmail.com για να ανακοινωθεί η απόφασή μας προς όλους στην επόμενη συνάντησή μας (5 ή 6 Απριλίου). 
Στην ψηφοφορία μπορούν να ψηφίσουν και όσες και όσοι δεν είναι τυπικά μέλη του κινήματος, αλλά θα ήθελαν να μετάσχουν ενεργά σε αυτό. 
Καλούμε επίσης τα μέλη να τοποθετηθούν παράλληλα επί των εισηγήσεων μονολεκτικά ή με ανάλυση και πρόταση.


Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Η Δ.Ε. του Κινήματος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: ΘΕΛΟΥΜΕ “ΙΔΕΕΣ” ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ ? (του Δημ. Καραμήτσα)

Α. ΙΔΕΕΣ ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ ?
Είναι τεράστιο πρόβλημα για την ανθρωπότητα το να "αναγνωρίζει" και να αποδέχεται ως υφιστάμενα, πράγματα που δεν υπάρχουν, που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Το ψέμα, το ανύπαρκτο, το διεστραμμένο, ως παραδοχή δημιουργεί μία αντίστοιχα ψευδή, ανύπαρκτη και διεστραμμένη ακολουθία συμπερασμάτων και αποτελεσμάτων. Είναι αρχαιότατη ηδιαμάχη μεταξύ των ανθρώπων που πιστεύουν στο υπαρκτό και αληθές και σε αυτούς που πιστεύουν σε αξιωματικά κατασκευάσματα (ως τα σχηματοποιούμε με την πλατωνική έννοια της “ιδέας” = το ον εκ του μη όντος). Είναι η ίδια η προαιώνια ουσιαστική αντίθεση της ελληνικής φιλοσοφίας και σκέψης ευρύτερα, αφού στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην γνωστή ανθρώπινη ιστορία, οι άνθρωποι διέλαθαν και διέφυγαν από τις αξιωματικές ιδέες του τότε κόσμου (όπως αυτή του θεού και των ελέω θεού μοναρχών ή των βασιλέων και αριστοκρατών με “θεϊκή” καταγωγή ή “ ανωτέρων και εξουσιαστών με “θεία βούληση” ή των φυσικών φαινομένων ως αποτέλεσμα της άμε…

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί κανείς να την πιστέψει. Πριν από μέρες ανακοίνωναν ότι θα παραταθεί η προστασία της α’ κατοικίας για τους υπερχρεωμένους και μέσω της διαδικασίας του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (ν. 3869/2010). Για να δοθεί όμως παράταση απαιτείται η ψήφιση από την Βουλή τροπολογίας ή αλλιώς πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η Βουλή κλείνει αύριο και η ΠΝΠ έχει διαδικασία για να εκδοθεί και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για το θέμα. Ούτε καν ως είδηση πλέον δεν υπάρχει και, κυρίως, καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες. Εκεί που όφειλαν να έχουν ήδη ρυθμίσει το θέμα, τώρα σιωπούν με νόημα. Την ίδια ώρα οι ξεπουλημένες τράπεζες με τα ξεπουλημένα δάνεια, όχι μόνο ακονίζουν τα νύχια τους για να εκπλειστηριάσουν ακίνητα, αλλά και καθυστερούν την παράδοση των αναγκαίων δικαιολογη…