Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι κρύβεται πίσω από την ιστορία των αντιγράφων φαρμάκων ... Του συντρόφου Κωνσταντίνου Β.

Έχει σαλτάρει το διαδίκτυο από δημοσιεύματα και σχολιασμού σχετικά με τα αντίγραφα φάρμακα, καθώς οι ίδιοι οι σχολιαστές ούτε καν γνωρίζουν ότι το 90% των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην χώρα μας, αλλά και στις υπόλοιπες της Ευρώπης, είναι αντίγραφα των πρωτότυπων.
Δεύτερο κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι είναι αδύνατο μια βιομηχανία που θα παράξει ένα πρωτότυπο δεν έχει την δυνατότητα να καλύψει ολόκληρη της αγορά , όλων των χωρών, των εκατομμυρίων ασθενών που το χρειάζονται.
Το ζήτημα όμως δεν είναι αν πρέπει να παράγονται αντίγραφα ή όχι, ούτε αν η διάθεση αντιγράφων πληρούν ή όχι τις προδιαγραφές ασφαλείας και θεραπευτικής ανταπόκρισης. Το θέμα είναι, σε ότι αφορά ειδικά την Ελλάδα, τον εκβιασμό μιας αρπαχτικής συμμορίας βιομηχάνων οι οποίοι αρνούνται, εκβιάζοντας τις Κυβερνήσεις για αθρόες απολύσεις, να εφαρμόσουν τους κανονισμούς διάθεσης των αντιγράφων, όπως ορίζεται από τον ΠΟΦ ( παγκόσμιο οργανισμό Φαρμάκων).
Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό φαρμάκου, η τιμή των αντιγράφων περιορίζεται με μια διαβάθμιση χρόνου κυκλοφορίας / χρόνος απόσβεσης κεφαλαίων του πρωτότυπου, από το 80% με πτωτική τάση στο 50%.
Ένα πρωτότυπο χρειάζεται περίπου μια δεκαετία μονοπώλησης της αγοράς σε μια τιμή που ορίζει ο παραγωγός του.
Μετά την δεκαετία το ίδιο πρωτότυπο υποχωρεί στο 50% - 60% της αρχικής τιμής.
Έτσι τα παραγόμενα αντίγραφα πρέπει να έχουν τιμή διάθεση ίση με το 80% της μειωμένης τιμής του πρωτότυπου.
Έλα όμως που οι Έλληνες Φαρμακοβιομήχανοι, επιβάλουν τυχοδιωχτικά και εκβιαστικά την Ελληνική επικράτεια τιμές αντιγράφων είτε ίσες των πρωτότυπων εντός της δεκαετίας αποκλειστικής κυκλοφορίας, είτε ίσες με τις τιμές των πρωτότυπων μετά την λήξη τις δεκαετίας μονοπωλιακής διάθεσης.
Οι ίδιες, οι Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, το ίδιο αντίγραφο που πουλάνε στα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσοκομεία σε μια τιμή 10, στο εξωτερικό το πουλούν σε τιμή μείον 50% κατά μέσο όρο.
Είναι τόσο αρπακτικά που, και γνωρίζω πολύ καλά τι λέω και όποιος θίγεται ας προσφύγει δικαστικά εναντίον μου, που τουλάχιστον κατά την 10ετή περίοδο που ήμουν μέλος του Δ.Σ. του ΙΚΑ, ερχόταν η Χ φαρμακοβιομηχανία στον διαγωνισμό προσφέροντας ένα αντίγραφο φάρμακο σε τιμή ακριβότερη κατά 60% έως 150% από ότι η ίδια διέθετε στους καταναλωτές ασθενείς, μέσω του φαρμακείου της στο κέντρο της Αθήνας .
Δόθηκαν μεγάλες μάχες από όλες τις κυβερνήσεις που έζησα στο Δ.Σ. του ΙΚΑ εναντίον του καρτέλ των ντόπιων φαρμακοβιομηχάνων, οι οποίοι ταυτόχρονα ήταν και αποκλειστικοί εισαγωγείς και άλλων αντιγράφων ή αντιδραστηρίων, ή εμβολίων.
Μάλιστα, για το εμβόλιο της Ηπατίτιδας Βʼ, του οποίου αποκλειστικός εισαγωγέας φαρμακοβιομήχανος είναι μεγαλοπαράγοντας μεγάλης ΚΑΕ, δυσφήμιζε αντίστοιχο εμβόλιο που παραγόταν στις Ινδίες και διέσπειρε φοβίες ότι ήταν επισφαλές επειδή προερχόταν από ανθρώπινο ορό και όχι από χοίρο, γιατί στις Ινδίες δεν υπήρχαν αξιόπιστα εργαστήρια για την ανακάλυψη και διαπίστωση των φορέων Έιτζ.
Ο ίδιος, το ίδιο εμβόλιο το πουλούσε και στην Κύπρο και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή αγορά στην μισή τιμή από αυτή που το πουλούσε στο ΙΚΑ.
Κάθε Κυβέρνηση που πήγαινε να βάλει φρένο σε αυτήν την τεράστια διαρροή κεφαλιών σε βάρος της Ελληνικής οικονομίας, έσπαγε τα μούτρα της.
Ποιος ήταν ο ευκολότερος δρόμος για να χαλιναγωγηθεί η τεράστια αιμορραγία των ασφαλιστικών ταμείων και των νοσοκομείων του ΕΣΥ;
Να θεσπίζονται σε βάρος των ασφαλισμένων και των ασθενών και διαγραφές φαρμάκων από τις λίστες και να αυξάνεται η συμμετοχή των ασθενών στα δήθεν δωρεάν φάρμακα.
Σήμερα ο Λοβέρδος, θύμα των ίδιων των εκβιαστών Φαρμακοβιομήχανων αλλά και πιστό σκυλάκι Κανίς των τροϊκανών, θέσπισε νόμο που στρέφεται ευθέως εναντίον της ασφάλεια και της υγείας του λαού. Απελευθέρωσε την παραγωγή και εισαγωγή φθηνότερων και αμφιβόλου ασφαλείας αντιγράφων και ναρκοθέτησε τα πενιχρά εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων, που αντί τα στομάχια τους να γίνουν φαρμακαποθήκες, θα πηγαίνουν εκτός συνταγής να παίρνουν πιο ακριβά από ότι σήμερα αντίστοιχα αντίγραφα που θα είναι «Ελληνικής» ή «Ευρωπαϊκής» παραγωγής, κόντρα σε αυτά που θα διαθέτει το Ελληνικό Δημόσιο, είτε Νοσοκομείο είτε Ασφαλιστικό Ταμείο.
Έτσι σε λίγο καιρό οι Ιδιωτικές Ασφαλιστικές εταιρίες θα διαφημίζουν προγράμματα ασφάλειας ζωής με εγγυημένα φάρμακα που παράγονται είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ευρώπη, είτε στην Αμερική.
Όλα γίνονται για το κέρδος και κάθε Κυβέρνηση από αυτό το κέρδος αντλεί την μακροζωία της και την παραμονή της στην εξουσία.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?
Επειδή κάποιοι υπερασπίζονται ένα πολίτευμα που οι ίδιοι αποκαλούν “Δημοκρατία” ...
Οι πολιτειολογικοί ορισμοί και τυπικές διακρίσεις είναι τόσο αρχαίες και σαφείς που δεν χωρούν αμφισβητήσεις. Ανήκουν, βέβαια, στον λαό που εφηύρε το τελευταίο ιστορικά πολίτευμα και ίσως το τελειότερο: την Δημοκρατία – Λαοκρατία. Από τον δημοκράτη Ηρόδοτο στον επιστήμονα Αριστοτέλη ... . Η διάκριση των πολιτευμάτων είναι σαφής και αναφέρεται κυρίως στο πλήθος των ανθρώπων που ασκούν τις πολιτειακές εξουσίες: Μοναρχία – Ολιγαρχία/Αριστοκρατία – Δημοκρατία (με τις επιμέρους αριστοτελικές διακρίσεις και όσες μπορεί να προσθέσει κάποιος στο διάβα της ιστορίας και με την σύγχρονη επικυριαρχία του καπιταλισμού). Αφήνοντας παράμερα τις εκτιμήσεις των μελετητών του Αριστοτέλη περί του “καλύτερου πολιτεύματος” (γιατί για εμάς ο αρχαίος φιλόσοφος δεν λαμβάνει σαφή θέση, αλλά, ως συνήθως, μελετά και ορίζει), ένα είναι βέβαιο: ότι χωρίς πολλή σκέψη τόσο ο Αριστοτέλης, όσο…