Δελτίο Τύπου


Δελτίο Τύπου
«Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Άγκελα Μέρκελ.
Η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε ένα το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες.
Επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη. Είναι πρόδηλο ωστόσο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης».
Αυτή είναι η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τσιόδρα. Με έκπληξη κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας διαβάζει και ξαναδιαβάζει τα όσα διημείφθησαν μεταξύ του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Καγκελαρίου Μέρκελ και στέκεται στο σημείο διενέργειας δημοψηφίσματος! Από πότε η Καγκελάριος της Γερμανίας προτείνει (ή πιέζει για τους δικούς της λόγους;) τη διενέργεια δημοψηφίσματος σε μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ χώρα; Μήπως η κυρία Μέρκελ ξεπέρασε, για πολλοστή φορά, την κόκκινη γραμμή; Μήπως να επιλέξει η ίδια τον «εκλεκτό» της να τον τοποθετήσει πρωθυπουργό στο εξοχικό των συμπολιτών της, ενόψει και των καλοκαιρινών διακοπών τους;
Μη λησμονούμε πως ο άξονας Μέρκελ – Σαρκοζί «κατάργησαν» δυο εκλεγμένους πρωθυπουργούς και τώρα η Καγκελάριος επιδιώκει με εκβιαστικό τρόπο, να επέμβει στα εσωτερικά της χώρας.
Το Λαϊκό Κίνημα, έχοντας κατ΄ επανάληψη στηλιτεύσει τη στάση των κυβερνήσεων τα τελευταία 2 ½ χρόνια, εκφράζει την αγανάκτησή του για την ωμή επέμβαση της Γερμανίας στη χώρα μας. Η πράξη αυτή αποτελεί ασέβεια προς τη λαϊκή ετυμηγορία, γυρίζοντάς μας δεκαετίες πίσω και φέρνοντας στη μνήμη περιόδους Πιούριφόυ.
Ο Ελληνικός λαός ΔΕ θα ανεχτεί οποιαδήποτε επέμβαση. Ήδη, το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη ήταν μια πρώτη απάντηση και ακολουθεί η 17η του Ιούνη, που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στα Μνημόνια και την υποδούλωση. Είναι δε καιρός να αντιληφθούν όλοι πως εθελόδουλοι πολιτικοί ΔΕΝ έχουν θέση πλέον στην πολιτική ζωή της χώρας. Επιτέλους, ας αντιληφθεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας ότι η ψήφος της 17ης του Ιούνη δεν είναι μόνο συνταγματικό δικαίωμα, αλλά ΠΡΩΤΙΣΤΑ πατριωτικό καθήκον.
Η Δ.Ε. του Λαϊκού Κινήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τις εκλογές, (όπως και την κοινωνική τους πορεία που είναι και πορεία ζωής) σχεδόν μονοσήμ...