Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ


                              ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ

Το ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ανήκει στους αποφασισμένους αναποφάσιστους. Είμαστε και εμείς από τα εκατομμύρια Ελληνες που ήθελαν και θέλουν πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Είμαστε και εμείς από τα εκατομμύρια Ελληνες που είναι αηδιασμένοι από τον θίασο του αυτόκλητου και ανάξιου πολιτικού προσωπικού και θα θέλαμε τους συντριπτικά περισσότερους από όσους το συναπαρτίζουν να τους δούμε να πηγαίνουν τουλάχιστον στα σπίτια τους και στις δουλείες τους (εάν ξέρουν να κάνουν κάποια δουλειά).
            Για εμάς αυτό το πολιτικό σύστημα της ελάχιστης δημοκρατίας και της μέγιστης ολιγαρχίας έπρεπε να έχει καταρρεύσει προ πολλού και είναι και αυτό που είναι ένοχο για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας. Επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά ότι το πολιτικό σύστημα δεν είναι αυθύπαρκτο, αλλά απόλυτα εξαρτημένο και ακόλουθο του γενικού κοινωνικού συστήματος, δηλ. του καπιταλισμού.
            Το σύστημα αυτό με τους πρωτογενείς πολιτικούς σχηματισμούς του (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ), αλλά και τους δευτερογενείς που μετέχουν σε αυτό, το τροφοδοτούν και κυρίως τροφοδοτούνται από αυτό, είναι υπεύθυνο για την πλήρη και συνολική κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας και της ζωής κάθε Ελληνα και Ελληνίδας. Είναι οι πολιτικές επιλογές του (πράξεις και παραλήψεις) που οδήγησαν στην κατάρρευση της χώρας και στα μνημόνια. Τα μνημόνια δεν είναι αίτια, αλλά αποτελέσματα άλλων αιτίων – πολιτικών επιλογών. Τα αίτια αυτά, επειδή αφορούν το ίδιο το σύστημα εξουσίας και είναι επιλογές του, κανείς τους δεν τόλμησε να τα αναλύσει. Στρέφουν σκόπιμα την προσοχή των πολιτών αλλού και ορίζουν διαφορετικό περιεχόμενο για κάθε «δημόσια» συζήτηση.
Το ίδιο το πρωτογενές πολιτικό σύστημα των κομμάτων εξουσίας και όσων το καθορίζουν με την ίδια την συμπεριφορά, την κουλτούρα του και τις ηθικές του αντιλήψεις εξέθρεψε το φαινόμενο του «καπιταλισμού αλά γκρέκα» (για να ονομάσουμε αυτό το μπαρόκ κατασκεύασμα που αποτέλεσε τον βασικό τύπο συμπεριφοράς και ηθικής του Ελληνα της μεταπολίτευσης) και τον αντίστοιχο τύπο πολίτη και ανθρώπου … .
           
Όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν και πρέπει να τα τελειώσουμε την Κυριακή των εκλογών εμείς οι ίδιοι. Ή τα τελειώνουμε και βάζουμε τις βάσεις για μία Ελλάδα που θα σέβεται τον λαό της και θα ανήκει σε αυτόν ή συνεχίζουμε την βαρβαρότητα, την αθλιότητα, τον όλεθρο και την αναξιότητα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ  
            Ισως και να θυμώσαμε που δεν καταφέραμε ακόμα να δημιουργήσουμε τη νέα αυτή πολιτική δύναμη που θα αλλάξει την χώρα οριστικά και ουσιαστικά, αυτή που θέλουμε όλοι, αλλά δεν απογοητευτήκαμε. Θα ξεκινήσουμε αμέσως μετά τις εκλογές, πιο ώριμοι, πιο αποφασιστικοί, πιο κατασταλαγμένοι και σοφότεροι από τα ίδια τα λάθη που έγιναν.
            Όμως αν και αναποφάσιστοι είμαστε αποφασισμένοι να μην δώσουμε την Κυριακή καμία ψήφο στον δικομματισμό και στα μνημονιακά εξαπτέρυγά του.
Είμαστε αναποφάσιστοι, αλλά αποφασισμένοι να ψηφίσουμε δυνάμεις και σχηματισμούς που έχουν άλλη αντίληψη για την πορεία της κοινωνίας- έστω απλά και αποδεδειγμένα αντιμνημονιακές δυνάμεις.
Ετσι θα έλθει η πρώτη ανατροπή, το πρώτο ηχηρό χαστούκι από ένα λαό που παίρνει την απόφαση να μην γίνει ραγιάς, γελοίος και φτωχός σε όλα.
            Μην περιμένουν οι εκλογοαναλυτές να κάνουν αναγωγές στα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που έχουν με βάση τις παλιές μεθόδους. Οι αναποφάσιστοι θα ψηφίσουμε όλοι αντιμνημονιακές δυνάμεις. Απλά δεν έχουμε ακόμα κατασταλάξει και θα το κάνουμε το αργότερο την Κυριακή μέσα στο παραβάν. Και να ξέρουν: θα επιλέξουμε δυνάμεις που θα μπουν στην Βουλή, για να κάνουν τιμωρήσουν τους ανίκανους με ακόμα πιο σκληρό τρόπο.
            Ολοι θα είμαστε στις κάλπες την Κυριακή – μην περιμένουν να αυξήσουμε τα ποσοστά τους απέχοντας. Δεν θα τους δώσουμε το δικαίωμα να κυβερνήσουν ξανά τον τόπο. Θα τους αποτινάξουμε και αυτούς και το γελοίο καθεστώς τους αποδεικνύοντας σε όλους – και σε κάποιους από εμάς τους ίδιους - ότι το καθεστώς και το σύστημα δεν είναι ανίκητα.
            Είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να αλλάξουμε σελίδα στην ιστορία της χώρας και να της δώσουμε συνέχεια, να τη σώσουμε από την καταστροφή και την εξαφάνιση που απεργάζεται δεκαετίες ο άθλιος δικομματισμός. 
            Θα ψηφίσουμε με καθαρή σκοπιμότητα για να διαλυθεί ο καταστροφικός δικομματισμός και το σύστημά του.
            Θα ψηφίσουμε με καθαρή σκοπιμότητα κόμματα που είμαστε βέβαιοι ότι θα μπουν στην Βουλή και δεν θα συνεργαστούν με τους εγκληματίες των μνημονίων.
            Ακόμα και εάν δεν είμαστε σύμφωνοι με τα κόμματα που αρνούνται τα μνημόνια και τις πρακτικές τους, θα τα ψηφίσουμε με ένα και μόνο σκοπό, για ένα και μόνο λόγο : την ήττα της καμαρίλας του δικομματισμού και της υποδούλωσης και εξαθλίωσης που έφερε.
            ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ και την Κυριακή 6 Μαϊου θα δώσουμε μια ανάσα ελπίδας και ζωής στην Ελλάδα, καταργώντας την αθλιότητα και αλλάζοντας σελίδα.

            Οσο για εμάς στο Λαϊκό Κίνημα, οι θέσεις και ο αγώνας μας για την κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του είναι αυτές που θα στηρίξουν την συνολική, την πραγματική αλλαγή, είναι αυτές που θα κυριαρχήσουν στο μυαλό των ανθρώπων στο άμεσο μέλλον. Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με κάθε άνθρωπο που θέλει να σκέφτεται και να είναι ελεύθερος.    

            ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ : ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.
Α. Ο “σύντροφος” Φίλης Με αρκετή ικανοποίηση ακούσαμε το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου τις εξαγγελίες – ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας για το Γυμνάσιο. Φυσικά δεν μας προκάλεσε απορία το που βρήκε αυτές τις προτάσεις, αλλά και μία σειρά από αντιλήψεις που υιοθέτησε και πρόβαλε. Είναι σαφές ότι όταν στερείται κάποιος συγκεκριμένης κουλτούρας και κυρίως αντίστοιχων προτάσεων ρίχνει και καμιά κλεφτή ματιά σε όσους μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη, φιλοσοφία και προτάσεις δομημένες πάνω στην φιλοσοφία αυτή. Επειδή άλλη πρόταση διαφορετικής αντίληψης, εκτός από την δική μας, δεν υπήρχε, ο Ν. Φίλης την υιοθέτησε στα βασικά της σημεία και άρχισε να την εφαρμόζει και να την επικοινωνεί. Η πρόταση υφίσταται πάνω από 12 χρόνια και είναι πολλάκις δημοσιευμένη στο παρελθόν. Φυσικά βρίσκεται και στο blog του Λαϊκού Κινήματος (http://laikometopo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_13.html), καθώς βασικός συντελεστής α…

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…