Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Ν.Δ.


ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ, ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ, ΠΟΛΩΣΗ : Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Ν.Δ.

Ως ελεύθερα σκεπτόμενοι Ελληνες πολίτες δηλώνουμε ανοικτά και δημόσια τον αποτροπιασμό μας για την επικίνδυνη πολιτική που ακολουθεί το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εν’ όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012.
Η Νέα Δημοκρατία και η αρχηγική της ομάδα προκειμένου να κατακτήσει την εξουσία επιχειρεί να αναπαραστήσει και να στήσει ένα νέο ιστορικό και κοινωνικό έγκλημα πολιτικού διαχωρισμού, μισαλλοδοξίας και πόλωσης. Επιχειρεί άκριτα και ανεύθυνα να ξαναστήσει το εμφυλιακό και μετεμφυλιακό κλίμα και θέτει στην κοινωνία διλήμματα φθόνου και κοινωνικής σχάσης.
Σε αυτά τα εγκληματικά για την Ελλάδα διλήμματα και σε αυτούς, που τα θέτουν καιροσκοπικά και μη αναλογιζόμενοι τις καταστροφικές τους συνέπειες για ένα δοκιμαζόμενο λαό, οι Ελληνες πολίτες πρέπει να απαντήσουν με την ψήφο τους και την πλήρη καταβαράθρωση όσων τα θέτουν.
Δεν πάνε πολλές ημέρες από πότε που η ηγεσία της Ν.Δ. πρότεινε επίμονα στον ΣΥΡΙΖΑ, να αναλάβει αυτός την κυβέρνηση και να ακολουθήσει την δική του πολιτική με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας !!!.
Δεν πρόκειται μόνο για μία ακόμα ασυνέπεια της Ν.Δ. και κωλοτούμπα του αρχηγού της (γνωστού πλέον στο πανελλήνιο ως «Κομανέτσι»), ούτε θα προσπαθήσουμε να διακρίνουμε σε ποια περίπτωση η Ν.Δ. ήταν ειλικρινής. Είναι σαφές ότι και οι δύο αυτές εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις της Ν.Δ. καταδεικνύουν την επικινδυνότητα της ηγεσίας της για όλους μας, είτε είμαστε «δεξιοί», είτε «κεντρώοι», είτε «αριστεροί» είτε ο,τιδήποτε  άλλο. Η επικινδυνότητα της συμπεριφοράς της Ν.Δ. στρέφεται ενάντια της πατρίδας μας, της κοινωνίας μας και του λαού της και επιζητεί να επιφέρει άθλια και ιδιαίτερα επικίνδυνη κοινωνική διάσπαση και διαχωρισμούς, ιδιαίτερα στις  κρίσιμες στιγμές και συνθήκες που βιώνει η χώρα.
Οι εκλογές της 6ης Μαίου 2012 κατέδειξαν και στην ψήφο την ενότητα του ελληνικού λαού απέναντι στα μνημόνια και στο ξεπούλημα και υποδούλωση της χώρας. Τα ίδια τα υπεύθυνα για την κρίση και την σύγχρονη ελληνική αθλιότητα κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ καταβαραθρώθηκαν, αν και θα τους έπρεπε πλήρης εκλογική εξαφάνιση. Η τάση για ενότητα του λαού είναι κάτι που οι ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες βιώναμε χρόνια τώρα στις πλατείες και  στις κοινωνικές συναθροίσεις. Αυτή η κρίσιμη για την πορεία της χώρας ενότητα του ελληνικού λαού, που απορρίπτει τα κόμματα του μνημονίου και τις πολιτικές εξαθλίωσης και απώλειας της εθνικής κυριαρχίας που υιοθέτησαν για να διασώσουν κάποιοι τα «τομάρια» τους, είναι αυτή που παντού κυριαρχούσε στην έκφραση των πολιτών κάθε πολιτικής, ακόμα και κοινωνικής προέλευσης.
Στις εκλογές της 6ης Μαίου 2012 ο ελληνικός λαός ξεκίνησε ξανά να λειτουργεί ως αυτό που είναι : ένα ενεργό και ουσιαστικό, ζων πολιτισμικό σύμβολο της ανθρωπότητας, ως ένας φάρος φωτός και φιλοσοφικής αντίληψης. Με τον όρο «σύμβολο» δεν εννοούμε βέβαια ένα μουσειακό είδος, ένα ιστορικό πολιτισμικό τοτέμ, αλλά ένα ζωντανό λαό με την δική του ηθική και αντίληψη των πραγμάτων, που έχει ενεργό δημιουργική ιστορία πολλών χιλιάδων ετών και ξαναβρίσκει τα βήματα της πορείας του.
            Το ό,τι ξαναβρίσκουμε  την ιστορική μας ταυτότητα και την φιλοσοφική μας οικουμενική οντότητα και συλλογικότητα σε αυτή την μεριά του πλανήτη, δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία Ν.Δ. και σε κανένα γελοίο και επικίνδυνο ατομιστή αρχηγό της να το καταστρέψει θέτοντας ξανά στους δεξιάς προέλευσης πολίτες κούφια και άθλια διλήμματα.
            Η μόνη πολιτική της Ν.Δ. είναι σήμερα το πώς θα ξαναγίνουν κάποιοι «κλέφτες υπουργοί και πρωθυπουργοί», όπως χρόνια λέει ο ίδιος ο λαός, και είναι τόσο άγρια η μανία της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ., που δεν ερυθριούν και δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα. Φαίνεται πως αγνοούν τα φαινόμενα του άγριου κοινωνικού διχασμού του εμφυλίου πολέμου, της μετεμφυλιακής περιόδου, της χούντας και της ίδιας της μεταπολίτευσης. Φαίνεται πως δεν μπορούν να συλλάβουν την πραγματικότητα και τις ανθρώπινες ανάγκες ως ανάγκες ατομικές και συλλογικές, ούτε να αντιληφθούν την συρρίκνωση και τον μαρασμό του ελληνισμού που προκάλεσε αυτός ο άθλιος διχασμός, αλλά και οι άθλιες κυβερνήσεις τους. Και είναι τόσο κούφιοι και άθλιοι που επιτρέπουν στα ανοϊκά και σχιζοφρενή ακροδεξιά εξαπτέρυγα που έφεραν στο κόμμα τους, να καθορίζουν την πολιτική τους με διαχωρισμούς αθλιότητας και μισαλλοδοξίας. Είναι ανεύθυνοι, είναι επικίνδυνοι, είναι χειρότεροι του χειρίστου. 
            Είναι οι ίδιοι και αφού δεν μας αδειάζουν τη γωνιά μόνοι τους, από ντροπή για όσα προκάλεσαν στην Ελλάδα και στους Ελληνες, σε εμάς όλους τους Ελληνες πολίτες ανήκει η ιστορική, πολιτική και κοινωνική ευθύνη να τους στείλουμε οριστικά στο ιστορικό και κοινωνικό επέκεινα, να τους
«μουτζώσουμε δυοίν χερσοίν» και να γυρίσουμε την πλάτη σε αυτό το επικίνδυνο πολιτικό απολίθωμα και στην επαναφορά του ιδεοληπτικού διχασμού στην ελληνική κοινωνία.
            Για εμάς πρώτος εφικτός στόχος τον εκλογών παραμένει η πολιτική τιμωρία των ενόχων για την κρίση πολιτικών κομμάτων και η καταβαράθρωσή τους.
Ο ελληνικός λαός έχοντας ξαναβρεί την ιστορική του συνείδηση και την ηθική του υπόσταση έχει αποφανθεί και πρέπει αυτή την φορά αμετάκλητα να αποφανθεί για την τύχη όλων αυτών των πολιτικών απατεώνων και για το οριστικό τέλος της Ελλάδας του διαχωρισμού, του κοτζαμπασισμού, της ανικανότητας, της υποτέλειας και της σκόπιμης καταβαράθρωσης της αξίας του λαού της.
            Αυτή την φορά και με κριτήριο τον πανικό που προκλήθηκε στην τάξη των «αφεντάδων» και υποδουλωτών του λαού (ντόπιων και ξένων) από την ψήφο της 6ης Μαίου,  θα πρέπει να είμαστε δύο φορές πιο αποφασιστικοί στις επιλογές μας. Πιο αποφασιστικοί, ώστε να καταδικαστούν οριστικά τα μνημόνια της υποτέλειας και της εξαθλίωσης, ώστε να ξεκινήσει ξανά η ασκούμενη από την χώρα πολιτική της χώρας να είναι δική της επιλογή και επιλογή του λαού της και όχι εντολή του διεθνούς νεοφιλελεύθερου, βάρβαρου και απάνθρωπου διευθυντηρίου.
            Στην πρόκληση της ηγεσίας της Ν.Δ. και στα απολιθώματα που την αποτελούν, στην επαναφορά του πολιτικού και κοινωνικού ιδεοληπτικού διαχωρισμού απαντάμε αρνητικά ενωμένοι και αποφασισμένοι όλοι οι Ελληνες και κυρίως οι κάποτε «δεξιοί».

            Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
            Η Δ.Ε. του ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: ΘΕΛΟΥΜΕ “ΙΔΕΕΣ” ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ ? (του Δημ. Καραμήτσα)

Α. ΙΔΕΕΣ ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ ?
Είναι τεράστιο πρόβλημα για την ανθρωπότητα το να "αναγνωρίζει" και να αποδέχεται ως υφιστάμενα, πράγματα που δεν υπάρχουν, που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Το ψέμα, το ανύπαρκτο, το διεστραμμένο, ως παραδοχή δημιουργεί μία αντίστοιχα ψευδή, ανύπαρκτη και διεστραμμένη ακολουθία συμπερασμάτων και αποτελεσμάτων. Είναι αρχαιότατη ηδιαμάχη μεταξύ των ανθρώπων που πιστεύουν στο υπαρκτό και αληθές και σε αυτούς που πιστεύουν σε αξιωματικά κατασκευάσματα (ως τα σχηματοποιούμε με την πλατωνική έννοια της “ιδέας” = το ον εκ του μη όντος). Είναι η ίδια η προαιώνια ουσιαστική αντίθεση της ελληνικής φιλοσοφίας και σκέψης ευρύτερα, αφού στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην γνωστή ανθρώπινη ιστορία, οι άνθρωποι διέλαθαν και διέφυγαν από τις αξιωματικές ιδέες του τότε κόσμου (όπως αυτή του θεού και των ελέω θεού μοναρχών ή των βασιλέων και αριστοκρατών με “θεϊκή” καταγωγή ή “ ανωτέρων και εξουσιαστών με “θεία βούληση” ή των φυσικών φαινομένων ως αποτέλεσμα της άμε…

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί κανείς να την πιστέψει. Πριν από μέρες ανακοίνωναν ότι θα παραταθεί η προστασία της α’ κατοικίας για τους υπερχρεωμένους και μέσω της διαδικασίας του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (ν. 3869/2010). Για να δοθεί όμως παράταση απαιτείται η ψήφιση από την Βουλή τροπολογίας ή αλλιώς πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η Βουλή κλείνει αύριο και η ΠΝΠ έχει διαδικασία για να εκδοθεί και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για το θέμα. Ούτε καν ως είδηση πλέον δεν υπάρχει και, κυρίως, καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες. Εκεί που όφειλαν να έχουν ήδη ρυθμίσει το θέμα, τώρα σιωπούν με νόημα. Την ίδια ώρα οι ξεπουλημένες τράπεζες με τα ξεπουλημένα δάνεια, όχι μόνο ακονίζουν τα νύχια τους για να εκπλειστηριάσουν ακίνητα, αλλά και καθυστερούν την παράδοση των αναγκαίων δικαιολογη…