Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ κ' ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

                                      ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

        ΑΜΕΣΑ !!! ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ κ’ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
Η μελέτη και ανάλυση της διεθνούς και ελληνικής ιστορίας και πραγματικότητας, των επιστημονικών δεδομένων και των διεθνών κανόνων, καταλήγει στα ακόλουθα συμπεράσματα. Θα πρέπει να τα δούμε με ρεαλισμό, οργανώνοντας το άμεσο μέλλον μας και παίρνοντας τις ορθές αποφάσεις.
1.         Αποτελεί διεθνή κανόνα και επιστημονικό δεδομένο ότι ένα κρατικό χρέος όταν ξεπεράσει σε ποσοστό το 120% του ΑΕΠ αυτό αυτόματα χαρακτηρίζεται ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ και η κατάσταση ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ, οδηγώντας αναπόφευκτα στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. Κανένα κράτος δεν ανάρρωσε ποτέ από ένα τέτοιο χρέος.
Το ελληνικό χρέος είναι, από το 2009, μεγαλύτερο του 120% του ΑΕΠ και από το 2010 είναι μεταξύ 170% και 180% του ΑΕΠ (συντηρητικές εκτιμήσεις).
Σε κάθε περίπτωση: το ελληνικό χρέος είναι ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ, ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ και η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ του κράτους μας είναι ΒΕΒΑΙΗ (αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι). Αυτό ασφαλώς το γνωρίζουν οι δανειστές μας. 

2. Οταν ένα χρέος είναι ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ οι διεθνείς κανόνες επιβάλλουν τον ΜΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟ του κράτους. Για τον λόγο αυτό και ασχέτως της συνδρομής και πολιτικών λόγων αρνούνται να μας ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ και το ΔΝΤ και η ΕΕ. Κάποιοι θα έχουν το δικαίωμα να τους στείλουν φυλακή για απιστία.

3. Η χρεοκοπία κρατών είναι ιδιαίτερα συχνή στην ιστορία (286 πτωχεύσεις 110 κρατών από το 1824 μέχρι σήμερα).

4. Η διεθνής εμπειρία δείχνει και αποδεικνύει ότι, ποτέ κάποιο κράτος που χρεοκόπησε δεν πλήρωσε αυτά που χρωστούσε Πάντοτε την χρεοκοπία ακολουθεί τεράστιο κούρεμα (πάνω από 50%) και αναδιάρθρωση του χρέους του. Δεν έγιναν ούτε πόλεμοι, ούτε καταλήψεις για την διεκδίκηση των δανεικών.

5. Η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι, πάντοτε μετά από ένα διάστημα αναστάτωσης 6-9 μηνών μια χρεοκοπημένη χώρα μπαίνει στην πορεία της ανάκαμψης και της ανάπτυξης.

6. Η ανάπτυξη είναι ραγδαία και πραγματική, όταν η χρεοκοπημένη χώρα διατηρεί στον έλεγχό της (εθνικοποίηση) τις βασικές παραγωγικές δομές και τις κρίσιμες υποδομές της (λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους, δίκτυα ενέργειας και τηλεπικοινωνιών) βλ. Ρωσία (εθνικοποίηση Πούτιν), Τουρκία, Βραζιλία, Αργεντινή, Ισλανδία κ.α.. Αναγκαίος όρος της ανάκαμψης είναι η έκδοση εθνικού, εσωτερικού χρήματος για να καλυφθούν οι ανάγκες και να μειωθεί το κόστος παραγωγής.

7. Η ανάπτυξη είναι αργή και ελεγχόμενη από τρίτους όταν αυτές οι παραγωγικές δομές και κρίσιμες υποδομές ανήκουν σε δανειστές ή σε ιδιώτες. βλ. χώρες Αφρικής, χώρες Ν. Αμερικής πριν το Μπολιβαριανό Κίνημα.

8. Η Ελλάδα με 180% του ΑΕΠ χρέος δεν πρόκειται ποτέ να ανακάμψει αν δεν υπάρξει βαθύ κούρεμα του χρέους (70%) και αναδιάρθρωση του χρέους με τριετή περίοδο χάριτος.

9. Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ σε αυτή την κατάσταση να βρει τα χρήματα (δανεικά) από τρίτους για να καλύψει τις ανάγκες της (εσωτερικές και εξωτερικές). Κανείς δεν πρόκειται να μας δανείσει και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μας δανείσει. Ο δανεισμός δεν θα έχει άλλωστε κανένα αποτέλεσμα παρά μόνο περισσότερα χρέη.

10. Η μόνη νόμιμη οδός για όλους στο εξωτερικό προκειμένου να κουρευτεί το χρέος και να αναδιαρθρωθεί είναι Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ του ΚΡΑΤΟΥΣ. Αλλιώς δεν γίνεται !!!.

11. Αυτό που ζητούν και εκβιάζουν με τα νέα μνημόνια είναι η αποδιάρθρωση των τελευταίων παραγωγικών δομών (τουρισμός, γεωργία) και η “ανεπιστρεπτί” μεταβίβαση των κρίσιμων υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια, δίκτυα ενέργειας). Ηδη, μέσω του δανεισμού ελέγχουν τους δρόμους και τα αστικά ακίνητα. Ελέγχουν τον ΟΤΕ και διατάζουν την πώληση του υπολοίπου των μετοχών του. Μέσω των μέτρων θα αποκτήσουν τα ξενοδοχεία και τα ακίνητα τους («φιλέτα») και ένα μεγάλο πακέτο πολύτιμης αγροτικής γης. Ποντάρουν και στην πώληση της ΔΕΗ, αφού την αποψίλωσαν. Μέσω της χρεοκοπίας των τραπεζών, των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και των αγροτών θα πάρουν τα ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ. Στόχος τους είναι στο τέλος του 2016 να χρεοκοπήσουμε και να τα πάρουν τζάμπα έναντι του χρέους.
ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΡΙΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Εάν τα πάρουν, θα γίνουμε πλήρες προτεκτοράτο και μόνο με αίμα και πολέμους θα τα κερδίσουμε.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ, ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ Ή ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΙΚΑ και ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ.
12. Η κυβέρνηση και ο ΛΑΟΣ πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος και της «διαπραγμάτευσης». Εάν δώσουμε όσα μας εκβιάζουν, δεν θα υπάρξει ποτέ πραγματική ανάκαμψη και πάντοτε θα έχουν υπερκέρδη αυτοί από τον μόχθο του λαού μας.
13. Η Ευρωζώνη είναι μία μαύρη τρύπα χρέους στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη. Αργά ή γρήγορα με τις λογικές του Ευρώ θα επέλθει κατάρρευση.
14.       ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ λύση η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΩΡΑ, προκειμένου να κουρευτεί και αναδιαρθρωθεί το ΧΡΕΟΣ.
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ η διατήρηση και διάσωση των κρίσιμων παραγωγικών δομών και υποδομών στο κράτος μας. ΑΜΕΣΗ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ των ΤΡΑΠΕΖΩΝ που δεν έχουν μέλλον για να προστατευτεί η περιουσία τους.
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ: ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ και ΑΞΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.

                                                     ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ

                               ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: ΘΕΛΟΥΜΕ “ΙΔΕΕΣ” ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ ? (του Δημ. Καραμήτσα)

Α. ΙΔΕΕΣ ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ ?
Είναι τεράστιο πρόβλημα για την ανθρωπότητα το να "αναγνωρίζει" και να αποδέχεται ως υφιστάμενα, πράγματα που δεν υπάρχουν, που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Το ψέμα, το ανύπαρκτο, το διεστραμμένο, ως παραδοχή δημιουργεί μία αντίστοιχα ψευδή, ανύπαρκτη και διεστραμμένη ακολουθία συμπερασμάτων και αποτελεσμάτων. Είναι αρχαιότατη ηδιαμάχη μεταξύ των ανθρώπων που πιστεύουν στο υπαρκτό και αληθές και σε αυτούς που πιστεύουν σε αξιωματικά κατασκευάσματα (ως τα σχηματοποιούμε με την πλατωνική έννοια της “ιδέας” = το ον εκ του μη όντος). Είναι η ίδια η προαιώνια ουσιαστική αντίθεση της ελληνικής φιλοσοφίας και σκέψης ευρύτερα, αφού στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην γνωστή ανθρώπινη ιστορία, οι άνθρωποι διέλαθαν και διέφυγαν από τις αξιωματικές ιδέες του τότε κόσμου (όπως αυτή του θεού και των ελέω θεού μοναρχών ή των βασιλέων και αριστοκρατών με “θεϊκή” καταγωγή ή “ ανωτέρων και εξουσιαστών με “θεία βούληση” ή των φυσικών φαινομένων ως αποτέλεσμα της άμε…

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί κανείς να την πιστέψει. Πριν από μέρες ανακοίνωναν ότι θα παραταθεί η προστασία της α’ κατοικίας για τους υπερχρεωμένους και μέσω της διαδικασίας του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (ν. 3869/2010). Για να δοθεί όμως παράταση απαιτείται η ψήφιση από την Βουλή τροπολογίας ή αλλιώς πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η Βουλή κλείνει αύριο και η ΠΝΠ έχει διαδικασία για να εκδοθεί και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για το θέμα. Ούτε καν ως είδηση πλέον δεν υπάρχει και, κυρίως, καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες. Εκεί που όφειλαν να έχουν ήδη ρυθμίσει το θέμα, τώρα σιωπούν με νόημα. Την ίδια ώρα οι ξεπουλημένες τράπεζες με τα ξεπουλημένα δάνεια, όχι μόνο ακονίζουν τα νύχια τους για να εκπλειστηριάσουν ακίνητα, αλλά και καθυστερούν την παράδοση των αναγκαίων δικαιολογη…