Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

“ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ” ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

     “ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ” ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Τα πεπραγμένα Τσίπρα μέσα σε πέντε και μισό μήνες διακυβέρνησης αποδεικνύουν ότι στην χώρα επιβάλλεται σκληρά, βρώμικα και αδίστακτα το “Δόγμα του Σοκ” και η “Θεραπεία Σοκ” της νεο-φιλελεύθερης σχολής του Σικάγο. Οργανο και εφαρμοστής της πολιτικής αυτής είναι ο Α. Τσίπρας και η παρέα του.
Ο κατάλογος με όσα ακολουθούν αποτελεί καταγγελία και συνάμα επιβεβαίωσή της.
Οσοι θέλουν να μπουν μαζί του στο κάδρο και να συνταυτιστούν με αυτόν ας το πράξουν.
Εμείς καλούμε τα υγιή στοιχεία από το κόμμα του και όλο τον ελληνικό λαό να αντιληφθεί ποιός είναι και τι είναι αυτό που πράττει και να προχωρήσει στην θεσμική ανατροπή, απομόνωση και τιμωρία του.
Ο Α. Τσίπρας εφαρμόζει σε κάθε τομέα απόλυτα την θεραπεία Σοκ που προβλέπει το “Δόγμα του Σοκ” για να καμφθούν οι αντιστάσεις ενός λαού.

Σοκ 1ο: Πρότεινε και έκανε πρόεδρο της δημοκρατίας τον συντηρητικό , νεοδημοκράτη υπουργό και βουλευτή Προκόπη Παυλόπουλο, αντί να επιλέξει πρόσωπο από την αριστερά (π.χ. τον αγωνιστή Μανώλη Γλέζο). Αναλογιστείτε και θυμηθείτε με ποιες δηλώσεις συνοδεύτηκε η επιλογή αυτή και πόσο ατιμωτικές τελικά ήταν για τον αριστερό κόσμο στην Ελλάδα.

Σοκ 2ο: Ενσωμάτωσε στην κυβέρνηση και στο κόμμα του στοιχεία που προέρχονταν ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Μάλιστα τα τοποθέτησε σε θέσεις κλειδιά, διατήρησε σε αντίστοιχες θέσεις πρόσωπα που υπηρέτησαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις και δεν ζήτησε καν την παραίτηση Στουρνάρα. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν σήμερα τον χρήσιμο υποστηρικτικό μηχανισμό.

Σοκ 3ο: Εξαίρεσε από τον έλεγχο της επιτροπής για το χρέος τους Κ. Καραμανλή και Κ. Σημίτη και τις κυβερνήσεις τους. Τούτο, παρότι το κόμμα του επί σειρά ετών τους καταδείκνυε ως συνυπεύθυνους.

Σοκ 4ο: Αδειασε τα όποια αποθεματικά υπήρχαν στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στις Περιφέρειες, στους Δήμους και σε οργανισμούς και επιχειρήσεις του Δημοσίου, του εξουθένωσε και τους κατέστησε ουσιαστικά αδύναμους να λειτουργήσουν.

Σοκ 5ο: Απεύθυνε (ουσιαστικά) πρόσκληση στους μετανάστες να έλθουν στην Ελλάδα, χωρίς η χώρα να βρίσκεται σε θέση να διαχειριστεί την παρουσία τους και να τους συνδράμει έστω στα στοιχειώδη. Εχει δημιουργήσει ένα τεράστιο ζήτημα στα νησιά του Αιγαίου και συνολικά στην χώρα με χιλιάδες ανθρώπους που δεν έχουν μέσα διαβίωσης.

Σοκ 6ο: Παραβίασε και παραβιάζει την ρητή και δεσμευτική εντολή του Δημοψηφίσματος, όταν επικράτησε το “ΟΧΙ”, παρερμηνεύοντας το βάναυσα και μπροστά στα μάτια του λαού και έχοντας παραβιάσει και καταπατήσει βάναυσα το Σύνταγμα και την θεμελιώδη αρχή του, αυτή της λαϊκής κυριαρχίας. Οπως προκύπτει από όσα δημόσια δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης, στο δημοψήφισμα που προκύρηξε ήθελε το ΝΑΙ για να έχει άλλοθι στην σφαγή του λαού.

Σοκ 7ο: Εφερε στην χώρα το νεο-φιλελεύθερο ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, αν και εκλέχθηκε για το αντίθετο. Με το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ παραχωρεί την δημόσια γη και την δημόσια περιουσία. Με τα νέα οριζόντια μέτρα λιτότητας καθημάζει την χώρα και τον λαό οδηγώντας την σε πλήρη υποτέλεια και καταστροφή. Ολοκληρώνει την παράδοση της χώρας και του λαού σε ξένες δυνάμεις και στο διεθνές κεφάλαιο.

Σοκ 8ο: Ευτέλισε στην Ελλάδα την έννοια της αριστεράς και τους αγώνες εκατομμυρίων ανθρώπων, διαλύοντας και εξευτελίζοντας στα μάτια και το νου όλου του λαού το σύνολο του αριστερού πολιτικού χώρου. Δημιουργεί πλήρη απογοήτευση στον ελληνικό λαό και αντίληψη πεπρωμένου και μοιρολατρίας.

Σοκ 9ο: Δικαίωσε τους Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. και όλους τους συνοδοιπόρους τους για τις πολιτικές τους και τα μνημόνια που επέβαλαν. Αποκατέστησε και επανέφερε τους ανωτέρω και τις πολιτικές τους ως τις μόνες εφικτές και αναγκαίες, επιβεβαιώνοντας και ενισχύοντας συνολικά τις πολιτικές του νεο-φιλελευθερισμού.

Σοκ 10ο: Κατέστησε παντελώς αναξιόπιστες και γελοιοποίησε στα μάτια των λαών τους τις πολιτικές και θέσεις αναλόγων πολιτικών κινημάτων σε όλη την Ευρώπη.

Σοκ 11ο: Αδειασε από χρήματα τις τράπεζες, τις οποίες ουσιαστικά κατέστρεψε (για να τις ξεπουλήσει σε ξένους μαζί με τις τεράστιες και ουσιώδεις για την Ελλάδα περιουσίες τους) και εξευτελίζει τον ελληνικό λαό να στήνεται στην ουρά κάθε ημέρα για να πάρει 60 Ευρώ, αλλά και παρακρατεί τις συντάξεις με την καταβολή των 120 Ευρώ. Εξευτελίζει και καθιστά αδύναμους να επιβιώσουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους. Δημιουργεί φόβο και τρόμο για την επιβίωση όλων.

Σοκ 12ο: Εχει θέσει την χώρα σε ημιαργία καταστρέφοντας και ακυρώνοντας κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την χρήση χρήματος και έχοντας φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους, οι οποίοι δεν θα ανακάμψουν για να έλθουν στις θέσεις τους οι πολυεθνικές και οι ντόπιες ολιγαρχίες.

Σοκ 13ο: Ευτέλισε και ακύρωσε κάθε βάσιμη άλλη ή εναλλακτική λύση για τα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά ζητήματα της χώρας με τον άθλιο και σκόπιμο αφορισμό, ό,τι δήθεν τις εξέτασε αλλά δεν γινόταν τίποτε άλλο και πως ο,τιδήποτε άλλο θα ήταν καταστροφή. Επιχειρεί δηλαδή να εμπεδώσει σε ακόμα μεγαλύτερο μέρος του λαού, ότι οι μοναδικές ορθές και εφικτές πολιτικές είναι δήθεν αυτές του νεο-φιλελευθερισμού, του συνολικού ξεπουλήματος και της υποταγής.

Σοκ 14ο: Θεοποίησε δογματικά την Ε.Ε. και το Ευρώ, χωρίς κανένα αναλυτικό ή πολιτικό δεδομένο και μεταφέρει την θέση ότι ακόμα και σε αυτό το αποικιοκρατικό και ανθελληνικό καθεστώς η Ελλάδα δεν έχει άλλη λύση από το να παραμένει και να υπακούει στις απαξιωτικές εντολές των δουλοκρατόρων. Δημιουργεί δηλαδή κουλτούρα υποταγής και ραγιαδισμού και την ενισχύει καθημερινά.

Σοκ 15ο: Προβάλλει σκόπιμα το απατηλό: “πρώτη φορά κυβέρνηση της αριστεράς” και ότι πρέπει να παραμείνει στην εξουσία για να διαχειριστεί δήθεν καλύτερα τα εγκλήματα που έχει διαπράξει. Με τον τρόπο αυτό διαιρεί και καταστρέφει τον πολιτικό χώρο αυτό και ακυρώνει τα ιδεολογικά δεδομένα της αριστεράς. Διαιρεί επίσης τον λαό συνολικά επαναφέροντας διλήμματα από το παρελθόν (π.χ. ”μπαμπούλες του παρελθόντος”), τους οποίους όμως επιχειρεί να αποκαθάρει με την δήθεν “εθνική προσπάθεια” και την στήριξη που του παρέχουν, δημιουργώντας μια ακόμα τεράστια σύγχυση στο λαό.

Τα πιο πάνω καταδεικνύουν ποιος είναι και τι υπηρετεί ο άνθρωπος αυτός, που στηρίζουν σήμερα, ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, είτε σκόπιμα, είτε εκβιαζόμενα με τις άδειες λειτουργίας τους, στην μεγαλύτερη επιχείρηση προπαγάνδας, διαστροφής και συσκότισης της κοινής γνώμης και καταγράφηκε στην ελληνική ιστορία και απέναντι στην οποία ωχριά η αμέσως προηγούμενη αδιακώλυτη επιχείρηση προπαγάνδας, που ουδόλως παρεμπόδισαν ούτε τιμώρησαν οι οπαδοί του ΝΑΙ.

Καλούμε κάθε άνθρωπο, να σκεφτεί, να πάρει βαθιές ανάσες θάρρους, να πεισμώσει, να ενωθεί με το κίνημά μας για να αναστρέψει και ματαιώσει το έγκλημα, πλην επιφέρει ανήκεστες και νέες ανεπανόρθωτες βλάβες στα δίκαια του λαού και στην έννοια της Ελλάδας.


ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ   

Υ.Γ. Την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο φωτιές ξεσπούν σε όλη την Ελλάδα. Ελπίζουμε να μην είναι το 16ο βήμα του Σοκ, για να εμπεδωθεί ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση ... .
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.
Α. Ο “σύντροφος” Φίλης Με αρκετή ικανοποίηση ακούσαμε το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου τις εξαγγελίες – ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας για το Γυμνάσιο. Φυσικά δεν μας προκάλεσε απορία το που βρήκε αυτές τις προτάσεις, αλλά και μία σειρά από αντιλήψεις που υιοθέτησε και πρόβαλε. Είναι σαφές ότι όταν στερείται κάποιος συγκεκριμένης κουλτούρας και κυρίως αντίστοιχων προτάσεων ρίχνει και καμιά κλεφτή ματιά σε όσους μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη, φιλοσοφία και προτάσεις δομημένες πάνω στην φιλοσοφία αυτή. Επειδή άλλη πρόταση διαφορετικής αντίληψης, εκτός από την δική μας, δεν υπήρχε, ο Ν. Φίλης την υιοθέτησε στα βασικά της σημεία και άρχισε να την εφαρμόζει και να την επικοινωνεί. Η πρόταση υφίσταται πάνω από 12 χρόνια και είναι πολλάκις δημοσιευμένη στο παρελθόν. Φυσικά βρίσκεται και στο blog του Λαϊκού Κινήματος (http://laikometopo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_13.html), καθώς βασικός συντελεστής α…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…