Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟ


ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι ...

Ζούμε στην χώρα του απίθανου. Το μόνο πιθανό στην Ελλάδα είναι το συντεταγμένα απίθανο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση με μία κεντρική υπόσχεση και λόγο (καθώς πρόγραμμα δεν υπήρχε, ούτε η παροχολογία Θεσσαλονίκης είναι πρόγραμμα) : “ότι θα καταργήσει άμεσα όλα τα μνημόνια και θα βγάλει την Ελλάδα από την λιτότητα” Εφερε μνημόνιο λιτότητας !!!. Τα ίδια ισχύουν και για τους ΑΝΕΛ.
Οσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (και των ΑΝΕΛ) ψήφισαν ΝΑΙ στο μνημόνιο λένε ότι δεν τους εκφράζει, αλλά το ψηφίζουν για να μην πέσει η κυβέρνηση. Οτι εκβιάστηκαν αλλά υποκύπτουν. Ο,τι είναι καταστροφικό για την Ελλάδα, αλλά το ψηφίζουν για να την σώσουν !!!. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που είπαν ότι τους εκφράζει... .
Οι άλλοι, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν ΟΧΙ στην Βουλή, λένε ότι δεν τους εκφράζει και είναι καταστροφικό, αλλά στηρίζουν την κυβέρνηση που το έφερε και θα το εφαρμόσει !!!. Κάποιοι παραμένουν στην κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το καταστροφικό μνημόνιο, που καταψήφισαν !!!.
ΟΙ Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΠΟΤΑΜΙ είπαν ότι το ψηφίζουν γιατί με αυτό σώζεται η χώρα, αλλά καταψηφίζουν την κυβέρνηση που έφερε το μνημόνιο που ψήφισαν και σώζει την χώρα!!!.
Ολα αυτά αποδεικνύουν ότι υπάρχει ουσιώδης και επικίνδυνη πολιτική αλητεία και βλακεία στον τόπο. Αποδεικνύουν την παντελή έλλειψη αξιοπρέπειας, πολιτικής και κοινωνικής ιδεολογίας, αποδεικνύουν τον τυχοδιωκτισμό. Πάνω από όλα αποδεικνύουν την ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΞΙΟΤΗΤΑ του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
Κοιτάει ο πολίτης στην Βουλή και ψάχνει να βρει κάποιον αξιόλογο άνθρωπο, ανεξαρτήτως κόμματος. Κάποιον άνθρωπο που να μπορεί να αναλύσει σε βάθος τα δεδομένα και κυρίως κάποιον άνθρωπο που να μπορεί να ΔΩΣΕΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ, ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ.
Εδώ φτάσαμε εδώ και τόσα χρόνια στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση της ελληνικής ιστορίας και ακόμα όλοι οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι και όλοι οι δημόσιοι αγορητές, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΓΥΡΤΕΣ, δεν κατάφεραν να κάνουν μία υποτυπώδη ανάλυση ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ, που φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση της χώρα μας και την ζωή μας.
ΟΧΙ ΤΟ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΤΟ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ !!! μήπως και το διορθώσουμε.
Αυτό που ακούμε χρόνια τώρα είναι ένα ασταμάτητο κενολόγημα, άνθρωποι που μιλούν ώρες χωρίς να λένε τίποτα το ουσιαστικό. Αποτελέσματα χωρίς να υπάρχει πράξη !!!. Ευρώ = Σωτηρία, Εξω από το Ευρώ = Καταστροφή ... Καμία ανάλυση, καμία συνιστώσα, κανένας όρος, καμία λογική ακολουθία. Ποια κουλτούρα ηλιθιότητας επιβάλλουν με τον τρόπο αυτό στον λαό, τόσα χρόνια τώρα.
Δεν αναρωτιέται κανείς σκεπτόμενος άνθρωπος πλέον, αλλά είναι βέβαιος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΕΚΑΧΡΟΝΟ.
Στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ : ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟ !!!. Δεν ξέρουν ούτε ανάγνωση και ούτε καν πρόσθεση.
ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, στείλτε τους εκεί που ανήκουν: στο καλάθι με τα σκουπίδια.
Αυτο-οργανωθείτε, οργανωθείτε στο ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, οργανωθείτε αλλού. Πάντα όμως Δημοκρατικά και πάντα με ένα στόχο: να φτιάξουμε μια κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες


ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: ΘΕΛΟΥΜΕ “ΙΔΕΕΣ” ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ ? (του Δημ. Καραμήτσα)

Α. ΙΔΕΕΣ ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ ?
Είναι τεράστιο πρόβλημα για την ανθρωπότητα το να "αναγνωρίζει" και να αποδέχεται ως υφιστάμενα, πράγματα που δεν υπάρχουν, που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Το ψέμα, το ανύπαρκτο, το διεστραμμένο, ως παραδοχή δημιουργεί μία αντίστοιχα ψευδή, ανύπαρκτη και διεστραμμένη ακολουθία συμπερασμάτων και αποτελεσμάτων. Είναι αρχαιότατη ηδιαμάχη μεταξύ των ανθρώπων που πιστεύουν στο υπαρκτό και αληθές και σε αυτούς που πιστεύουν σε αξιωματικά κατασκευάσματα (ως τα σχηματοποιούμε με την πλατωνική έννοια της “ιδέας” = το ον εκ του μη όντος). Είναι η ίδια η προαιώνια ουσιαστική αντίθεση της ελληνικής φιλοσοφίας και σκέψης ευρύτερα, αφού στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην γνωστή ανθρώπινη ιστορία, οι άνθρωποι διέλαθαν και διέφυγαν από τις αξιωματικές ιδέες του τότε κόσμου (όπως αυτή του θεού και των ελέω θεού μοναρχών ή των βασιλέων και αριστοκρατών με “θεϊκή” καταγωγή ή “ ανωτέρων και εξουσιαστών με “θεία βούληση” ή των φυσικών φαινομένων ως αποτέλεσμα της άμε…

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί κανείς να την πιστέψει. Πριν από μέρες ανακοίνωναν ότι θα παραταθεί η προστασία της α’ κατοικίας για τους υπερχρεωμένους και μέσω της διαδικασίας του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (ν. 3869/2010). Για να δοθεί όμως παράταση απαιτείται η ψήφιση από την Βουλή τροπολογίας ή αλλιώς πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η Βουλή κλείνει αύριο και η ΠΝΠ έχει διαδικασία για να εκδοθεί και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για το θέμα. Ούτε καν ως είδηση πλέον δεν υπάρχει και, κυρίως, καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες. Εκεί που όφειλαν να έχουν ήδη ρυθμίσει το θέμα, τώρα σιωπούν με νόημα. Την ίδια ώρα οι ξεπουλημένες τράπεζες με τα ξεπουλημένα δάνεια, όχι μόνο ακονίζουν τα νύχια τους για να εκπλειστηριάσουν ακίνητα, αλλά και καθυστερούν την παράδοση των αναγκαίων δικαιολογη…