Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟ


ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι ...

Ζούμε στην χώρα του απίθανου. Το μόνο πιθανό στην Ελλάδα είναι το συντεταγμένα απίθανο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση με μία κεντρική υπόσχεση και λόγο (καθώς πρόγραμμα δεν υπήρχε, ούτε η παροχολογία Θεσσαλονίκης είναι πρόγραμμα) : “ότι θα καταργήσει άμεσα όλα τα μνημόνια και θα βγάλει την Ελλάδα από την λιτότητα” Εφερε μνημόνιο λιτότητας !!!. Τα ίδια ισχύουν και για τους ΑΝΕΛ.
Οσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (και των ΑΝΕΛ) ψήφισαν ΝΑΙ στο μνημόνιο λένε ότι δεν τους εκφράζει, αλλά το ψηφίζουν για να μην πέσει η κυβέρνηση. Οτι εκβιάστηκαν αλλά υποκύπτουν. Ο,τι είναι καταστροφικό για την Ελλάδα, αλλά το ψηφίζουν για να την σώσουν !!!. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που είπαν ότι τους εκφράζει... .
Οι άλλοι, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν ΟΧΙ στην Βουλή, λένε ότι δεν τους εκφράζει και είναι καταστροφικό, αλλά στηρίζουν την κυβέρνηση που το έφερε και θα το εφαρμόσει !!!. Κάποιοι παραμένουν στην κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το καταστροφικό μνημόνιο, που καταψήφισαν !!!.
ΟΙ Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΠΟΤΑΜΙ είπαν ότι το ψηφίζουν γιατί με αυτό σώζεται η χώρα, αλλά καταψηφίζουν την κυβέρνηση που έφερε το μνημόνιο που ψήφισαν και σώζει την χώρα!!!.
Ολα αυτά αποδεικνύουν ότι υπάρχει ουσιώδης και επικίνδυνη πολιτική αλητεία και βλακεία στον τόπο. Αποδεικνύουν την παντελή έλλειψη αξιοπρέπειας, πολιτικής και κοινωνικής ιδεολογίας, αποδεικνύουν τον τυχοδιωκτισμό. Πάνω από όλα αποδεικνύουν την ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΞΙΟΤΗΤΑ του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
Κοιτάει ο πολίτης στην Βουλή και ψάχνει να βρει κάποιον αξιόλογο άνθρωπο, ανεξαρτήτως κόμματος. Κάποιον άνθρωπο που να μπορεί να αναλύσει σε βάθος τα δεδομένα και κυρίως κάποιον άνθρωπο που να μπορεί να ΔΩΣΕΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ, ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ.
Εδώ φτάσαμε εδώ και τόσα χρόνια στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση της ελληνικής ιστορίας και ακόμα όλοι οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι και όλοι οι δημόσιοι αγορητές, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΓΥΡΤΕΣ, δεν κατάφεραν να κάνουν μία υποτυπώδη ανάλυση ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ, που φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση της χώρα μας και την ζωή μας.
ΟΧΙ ΤΟ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΤΟ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ !!! μήπως και το διορθώσουμε.
Αυτό που ακούμε χρόνια τώρα είναι ένα ασταμάτητο κενολόγημα, άνθρωποι που μιλούν ώρες χωρίς να λένε τίποτα το ουσιαστικό. Αποτελέσματα χωρίς να υπάρχει πράξη !!!. Ευρώ = Σωτηρία, Εξω από το Ευρώ = Καταστροφή ... Καμία ανάλυση, καμία συνιστώσα, κανένας όρος, καμία λογική ακολουθία. Ποια κουλτούρα ηλιθιότητας επιβάλλουν με τον τρόπο αυτό στον λαό, τόσα χρόνια τώρα.
Δεν αναρωτιέται κανείς σκεπτόμενος άνθρωπος πλέον, αλλά είναι βέβαιος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΕΚΑΧΡΟΝΟ.
Στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ : ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟ !!!. Δεν ξέρουν ούτε ανάγνωση και ούτε καν πρόσθεση.
ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, στείλτε τους εκεί που ανήκουν: στο καλάθι με τα σκουπίδια.
Αυτο-οργανωθείτε, οργανωθείτε στο ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, οργανωθείτε αλλού. Πάντα όμως Δημοκρατικά και πάντα με ένα στόχο: να φτιάξουμε μια κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες


ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?
Επειδή κάποιοι υπερασπίζονται ένα πολίτευμα που οι ίδιοι αποκαλούν “Δημοκρατία” ...
Οι πολιτειολογικοί ορισμοί και τυπικές διακρίσεις είναι τόσο αρχαίες και σαφείς που δεν χωρούν αμφισβητήσεις. Ανήκουν, βέβαια, στον λαό που εφηύρε το τελευταίο ιστορικά πολίτευμα και ίσως το τελειότερο: την Δημοκρατία – Λαοκρατία. Από τον δημοκράτη Ηρόδοτο στον επιστήμονα Αριστοτέλη ... . Η διάκριση των πολιτευμάτων είναι σαφής και αναφέρεται κυρίως στο πλήθος των ανθρώπων που ασκούν τις πολιτειακές εξουσίες: Μοναρχία – Ολιγαρχία/Αριστοκρατία – Δημοκρατία (με τις επιμέρους αριστοτελικές διακρίσεις και όσες μπορεί να προσθέσει κάποιος στο διάβα της ιστορίας και με την σύγχρονη επικυριαρχία του καπιταλισμού). Αφήνοντας παράμερα τις εκτιμήσεις των μελετητών του Αριστοτέλη περί του “καλύτερου πολιτεύματος” (γιατί για εμάς ο αρχαίος φιλόσοφος δεν λαμβάνει σαφή θέση, αλλά, ως συνήθως, μελετά και ορίζει), ένα είναι βέβαιο: ότι χωρίς πολλή σκέψη τόσο ο Αριστοτέλης, όσο…