Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ?

                                                     ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ?

    Από την προηγούμενη εβδομάδα έχουμε την πληροφορία ότι είναι έτοιμη και έχει ήδη συζητηθεί με το ευρωδιευθυντήριο μία νέα επιζήμια για την Ελλάδα και τον λαό της συμφωνία, που περιέχει σχεδόν όλα όσα καταψήφισε ο ελληνικός λαός. Βεβαίως το δημοψήφισμα του ελληνικού λαού δεν υποχρεώνει τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη να δεχθούν τις ελληνικές θέσεις, αιτήματα και προτάσεις. Κανείς δεν το υποστήριξε αυτό. Συνεπώς το επιχείρημα της Μέρκελ και των “μερκελιστών”, εκεί και εδώ, δεν έχει κανένα νόημα και καμία ουσία. Υποχρεώνει όμως το “ΟΧΙ” του δημοψηφίσματος την ελληνική κυβέρνηση να μην δεχθεί και να μην προτείνει όρους που καταψηφίστηκαν και αποδοκιμάστηκαν από τον ίδιο τον κυρίαρχο ελληνικό λαό. Ο ίδιος ο λαός έδειξε την θέλησή του και ψήφισε ενάντια στην κοινωνική, παραγωγική και εθνική διάλυση και υποτέλεια και δεν έχει κανένας το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να ανατρέπει την σαφή λαϊκή ετυμηγορία και να την μεταφράζει με ακροβασίες και αυθαιρεσίες σε αυτό που ο ίδιος επιθυμεί ή έχει προσυμφωνήσει. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει παιχνίδια στις πλάτες του λαού.
Βεβαίως, είναι απολύτως απαράδεκτο, το να διαπραγματεύεται η κυβέρνηση μία συμφωνία επί μίας προτάσεώς της, που δεν έχει ανακοινώσει καν στον ελληνικό λαό. Ούτε ως προς τις βασικές της αρχές και όρους !!!. Η μυστικότητα αποτελεί πράξη απαξίωσης και προσβολής του ελληνικού λαού.
Μία νέα συμφωνία, που θα περιέχει νέα δάνεια και υποσχέσεις για μελλοντικό κούρεμα του χρέους, δεν έχει τίποτα άλλο να επιφέρει, παρά πολλαπλάσια ελλείμματα από τα σημερινά, πολλαπλάσιες νέες οφειλές και πολλαπλάσια διάλυση του ελλειμματικού και σχεδόν ανύπαρκτου παραγωγικού ιστού της χώρας, υποδούλωση σε ξένα κέντρα και ένα ακόμα βαθύτερο κοινωνικό τέλμα.
Οι δανειστές “εταίροι” της Ε.Ε. δεν θα δεχθούν να αλλάξουν τους όρους λειτουργίας της Ε.Ε., ούτε να αναθεωρήσουν τις συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας (άλλωστε ψήφισαν με κλειστά μάτια οι “Συνασπισμός” και “ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”, αντίστοιχα). Η Ελλάδα μόνο απολύτως υποτελής και μόνο με υποθηκευμένη την χώρα και τον λαό, χωράει σε αυτές τις συνθήκες και τις νόρμες λειτουργίας του Ευρώ. Αλλωστε και διευθυντήριο υπάρχει στην Ε.Ε. και δικούς του σκοπούς εξυπηρετεί. Ο ελληνικός λαός είπε ευθύ, άμεσο και σαφές “ΟΧΙ” στην υποτέλεια και στις σχέσεις υποτέλειας και κατοχής και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται προσφέροντας επί πίνακι τον λαό και την χώρα, βορά στις ορέξεις του ευρωδιευθυντηρίου.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?
Επειδή κάποιοι υπερασπίζονται ένα πολίτευμα που οι ίδιοι αποκαλούν “Δημοκρατία” ...
Οι πολιτειολογικοί ορισμοί και τυπικές διακρίσεις είναι τόσο αρχαίες και σαφείς που δεν χωρούν αμφισβητήσεις. Ανήκουν, βέβαια, στον λαό που εφηύρε το τελευταίο ιστορικά πολίτευμα και ίσως το τελειότερο: την Δημοκρατία – Λαοκρατία. Από τον δημοκράτη Ηρόδοτο στον επιστήμονα Αριστοτέλη ... . Η διάκριση των πολιτευμάτων είναι σαφής και αναφέρεται κυρίως στο πλήθος των ανθρώπων που ασκούν τις πολιτειακές εξουσίες: Μοναρχία – Ολιγαρχία/Αριστοκρατία – Δημοκρατία (με τις επιμέρους αριστοτελικές διακρίσεις και όσες μπορεί να προσθέσει κάποιος στο διάβα της ιστορίας και με την σύγχρονη επικυριαρχία του καπιταλισμού). Αφήνοντας παράμερα τις εκτιμήσεις των μελετητών του Αριστοτέλη περί του “καλύτερου πολιτεύματος” (γιατί για εμάς ο αρχαίος φιλόσοφος δεν λαμβάνει σαφή θέση, αλλά, ως συνήθως, μελετά και ορίζει), ένα είναι βέβαιο: ότι χωρίς πολλή σκέψη τόσο ο Αριστοτέλης, όσο…