Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΡΙΖΑ - ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ


Πολιτικοί πινέζες”

Α.
Ο τόπος βιώνει την μεγαλύτερη πολιτική αθλιότητα της νεότερης Ιστορίας του.
Ομοιά της δεν υπάρχει. Ακόμα και περιπτώσεις όπως του Ηλ. Τσιριμώκου, είναι αποσπασματικές και ελάχιστες μπροστά στο τωρινό φαινόμενο του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Απάτης. Ακόμα και εάν ανατρέξει κανείς στην μακραίωνη πολιτική ιστορία της Ελλάδας, θα βρει ελάχιστες στιγμές τέτοιας ηθικής και πολιτικής κατάπτωσης, τέτοιας προδοτικής συμπεριφοράς. Σκεφτείτε ο Αχιλλέας να προσχωρούσε στους Τρώες, ο Λεωνίδας στον στρατό του Ξέρξη, ο Δημοσθένης να γινόταν οπαδός του Φιλίππου του Β' και της μοναρχίας. Τέτοια προδοσία βρίσκει ιστορικό αντίστοιχο μόνο στην περίπτωση του Αλκιβιάδη, αλλά και αυτός ήταν ένας και εξόριστος, όχι ολόκληρο κόμμα ή κόμματα. Ολοι αυτοί που έχτισαν την πολιτική τους υπόσταση πάνω στην αντιμνημονιακή θέση, αποδείχθηκαν ανήθικοι ατομικά και απατεώνες πολιτικά.
Αποδείχθηκαν όμως ταυτόχρονα και πολιτικοί “πινέζες” , “νάνοι”, ανίκανοι, γελοίοι.
Από την μία υπάρχει το ατομικό ηθικό μέτρο και το πολιτικο-ιδεολογικό κριτήριο. Η χρήση κάθε αναλυτικού εργαλείου της συμπεριφοράς τους, καταλήγει στην καταδίκη τους. Ως προς το προσωπικό ηθικό τους μέτρο αποδεικνύονται όλοι φορείς επικίνδυνης αήθειας, χωρίς αναστολές και με συνείδηση όχι μόνο ανύπαρκτη, αλλά και επικίνδυνη. Θυμίζουν επαγγελματίες εκτελεστές, που σκοτώνουν χωρίς καμία ηθική αναστολή τα θύματά τους. Τους ακούσαμε, ούτε λίγο ούτε πολύ, να καυχώνται για την ίδια την εξαπάτηση του λαού και το τελειωτικό ξεπούλημα της χώρας.
Στο πολιτικό μέτρο αποδεικνύονται το ίδιο κενοί και επικίνδυνοι. Καμία πολιτική σταθερά, κανένα ιδεολογικό μέτρο, πλήρης αντιφατικότητα λόγων και έργων. Οι αυτοαποκληθέντες αριστεροί, αποδείχθηκαν νεο-φιλελεύθεροι και είναι πραγματικά μεγάλη η θλίψη μας που ακόμα και ο μεγαλύτερος εν ζωή ηγέτης της αριστεράς, ο Φιντέλ Κάστρο, αποκάλεσε πριν από λίγες ημέρες “σύντροφο” τον Τσίπρα, παρασυρμένος και αυτός από τους θεατρινισμούς ενός κομπαρσάκου, που θέλησε με ψέματα να γίνει πρωταγωνιστής, αλλά δεν μπορούσε να παίξει κανένα άλλο ρόλο, παρά του βουβού κομπάρσου που πλαισιώνει το σκηνικό.
Το χειρότερο όμως όλων και αυτό που καταδεικνύει την ποταπότητα και την ασημαντότητα του κομπάρσου Τσίπρα είναι το γεγονός ότι όχι μόνο δεν μπορούσε, αλλά και δεν προσπάθησε να παίξει τον ρόλο που του έδωσε ο ελληνικός λαός. Γιατί, ακόμα και εάν δεν είχε την εμπειρία ή την ικανότητα, είχε την υποχρέωση να προσπαθήσει, να κοπιάσει, να δημιουργήσει πολιτικές, plan a, plan b, plan c, plan d … και όχι να πετάει χαρταετούς την Καθαρά Δευτέρα, έχοντας την χώρα και το κράτος απροετοίμαστο απέναντι στην θηλιά του χρέους.
Τέτοιοι είναι και οι περισσότεροι και περισσότερες στον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Απάτης, πολιτικά καφενεία κριτικής και πολιτικές πινέζες. Γιατί, όταν γνωρίζεις πως απέναντί σου βρίσκονται εχθρικά διακείμενοι (όπως δήλωσες) προετοιμάζεσαι για κάθε σενάριο και δημιουργείς λύσεις για την χώρα. Είναι η ελάχιστη υπευθυνότητα του πολιτικού και ο μόνος λόγος για τον οποίο επιλέγεται να ασκεί την εξουσία.
Ομως ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Απάτης, με τρόπο πράγματι ριζοσπαστικό μεθερμήνευσε σε Ναι το αποτέλεσμα του Οχι, όπως σας είχαμε προειδοποιήσει, για να πουλήσει τον λαό και την χώρα στους δανειστές.
Ακούσαμε, μάλιστα, τον έτερο κυβερνητικό εταίρο να μας λέει χθες ότι ο μεγάλος στόχος της κυβέρνησης και λόγος παραμονής του σε αυτή είναι να δημοπρατήσει τις τηλεοπτικές συχνότητες που κατέχουν διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες. Τον εμπόδιζε κάτι να το κάνει μέχρι σήμερα ; και είναι αυτό που θα σώσει την χώρα ; οι καναλάρχες είναι το σοβαρό ζήτημα της χώρας; ή είναι κάτι που λύνεται σε μισή ημέρα ;

Β. Κούφιος πολιτικός λόγος και μηδενική πολιτική ποιότητα
Υποτίθεται ότι οι ηγεσίες σε κάθε μορφής κοινωνία και φαινόμενο συλλογικότητας, είτε φυσικές είτε τεχνητές, προκύπτουν και απολαμβάνουν “προνομίων” , ηθικών ή και υλικών (εδώ τον παχυλό μισθό τους) προκειμένου να καταστρώνουν προτάσεις λύσεων για τα ζητήματα που απασχολούν μία κοινωνία ή συλλογικότητα. Στην Ελλάδα διαχρονικά επιλέγονται κατά πλειοψηφία ευτελείς ασήμαντοι κενολόγοι, που με την σειρά τους διδάσκουν τους εκλέκτορές τους (τον λαό) την ευτέλεια, την ασημαντότητα, την κενότητα. Χρόνια τώρα τους ακούμε, να μην έχουν καμία επιστημοσύνη, καμία γνώση, κανένα επίπεδο βαθύτερης ανάλυσης και καμία ουσιαστική πρόταση. Το σύνηθες σχήμα λόγου τους περιλαμβάνει αναγκαία τις φράσεις “αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα (σ.σ. τονισμός της σημασίας για να λάβουν την προσοχή) ... θα πρέπει, να δούμε και να συζητήσουμε, τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ...” Κάπου εκεί τελειώνει το ζήτημα για αυτούς. Ακόμα και αυτοί που επιχειρούν αναλύσεις είναι τόσο κενοί και κούφιοι, τόσο επιδερμικοί που καταντούν γελοίοι ακόμα και από την κατάστρωση της μείζονος πρότασης του συλλογισμού τους: χρησιμοποιούν αυθαίρετα, ανύπαρκτα, εσφαλμένα και ετσιθελικά δεδομένα για τα οποία τελικά τσακώνονται χωρίς να καταλήγουν ποτέ στο “δια ταύτα”, στην ελάσσονα συμπερασματική πρόταση. Το σύνηθες είναι ο τσακωμός (του στυλ, “κοιτά ποιός μιλάει” ή “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”) ή στο άλλο κλισέ ανίκανης αναβλητικότητας : “τώρα, εδώ θα τα λύσουμε αυτά τα θέματα ?...” . Δεν θυμόμαστε από πότε έχουμε να ακούσουμε μία, έστω μία, πολιτική ανάλυση βάθους και ουσίας από Ελληνα (αλλά και ξένο δυτικό) πολιτικό.
Σαν να μην ήταν αρκετή όλη αυτή η κενότητα και ποταπότητα, έχουν εσχάτων προστεθεί στον λόγο τους έννοιες χωρίς καμία τεκμηρίωση. Χθες μας έλεγαν, ότι η έξοδος από το Ευρώ είναι “καταστροφή”. Χωρίς καμία ανάλυση, χωρίς καμία τεκμηρίωση. Οτι πράττουν ή αποφασίζουν έτσι επειδή η χώρα θα βγεί (δήθεν) από την Ε.Ε. , θα καταστραφεί, θα χρεοκοπήσει ... κλπ. . Αν δηλαδή τους έλεγε κάποιος ότι η έξοδος από το Ευρώ είναι σωτηρία, η χρεοκοπία αναγκαία λύτρωση και ξεκίνημα προόδου κλπ... ποιά θα ήταν η διαφορά ή ποια θα ήταν η διαφορά αν το έλεγαν οι ίδιοι !!!.
Καμία αναλυτική, λογική, επιστημονική, ιστορική, κριτική, πολιτική, ιδεολογική ή όποια άλλη αναγκαία διεργασία για την συγκρότηση της σκέψης, την εξαγωγή συμπεράσματος, την κατάληξη σε πρόταση ασφαλή λογικά και χρήσιμη. Πλήρης αναξιότητα, ανικανότητα, κενότητα. Με αυτή καταστρέφουν την Ελλάδα και κάνουν ηλίθιο τον ελληνικό λαό, που δεν ξέρει και δεν απαιτεί πλέον αναλύσεις, επιχειρήματα, λύσεις (και ούτε ξέρει να λειτουργεί και ο ίδιος σκεπτόμενος σοβαρά και εις βάθος, γιατί έτσι τον δίδαξαν).
“Πάση θυσία στο Ευρώ και την Ευρωζώνη”, ακούγαμε χθες από όλες σχεδόν τις πτέρυγες της Βουλής. Και θα αναρωτιόταν ο καλόπιστος παρατηρητής: τι είναι τελικά αυτό το Ευρώ και η Ευρωζώνη που είναι τόσο πολύτιμο για αυτούς και προσφέρουν κάθε θυσία ? Θα μας αναλύσει κανείς να το καταλάβουμε ?
Σιγά μην μπορούν οι μαριονέτες να σκεφτούν και να αναλύσουν, θα του απαντούσαμε.
Το 90% των Ελλήνων πολιτικών είναι κατευθείαν για τα σκουπίδια !!!. Αποτελούν ό,τι πιο ανάξιο διαθέτει αυτός ο λαός.
Είμαστε απροετοίμαστοι σαν χώρα, είπαν κάποιοι ... .
Δεν έχετε το δικαίωμα να είσαστε απροετοίμαστοι και να έχετε την χώρα απροετοίμαστη, είσαστε ανάξιοι και να παραιτηθείτε. Αυτή είναι η δική μας απάντηση.
Αλλά ακόμα και εάν είσαστε ανάξιοι και ανίκανοι για να προετοιμαστείτε και να προετοιμάσετε, ενώ βλέπετε ότι η παλίρροια πλησιάζει, ενώ βλέπετε πως σε λίγο θα έλθει καταιγίδα ..., δεν μας λέτε και δεν μας αναλύετε, ποιος είναι ο κίνδυνος και τι θα σημαίνει κάθε “απροετοιμασία” και κάθε “καταστροφή”, ώστε να μπορούμε να κρίνουμε και να επιλέξουμε. Γιατί είναι διαφορετικό να σε χτυπήσει κεραυνός, από το να σου βρέξει τα πόδια η παλίρροια.
Ομως γελοίοι, κρετίνοι και απατεώνες ποτέ δεν αναλύσατε σε βάθος γιατί δεν ξέρετε το πως. Είσαστε απλά ξερατά ενός συστήματος κλοπής και απάτης και δεν θα σας αφήσουμε να ξανακαταστρέψετε αυτή την χώρα, αυτό τον λαό, αυτούς τους ανθρώπους.
Εξηγείστε μας απατεώνες : σε τι διαφέρει το σκηνικό μιας χρεοκοπίας ακόμα και ασύντακτης, από τις πολλές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες μιας μικρής χώρα που σιτίζονται εδώ και χρόνια σε συσσίτια ? Από την ανεργία του +30%, τα 3.000.000 άνεργους ? (τουλάχιστον οι χρεοκοπημένες χώρες το λύνουν άμεσα), Από το να έχεις τον μισό σου πληθυσμό ανασφάλιστο ? Από την υποαπασχόληση ? Από το να μην έχουν φάρμακα τα νοσοκομεία ? Από τους χιλιάδες άστεγους ? Από τις χιλιάδες αυτοκτονίες ? Από την πλήρη ανασφάλεια, απογοήτευση και έλλειψη κάθε ελπίδας ? Από την εκμετάλλευση των ανθρώπων? Από την διαφθορά ? Την αρπαγή ? Την μαζική μετανάστευση? Την νεο-δουλεία?
Γ..ΜΗΜΕΝΟ ΣΚΥΛΟΛΟΪ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: μήπως διαφέρει στο ό,τι εμείς έχουμε Ευρώ ? και είμαστε χώρα της “ευρωζώνης” ? .
Πως γελοίοι, αυτές οι “ιερότητες”, στις οποίες ομνύετε, επέβαλαν όλα αυτά τα τρομερά δεινά στην χώρα και στον λαό της ? Μήπως οι θεοί σας είναι ψεύτικοι και απατηλοί ?
Σας λέμε λοιπόν ότι εκτός από τα συσσίτια, όλα τα υπόλοιπα τα λύνουν οι χώρες που χρεοκοπούν πολύ σύντομα. Ολα ξεκινούν από την αρχή και υπάρχει ενότητα, ελπίδα, κοινωνική και νομική τάξη και πραγματική πρόοδος. Αρκεί να μην υπάρχουν οι γεννεσιουργές αιτίες: Εσείς και το σύστημά σας που έφερε την καταστροφή και την χρεοκοπία. Μόνο όταν κάθε άνθρωπος και κάθε λαός δημιουργήσουν δημοκρατικές συλλογικότητες έρχεται η πρόοδος. Αυτό διδάσκει η Ιστορία του ανθρώπινου γένους.

Γ. Ατεχνα διατύπωσε την ένσταση αντισυνταγματικότητας ο χρυσαυγίτης ινστρούκτορας Παππάς. Και σηκώθηκε αμέσως ο πανάσχετος Φίλης του “Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Απάτης”, να απαντήσει με μπαρούφες. Σηκώθηκε μετά ο Βενιζέλος, ο οποίος έχει μία βάση ανάλυσης (άλλα του λείπουν) και είπε ότι πράγματι το δημοψήφισμα κατά το Σύνταγμα και τους νόμους είναι δεσμευτικό και δεν μπορεί να παραβιαστεί το αποτέλεσμα, αλλά μόνος του, ως αρμόδιος Δικαστής, το ακύρωσε το δημοψήφισμα, το κήρυξε ΑΚΥΡΟ !!!. Περιμένετε αυτοί οι τύποι να σας δώσουν λύσεις ? Μπορείτε να περιμένετε και να περιμένουμε τίποτα από όλους αυτούς ?

Δ. Ενα όμως που μας έκανε εντύπωση από τις ομιλίες των οπαδών του ΟΧΙ, είναι ότι δεν ακούσαμε αυτό που περιμέναμε και είναι το κρισιμότερο όλων: Το Ζήτημα του Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας και των Κρίσιμων Υποδομών της Χώρας. Δεν ακούσαμε κουβέντα, ούτε καν από το ΚΚΕ !!!.
Ξέρουμε για τους χρυσαυγίτες ότι είναι πεπλανημένα άτομα του λαού, που αν δεν είχαν την εθνοκεντρική ιδεοληψία και την τάση να ορίζουν μόνοι τους, το τι είναι έθνος, θα βρίσκονταν μάλλον στην μαρξιστική πλευρά.
Αλλά ο Κουτσούμπας; ο γραμματέας του ΚΚΕ , ούτε κουβέντα ; ούτε μαρξιστική ανάλυση ; Μόνο δημοσιογραφική κριτική και επιδερμική ανάλυση με τσιτάτα έκανε ο σύντροφος Κουτσούμπας ... . Γιατί ο γραμματέας του ΚΚΕ, οφείλει να έχει βαθιά ανάλυση και να καταδεικνύει και με πιο τρόπο ακριβώς και εργαλεία εργάζεται το κεφάλαιο για να γονατίσει τον λαό και την εργατική τάξη, παράγοντας υπεραξίες από τον εργασιακό μόχθο τους. Αν είχε το ΚΚΕ μία γνήσια λαϊκή ηγεσία σήμερα θα σάρωνε στον λαό. Εκεί θα μπορούσαν ως στρατιώτες να προσφέρουν και ο Δημήτρης και η Αλέκα και άλλοι. Σήμερα, αυτοί κουβαλούν στον εγκέφαλό τους τις μνήμες ιστορικών ηττών και δεν μπορούν να συλλάβουν και να εμπνεύσουν το προτσές της πάλης και της νίκης του λαού.

Ε. Επειδή συμπυκνώνεται στο κίνημά μας η φιλοσοφική πρωτοπορία, η πολιτική πρόταση και τα πρακτικά μοντέλα, το θεωρώ αδιανόητο να αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους και τον κόσμο που ψήφισε τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Απάτης έρμαιο και χωρίς ελπίδα.
Οφείλουμε να αγωνιστούμε, να διαδώσουμε, να ενώσουμε, να βγάλουμε ό,τι καλύτερο έχουμε στην επιφάνεια και να το προσφέρουμε.
Η ενεργός συμμετοχή στο ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ είναι η μόνη διέξοδος για τον ελληνικό λαό και την χώρα μας.


Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?
Επειδή κάποιοι υπερασπίζονται ένα πολίτευμα που οι ίδιοι αποκαλούν “Δημοκρατία” ...
Οι πολιτειολογικοί ορισμοί και τυπικές διακρίσεις είναι τόσο αρχαίες και σαφείς που δεν χωρούν αμφισβητήσεις. Ανήκουν, βέβαια, στον λαό που εφηύρε το τελευταίο ιστορικά πολίτευμα και ίσως το τελειότερο: την Δημοκρατία – Λαοκρατία. Από τον δημοκράτη Ηρόδοτο στον επιστήμονα Αριστοτέλη ... . Η διάκριση των πολιτευμάτων είναι σαφής και αναφέρεται κυρίως στο πλήθος των ανθρώπων που ασκούν τις πολιτειακές εξουσίες: Μοναρχία – Ολιγαρχία/Αριστοκρατία – Δημοκρατία (με τις επιμέρους αριστοτελικές διακρίσεις και όσες μπορεί να προσθέσει κάποιος στο διάβα της ιστορίας και με την σύγχρονη επικυριαρχία του καπιταλισμού). Αφήνοντας παράμερα τις εκτιμήσεις των μελετητών του Αριστοτέλη περί του “καλύτερου πολιτεύματος” (γιατί για εμάς ο αρχαίος φιλόσοφος δεν λαμβάνει σαφή θέση, αλλά, ως συνήθως, μελετά και ορίζει), ένα είναι βέβαιο: ότι χωρίς πολλή σκέψη τόσο ο Αριστοτέλης, όσο…