Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ : Κάποια επιπλέον στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζει ο εμπαιζόμενος Ελληνας


ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ : Κάποια επιπλέον στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζει ο εμπαιζόμενος Ελληνας

            Δεν θα αναφερθούμε εκτενώς στο βιογραφικό του νέου υπουργού Οικονομικών, ούτε μας ενδιαφέρει το πρόσωπο, αλλά το αξίωμα για το οποίο των επέλεξε η κυβερνητική τρόικα.
            Δεν θα αναφερθούμε στο παρελθόν του δίπλα στον Σημίτη, ούτε στην θητεία του ως πανεπιστημιακού.

1.         Θα υπενθυμίσουμε στον ελληνικό λαό, ότι ο Ι. Στουρνάρας έγινε ευρύτερα γνωστός στο ελληνικό κοινό από τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ των καναλαρχών, ως γενικός διευθυντής του Ι.Ο.Β.Ε. (Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) .
Θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι το Ι.Ο.Β.Ε. αποτελεί νομικό πρόσωπο που ίδρυσαν βιομήχανοι και υποχρεωτικά μετέχουν σε αυτό εκπρόσωποι του ΣΕΒ και της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών !!!.
Την «Ενωση Ελληνικών Τραπεζών» την γνωρίζετε. Ο Σ.Ε.Β. , είναι ο «Σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών» (πρώην «Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων», αν και δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά η αλλαγή του τίτλου). Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (δηλ. οι βιομήχανοι της χώρας), η ένωση ελληνικών τραπεζών και οι λοιποί ορισθέντες στο Δ.Σ. του ΙΟΒΕ,  επέλεξαν ως γενικό διευθυντή του «ιδρύματος» τους τον Ι. Στουρνάρα.

Αναρωτηθείτε τώρα ποιοι τον επέλεξαν και ως νέο Υπουργό Οικονομικών … .
           
2.         Επίσης, για όσους δεν θυμούνται (εκούσιά τε και ακούσια) ή δεν το γνωρίζουν, θα σας αναφέρουμε ότι ο Ι. Στουρνάρας και ο Oδ. Κυριακόπουλος (πρόεδρος του ΣΕΒ) θεωρούνταν και θεωρούνται (κατά σημαντική μερίδα του τύπου) οι συντάκτες των μέτρων των μνημονίων, από ελληνικής πλευράς. Αυτοί είναι δηλαδή που πρότειναν τα συγκεκριμένα μέτρα που εξόντωσαν και εξοντώνουν (κυριολεκτικά  και μεταφορικά) τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα.
            Τα ίδια μέτρα είναι που καθιστούν την χώρα ολόκληρη και τους ανθρώπους που ζουν σε αυτή ιδιοκτησία και ανδράποδα, αντίστοιχα, των κεφαλαιοκρατών (τραπεζιτών, βιομηχάνων κλπ.)
Τώρα υποτίθεται ότι ο ίδιος θα διαπραγματευτεί την κατάργησή τους;
Οι τέτοιου τύπου εξαρτήσεις του δεν είναι πάμπολλες και ακραίες για να μπορεί να είναι υπουργός του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης των Ελλήνων;

3.         Τέλος, ο Ι. Στουρνάρας έχει επανειλημμένα και απερίφραστα εκφραστεί και προπαγανδίζει, τουλάχιστον σε βάθος δεκαετίας, υπέρ των νεοφιλελεύθερων αυτών «μεταρρυθμίσεων» που επιβάλουν και τα μνημόνια και όλα τα μέτρα ξεπουλήματος της Ελλάδας και των Ελλήνων.
            Μήπως να λησμονήσουμε τις νοφιλελεύθερες αντιανθρώπινες θέσεις του;
            Μήπως να εξετάσουμε τις απόλυτα αποτυχημένες «προβλέψεις» του; Όπως π.χ. ότι δήθεν η μείωση των μισθών θα επιφέρει αύξηση της απασχόλησης και του ΑΕΠ; Είναι πολλές, πάρα πολλές οι πλήρως αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες προβλέψεις του θιασώτη αυτού του άθλιου νεοφιλελευθερισμού. 
           
            Ας θυμηθούμε, τέλος, τον ενεργό του ρόλο στην ενεργό απόπειρα ξεπουλήματος της χώρας. Αυτός πρόσφατα δημιούργησε μαζί με τον Στ. Μάνο την ΜΗΚΥΟ «ΚΑΠΠΑ» με στόχο το δι΄ ομολόγων ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (σχέδιο «Αρχιμήδης») !!! . Αυτόν τον άνθρωπο έχουμε στο τιμόνι της οικονομίας …
             
                                               
Προσέξτε γραικύλοι γιατί η τρόικα που φέρατε στην εξουσία μοιάζει καταπληκτικά στις θέσεις και την συμπεριφορά με μία άλλη πολιτική τρόικα : Κανελλόπουλο, Μητσοτάκη, Τσιριμώκο.
Για το τι επακολούθησε (που σίγουρα το 80% και πλέον αγνοείτε !!!) ανοίξτε κανένα βιβλίο Ιστορίας, να το πληροφορηθείτε …  
           
Εμείς επαναλαμβάνουμε προς κάθε λογής «τεχνοκράτη», που είναι απλά και μόνο προπαγανδιστής της αθλιότητας και φερέφωνο: η «Οικονομία» δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κοινωνικό μηχανισμό για την παραγωγή των απαραίτητων για τον άνθρωπο αγαθών και υπηρεσιών.
Ο,τιδήποτε άλλο είναι καταστροφική διαστροφή, είναι η αθλιότητα που επιβάλλουν στους ανθρώπους και τις κοινωνίες, είναι η θεώρηση ότι το χρήμα είναι ανώτερο από τον ίδιο τον άνθρωπο, είναι η θεώρηση ότι σκοπός της ζωής του ανθρώπου είναι να κερδίζει χρήματα, είναι ο βούρκος και η πλάνη στην  οποία έχουν ρίξει ολάκερη την ανθρωπότητα.

            Υπενθυμίζουμε και θυμίζουμε: όποιος ξεπουλήσει δημόσια περιουσία θα βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα. Το αδίκημα της απιστίας (τουλάχιστον) είναι σαφές και ενεργό.
            Τέλος , αναρωτώμενοι για την κατάντια αυτής της χώρας ζητούμε μία απάντηση: Υπάρχει πολιτικό και ηθικό ασυμβίβαστο; Οποιον θέλουν οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι θα τον κάνουν υπουργό;
           
            Καλούμε την κυβέρνηση των βιομηχάνων και των τραπεζιτών να πάρει τα ιμάτια της και να ξεκουμπιστεί από την χώρα όσο είναι καιρός.
Δεν υπάρχει καμία νωπή λαϊκή εντολή, το μόνο νωπό αλλά και ανεξίτηλο που υπάρχει είναι η απάτη τους.
             
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?
Επειδή κάποιοι υπερασπίζονται ένα πολίτευμα που οι ίδιοι αποκαλούν “Δημοκρατία” ...
Οι πολιτειολογικοί ορισμοί και τυπικές διακρίσεις είναι τόσο αρχαίες και σαφείς που δεν χωρούν αμφισβητήσεις. Ανήκουν, βέβαια, στον λαό που εφηύρε το τελευταίο ιστορικά πολίτευμα και ίσως το τελειότερο: την Δημοκρατία – Λαοκρατία. Από τον δημοκράτη Ηρόδοτο στον επιστήμονα Αριστοτέλη ... . Η διάκριση των πολιτευμάτων είναι σαφής και αναφέρεται κυρίως στο πλήθος των ανθρώπων που ασκούν τις πολιτειακές εξουσίες: Μοναρχία – Ολιγαρχία/Αριστοκρατία – Δημοκρατία (με τις επιμέρους αριστοτελικές διακρίσεις και όσες μπορεί να προσθέσει κάποιος στο διάβα της ιστορίας και με την σύγχρονη επικυριαρχία του καπιταλισμού). Αφήνοντας παράμερα τις εκτιμήσεις των μελετητών του Αριστοτέλη περί του “καλύτερου πολιτεύματος” (γιατί για εμάς ο αρχαίος φιλόσοφος δεν λαμβάνει σαφή θέση, αλλά, ως συνήθως, μελετά και ορίζει), ένα είναι βέβαιο: ότι χωρίς πολλή σκέψη τόσο ο Αριστοτέλης, όσο…