Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΙΜΑΣΤΕ "ΕΘΝΟΣ ΑΝΙΚΑΝΟΝ" ;Α.        ΕΙΜΑΣΤΕ «ΕΘΝΟΣ ΑΝΙΚΑΝΟΝ» ;

Το εκλογικό αποτέλεσμα, η «νικήτρια» αποχή και η στάση μιας σημαντικής μερίδας του ελληνικού λαού απέναντι σε όσα συνέβαιναν χρόνια τώρα και συνέβησαν τα τελευταία 2,5 χρόνια στην Ελλάδα αποδεικνύει την πνευματική και ουσιαστική ανικανότητα μιας σημαντικής μερίδας του ελληνικού λαού, την υποτέλεια και τον γραικυλισμό, που την μαστίζει ιστορικά εδώ και αιώνες.
Δυστυχώς η θεωρία – βάση μας, η θεωρία των βιοτικών αναγκών επιβεβαιώθηκε για το μέρος αυτό του ελληνικού πληθυσμού ξανά και σε αυτές τις εκλογές. Οι βιοτικές ανάγκες των ανθρώπων και η κάλυψή τους, αποτέλεσαν ξανά το εργαλείο της άρχουσας τάξης για να φοβίσει μια μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών για τις βιοτικές τους ανάγκες και την κάλυψή τους. Στο πλαίσιο αυτό της «αυτοκρατορίας του φόβου» επηρεάστηκαν πάρα πολλοί Ελληνες, ακόμα και όσοι ορθά και σθεναρά αψήφησαν την επιβολή του φόβου και δεν επέλεξαν να ψηφίσουν τους καταστροφείς της χώρας Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. . Βέβαια η αντίληψη των βιοτικών αναγκών για τον σύγχρονο νεοέλληνα δεν περιλαμβάνει μόνο τα ουσιώδη, τον βασικό πυρήνα των βιοτικών αναγκών, αλλά και τον επίπλαστο, τον τεχνητό πυρήνα αγαθών που συγκροτούν την ατομική και κοινωνική επιβεβαίωση μέσα στον κόσμο του ανταγωνιστικού καπιταλισμού. Όμως η εκμετάλλευση του φόβου αυτού είναι το αιώνιο παιχνίδι των εξουσιών απέναντι στο λαό και η μοναδική άμεση λύση που έχει ένας λαός σήμερα (πέρα από το να εννοήσει και να εφαρμόσει την «θεωρία των βιοτικών αναγκών) είναι η συγκροτημένη άρνηση του φόβου και της φοβίας.
            Στην ουσία όμως το πρόβλημα παρέμεινε: ο ελληνικός λαός αποδείχθηκε σε αυτή την πορεία της καταστροφής του ανίκανος: ανίκανος να επαναστατήσει, ανίκανος έστω να εξεγερθεί, ανίκανος να συγκροτήσει ένα νέο και ουσιαστικό πολιτικό φορέα και τελικά ανίκανος να πάρει τις τύχες του στα χέρια του και να τιμωρήσει πραγματικά όσους τον κατέστρεψαν και τον καταστρέφουν, όσους τον κατάκλεψαν και τον εμπαίζουν. Προκαλέσαμε το γέλιο των «εχθρών» μας και την απογοήτευση των «φίλων» μας με την ψήφο της 17/6/2012. Η ανικανότητά μας να καταλάβουμε το άθλιο παιχνίδι κατατρομοκράτησης που στήθηκε από τα ημεδαπά και διεθνή κέντρα εξουσίας εις βάρος μας. Η ανικανότητά μας να σκεφθούμε σοβαρά και σε βάθος, η ανικανότητά μας να έχουμε την ελάχιστη ιστορική μνήμη και κρίση μας έκανε να φαινόμαστε κουτοί, ανόητοι, θρασύδειλοι, εθελόδουλοι και χειραγωγούμενοι με αστειότητες. Δεν περιμέναμε βέβαια η εθνική ανικανότητα που μας οδήγησε σε αυτά τα χάλια να μεταστραφεί σε ικανότητα, περιμέναμε όμως μία αρχή μεταστροφής, μία αρχή ελπίδας, μία αρχή κατανόησης των σφαλμάτων του παρελθόντος και μεταστροφής. Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι δεν μπορούμε να διδαχθούμε από τα λάθη μας, ότι δεν μπορούμε να εννοήσουμε απλές έννοιες και πέφτουμε θύματα των ίδιων και των ίδιων απατεώνων.         
            Αποδείχθηκε, αντίστοιχα, ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού έχει χάσει κάθε ίχνος πολιτικού και κοινωνικού αντανακλαστικού και κάθε δυνατότητα αναλυτικής σκέψης.  Η ψήφος της 17/6/2012 (και η «νικήτρια» αποχή) έδειξε πως ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού είναι εγκληματικά ανίκανο να αυτονομηθεί πνευματικά και ουσιαστικά. Ο ραγιαδισμός και ο γραικυλισμός έχουν τελικά βαθιές ρίζες στον τόπο και είναι καταστάσεις που καλλιεργούνται συστηματικά από τις εξουσίες του τόπου.  
            Εάν οι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ έκαναν σε μεγάλο βαθμό το καθήκον τους, τιμωρώντας την αθλιότητα του πρώην κόμματός τους και αποδεικνύοντας ότι η αριστερή δημοκρατική αντίληψη εξακολουθεί να υπάρχει στην Ελλάδα, οι ψηφοφόροι της Ν.Δ., οι «δεξιοί» απέδειξαν τον ιστορικό τους ραγιαδισμό, σκοταδισμό και γραικυλισμό φέρνοντας στην πρωτοκαθεδρία και στην κυβέρνηση,  το άλλο κόμμα που κατέστρεψε και κατάκλεψε την χώρα.
            «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία» και οι δεξιοί ψηφοφόροι δεν διαθέτουν τίποτα από τα δύο. Είναι το εθνικό και κοινωνικό βαρίδι.
            Είναι σεβαστή βεβαίως η ψήφος και η επιλογή τους, αλλά πρέπει με κάποιο τρόπο αυτοί οι άνθρωποι να αντιληφθούν πως ενεργούν εις βάρος του τόπου, εις βάρος του ελληνισμού, εις βάρος όλων μας. Για να δικαιολογηθούν για τον ανήθικο ατομισμό τους, την αθώωση και επιβράβευση των συνενόχων και συναυτουργών της εθνικής καταστροφής και την αστεία φοβικότητα και δουλικότητά τους, ισχυρίζονται ότι ψήφισαν όπως ψήφισαν για να σωθεί το έθνος, για το μεταναστευτικό, τον κομμουνιστικό κίνδυνο !!! κλπ. . Προφάσεις εν αμαρτίαις !!!. Είχαν πολιτικές λύσεις και επιλογές στο στρατόπεδό τους, στην δική τους αντίληψη και θέση, που δεν ήταν λερές και ανίκανες όπως η Ν.Δ. . Ας προτιμούσαν αυτές !!!.
            Το Κίνημά μας δεν χαϊδεύει αυτιά, δεν ευαρεστεί τα ώτα κανενός. Θα λέει την αλήθεια όσο σκληρή και εάν είναι, γιατί η αλήθεια είναι ήλιος που φωτίζει, αλλά και καίει όσους ζουν στο σκοτάδι.
              

Β.        ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ και η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Ν.Δ.
Το εθνικό βαρίδι, το κατεξοχήν κόμμα της αρπαχτής, της υποτέλειας και της εθελοδουλείας του λαού, το κόμμα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και κάθε λογής ατομιστή φαντασμένου, πέτυχε να ξαναβρίσκεται στο πολιτικό προσκήνιο και στην εξουσία. Με μόνη ιδεολογία την κατοχή, νομή και εκμετάλλευση της εξουσίας και του υπόλοιπου ελληνικού λαού, αντί να καταβαραθρωθεί ως συναυτουργός, συνένοχη και συνυπεύθυνη για την καταστροφή της χώρας, βρέθηκε να αυξάνει τα ποσοστά της, στηριζόμενη στους γραικύλους που την ψήφισαν για να σώσει (!!!) την χώρα.
Ως κυβέρνηση φιλοδοξεί να ενθυλακώσει τις μίζες από το ξεπούλημα της  δημόσιας περιουσίας και να προωθήσει τα συμφέροντα όσων καπιταλιστών την στήριξαν οικονομικά και κοινωνικά εξαργυρώνοντας επιταγές και γραμμάτια. Αυτό που θα «πετύχει» η κυβέρνηση της «Ν.Δ. & Σια Ε.Ε.», η κυβέρνηση της ντροπής, είναι η ήδη αποφασισμένη στην Ε.Ε. επιμήκυνση εφαρμογής των άθλιων και καταστροφικών μέτρων των μνημονιών (όσων ήδη επιβλήθηκαν και όσων σύντομα θα επιβληθούν). Αυτό και τίποτα σχεδόν άλλο. Τα άθλια μνημόνια θα εφαρμοστούν, από το διεθνές νεοταξικό διευθυντήριο και την ντόπια κυβέρνηση της ντροπής, με στόχο να αυξηθεί η κερδοφορία των ξένων και ντόπιων κεφαλαιούχων σε κάθε είδους εκμετάλλευσή τους εις βάρος του χειμαζόμενου υπόδουλου ελληνικού λαού.     
Οι συντελεστές της κυβέρνησης της ντροπής, οπαδοί του καταστροφικού νεοφιλελευθερισμού, θα εξακολουθήσουν να ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία με την κενότητα και την αθλιότητά τους και σύντομα θα καταφέρουν να εξαγριώσουν στον υπερθετικό βαθμό τους υπόλοιπους Ελληνες.
Δεν αξίζει να αναφέρει κανείς πολλά για το κόμμα που στήριξε την προεκλογική του εκστρατεία στο σποτ με τα παιδάκια και τον δάσκαλο … είναι χαρακτηριστικό της κουλτούρας και της πλήρους αήθειας του κόμματος και της επικινδυνότητας όσων το ψήφισαν.

ΠΑΣΟΚ
Το άλλο κοινωνικό βαρίδι … ευνοήθηκε και αυτό από την εκστρατεία φόβου. Πέτυχε να κρατηθεί σε διψήφιο ποσοστό και να μετέχει στη νέα κυβέρνηση, στην κυβέρνηση της ντροπής, στην ετερόρρυθμη εταιρεία ξεπουλήματος και εκκαθάρισης της Ελλάδας και των Ελλήνων, που στήθηκε από την χρεοκοπία που οι ίδιοι προκάλεσαν και είναι έτοιμη να λειτουργήσει υπό τις εντολές και την καθοδήγηση των διεθνών και ντόπιων αφεντικών της.  Είναι σχεδόν βέβαιο το τι θα κάνει ο Βενιζέλος και η παρέα του: Θα μετάσχουν στην κυβέρνηση και στην συνέχεια θα την καταγγείλουν ως αντιλαϊκή διαλύοντάς την και υποσχόμενοι ξανά και ξανά νέα ψέματα στον ελληνικό λαό, προκειμένου να αλλάξουν τα ποσοστά στην διαχείριση της κλοπής της Ελλάδας και των Ελλήνων.

ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να αυξήσει τις δυνάμεις του, αλλά απέτυχε να εμπνεύσει. Το πρόγραμμα που δημοσίευσε μεταξύ των δύο εκλογών, είναι στην πραγματικότητα πιο συντηρητικό από το πρόγραμμα του 2009 και δεν δίνει  πραγματική πνοή, ούτε δίνει λύση στα προβλήματα της κοινωνίας και στα βασικά ερωτήματα του ανθρώπου.
Οι εκπρόσωποί του στις στημένες εκπομπές των ΜΜΕ, απέτυχαν να προσπεράσουν τα ψευτοδιλήμματα του συστήματος, τουναντίον ενεπλάκησαν σε αυτές και προσπαθούσαν να δώσουν συστημικές απαντήσεις που οι άλλοι ήθελαν να πάρουν.  Απέτυχαν στο να έχουν και να προβάλουν ουσιαστικές προτάσεις – λύσεις που θα μονοπωλούσαν αυτές το ενδιαφέρον και θα απήγαγαν την σκέψη του λαού από τα ψευτοδιλήμματα. Εν ολίγοις απέτυχαν να θέσουν αυτή την ατζέντα, να φτιάξουν οι ίδιοι το δικό τους «γήπεδο» με προτάσεις και ιδέες. Αποδείχθηκαν φοβικοί και αμυντικοί απέναντι στο σύστημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε ένα απίστευτο πόλεμο λάσπης και δεν ηττήθηκε, αλλά κατ’ ουσίαν δεν κέρδισε γιατί ο πόλεμος δεν είχε στόχο τον ίδιο, αλλά την κατατρομοκράτηση των Ελλήνων πολιτών και σε αυτό απέτυχαν να δώσουν απάντηση με την δική τους πολιτική.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Σταθεροί στις θέσεις τους, αλλά με λάθος πολιτικό DNA. O νεοφιλελευθερισμός στον οποίο ομνύουν, δεν είναι συμβατός με όσα λένε και εκφράζουν για πολλά από τα υπόλοιπα ζητήματα. Η δεξιά τους προέλευση τους καταδίκασε σε μία μεγάλη μείωση των ψήφων και των ποσοστών που έλαβαν.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Η λούμπεν δεξιά στο προσκήνιο. Θρασύδειλοι άνανδροι που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα όταν είναι πολλοί μαζί. Εκφράζουν και συσπειρώνουν ότι πιο βλακώδες και ανόητο διαθέτει στις τάξεις της αυτή η κοινωνία. Εάν οι δεξιοί της Ν.Δ. απλά φοβίζουν την υπόλοιπη κοινωνία με την λεκτική τους αθλιότητα, αυτοί τρομοκρατούν κανονικά χωρίς κανείς να τους παρεμποδίζει.  
Με όνομα δανεικό από τους εγγλέζους φασίστες και θεωρία δανεική από το γερμανικό ναζισμό, ισχυρίζονται πως είναι Ελληνες εθνικιστές … . Γνωστή η ιστορία, η ρητορεία, η πρακτική και η κατάληξη της επικίνδυνης κενόλογης μπαρούφας του εθνικισμού. Εχοντας στενή σχέση με τα σιχαμένα σώματα ασφαλείας του καθεστώτος θα βασανίσουν για αρκετά χρόνια τον ελληνικό λαό.
Το σύστημα Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και τα αφεντικά τους είναι αυτό που τους πατρονάρει και τους οπλίζει για να κατατρομοκρατούν την κοινωνία και να φαντάζουν ως υπαρκτή ακραία λύση, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ντροπής θα ξεπουλάει την Ελλάδα και τους Ελληνες.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Μαϊμού τίτλος για ένα βαθιά συντηρητικό μόρφωμα, με περίεργες καταβολές, επιρροές, θέσεις και απόψεις. Σύντομα θα βρεθεί και επίσημα πιο δεξιά από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Είχαμε γράψει (αμέσως μετά τις προηγούμενες εκλογές) ότι ο Κουβέλης έχει συμφωνήσει να μπει σε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τώρα επιβεβαιωνόμαστε. Στις επόμενες εκλογές είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε ο Καρατζαφέρης, άλλωστε όσα λένε και εκφράζουν τα περισσότερα από τα «στελέχη» της ΔΗΜΑΡ δεν απέχουν πολύ σε συντηρητισμό και λαϊκισμό από τις θέσεις του ΛΑΟΣ. Τους μένει μόνο το μεταναστευτικό ως διαφοροποίηση ως προς το ΛΑΟΣ, η απόλυτη σύμπλευσή τους με τις εντολές του παγκόσμιου διευθυντηρίου, οι πλήρως νεοταξίτικες θέσεις τους.    
 
ΚΚΕ
Ηταν αναμενόμενο … . Η αριστερίστική λογική που εξέφρασε το ΚΚΕ και η γραμματέας του, η άρνηση της ψήφου των Ελλήνων και η άρνηση ενεργού αξιοποίησής της, θύμισαν έντονα θέσεις ακραίων μορφωμάτων ακόμα και σε σύγκριση με τις θέσεις της κάποτε επαναστατικής αριστεράς και τούτο χωρίς το ΚΚΕ να είναι κίνημα της επαναστατικής αριστεράς, αλλά ιστορικά ενάντιό της.
Παρά τις ορθές αναλύσεις και τις σοβαρές θέσεις και προβλέψεις το ΚΚΕ, καταβαραθρώθηκε εκλογικά και εάν η γραμματέας του δεν παραιτηθεί παίρνοντας πάνω της την ευθύνη της ήττας, είναι πιθανό σύντομα να βρεθεί εκτός Βουλής.
Το μόνο παρήγορο είναι ότι όσοι δεν το ψήφισαν αυτή την φορά, μετακινήθηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
   
Γ.         ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ
Το Λαϊκό Κίνημα γεννήθηκε και υπάρχει για να δίνει απαντήσεις και λύσεις στα ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο και την κοινωνία.
Για εμάς, την φιλοσοφία και την πολιτική μας ταυτότητα και παραγωγή δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Απλά το δικό μας «πρόβλημα» είναι το ό,τι εκ θέσεως δεν διαφημίζουμε την τεράστια θεωρητική και πρακτική μας εργασία.
Στην παρούσα συγκυρία θα πρέπει οι άνθρωποι, τα κόμματα και τα κινήματα που θέτουν ως κέντρο της δράσης τους τον άνθρωπο να συστοιχηθούν και να προχωρήσουν ενωμένα σε μια νέα κοινή πορεία νέων αρχών, αξιών και πραγματικά ριζοσπαστικών προτάσεων για τον άνθρωπο, τον λαό και την κοινωνία του.
Απευθυνόμαστε πρώτα από όλα στα κόμματα και κινήματα της πραγματικής αριστεράς, όχι γιατί μπορούμε ή θέλουμε να αυτοχαρακτηριστούμε «αριστεροί», αλλά επειδή τα κόμματα αυτά έχουν την πολιτική τους καταγωγή στον ανθρωπισμό (έστω αυτόν που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα).
Θεωρούμε ασύμβατη με την φιλοσοφία και την πολιτική σκέψη και πρακτική του Λαϊκού Κινήματος, τη νοοτροπία δεξιών και κεντροδεξιών μορφωμάτων που ασπάζονται το νεοφιλελευθερισμό.
Απευθυνόμαστε στους πολίτες που έχουν ανθρωποκεντρική αντίληψη και ανθρωπιστική νοοτροπία, σκέψη και κατεύθυνση.
Οι αντιλήψεις και οι προτάσεις μας είναι καινούργιες, καθαρές και ριζοσπαστικές. Ας βρεθούμε για να τις συζητήσουμε, να τις «ζυμώσουμε» και διαμορφώσουμε εκ νέου. Υπάρχουν λύσεις για όλα !!!.
Η Ελλάδα και ο λαός της μπορεί και πρέπει να προχωρήσει.   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: ΘΕΛΟΥΜΕ “ΙΔΕΕΣ” ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ ? (του Δημ. Καραμήτσα)

Α. ΙΔΕΕΣ ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ ?
Είναι τεράστιο πρόβλημα για την ανθρωπότητα το να "αναγνωρίζει" και να αποδέχεται ως υφιστάμενα, πράγματα που δεν υπάρχουν, που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Το ψέμα, το ανύπαρκτο, το διεστραμμένο, ως παραδοχή δημιουργεί μία αντίστοιχα ψευδή, ανύπαρκτη και διεστραμμένη ακολουθία συμπερασμάτων και αποτελεσμάτων. Είναι αρχαιότατη ηδιαμάχη μεταξύ των ανθρώπων που πιστεύουν στο υπαρκτό και αληθές και σε αυτούς που πιστεύουν σε αξιωματικά κατασκευάσματα (ως τα σχηματοποιούμε με την πλατωνική έννοια της “ιδέας” = το ον εκ του μη όντος). Είναι η ίδια η προαιώνια ουσιαστική αντίθεση της ελληνικής φιλοσοφίας και σκέψης ευρύτερα, αφού στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην γνωστή ανθρώπινη ιστορία, οι άνθρωποι διέλαθαν και διέφυγαν από τις αξιωματικές ιδέες του τότε κόσμου (όπως αυτή του θεού και των ελέω θεού μοναρχών ή των βασιλέων και αριστοκρατών με “θεϊκή” καταγωγή ή “ ανωτέρων και εξουσιαστών με “θεία βούληση” ή των φυσικών φαινομένων ως αποτέλεσμα της άμε…

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί κανείς να την πιστέψει. Πριν από μέρες ανακοίνωναν ότι θα παραταθεί η προστασία της α’ κατοικίας για τους υπερχρεωμένους και μέσω της διαδικασίας του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (ν. 3869/2010). Για να δοθεί όμως παράταση απαιτείται η ψήφιση από την Βουλή τροπολογίας ή αλλιώς πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η Βουλή κλείνει αύριο και η ΠΝΠ έχει διαδικασία για να εκδοθεί και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για το θέμα. Ούτε καν ως είδηση πλέον δεν υπάρχει και, κυρίως, καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες. Εκεί που όφειλαν να έχουν ήδη ρυθμίσει το θέμα, τώρα σιωπούν με νόημα. Την ίδια ώρα οι ξεπουλημένες τράπεζες με τα ξεπουλημένα δάνεια, όχι μόνο ακονίζουν τα νύχια τους για να εκπλειστηριάσουν ακίνητα, αλλά και καθυστερούν την παράδοση των αναγκαίων δικαιολογη…