Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΚΟΠΟΥ: ΘΑ ΛΗΞΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΚΟΠΟΥ: ΘΑ ΛΗΞΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

1. Η προγραμματική συμφωνία: Δόθηκε στη δημοσιότητα το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας των αρχηγών των τριών κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση.
Η γενική μας παρατήρηση για το περιεχόμενό της είναι ότι ακόμα και σημειολογικά κατά το ύφος της διατύπωσής της, ομοιάζει περισσότερο με ευχολόγιο και όχι με ευθεία απόφαση μίας κυβέρνησης. Σε αρκετά σημεία της, η προγραμματική συμφωνία δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά: γιατί τα λένε τώρα αυτά τα συνεταιράκια του μνημονίου και δεν τα έλεγαν ούτε τα έπρατταν πριν από ελάχιστους μήνες; στην εξουσία δεν ήταν; αυτοί δεν έκαναν τις «διαπραγματεύσεις» ;
            Δεν μένουμε ουδέτεροι μπροστά στο κείμενο που έδωσαν στην δημοσιότητα, ούτε τηρούμε στάση αναμονής. Το θεωρούμε εξ ολοκλήρου παραπλανητικό, συνταχθέν και δημοσιευμένο με σκοπό να επιτύχουν την επί το δυνατότερο μακρόν ανοχή της κοινωνίας προς την κυβέρνησή τους και προκαλούμε σε άμεση υλοποίηση όσων όρων προστατεύουν τον άνθρωπο και τους εργαζόμενους.
            Η ειδική μας παρατήρηση που φανερώνει πολλά: Το μακροσκελές κατά τα λοιπά κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας δεν πραγματοποιεί καμία αναφορά στους ιδιώτες τραπεζίτες και τις τράπεζές τους !!!. Τσιμουδιά !!!, ούτε κουβέντα !!!. Τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση με τις τράπεζες, ποια είναι η θέση της ; Αγνωστο !!!. Τίποτα δεν αναφέρουν.
            Μιλάμε για την κορυφαία «επένδυση» στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Το ελληνικό κράτος ετοιμάζεται να δώσει στους τραπεζίτες 50 και πλέον δισεκατομμύρια Ευρώ και η τρόικα της κυβέρνησης δεν αναφέρει τίποτα για τους όρους !!!. Στα μουλωχτά και κρυφίως θέλουν να τα δώσουν;
Από το έτος 2008 και ένθεν, οι κυβερνώντες έχουν δώσει και διαθέσει στους τραπεζίτες με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ποσό που υπολογίζεται σε περισσότερα από 120 δις. 120 δις από το υστέρημα και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Και, εάν τα ανωτέρω τα έπραξαν (πλην των πρώτων δόσεων) χωρίς καμία δημοσιότητα, τώρα δημόσια και ανοικτά θα υποχρεώσουν τον ελληνικό λαό σε δάνειο μεγαλύτερο των 50 δις για να χρηματοδοτηθούν οι τραπεζίτες, να ανακεφαλαιώσουν τις ετοιμόρροπες τράπεζές τους. 
2.         Ας ταξινομήσουμε τα συμπεράσματα από την στάση αυτή και ας εκθέσουμε τις εκτιμήσεις και προβλέψεις μας.

α)        Το πράγμα ξεδιαλύνεται και οι εκτιμήσεις μας επαληθεύονται. Η εκτίμηση για την κυβέρνηση αυτή είναι πως πρόκειται για διακυβέρνηση των τραπεζιτών, για κυβέρνηση της διατραπεζικής … .    
    Δεν είναι μόνο η πιο πάνω διαπίστωση της κραυγαλέας απουσίας αναφοράς στις τράπεζες και την χρηματοδότησή τους, είναι πολλά, πάρα πολλά: δηλώσεις σε ανύποπτο χρόνο, εξαρτήσεις, επιλογές προσώπων, ανάγκες και προτεραιότητες του διεθνούς και ημεδαπού κεφαλαίου και άλλα πολλά.
Απλά, η απουσία αναφοράς στο κείμενο των προγραμματικών συμφωνών για το θέμα των τραπεζών είναι το κερασάκι στην τούρτα, είναι το κραυγαλέο πραγματικό περιστατικό, είναι η καταφανής απόδειξη.

Στις 23/10/2011, επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου ακόμα, δημοσιεύσαμε το κείμενο με τον τίτλο:  ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Στο κείμενο αυτό, που γράφτηκε πριν την απόφαση για το «κούρεμα του χρέους» , κάναμε μια ακόμα ψύχραιμη ανάλυση, εκτίμηση και πρόβλεψη που έμελε να βγει αληθινή. Αναφέραμε, μεταξύ άλλων, ότι : «… Υπάρχει όμως ένα κορυφαίο πολιτικό ζήτημα που αφορά τον γελοίο και αργυρώνητο «πολιτικό κόσμο». Είναι βέβαιο ότι οι τραπεζίτες ελέγχουν ακόμα την πολιτική ζωή του τόπου και τους ανίκανους πολιτικούς των περισσοτέρων κομμάτων. Σε πολλά από τα μέλη του κινήματος υπάρχει εδραία πεποίθηση ή έστω εκτίμηση ότι κάποιοι τραπεζίτες θα επιδιώξουν, θα απειλήσουν με πολιτική αποσταθεροποίηση την χώρα για να επιτύχουν τα σχέδιά τους. Το προβλέπουμε και καλούμε όλους τους σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες σε εγρήγορση.»
            Πράγματι, μέσα σε λίγες ημέρες ακολούθησε η «ανταρσία» των «βαγγελοβενιζελικών» στο ΠΑΣΟΚ, η ανατροπή – παραίτηση του «αμερικανόφιλου» Παπανδρέου, ο τραπεζικός Λ. Παπαδήμος ως πρωθυπουργός, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, η  υπερψήφιση του μνημονίου ΙΙ κλπ. . Ποιοι τα επέβαλαν όλα αυτά; Ποιοι είχαν τη δύναμη να το πράξουν; Ποιοι διέταξαν τις δεύτερες εκλογές; Ποιοι διέταξαν τα ΜΜΕ στην ξετσίπωτη ενίσχυση των μνημονιακών κομμάτων και στην εξαπόλυση της τρομοκρατίας περί εξόδου από το Ευρώ; Ποιοι επέβαλλαν τη νομισματική φοβία; Ποιοι είχαν το συμφέρον και τη δύναμη να το πράξουν;  Και, τελικά, ποιοι είναι αυτοί που όρισαν την παρούσα κυβέρνηση, με μία σειρά από άμεσους και έμμεσους ανθρώπους – συνεργάτες τραπεζών σε θέσεις κλειδιά ;    
β)         Ανάμεσα σε συγκρουόμενα συμφέροντα …
            Γράψαμε ξανά πριν από ημέρες για το βρώμικο παιχνίδι των Γερμανών στην Ε.Ε. και την Ευρώπη.  Δεν είναι οι μόνοι … .
            Ακούγαμε τον Γεωργιάδη του ΛΑΟΣ/ΝΔ στην τηλεόραση να μας λέει πόσο καλοί άνθρωποι, αρωγοί και σύμμαχοί μας είναι οι «Ευρωπαίοι» και απορούσαμε για τις ανοησίες που ακούγαμε. Δεν θα κάνουμε ιστορική αναδρομή, ούτε θα ψάξουμε για τυχόν χρηματοδοτήσεις του ιδίου και των Διόσκουρών του … . Απλά διερωτώμεθα: την έννοια των συμφερόντων μπορεί να την συλλάβει το μυαλό του ; Εάν αδυνατεί το δικό του μυαλό, το δικό μας και εκατομμυρίων Ελλήνων δύναται να το εννοήσει και να το συλλάβει. Τα συμφέροντα κινούν την πολιτική και δυστυχώς και την ιστορία. Αλλιώς π.χ. η Κύπρος δεν θα είχε καταληφθεί, ούτε θα εξακολουθούσε να βρίσκεται υπό κατάληψη και αυτοί που την κατέλαβαν θα είχαν υποχρεωθεί να αποχωρήσου και να την αφήσουν ελεύθερη.
            Στην Ευρώπη και στην πλάτη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού παίζεται  ένα βρώμικο παιχνίδι συμφερόντων. Προφανώς ο “Παπανδρέου junior” έπαιζε το παιχνίδι των «αμερικανικών συμφερόντων», που ήθελαν την χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών και μαζί με αυτών και μερικών δεκάδων ευρωπαϊκών για να επωφεληθούν οι αμερικανοί (κατά την υπηκοότητα) τραπεζίτες στην διεθνή σκακιέρα και στην εξαγορά τους. Αλλωστε η παρουσία του ομίλου Rockefeller στην Ελλάδα, μόνο συμβολική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αλλά είναι έντονη και με σχεδιασμό επέκτασης.
            Αντίστοιχα, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και άλλοι (κατά την υπηκοότητα και αυτοί) Ευρωπαίοι τραπεζίτες ήταν και είναι απόλυτα εκτεθειμένοι στις ελληνικές τράπεζες. Εχουν ανοικτά δάνεια στην διατραπεζική, εγγυήσεις κλπ., που όσο και να τα περιόρισαν στο προηγούμενο διάστημα είναι μερικές δεκάδες δις ευρώ … . Εντελώς τυχαία υπολογίζονται σε κάτι παραπάνω από 50 δις Ευρώ … .
            Ο Παπανδρέου λοιπόν απομακρύνθηκε, διότι εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των «αμερικάνων» ήθελε την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης, αλλά και την ματαίωση του γερμανικού σχεδίου κυριαρχίας (γιατί λέτε ότι θυμήθηκε εκείνο το «δημοψήφισμα»). Τον αντικατέστησε με κοινή αποδοχή των πρεσβειών ο Λ. Παπαδήμος και σε αντίστοιχη κοινή πορεία πορευόμαστε και σήμερα. Η «τρόικα» της σημερινής κυβέρνησης εκφράζει απόλυτα την ίδια και αντίστοιχη τριάδα των συμφερόντων : Η.Π.Α., Γερμανία, ημεδαποί τραπεζίτες. Το ποιος είναι τι, είναι ευνόητο και γνωστό στους ενημερωμένους πολίτες.
            Όλα τα συγκρουόμενα στην Ελλάδα συμφέροντα πέτυχαν τη συμμετοχή τους στη κυβέρνηση για να ελέγχει ο ένας τον άλλον, για να προχωρήσουν σε όσα προφανώς έχουν συμφωνηθεί και για να μην προχωρήσει τίποτε άλλο.
            Οι αμερικάνοι τραπεζίτες θέλουν την διείσδυσή τους στην Ελλάδα και σε τιμές χρεοκοπίας, αλλά φοβούνται τους Γερμανούς και το «Σενάριο 3» που είχαμε γράψει μερικές ημέρες πριν.
            Οι Γερμανοί θέλουν να παιχτεί το Σενάριο τους για οικονομική κατάληψη της Ευρώπης μετά τη νομισματική καταστροφή της με αφορμή την Ελλάδα, αλλά φοβούνται την αμερικανική διείσδυση και τις ανατροπές που μπορεί να επιφέρει. 
Οι Γάλλοι (για αυτό τα γύρισε ο Ολάντ σε σχέση με την Ελλάδα)  και οι λοιποί τραπεζίτες προέλευσης Ε.Ε., τοποθετημένοι στην Ελλάδα, θέλουν να απαγκιστρωθούν με το μικρότερο δυνατό κόστος. Είναι σε δυσχερή θέση γιατί οι Γερμανοί έχουν χαράξει επιθετικό σχέδιο και για αυτούς. 
Οι ντόπιοι τραπεζίτες θέλουν να διατηρήσουν τις τράπεζές τους και την κυριαρχία στον τόπο.   
            Μία ανάλυση των ανωτέρω συμφερόντων, αλλά και των Ρωσικών, Κινεζικών και λοιπών συμφερόντων θα μπορούσε να δώσει στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό τη δυνατότητα να ξεφύγει από την ασφυκτική και κλεπτόβουλη πρόθεση όλων των ανωτέρω. Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει : μόνο με πραγματικές τομές μπορούν να λυθούν όσα μαστίζουν και εξαθλιώνουν τη χώρα.  

3. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΚΟΠΟΥ & ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ;
ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΗΞΕΙ;

            Η κυβέρνηση της τρόικας πρώτα από όλα δεν πείθει για τις ικανότητές της. Αποτελεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της επαναφορά προσώπων των κυβερνήσεων Καραμανλή και όταν μιλάμε για κυβερνήσεις Καραμανλή μιλάμε για κυβερνήσεις χειρότερες και από αυτή του Γ. Παπανδρέου. Είναι αποδεδειγμένη η αποτυχία τους σε κάθε ουσιαστικό και βασικό επίπεδο  λειτουργίας. Είναι οι κυβερνήσεις που έφεραν και προετοίμασαν με τις πολιτικές τους το προτελευταίο στάδιο της καταστροφής. Αρα ο ελληνικός λαός δεν έχει και δεν πρέπει να περιμένει κάτι καλύτερο, αλλά μάλλον κάτι ακόμα χειρότερο. Αλλωστε, τα μέλη της κυβέρνησης αυτής είναι ήδη αναλώσιμα και κάνουν ένα τελευταίο πέρασμα από την εξουσία για να ανοίξουν το δρόμο σε νέα «φυντάνια», σε δήθεν τεχνοκράτες πολιτικούς, που θα προωθήσει το ίδιο φαύλο σύστημα. 
            Όπως προκύπτει από όσα αναλύθηκαν πιο πάνω, σκοπός αυτής της κυβέρνησης δεν είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Αυτή θα ξεκινήσει για τα μάτια του κόσμου χωρίς να καταλήξει πουθενά.
Αυτό που θα γίνεται παράλληλα, χωρίς να έχει καμία ειδική πληροφόρηση ο ελληνικός λαός θα είναι οι συζητήσεις και η ολοκλήρωση του ζητήματος της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών. Οι «συζητήσεις» θα καταλήξουν στην χρηματοδότηση των τραπεζών με ποσό ανώτερο των 50 δις, ποσό το οποίο θα καταλήξει και πάλι ολόκληρο στις ξένες τράπεζες που έχουν εκτεθεί, δανείζοντας ή εγγυούμενες, τις ελληνικές τράπεζες. Με την αιτιολογία ότι οι ελληνικές τράπεζες (δηλ. οι ιδιώτες αφεντικά τους) ξέρουν και κάνουν καλά την δουλεία τους (ενώ το κράτος δήθεν δεν μπορεί), οι τράπεζες παρά την ανακεφαλαίωσή τους με δυσβάσταχτα έσοδα του ελληνικού λαού, θα παραμείνουν υπό την πλήρη διοίκηση και έλεγχο των ήδη αφεντικών τους.
Παράλληλα, θα χρησιμοποιηθεί, ως αιτιολογία της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του ελληνικού λαού, το ότι οι τράπεζες έχασαν πολλά από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, τα οποία (δήθεν) το ελληνικό κράτος τις ανάγκαζε να προμηθεύονται – ενώ στην πραγματικότητα τα προμηθεύονταν λόγω των υψηλών κερδοφόρων επιτοκίων τους.
            Θα υπάρξουν επίσης κάποιες εξαγορές και μικροσυγχωνεύσεις στο τραπεζικό κλάδο, ενώ στον έλεγχο του κράτους θα παραμείνει η Αγροτική Τράπεζα (όχι επειδή στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας αντέγραψαν και αναφέρουν τις πάγιες θέσεις του Λαϊκού Κινήματος – αυτό το κάνουν για την έξωθεν καλή μαρτυρία - αλλά ), διότι υπάρχουν τις τελευταίες δεκαετίες δεκάδες ελεγκτέες από κάθε άποψη χρηματοδοτήσεις διαφόρων προσώπων, εταιρειών και συλλογικοτήτων που έγιναν μέσω της τράπεζας αυτής … .
Αλλωστε, θα πουν, η Αγροτική Τράπεζα, ήταν πάντα κρατική και είναι εργαλείο για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας … . Προφάσεις εν ελεγκτέες αμαρτίαις … .
            120 + 50 = 170 δισεκατομμύρια Ευρώ = το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του χρέους της χώρας. Διατέθηκαν στις τράπεζες από κυβερνήσεις που πρέπει να ελεγχθούν για το αδίκημα της απιστίας. Όπως αναλύαμε και δηλώναμε εδώ και χρόνια και επαναλαμβάνουμε συνεχώς, ο τραπεζικός τομέας φέρει μία από τις πιο ουσιαστικές ευθύνες για την άθλια κατάσταση της χώρας, σε κάθε τομέα και κάθε επίπεδο.  Όμως, με 170 δισεκατομμύρια Ευρώ στην παραγωγή και στην ανάπτυξη, με 170 δισεκατομμύρια Ευρώ στα χέρια πραγματικά του λαού (και όχι επιτηδείων) η χώρα μας θα είχε εντελώς άλλη μορφή.
Ακόμα και τα 50 δις Ευρώ που προετοιμάζονται να δανειστούν για να τα χορηγήσουν άνευ ουσιαστικών όρων στις τράπεζες είναι η μεγαλύτερη επένδυση και καταβολή χρηματικών ποσών που έκανε στην ιστορία του το ελληνικό κράτος. Δεν υπάρχει κανένα ανάλογο ιστορικό προηγούμενο, ούτε καν σε περιόδους πολέμου !!!.  Αυτό το ποσό όμως, που θα μπορούσε να αλλάξει την χώρα, δεν θα το δούμε ποτέ. Θα πάει κατευθείαν στα χέρια των τραπεζιτών, Ελλήνων και ξένων, και θα εξαφανιστεί, χρεώνοντας, εμάς, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας και καταδικάζοντας την Ελλάδα σε οριστική αφάνεια και δουλεία. Γιατί αυτό το ποσό θα κληθούμε να το πληρώσουμε εμείς οι Ελληνες πολίτες, θα το στερηθούμε εμείς και τα παιδιά μας, ακόμα και γενιές αγέννητες που θα γεννηθούν ως χρεωμένες και σκλαβωμένες ως οι κάποτε δουλοπάροικοι.
            Αυτός είναι ο ειδικός σκοπός της κυβέρνησης αυτής και όταν ολοκληρώσει τις σχετικές συμφωνίες και γίνουν οι εκταμιεύσεις τότε δεν θα έχει κανένα λόγο ύπαρξης και θα αυτοδιαλυθεί με την επίκληση δήθεν πολιτικών διαφωνιών!!! .
            Αυτό μας ετοιμάζουν !!!.

            Εμείς στο Λαϊκό Κίνημα, θέτουμε ως βάση της οργάνωσης της κοινωνίας, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και είμαστε απόλυτα ενάντια στην επικρατούσα θεώρηση ότι ο άνθρωπος είναι κατώτερος του χρήματος ή ότι σκοπός της ζωής του ανθρώπου είναι το χρήμα. Γνωρίζοντας καλά ότι η ελευθερία ενός ανθρώπου και ενός ολόκληρου λαού είναι συνυφασμένη απόλυτα με την εγγυημένη κάλυψη των αναγκών του και επιδιώκοντας την ελευθερία των ανθρώπων και του λαού και την εθνική ανεξαρτησία, προαπαιτούμενο της οποίας είναι η παραγωγική αυτάρκεια, έχουμε, όπως γνωρίζετε, δημιουργήσει όλα τα πλάνα και τις πρακτικές πολιτικές που αξιώνουν τον άνθρωπο, αξιώνουν τη ζωή και την δράση του και απελευθερώνουν τη χώρα.  
            Με νέα ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, με δημοκρατία, δράση και σκέψη με κέντρο τον άνθρωπο, έχουμε χαράξει τις νέες αξίες για την ανθρώπινη και κοινωνική δράση. Αυτές που άμεσα θα πραγματώσουν την Ελλάδα της δημιουργικότητας και θα την ξανακάνουν κέντρο της σκέψης της ανθρωπότητας, δίνοντας στην ανθρώπινη ζωή άλλο περιεχόμενο και νόημα.                
             
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?
Επειδή κάποιοι υπερασπίζονται ένα πολίτευμα που οι ίδιοι αποκαλούν “Δημοκρατία” ...
Οι πολιτειολογικοί ορισμοί και τυπικές διακρίσεις είναι τόσο αρχαίες και σαφείς που δεν χωρούν αμφισβητήσεις. Ανήκουν, βέβαια, στον λαό που εφηύρε το τελευταίο ιστορικά πολίτευμα και ίσως το τελειότερο: την Δημοκρατία – Λαοκρατία. Από τον δημοκράτη Ηρόδοτο στον επιστήμονα Αριστοτέλη ... . Η διάκριση των πολιτευμάτων είναι σαφής και αναφέρεται κυρίως στο πλήθος των ανθρώπων που ασκούν τις πολιτειακές εξουσίες: Μοναρχία – Ολιγαρχία/Αριστοκρατία – Δημοκρατία (με τις επιμέρους αριστοτελικές διακρίσεις και όσες μπορεί να προσθέσει κάποιος στο διάβα της ιστορίας και με την σύγχρονη επικυριαρχία του καπιταλισμού). Αφήνοντας παράμερα τις εκτιμήσεις των μελετητών του Αριστοτέλη περί του “καλύτερου πολιτεύματος” (γιατί για εμάς ο αρχαίος φιλόσοφος δεν λαμβάνει σαφή θέση, αλλά, ως συνήθως, μελετά και ορίζει), ένα είναι βέβαιο: ότι χωρίς πολλή σκέψη τόσο ο Αριστοτέλης, όσο…