Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΗΤΑΕΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ και ΑΝΑΛΥΣΗ

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΗΤΑΕΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ και ΑΝΑΛΥΣΗ


Α. Εκ προοιμίου σας επισημαίνουμε ότι το σχέδιο - πρόταση έχει και ντόπιους προδότες συντελεστές. Πρόκειται για μέτρα που απορρέουν από προτάσεις του Στουρνάρα (γνωστός ΙΟΒΕ, ΥπΟικ, ΤτΕ) και του Δασκαλόπουλου (ΣΕΒ) και εκφράζουν το ληστρικό κομπραδόρικο ντόπιο κεφάλαιο (υπεύθυνο για την κρίση και την διαφθορά) που θα γίνει συνεταίρος στην κατάληψη της Ελλάδας από τους δανειστές.
Καλούμε όλους τους Ελληνες να διαβάσουν και να κρίνουν τις “προτάσεις - τελεσίγραφο” των δανειστών.
Το τελεσίγραφο, αφού έφεραν την Ελλάδα στην οικονομική ασφυξία, είναι χειρότερο σε όρους από την συνθήκη παράδοσης της χώρας στους Ναζί που υπέγραψε ο προδότης Τσολάκογλου.
Την ίδια αιτιολογία (να μην γίνει άλλο κακό στην χώρα) χρησιμοποιούν σήμερα οι γνήσιοι απόγονοι, ομοϊδεάτες και μιμητές του.
Το αν έγινε κακό στην χώρα μετά την συνθηκολόγηση Τσολάκογλου, το απέδειξε η συνέχεια και η ιστορία. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Το κακό της συνθηκολόγησης - μέτρων είναι βέβαιο και μεγαλύτερο, αφού τα μέτρα αυτά οδηγούν την Ελλάδα στην ανυπαρξία και την καταστροφή. Με το ΝΑΙ στα μέτρα, η χώρα στο τέλος του 2016 θα οφείλει ελλειμματικά περισσότερα από 20 ακόμα δις και τότε δεν θα υπάρχει τίποτα να μας σώσει και να το ξεπουλήσουμε. Τότε όλη η χώρα θα ανήκει σε αυτούς.
Καλούμε κυρίως όλους τους γραικύλους που υποστηρίζουν ή θέλουν να ψηφίσουν ΝΑΙ στο έγκλημα αυτό, να το σκεφτούν καλύτερα.
Η ψήφος τους θα είναι πιο βρώμικη από την ζωή τους.
Τα μέτρα στοχεύουν στην εξόντωση της Ελλάδας και των Ελλήνων. Στον πλήρη αφελληνισμό της χώρας. Στην πλήρη κατάληψή της !!!.
Στοχεύουν ευθέως κατά των μοναδικών τομέων της οικονομίας που εξακολουθούν να έχουν κάποια υπόσταση: Τουρισμός, Γεωργία, Ναυτιλία, Φαρμακοβιομηχανίες.
Στοχεύουν όμως και κατά της Δημόσιας Περιουσίας. Στοιχείων της περιουσίας που είναι εκ των ων ουκ άνευ ενός κράτους: λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, σιδηροδρομικό δίκτυο ... . Για όλα θέλουν ξεπούλημα και πρέπει καλά να σκεφτούν οι επίδοξοι οπαδοί του “ΝΑΙ”, αυτοί οι σιχαμένοι γραικύλοι ότι όλα αυτά φτιάχθηκαν από τις προηγούμενες γενιές Ελλήνων σε κόστος σε ζωές, αίμα, ιδρώτα και πόρους. ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΗΤΗΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ και ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΦΗΜΕΡΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΨΩΡΟ-ΕΥΡΩ.
Στοχεύουν επίσης τα μέτρα κατά της ελληνικής ιδιοκτησίας σε ακίνητα. Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι στοχεύουν να αγοράσουν τα ακίνητα της Ελλάδας, δηλαδή την χώρα ολόκληρη. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΕΚΤ προκειμένου να παρέχει πίστωση στις ελληνικές τράπεζες ζητούσε και ζητά ως εγγύηση τα ενυπόθηκα σε ακίνητα δάνεια.
Πουθενά τα μέτρα δεν αναφέρονται σε ανάπτυξη και ανάσχεση της ύφεσης και τούτο έχει την σημειολογική του αξία: δεν ενδιαφέρονται καθόλου για αυτό, ενδιαφέρονται να μας πτωχεύσουν και να μας κλέψουν.
Ούτε μισή κουβέντα συγγνώμης για όσα προκάλεσαν στον ελληνικό λαό με τα λάθος “προγράμματά” τους .
Ούτε μισή κουβέντα για το γεγονός ότι από το 2010 δεν ήθελαν να μας ενισχύσουν, αλλά να εξάγουν υπερκέρδη από ένα λαό και ένα κράτος που αυτοί οδήγησαν στην αδυναμία.
Καμία συστολή, παρά μόνο βρώμικη εκμετάλλευση της αδυναμίας που προκάλεσαν.
Αυτη η συμμορία Ε.Ε. και IMF έχει δείξει το βρώμικο ποιόν της σε όλο τον πλανήτη.
Τώρα η συμμορία στοχεύει την Ελλάδα και εμάς τους Ελληνες.
Εμας δεν μας ενδιαφέρει ο εθνικός διχασμός. Πρόκειται για ψευδεπίγραφο ιδεασμό. Η χώρα αυτή ήταν πάντα διαιρεμένη. Την διαιρούσαν τα ατομιστικά κτήνη και τα ανθρωποειδή που τους ενισχύουν.
Αυτό στο οποίο στοχεύουν τα διεθνή και ντόπια καθάρματα είναι εμφανέστατο και σαφές: Με τα μέτρα αυτά σε ενάμισυ χρόνο η Ελλάδα θα είναι οριστικά χρεοκοπημένη και θα έχει χάσει κάθε δυνατότητα επανόδου. Τότε θα μας τα έχουν πάρει όλα και με τίτλους ιδιοκτησίας.
Σας το λέμε λοιπόν καθαρά, ότι με τα μέτρα αυτά μόνο με τα όπλα θα μπορούμε να απελευθερώσουμε την χώρα μας και να την ξανακάνουμε ελληνική ξανά. Ολα θα ανήκουν στους ξένους μαζί με τους δούλους ανθρώπους της. Τότε θα υπάρχει πραγματικός και αιματηρός εμφύλιος πόλεμος.
Σας το τονίζουμε ότι τα μέτρα αυτά όχι μόνο είναι οριζόντια και εγκληματικά, αλλά και θα φέρουν στην χώρα τον αιματηρό εμφύλιο, αφού και πάλι κάποια ανθρωποειδή θα υπερασπίζονται τα ξένα αφεντικά τους.
Σας το τονίζουμε από σήμερα: το ΟΧΙ το είπαμε στον Δαρείο και τον Ξέρξη που ζητούσε “γην και ύδωρ”. Το ΟΧΙ το είπαμε σε δεκάδες επίδοξους κατακτητές και πάντοτε βγήκαμε νικητές και ισχυροί. Οποτε είπαμε οι περισσότεροι ΝΑΙ στους κατακτητές (Ρωμαίους και Τούρκους) μας εξαφάνισαν και μας διέλυσαν για αιώνες.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ
ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ


Β. Ολόκληρη η πρόταση των δανειστών σχολιασμένη με διαφορετική γραμματοσειρά


Α. Για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2015 και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του 2016-2019

Να υιοθετηθούν από την 1η Ιουλίου ένα συμπληρωματικός προϋπολογισμός και μια μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική για το 2016-2019 που θα υποστηριχθεί από ένα ευμεγέθες και αξιόπιστο πρόγραμμα μέτρων. Το νέο δημοσιονομικό «μονοπάτι» θα πρέπει να χαραχθεί για έναν στόχο δημοσιονομικού πλεονάσματος ύψους 1,2,3 και 3,5% του ΑΕΠ για το 2015, το 2016, το 2017 και το 2018. Το πακέτο περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στο ΦΠΑ, φορολογικά μέτρα, μεταρρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό, μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, μεταρρυθμίσεις που θα αντιμετωπίζει τις ελλείψεις στη συλλογή φόρων και άλλα παραμετρικά μέτρα που εξειδικεύονται παρακάτω.
Ασχολίαστο : αποτελεί την κερκόπορτα και για νέα βέβαια μέτρα την επόμενη 3ετία που θα τα επιβάλλουν από μόνοι τους οι κυρίαρχοι της χώρας δανειστές.


Β. Μεταρρύθμιση ΦΠΑ
Να υιοθετηθεί μεταρρύθμιση του συστήματος ΦΠΑ που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2015. Η μεταρρύθμιση θα έχει στόχο κέρδη ύψους 1% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση από τις παραμετρικές αλλαγές. Το νέο σύστημα ΦΠΑ θα: 1. ενοποιεί τους συντελεστές στο 23% και θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία, εστιατόρια και catering, έναν μειωμένο στο 13% για τα βασικά τρόφιμα, την ενέργεια και το νερό (εξαιρουμένης της αποχέτευσης) και ένα υπερμειωμένο συντελεστή 6% για τα φάρμακα, τα βιβλία και τα θέατρα 2. θα εξορθολογίζει τις εξαιρέσεις για τη διεύρυνση της βάσης και την αύξηση του φόρου επί της ασφάλισης και 3. την εξάλειψη των εξαιρέσεων, συμπεριλαμβανομένων των νησιών.


Είναι σαφές ότι στο στόχαστρο των δανειστών μπαίνουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα συναφώς εργαζόμενα εστιατόρια και επιχειρήσεις εστιάσεως εν γένει. Το αποτέλεσμα - στόχος είναι προφανής σε 1-2 χρόνια θα κλείσουν και θα εξαγοραστούν από δικές τους επιχειρήσεις. Μην ξεχνάμε ότι οι τουριστικές μονάδες κατέχουν μερικά από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας. Είναι σαφές ότι ο σκοπός είναι να καταστρέψουν και να βάλουν στο χέρι έναν από τους ελάχιστους δυναμικούς κλάδους της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Φυσικά, τα μετέπειτα κέρδη θα μεταβαίνουν στο εξωτερικό και στις έδρες των πολυεθνικών που θα κατέχουν τις τουριστικές μονάδες.
Θολή είναι και υπαγωγή των “βασικών” τροφίμων στο μεσαίο Φ.Π.Α. . Οπως είδαμε και από την πρόταση της κυβέρνησης, βασικά είδη διατροφής (ζυμαρικά, ρύζι, γάλα κλπ... ) πηγαίνουν στο 23%. Η πρόταση έχει ως στόχο να πλήξει και να φτωχοποιήσει και άλλο τον ελληνικό λαό. Η ήδη δραματική ή προβληματική κατάσταση θα επιταθεί. Λέμε όχι και στην πρόταση της κυβέρνησης. Στο 50% ΦΠΑ να πάνε τα εισαγόμενα τρόφιμα ειδικής μεγαλοαστικής κατανάλωσης. Τα βασικά τρόφιμα και εννοούμε τα αναγκαία για τις βιοτικές ανάγκες των πολιτών πρέπει να είναι στο 0%, έστω στο 6% ... . Μέσο κόστος ανά οικογένεια 350 -550 Ευρώ ετησίως.
Αύξηση του φόρου επί της ασφάλισης: ένα νέο μέτρο που θα το δείτε στους λογαριασμούς σας. Μέσο κόστος για ένα μέσο Ι.Χ. περίπου 60 Ευρώ ετησίως.
Αύξηση του Φ.Π.Α. στα νησιά. Μέσο ερήμωσης και εύκολης εξαγοράς οικοπέδων στα νησιά μας. Μέσο που επίσης θίγει τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις τουριστικών ή άλλων ειδών. Για τους κατοίκους το μέσο ετήσιο κόστος μπορεί να φτάσει τα 1.000 Ευρώ ετησίως. Φυσικά, η συνολική ζημία με την μείωση της τουριστικής κίνησης και δαπάνης είναι ανυπολόγιστη. Περαιτέρω, για πολλά νησιά είναι εύκολη η πρόσβαση στην γείτονα “φίλη χώρα” και οι αγορές από εκεί με μειωμένες τιμές και φορολογία. Η πρόταση έχει και εθνική σημασία, περιεχόμενο και τεράστιους κινδύνους.
Η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ που περιγράφεται μπορεί να αναθεωρηθεί στο τέλος του 2016 υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει είσπραξη ισοδυνάμων μέσω μέτρων που θα ληφθούν κατά της φοροδιαφυγής και της βελτίωσης της συλλογής του ΦΠΑ. Κάθε απόφαση αναθεώρησης θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τους θεσμούς.
Εχουν στοχεύσει το τέλος του 2016, ως χρόνο οριστικής καταστροφής και χρεοκοπίας της χώρας. Προβλέπεται βεβαίως και με κατηγορηματικό τρόπο, η πλήρης εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και των συνταγματικών εξουσιών της Κυβέρνησης, της Βουλής και του ΠτΔ (αυτοί νομοθετούν κατά το Σύνταγμα κατά αποκλειστική πρωτοβουλία και απόφαση)


3. Δημοσιονομικά μέτρα
Να υιοθετηθεί νομοθεσία προκειμένου (σ.σ. εντολές στον Ελληνα νομοθέτη):
- Να κλείσουν οι πιθανότητες για φοροδιαφυγή (για παράδειγμα με τον περιορισμό του ορισμού του αγρότη).
Είναι σαφής και πρόδηλη η εμμονή στον αγρότη, στην αγροτική γη και στην αγροτική παραγωγή της χώρας. Πρόκειται για έναν από τους λίγους τομείς της οικονομίας που καταφέρνει (με τεράστιες δυσκολίες) να επιβιώνει και να παράγει. Ο στόχος από όλα τα μέτρα που προτείνουν είναι εμφανής: να πάρουν την γη, να κάνουν τον αγρότη κολίγο στο χωράφι του.


- Να ληφθούν μέτρα για την αύξηση του φόρου επιχειρήσεων το 2015 και να απαιτηθεί η 100% προκαταβολή πληρωμής για το εταιρικό εισόδημα καθώς και για το ατομικό εισόδημα ελευθέρων επαγγελματιών μέχρι το τέλος του 2016.


Το απόλυτο αίσχος, το απόλυτο έγκλημα. Ο,τι υπάρχει ακόμα και φυτοζωεί θα πρέπει να πεθάνει. Η προκαταβολή φόρου είναι αντισυνταγματική καθώς είναι προληπτική φορολόγηση ασχέτως της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητας. Δημιουργεί επίσης ένα τεράστιο κόστος στις επιχειρήσεις, που αποτελεί ανταγωνιστικό μειονέκτημα έναντι των ξένων επιχειρήσεων. Ο στόχος των εδώ και εκτός Ελλάδος κλεπτοκρατών είναι ένας : να εξαφανίσουν την ελληνική μεσαία επιχείρηση, να καταλάβουν την θέση της στην αγορά οι πολυεθνικές τους και να πετάξουν στα σκουπίδια εκατομμύρια Ελληνες επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες. Στην καλύτερη περίπτωση θα κάνουν κάποιους υπαλλήλους τους με μισθούς πείνας.


- Να καταργηθεί η ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση των αγροτών από τον κώδικα φορολογίας.
Σαφής και άγρια η επίθεση κατά του μοναδικού παραγωγικού κλάδου της ελληνικής οικονομίας. Συνεπάγεται : ελάττωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων και αύξηση των τιμών στον καταναλωτή.


- Να αυξηθεί η εισφορά αλληλεγγύης.
Αύξηση ενός επιπλέον φόρου.


- Να καταργηθεί η εξαίρεση για τη φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης για τους αγρότες και να υπάρξει καλύτερος έλεγχος των δικαιούχων προκειμένου στον προϋπολογισμό του 2016 να μειωθούν στο μισό τα έξοδα για τους δικαιούχους.
Ετσι θα καταστραφούν και θα κλείσουν τα ελληνικά θερμοκήπια, θα μειωθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων και θα επέλθει και νέα αύξηση τιμών για τον χειμαζόμενο καταναλωτή.


- Σε περίπτωση αναθεώρησης των αντικειμενικών αξιών, να υπάρξει προσαρμογή του φόρου ακινήτων προκειμένου να διασφαλισθεί ότι το 2015 και το 2016 θα εισπραχθούν 2,65 δισ. ευρώ από το φόρο ακινήτων και να προσαρμοστεί η εναλλακτική φορολογία για το ελάχιστο ατομικό εισόδημα.
Σκοτώνοντας οριστικά έναν κλάδο της οικονομίας που ήταν κάποτε ανθηρός (με πάνω από 700.000 απασχολούμενους) και σήμερα είναι κλινικά νεκρός. Ο στόχος τους είναι να περιέλθουν σε αυτούς χιλιάδες νεόδμητα ακίνητα που είναι υποθηκευμένα για οφειλές κατασκευαστών στις τράπεζες.


- Να καταργηθεί η διασυνοριακή παρακράτηση φόρου που θεσπίστηκε με πράξη (νόμος ΧΧΧΧ/2015) και η ανατροπή των πρόσφατων τροποποιήσεων του ITC (νόμος XXXX / 2015), συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής μεταχείρισης των αγροτικών εισοδημάτων.
Είπαμε: στο στόχαστρο είναι η ελληνική επιχείρηση και η ελληνική παραγωγή. Βεβαίως με το ζήτημα του ITC θέλουν να εισάγουν οι πολυεθνικές τους προϊόντα χωρίς έλεγχο και με τριγωνικές συναλλαγές.


- Να υιοθετηθούν οι εκκρεμείς μεταρρυθμίσεις στον κώδικα φορολογίας εισοδήματος και των διαδικασιών φορολόγησης. Να εισαχθεί ένας νέος ποινικός νόμος για την φοροδιαφυγή και απάτη για να τροποποιηθεί ο Ειδικός Νόμος 2523/1997 και κάθε άλλη σχετική νομοθεσία και η αντικατάσταση των άρθρων 55, παράγραφος 1 και 2 του TPC με την οπτική, μεταξύ άλλων, του εκμοντερνισμού και της διεύρυνσης του ορισμού της φοροδιαφυγής σε όλους τους φόρους. Να καταργηθούν όλα τα πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίου και Στοιχείων περιλαμβανομένων αυτών που εισπράττονται υπό τον νόμο 2523/1997, να αναπτυχθεί το πλαίσιο φορολόγησης των συλλογικών επενδύσεων και των συμμετεχόντων σε αυτά που να είναι συμβατό με το ITC και σε ευθυγράμμιση με τις καλύτερες πρακτικές στην ΕΕ.
Ενα ακόμα βρώμικο μέτρο της φασιστικής νεοφιλελεύθερης μπότας. Κατάργηση των προστίμων για τις φοροδιαφεύγουσες επιχειρήσεις τους. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τις συλλογικές επιχειρήσεις (π.χ. επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας). Διεύρυνση της έννοιας της φοροδιαφυγής ... και βέβαια νέες ποινικές διώξεις για τους ανήμπορους να πληρώσουν τους εγκληματικούς φόρους.
- Να υιοθετηθεί νομοθεσία για την αναβάθμιση του νόμου για τον προϋπολογισμό ώστε 1. να εισάγει ένα πλαίσιο για τις ανεξάρτητες αρχες 2. σταδιακή κατάργηση των εκ των προτέρων ελέγχων του Ελεγκτικού Συνεδρίου 3. να παραχωρηθεί η αποκλειστική οικονομική αρμοδιότητα στη ΓΓΔΕ και οι δυνάμεις στο Γενικό Λογιστήριο να επιβλέπουν τα οικονομικά του δημόσιου τομέα και 4. Σταδιακή κατάργηση των ελεγκτικών γραφείων μέχρι τον Ιανουάριο του 2017.
Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δώσετε ... .Να καταργηθούν οι έλεγχοι ώστε να μπορεί η ντόπια κλεπτοκρατία μαζί με την ξένη να δρουν ανεξέλεγκτα.


- Να αυξηθεί ο φόρος στο τονάζ και να καταργηθούν σταδιακά οι ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις για την ναυτιλιακή βιομηχανία.
Η ναυτιλία πρέπει να συμμετάσχει στην εθνική προσπάθεια, αλλά όχι με μέτρα που θα επιβάλουν αυτοί για να την βάλουν στο χέρι.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 1. να απλοποιηθεί το πρόγραμμα της ατομικής φορολόγησης 2. να επανασχεδιασθεί και να ενσωματωθεί στο ITC η εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2016 προκειμένου να επιτευχθεί πιο αποτελεσματικά η προοδευτικότητα στο σύστημα φορολόγησης 3. να εκδοθεί ένα κυκλικό για τα πρόστιμα προκειμένου να διασφαλιστεί η πιο συνεκτική και συγκροτημένη εφαρμογή του TPC 4. να εκδοθούν όλες οι εναπομείνασες μεταρρυθμίσεις που ορίζονται στην παράγραφο 9 της αναφοράς του ΔΝΤ νο14/151.
Πρόκειται εν μέρει για γενικότητες και εν μέρει για νέα μέτρα φορολόγησης για τους πολλούς.


Αναφορικά με το σύστημα υγείας από την 1η Ιουλίου: I. Επαναφορά του συστήματος συνταγογράφησης χωρίς εξαιρέσεις II. Μείωση, ως πρώτο βήμα, κατά 50% των τιμών των φαρμάκων που δεν προστατεύονται από πατέντα και κατά 32,5% όλων των γενόσημων, ΙΙΙ. Επανεξέταση και περιορισμός των τιμών των διαγνωστικών εξετάσεων προκειμένου να υπάρξει εξορθολογισμός των δομικών δαπανών και IV. Πλήρης είσπραξη των clawback των ιδιωτικών κλινικών του 2014, που αφορούν διαγωνιστικές εξετάσεις και φαρμακευτική αγωγή και επέκταση του ορίου του clawback για το 2015 και στο 2016.
α. Ποιές είναι άραγε οι εξαιρέσεις στην συνταγογράφηση ;
β. Αν οι ραγιάδες και οι Κουίνσλινγκ Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ & Σια μας φοβίζουν με την έλλειψη φαρμάκων είναι σαφές ότι όχι μόνο φάρμακο δεν θα βρίσκουμε με αυτή την πρόταση, αλλά και δεν θα έχουμε και βιομηχανίες να το παράξουν, αφού θα τις χρεοκοπήσουν για να τις εξαγοράσουν αυτοί.
γ. Τα ίδια ισχύουν και για τα διαγνωστικά κέντρα. Κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Τα κόστη πολλών εξετάσεων είναι ήδη κάτω από το κόστος διενέργειάς τους. Το clawback (αυθαίρετη μείωση καταβλητέων ποσών) είναι ένα παράνομο έγκλημα. Είναι εμφανές ότι κάποιοι εγκληματίες εδώ ή στο εξωτερικό τα έχουν βάλει στο μάτι και θέλουν να τα πάρουν στα χέρια τους. Μετά θα κάνουμε εξετάσεις στην Βουλγαρία ... .

Εισαγωγή της Μεταρρύθμισης του Συστήματος Πρόνοιας, βάσει των συμφωνηθέντων και υπό την τεχνική βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας. με στόχο εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ, ώστε να χρηματοδοτηθεί ένα ουδέτερο δημοσιονομικά roll-out για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα τον Ιανουάριο του 2016.
Με τεράστιο κόστος για το πραγματικό αγαθό που είναι η υγεία των ανθρώπων ....

Δ. Ένταξη στον προϋπολογισμό του 2016:


Μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκατ. ευρώ με μια στοχευμένη ομάδα ενεργειών όπως ο περιορισμός του προσωπικού όσο και των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Να μείνουμε δηλαδή χωρίς στρατό για να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταλάβουν την πατρίδα μας χωρίς ουσιαστική αντίσταση. ΟΧΙ καθάρματα.


Μεταρρύθμιση στον κώδικα φορολογίας εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένης, μεταξύ άλλων, φορολόγησης κεφαλαίων, επενδυτικών οχημάτων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων κτλ. Να μην μείνει τίποτα δηλαδή, να αυξηθεί το κόστος επενδύσεων, να μειωθεί και άλλο η ανταγωνιστικότητα. Να μην φτιάχνεται τίποτα στην χώρα αυτή !!!.

Αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 26% στο 28%.
Μειώνουν κατά 1% την πρόταση της κυβέρνησης για φορολόγηση των κερδών με 29%.

Εισαγωγή φόρου για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις
Παντελώς αόριστο.


Διεθνής διαγωνισμός για τις άδειες χρήσης τηλεοπτικών συχνοτήτων.
Αυτά υπήρχαν και βέβαια θέλουν και στα κανάλια κομμάτι της πίτας για να ελέγχουν και την πλύση εγκεφάλου - ενημέρωση.

Επέκταση της επιβολής του φόρου πολυτελείας για σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων και αύξηση του συντελεστή στο 13% από 10%, με είσπραξη των φόρων αναδρομικά από το 2014.
Δεν διαχωρίζει βέβαια τα επαγγελματικά. Αρα τα περιλαμβάνει. Ακόμα ένας τομέας της οικονομίας και τους τουρισμού που κινείτο εντέλλεται να πεθάνει και μάλιστα με αναδρονική φορολόγηση για να πωληθούν τα σκάφη σε δικές τους εταιρείες. Το Σύνταγμα απαγορεύει την αναδρομικότητα της φορολόγησης.
Φορολόγηση του συστήματος στοιχημάτων, με επιβολή φόρου 30% στα VLTs, τα οποία αναμένεται ότι θα τεθούν σε λειτουργία στο β' εξάμηνο του 2015 και το 2016.
Σε ποιόν ανήκουν τα “φρουτάκια” και έχουν τέτοια ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση. Η δική μας θέση είναι: έξω ο τζόγος από την κοινωνία.


Έναρξη διαδικασίας υποβολής προσφορών για την έκδοση αδειών των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 4ης και 5ης γενιάς.
Αυτά υπήρχαν και στο σχέδιο της κυβέρνησης, αλλά προβλέπονταν ως έσοδα.


Ε. Μεταρρύθμιση συνταξιοδοτικού συστήματος (μία ακόμα μετά τις συνεχείς αποτυχίες τους και σε αυτό τον τομέα)
Οι αρχές (σ.σ. ποιές είναι οι “αρχές” ; στον εαυτό τους αναφέρονται ; ) αναγνωρίζουν ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι ασταθές και χρειάζεται δομικές μεταρρυθμίσεις. Γι αυτό θα πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως τον νόμο του 2010 που αφορά στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος (Νόμος 3863/2010) και θα εφαρμοστούν ή θα προσαρμοστούν οι κανόνες που ισχύουν για τις επικουρικές συντάξεις αλλά και τις υψηλές συντάξεις όπως έχει συμφωνηθεί το 2012, ώστε να επιτύχουν ανάλογη εξοικονόμηση και να λάβουν επιπλέον μέτρα για βελτίωση του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Από την 1η Ιουλίου 2015 οι αρχές θα εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις που θα έχουν στόχο μόνιμη εξοικονόμηση ισάξια με το 0,25% - 0,5% του ΑΕΠ για το 2015 και το 1% του ΑΕΠ για το 2016 και από εκεί και πέρα με την εφαρμογή νομοθεσίας ώστε:
- Να εφαρμοστούν ισχυρά αντικίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ποινές για την πρόωρη συνταξιοδότηση και σταδιακή εξάλειψη των εξαιρέσεων εξαιτίας κεκτημένων δικαιωμάτων υιοθετώντας προσαρμόζοντας όλους στο όριο ηλικίας των 67 ετών ή των 62 ετών με 40 χρόνια εργασίας μέχρι το 2022, με τη ρύθμιση αυτή να αφορά όλους όσοι συνταξιοδοτούνται (με την εξαίρεση τα βαρέα και ανθυγιεινά και τις μητέρες παιδιών με ειδικές ανάγκες ΑΜΕΑ) μετά τις 30 Ιουνίου του 2015.


Το θέμα των πλεονασματικών προϋπολογισμών είναι γνωστό. Σημαίνει ότι με κάθε τρόπο και με κάθε κλοπή από τους πολίτες θα πρέπει η χώρα να έχει πλεονάσματα.
Είναι αλήθεια ότι πρέπει να ξαναδούμε μερικές προνομιακές κατηγορίες πρόωρης συνταξιοδότησης (π.χ. αστυνομικούς). Σε λίγο το όριο θα πρέπει να είναι τα 100 έτη ηλικίας. Βεβαίως δεν αναφέρονται καθόλου στο κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων που τα διέλυσε.
- Να υιοθετηθεί νομοθεσία που θα προβλέπει ετήσιο πέναλτι για όσους επηρεάζονται από την επέκταση των ορίων συνταξιοδότησης, και θέλουν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα ίση με 16%.
Υπάρχει μαθηματικός τύπος αγράμματοι φασίστες και όχι χασαπομάχαιρο: Μ.Ο. προσδόκιμου ζωής προς έτη ασφάλισης ... .


Να ενταχθούν όλα τα επικουρικά ταμεία στο ΕΤΕΑΑ και να διασφαλιστεί ότι από την 1η Ιανουαρίου 2015 όλα τα επικουρικά ταμεία μπορούν να χρηματοδοτηθούν ιδίοις πόροις (επαναφορά της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος).
Προσδιορισμός με καλύτερους στόχους των ανασφάλιστων που θα λάβουν βασική ενίσχυση μέσω του ΟΓΑ.
Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ για όλους τους συνταξιούχους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2019. Η ρύθμιση θα αφορά άμεσα το 20% των «υψηλότερων» δικαιούχων με τις λεπτομέρειες της σταδιακής κατάργησης να πρέπει να συμφωνηθούν με τους θεσμούς.
Μείωση των δικαιούχων επιδόματος ανεργίας, προφανώς και του ποσού του επιδόματος
Οποιον πάρει ο χάρος .... .

Πάγωμα των μηνιαίων εγγυημένων συνταξιοδοτικών εισφορών σε ονομαστικούς όρους έως το 2021.

(συμπληρώνουμε) για να πεθάνουν όλοι από την πείνα.
Να παρέχεται σε όσους συνταξιοδοτηθούν μετά τις 30 Ιουνίου 2015 η βασική εγγυημένη σύνταξη.
Δηλαδή 320 Ευρώ τον μήνα !!!.


Αύξηση των εισφορών υγείας από 4% σε 6% τόσο για τις κύριες όσο και για τις επικουρικές συντάξεις.
Χωρίς αύξηση των παροχών ; Με μείωση των παροχών και αύξηση του κόστους ;


Σταδιακή κατάργηση των χρηματοδοτούμενων εξαιρέσεων και εναρμόνιση των εισφορών όλων των ασφαλιστικών ταμείων με αυτές που ισχύουν στο ΙΚΑ από την 1η Ιουλίου 2015.
Δηλαδή αύξηση των εισφορών όλων.


Επιπρόσθετα οι αρχές έως την 31 Οκτωβρίου 2015, θα νομοθετήσουν επιπλέον μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου 2016: α. Βασικός σχεδιασμός και παραμετρικές βελτιώσεις για να εφαρμοστεί στενότερη σύνδεση μεταξύ εισφορών και παροχών, β. Διεύρυνση και εκσυγχρονισμός τόσο του συστήματος εισφορών όσο και της συνταξιοδοτικής βάσης για τους αυτοαπασχολούμενους, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς από το ονομαστικό στο πραγματικό εισόδημα και υποβολή στη διαδικασία καταβολής βασικών εισφορών, γ. Αναθεώρηση και εξορθολογισμός όλων των διαφορετικών συστημάτων παροχής βασικής και επικουρικής σύνταξης, λαμβάνοντας υπόψη και τα κίνητρα που υπάρχουν τόσο για εργασία όσο και για παροχή εισφορών, δ. Εναρμόνιση των συνταξιοδοτικών ταμείων και των κανόνων που ισχύουν για εισφορές αλλά και παροχές που αφορά όλα τα ταμεία, ε. Κατάργηση όλων των μη οικονομικών χρεώσεων για την χρηματοδότηση των συντάξεων και στ. Εναρμόνιση των κανόνων για τα συνταξιοδοτικά προνόμια του ΟΓΑ με το υπόλοιπο συνταξιοδοτικό σύστημα, εκτός εάν ο ΟΓΑ ενσωματωθεί σε άλλα ταμεία. Η συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων θα λάβει χώρα έως το τέλος του 2017 και σε διάστημα δύο ετών. Το 2015 η διαδικασία θα ενεργοποιηθεί μέσω νομοθεσίας που θα ενώνει όλα τα συνταξιοδοτικά ταμεία.
Απαντα τα ανωτέρω οδηγούν σε ένα και μόνο συμπέρασμα στόχο: Η σύνταξη για όλους να είναι 320 Ευρώ το μήνα.


Ε. Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη, Κατά της διαφθοράς
Υιοθετήστε νομοθεσία ώστε:
Να μεταρρυθμίσετε το ενιαίο μισθολόγιο, εφαρμόζοντάς το από 1η Ιανουαρίου 2016, το οποίο αποτελεί βασική παράμετρο σε έναν ουδέτερο δημοσιονομικό χειρισμό και συνεπές με τους συμφωνημένους στόχους μισθολογικό κόστος και με ολοκληρωμένη εφαρμογή σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένης της χαλάρωσης της κατανομής των μισθών σε όλο το φάσμα σε σχέση με την ικανότητα, την επίδοση και την υπευθυνότητα των εργαζομένων.
Απροσδιόριστο ... αόριστο, αλλά σαφές ως προς τον στόχο των μειώσεων (μισθολογικό κόστος)


Να εξορθολογίσετε το εξειδικευμένο μισθολόγιο και να το εφαρμόσετε από τον Νοέμβριο του 2015.
Να ευθυγραμμίστε τις μη μισθολογικές παροχές, όπως την κατάργηση των αποζημιώσεων για τα οδοιπορικά και τα προνόμια, με καλύτερες πρακτικές στην Ευρώπη και την εφαρμογή του από 1η Ιανουαρίου του 2016.
Την μετακίνηση να την πληρώνει ο υπάλληλος μόνος του ... .


Να καθορίστε μέσα στο ενιαίο μισθολόγιο όρια για την μισθολογική δαπάνη και τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που θα είναι σύμφωνος με τον δημοσιονομικό στόχο και διασφαλίστε την μείωση του μισθολογικού κόστους σε σχέση με το ΑΕΠ μέχρι το 2019.
Νέες μειώσεις μισθών στους Δ.Υ. .


Να γίνει η πρόσληψη μάνατζερ και την αξιολογητές επιδόσεων για όλους τους υπαλλήλους (με στόχο να ολοκληρώσετε την πρόσληψη νέων μάνατζερς από τις 31 Δεκεμβρίου του 2015, οι οποίοι θα υπόκεινται σε μια διαδικασία εξέτασης).
Εδώ δεν τους ενδιαφέρει το κόστος. Εδώ να προσλάβουμε μανατζαραίους ... . Το δημόσιο έχει υπαλλήλους που γνωρίζουν και έχουν σπουδάσει αξιολόγηση. Μένει να αξιοποιηθούν.
Να μεταρρυθμίσετε το Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, σύμφωνα με τις προηγούμενες συμφωνίες.
Ας μας το εξηγήσουν το περιεχόμενο των συμφωνιών και των μεταρρυθμίσεων.

Να ενισχύσετε τον τρόπο λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ. Θα καλύπτει: ι) το ρόλο και τη δομή των Συμβουλευτικών σωμάτων του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης της Επιτροπής του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος σε Συμβουλευτική Επιτροπή, και τον ρόλο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Καλής Διαχείρισης. ιι)την διαδικασία για την πρόσληψη του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ώστε να διασφαλίζει ότι προσλαμβάνεται ένας πρόεδρος με τα υψηλότερα δυνατά επαγγελματικά προσόντα έπειτα από διαφανείς διαδικασίες και προκαθορισμένα κριτήρια. ιιι) την συμβολή της ΕΛΣΤΑΤ σε κάθε νομοθετική ή άλλη νομική πρόταση που αφορά οποιοδήποτε στατιστικό θέμα, ιv) άλλα θέματα που επηρεάζουν την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής αυτονομίας, η ενδυνάμωση της ΕΛΣΤΑΤ για να αντικατάσταση μόνιμου προσωπικού και για πρόσληψη προσωπικού όπου χρειάζεται και για την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και την ένταξη της αρχής ως όργανο άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής στον πρόσφατο νόμο 4720/2014.
Καθορισμός του ρόλου και των αρμοδιοτήτων της ΤτΕ σε στατιστικά θέματα σε πλήρη εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Δημοσίευση ενός αναθεωρημένου Στρατηγικού Σχεδίου έως τις 31 Ιουλίου του 2015.
Αναθεώρηση και εφαρμογή του νομικού πλαισίου που αφορά την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και εφαρμογή νόμων καταπολέμησης οικονομικού εγκλήματος και των ερευνών κατά της διαφθοράς η οποία οφείλεται σε πολιτικές παρεμβάσεις για προσωπικά θέματα.

ΣΤ. Φορολογική διοίκηση
Πάρτε τα κάτωθι μέτρα (σ.σ δηλαδή ο Καίσαρας πως θα διέταζε ; χαρακτηριστική η ναζιστική υποτιμητική χρήση των ρημάτων εντολής σε προστακτική) για:
Θέσπιση νομοθεσίας για τη δημιουργία ένας αυτόνομου οργανισμού εσόδων που να ορίζει λεπτομερώς i) τη νομική μορφή, την οργάνωση, την κατάσταση και το πεδίο εφαρμογής του οργανισμού, ii) τις εξουσίες και τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου και το ανεξάρτητο Διοικητικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης, iii) τη σχέση προς τον Υπουργό Οικονομικών και προς τις άλλες κυβερνητικές οντότητες, iv) την ευελιξία του ανθρώπινου δυναμικού του οργανισμού και τη σχέση με τη δημόσια διοίκηση v) την αυτονομία του προϋπολογισμού, με τη δική της βάση δεδομένων και ένα νέο τύπο χρηματοδότησης για την ευθυγράμμιση των κινήτρων με την είσπραξη των εσόδων και την εγγύηση του προϋπολογισμού της προβλεψιμότητας και της ευελιξίας, vi) την υποβολή εκθέσεων προς την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο και vii) την άμεση μεταφορά του συνόλου της χωρητικότητας του φόρου που σχετίζεται με το προσωπικό και με άλλους φορείς (περιλαμβανομένου του ΣΔΟΕ) στον οργανισμό.
Νέα έξοδα, νέες προσλήψεις που εδώ δεν τους νοιάζουν.


Για τα ειδοποιητήρια κατάσχεσης, εγκρίνετε νομοθεσία για την εξάλειψη του ανωτάτου ορίου 25% για μισθούς και συντάξεις και να μειώσετε όλα τα κατώτατα όρια των € 1.500 και παράλληλα να διασφαλίσετε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
Ενα ακόμα έγκλημα κατά του λαού και των χειμαζόμενων πολιτών. Τους ενοχλεί το συνολικό ακατάσχετο των 1.500 Ευρώ. Να φωνάξουμε και ένα μάγο να καταφέρει, όχι αξιοπρεπείς, αλλά συνθήκες απλής διαβίωσης.


Nα επιταχύνετε τις δημόσιες συμβάσεις της υποδομής πληροφορικής για να αυτοματοποιήσετε την ηλεκτρονική κατάσχεση, τη βελτίωση της διαγραφής των κανόνων φορολογικής οφειλής (να προσδιοριστούν), να αρθούν οι περιορισμοί σχετικά με τη διεξαγωγή των ελέγχων των φορολογικών δηλώσεων από το 2012 που υπόκεινται σε εξωτερικό καθεστώς φορολογικού πιστοποιητικού και να επιβληθεί, εάν είναι νομικά δυνατόν εκ των προτέρων, είσπραξη εσόδων των φορολογικών διαφορών.
Είναι εμφανές ότι τους ενδιαφέρει η περιουσία των Ελλήνων. Θέλουν να αποτελέσει κομμάτι του κρατικού χρέους και μέσο αποπληρωμής του προς τους δανειστές, όταν αποφασίσουν να εισπράξουν από μία χρεοκοπημένη χώρα.

Τροποποιείστε i) τη ρύθμιση 2014-15 για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία ώστε να αποκλειστούν εκείνοι που δεν καταφέρνουν να πληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις και εισάγετε μία προϋπόθεση για να μειώσετε τη χρονική περίοδο γι αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν νωρίτερα. Παράλληλα εισάγετε επιτόκια με βάση τα τρέχοντα στην αγορά. Το τμήμα Μεγάλων οφειλετών και το ΚΕΑΟ να αξιολογήσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015, τους μεγαλοοφειλέτες με χρέη σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές άνω του 1 εκατ. ευρώ. ii) το βασικό σύστημα των δόσεων με βάση των Κώδικα Φορολογικών Εσόδων να προσαρμοστεί σε επιτόκια απ' την αγορά και η ανασταλούν ως το τέλος του 2017 η επαλήθευση τους από τρίτους και οι προϋποθέσεις των τραπεζικών εγγυήσεων.
Είναι σαφής η στόχευση για την δημιουργία ολοένα και περισσότερων αδύναμων Ελλήνων. Πάνω από 3.800.000 είναι οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες φορολογικές υποχρεώσεις και επειδή πρόκειται και για οικογένειες, μιλάμε για περίπου 7.000.000 - 7.500.000 εκατομμύρια Ελληνες πολίτες. Πρώτα σε φτωχαίνουν, μετά σου βάζουν φόρους σε ό,τι έχεις και μετά σε πετάνε στον δρόμο και στα σκουπίδια. Γίνεται και πάλι εμφανές ότι επιδιώκουν να βάλουν στο χέρι ακίνητη περιουσία, αφού απαιτούν δυσχερέστερες συνθήκες για τις ρυθμίσεις και απώλεια των ρυθμίσεων εάν χρωστάς μελλοντικές, νέες δυσβάσταχτες υποχρεώσεις.

Υιοθέτηση νόμων για τη διασφάλιση των εσόδων από το ΦΠΑ. Έκδοση και εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος που είναι αναγκαίο για να υπάρξει αναδιάρθρωση του τρόπου «επιβολής» του ΦΠΑ με στόχο αυτός να ενισχυθεί και να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Οι αρχές θα καταθέσουν μία έκθεση στην αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. (EU VAT Commitee) και θα πρέπει να προετοιμαστούν για την επιβολή ΦΠΑ για συναλλαγές τουλάχιστον 25.000 ευρώ.
Αυτά τα λέει και η κυβέρνηση.


Καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των καυσίμων, μέσω διοικητικών μέτρων και για τον τρόπο αποθήκευσης (είτε με μεταφορικό μέσο, είτε σε σταθερά).
Αυτά τα επικαλείται και η κυβέρνηση.


Δημιουργία ενός σχεδίου προκειμένου να υπάρξει εντατικοποίηση της πάταξης της φοροδιαφυγής αλλά και των μη «καταγεγραμμένων» τραπεζικών λογαριασμών. Έλεγχος των τραπεζικών συναλλαγών στις ξένες θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών, με στόχο να αντληθούν μη καταβληθέντες φόροι.
Στις ξένες τράπεζες όμως όχι !!!


Aνάπτυξη ενός κοστολογημένου σχεδίου ώστε να προωθηθούν οι ηλεκτρονικές πληρωμές, με χρήση και των διαρθρωτικών ταμείων της Ε.Ε..


Ζ. Χρηματοοικονομικός Τομέας

i) Τροποποιήσεις στον πτωχευτικό κώδικα που διέπει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις προκειμένου να καλύπτονται όλοι οι δανειολήπτες. Παράλληλα ένταξη στον πτωχευτικό κώδικα και του εξωδικαστικού συμβιβασμού
ii) Τροποποιήσεις στον πτωχευτικό κώδικα των νοικοκυριών για την εισαγωγή μηχανισμού που θα διαχωρίζει αυτούς που στρατηγικά προχωρούν σε στάση πληρωμών απ' τους δανειολήπτες με καλή πίστη, την απλοποίηση και ισχυροποίηση των διαδικασιών, την εισαγωγή μέτρων για την αντιμετώπιση του μεγάλου αριθμού εκκρεμών υποθέσεων.
iii) Τροποποιήσεις για την άμεση βελτίωση του δικαστικού πλαισίου για ζητήματα πτωχεύσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Δεν θα λέγαμε όχι, αλλά δεν ξέρουμε που το πάνε και τι τελικά επιδιώκουν. Τα περισσότερα υφίστανται ήδη.


iv) Νομοθεσία για την καθιέρωση ρυθμισμένου επαγγέλματος των διαχειριστών πτωχεύσεων, που δεν θα είναι περιορισμένο από κάποιο συγκεκριμένο επάγγελμα και θα ακολουθεί την καλή εμπειρία άλλων χωρών.
Μία συνολική στρατηγική για το χρηματοοικονομικό σύστημα: η στρατηγική θα βασιστεί στη έγγραφο στρατηγικής του 2013 λαμβάνοντας υπόψη το νέο περιβάλλον και τις συνθήκες του χρηματοοικονομικού συστήματος και με την οπτική της επιστροφής των τραπεζών σε ιδιωτική ιδιοκτησία μέσω της προσέλκυσης διεθνών στρατηγικών επενδυτών, και την επίτευξη διατηρήσιμου χρηματοδοτικού μοντέλου μεσοπρόθεσμα.
Θέλουν τις τράπεζες. Τι πιο σαφές. Τις πληρώσαμε και θα τις πάρουν πίσω. Κυρίως μαζί με τις τεράστιες ακίνητες περιουσίες τους και τα αντίστοιχα εμπράγματα δικαιώματα και εμπράγματες ασφάλειες.
Μία ολιστική στρατηγική αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που θα προετοιμαστεί με τη βοήθεια στρατηγικού συμβούλου.
Ποιός θα είναι αυτός ο στρατηγικός σύμβουλος; κανένας τραπεζίτης υποθέτουμε.


Η. Αγορά Εργασίας

Έναρξη μίας διαδικασίας συμβουλευτικής παρόμοια με αυτή του παρελθόντος για τον καθορισμό του επιπέδου του κατώτατου μισθού (άρθρο 103 του νόμου 4172/2013), για την αναθεώρηση του υπάρχοντος πλαισίου των μαζικών απολύσεων, και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις καλύτερες πρακτικές στην Ευρώπη. Διεθνείς Οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του ILO, θα συμβάλουν στην παραπάνω αναθεώρηση. Η οργάνωση και τα χρονοδιαγράμματα θα σχηματιστούν έπειτα από διαβούλευση με τους θεσμούς. Δεν θα αλλάξει το υφιστάμενο πλαίσιο διαπραγματεύσεων πριν την κατάληξη της αναθεώρησης και σε καμία περίπτωση πριν το 2015. Οποιαδήποτε πρόταση για αλλαγή στο πλαίσιο της νομοθεσίας θα υιοθετηθεί κατόπιν συμφωνίας με την Κομισιόν την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Οι Αρχές θα κινηθούν προς την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των νόμιμων επιχειρήσεων και την προστασία των εργαζομένων καθώς και τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα.
Ολα ανοικτά σε όλα τα μέτωπα της εργασίας. Ούτε βήμα πίσω από τους νεοφιλελευθερο-ναζήδες !!!


Θ. Αγορά προϊόντων – υπηρεσιών.
Υιοθέτηση νομοθεσίας ούτως ώστε:
Να εφαρμοστούν όλες οι προτάσεις της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται η απελευθέρωση της αγοράς βαρέων οχημάτων και η δεύτερη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ που αφορά αναψυκτικά και πετρελαϊκά προϊόντα.
Πλήρες νεοφιλελεύθερο πακέτο. Πλήρης απελευθέρωση, κανένας έλεγχος, αυξήσεις των τιμών.

Να απελευθερωθούν τα κλειστά επαγγέλματα των μηχανικών, συμβολαιογράφων, λογιστών και δικαστικών επιμελητών και να απελευθερωθεί η αγορά τουριστικών ενοικιάσεων και θαλάσσιων μεταφορών.
Είπαμε ότι υπάρχουν βρώμικες προθέσεις και φαίνονται και εδώ.


Να καταργηθούν οι αμοιβαίες αλλά και μη αμοιβαίες επιβαρύνσεις κοινωνικής στήριξης,
Ετσι βεβαίως θα μειωθούν τα έσοδα για κοινωνικούς σκοπούς επ΄ ωφελεία των επιχειρηματικών συμφερόντων.
  1. να μειωθεί η γραφειοκρατία, συμπεριλαμβανομένης της παροχής αδειών για επενδύσεις και δραστηριότητες χαμηλού ρίσκου, όπως συστήνει η Παγκόσμια Τράπεζα και το διοικητικό κόστος που βαραίνει τις επιχειρήσεις, βάσει αυτών που προτείνει ο ΟΟΣΑ και ii) δημιουργία μίας επιτροπής η οποία θα ασχοληθεί με την προετοιμασία των νόμων και θα συντονίζει τα υπουργεία που εμπλέκονται. Θα ζητηθεί η τεχνική στήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας,

    Εφαρμογή του «οδικού χάρτη» απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου.


Να μπει το βρώμικο χέρι τους και εδώ ... .


Λήψη μη αναστρέψιμων μέτρων (μεταξύ των οποίων και η ανακοίνωση συγκεκριμένης ημερομηνίας) για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
Ο ΑΔΜΗΕ είναι το δίκτυο μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας. Φτιάχθηκε με τεράστιο κόστος για τους Ελληνες φορολογούμενους και με υποχρεωτικές δουλείες σε ακίνητα. Τώρα εντέλλουν την ιδιωτικοποίησή του. Να πληρώνεται δηλαδή και να ελέγχει την ενέργεια μία ακόμα ιδιωτική βρωμοεταιρεία τους.


Στην αγορά ενέργειας οι αρχές θα λάβουν μέτρα για την αναδιάρθρωση του συστήματος πληρωμών και άλλων κανόνων που ισχύουν προκειμένου να αποτραπεί η διατήρηση λειτουργίας ορισμένων μονάδων που είναι μη οικονομικά βιώσιμες και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα χρεών μεταξύ ΔΕΗ και του οργανισμού που καθορίζει τη λειτουργία της αγοράς. Νέα τιμολογιακή πολιτική για τη ΔΕΗ, με κατάργηση της έκπτωσης 20% του κοινωνικού τιμολογίου, αλλά και ενημέρωση της Κομισιόν για την πρόσβαση της ΔΕΗ σε φθηνό ρεύμα (ΝΟΜΕ). Οι αρχές θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τον «οδικό χάρτη» της Ε.Ε. ο οποίος αφορά τη στήριξη των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, την ενεργειακή αποτελεσματικότητα και τη φορολόγηση,
Στόχος τους εδώ και χρόνια είναι η καταστροφή και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας ΔΕΗ και η υπερχρέωση των νοικοκυριών. Κατάργηση του κοινωνικού τιμολογίου; (!!!) Εχουν σαφείς εγκληματικές προθέσεις.


Να ενισχύσει την ανεξαρτησία της αρχής ελέγχου και εποπτείας της αγοράς ενέργειας, τόσο σε οικονομικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο.
Πρόκειται για την γνωστή αμαρτωλή ΡΑΕ με τις εισαγγελικές έρευνες για παραβάσεις εις όφελος μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.


Η κυβέρνηση θα μεταφέρει στην ελληνική νομολογία την κοινοτική Οδηγία 27/2012 για την ενεργειακή αποτελεσματικότητα.
Ι. Ιδιωτικοποιήσεις (σ.σ. η γιορτή του κλέφτη)
Το Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ θα εγκρίνει το σχέδιο ανάπτυξης (Asset Development Plan) που θα περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονταν στην κατοχή του Ταμείου στις 31/12/2014. Το υπουργικό συμβούλιο ομοίως θα πρέπει να εγκρίνει το σχέδιο.
Για να διευκολυνθεί η συμπλήρωση των προσφορών οι αρχές θα ολοκληρώσουν όλες τις ανειλημμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που απαιτούνται για τα περιφερειακά αεροδρόμια, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Εγνατία, τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και το αεροδρόμιο του Ελληνικού (ακριβής λίστα στο Τεχνικό Μνημόνιο). Αυτή η λίστα των ενεργειών θα πρέπει να ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίζει πως όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις (ιδιωτικοποιήσεις) θα ολοκληρώνονται εντός χρονοδιαγραμμάτων.


Μας παίρνουν κάθε ουσιαστικό στοιχείο που αποτελεί περιουσία του Δημοσίου και ενός στοιχειωδώς ελεύθερου και ανεξάρτητου κράτους.

Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ θα ανακοινώσουν τις καταληκτικές ημερομηνίες για την υποβολή προσφορών για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και πάντως αυτές οι ημερομηνίες δεν μπορεί να είναι πέραν του τέλους του Οκτωβρίου του 2015, όπως και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στους όρους των προσφορών.
Η κυβέρνηση θα μεταφέρει στο ΤΑΙΠΕΔ τις μετοχές που κατέχει στον ΟΤΕ.


Για να τις πάρει τζάμπα η Deutche Telecom !!!.


Θα γίνουν τελικά (μη αναστρέψιμα) βήματα προς την κατεύθυνση της πώλησης των περιφερειακών αεροδρομίων με τους υφιστάμενους (τωρινούς) όρους και με τον νικητή του διαγωνισμού ήδη επιλεγμένο.
Ηδη επιλεγμένο νικητή” (!!!), “μη αναστρέψιμα” ...
Καταλαμβάνουν την χώρα μας.
Μιλάμε για τις ουσιαστικότερες υποδομές ενός κράτους: λιμάνια, τραίνα, αεροδρόμια, ενέργεια, δίκτυα ... . Χωρίς αυτές δεν υπάρχει πραγματικό κράτος. Στον έλεγχό τους στοχεύει κάθε κατακτητής. Τα ίδια έλεγχαν οι ναζήδες στον κατοχή.


NO PASSARAN (δεν θα περάσουν).ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ : ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: ΘΕΛΟΥΜΕ “ΙΔΕΕΣ” ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ ? (του Δημ. Καραμήτσα)

Α. ΙΔΕΕΣ ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ ?
Είναι τεράστιο πρόβλημα για την ανθρωπότητα το να "αναγνωρίζει" και να αποδέχεται ως υφιστάμενα, πράγματα που δεν υπάρχουν, που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Το ψέμα, το ανύπαρκτο, το διεστραμμένο, ως παραδοχή δημιουργεί μία αντίστοιχα ψευδή, ανύπαρκτη και διεστραμμένη ακολουθία συμπερασμάτων και αποτελεσμάτων. Είναι αρχαιότατη ηδιαμάχη μεταξύ των ανθρώπων που πιστεύουν στο υπαρκτό και αληθές και σε αυτούς που πιστεύουν σε αξιωματικά κατασκευάσματα (ως τα σχηματοποιούμε με την πλατωνική έννοια της “ιδέας” = το ον εκ του μη όντος). Είναι η ίδια η προαιώνια ουσιαστική αντίθεση της ελληνικής φιλοσοφίας και σκέψης ευρύτερα, αφού στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην γνωστή ανθρώπινη ιστορία, οι άνθρωποι διέλαθαν και διέφυγαν από τις αξιωματικές ιδέες του τότε κόσμου (όπως αυτή του θεού και των ελέω θεού μοναρχών ή των βασιλέων και αριστοκρατών με “θεϊκή” καταγωγή ή “ ανωτέρων και εξουσιαστών με “θεία βούληση” ή των φυσικών φαινομένων ως αποτέλεσμα της άμε…

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί κανείς να την πιστέψει. Πριν από μέρες ανακοίνωναν ότι θα παραταθεί η προστασία της α’ κατοικίας για τους υπερχρεωμένους και μέσω της διαδικασίας του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (ν. 3869/2010). Για να δοθεί όμως παράταση απαιτείται η ψήφιση από την Βουλή τροπολογίας ή αλλιώς πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η Βουλή κλείνει αύριο και η ΠΝΠ έχει διαδικασία για να εκδοθεί και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για το θέμα. Ούτε καν ως είδηση πλέον δεν υπάρχει και, κυρίως, καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες. Εκεί που όφειλαν να έχουν ήδη ρυθμίσει το θέμα, τώρα σιωπούν με νόημα. Την ίδια ώρα οι ξεπουλημένες τράπεζες με τα ξεπουλημένα δάνεια, όχι μόνο ακονίζουν τα νύχια τους για να εκπλειστηριάσουν ακίνητα, αλλά και καθυστερούν την παράδοση των αναγκαίων δικαιολογη…