ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΧΡΗΜΑ - ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

                                ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ (ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΧΡΗΜΑ)

Βασικοί όροι

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η δημιουργία της Εθνικής Ανταλλακτικής Μονάδας, ως της μόνης εφικτής λύσης για τα άμεσα και ουσιώδη ζητήματα των ανθρώπων και της χώρας. Πρόκειται για το εσωτερικό μέσο συναλλαγών, που θα απελευθερώσει κεφάλαια για ικανοποίηση των δανειστών και θα αναθερμάνει πληθωριστικά της ελληνική οικονομία. Αποτελεί παράλληλα ένα μέσο άμεσης αναδιανομής του εισοδήματος, σωτήρια ειδικά για όσους έχουν περιέλθει σε κατάσταση αδυναμίας εξεύρεσης χρήματος ως μέσου επιβίωσης.

Αποτελεί το μόνο τεχνικό μέσο που μπορεί να αναθερμάνει την οικονομία, αλλά και να λήξει τον εκβιασμό της διαπραγμάτευσης.

Κανόνας 1ος : Δεν το αποκαλούμε νόμισμα ή χρήμα (αφού η συνθήκη της Ε.Κ.Τ./Ε.Ε. δεν μας το επιτρέπει), αλλά Ελληνική Ανταλλακτική Μονάδα (Ε.Α.Μ. ή ΕΛ.Α.Μ.).

Κανόνας 2ος : Δεν κυκλοφορεί εκτός της χώρας (δεν υπόκειται σε συναλλαγματικές πιέσεις).

Κανόνας 3ος : Μπορεί να είναι είτε υλικό είτε άυλο (για ψυχολογικούς λόγους υλικό για πρακτικούς και άμεσης κυκλοφορίας και ελέγχου άϋλο),

Κανόνας 4ος : Η ισοτιμία του είναι 1 προς 1 με το Ευρώ, παγίως. Ετσι δεν θα υπάρχουν διπλές τιμές και αναστάτωση στην λειτουργία του.

Κανόνας 5ος : Ό,τι εισάγεται θα πωλείται μόνο σε Ευρώ. Ο,τι φτιάχνεται στην Ελλάδα θα πωλείται και στα 2 «νομίσματα». Αυτό σημαίνει συναλλαγματική ισορροπία και ώθηση της παραγωγής και των παραγωγικών επενδύσεων στην χώρα.

Κανόνας 6ος : Το δημόσιο εσωτερικά καταβάλλει σε αναλογία 50% - 50% τις οφειλές του (μισθούς, συντάξεις, προμήθειες κλπ.) και με τα δύο «νομίσματα». Η αναλογία αυτή μπορεί να τροποποιείται. Αυτό επιφέρει άμεση ταμειακή επάρκεια για εξυπηρέτηση των δανειστών και των εξωτερικών υποχρεώσεων.

Κανόνας 7ος: Αποτίθεται σε τράπεζες, κυκλοφορεί αλλά δεν τοκίζεται.

Υπάρχει μία ακόμα σειρά δευτερευόντων κανόνων, αλλά και πολλών θετικών συνεπειών. Αφού μας πολεμούν με ύφεση, εμείς θα δώσουμε την λύση με άμεσο τεχνητό πληθωρισμό μέσω της Ε.Α.Μ. .

Είναι ευνόητο ότι με τον τρόπο αυτό τα σενάρια περί Grexit, χρεοκοπίας κλπ. … και όλοι οι εκβιασμοί που μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι λήγουν άμεσα. Φυσικά, διαπραγμάτευση αντικοινωνικών νεοφιλελεύθερων μέτρων δεν θα υφίσταται πλέον, ούτε ως συζήτηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τις εκλογές, (όπως και την κοινωνική τους πορεία που είναι και πορεία ζωής) σχεδόν μονοσήμ...