Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΧΡΗΜΑ - ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

                                ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ (ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΧΡΗΜΑ)

Βασικοί όροι

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η δημιουργία της Εθνικής Ανταλλακτικής Μονάδας, ως της μόνης εφικτής λύσης για τα άμεσα και ουσιώδη ζητήματα των ανθρώπων και της χώρας. Πρόκειται για το εσωτερικό μέσο συναλλαγών, που θα απελευθερώσει κεφάλαια για ικανοποίηση των δανειστών και θα αναθερμάνει πληθωριστικά της ελληνική οικονομία. Αποτελεί παράλληλα ένα μέσο άμεσης αναδιανομής του εισοδήματος, σωτήρια ειδικά για όσους έχουν περιέλθει σε κατάσταση αδυναμίας εξεύρεσης χρήματος ως μέσου επιβίωσης.

Αποτελεί το μόνο τεχνικό μέσο που μπορεί να αναθερμάνει την οικονομία, αλλά και να λήξει τον εκβιασμό της διαπραγμάτευσης.

Κανόνας 1ος : Δεν το αποκαλούμε νόμισμα ή χρήμα (αφού η συνθήκη της Ε.Κ.Τ./Ε.Ε. δεν μας το επιτρέπει), αλλά Ελληνική Ανταλλακτική Μονάδα (Ε.Α.Μ. ή ΕΛ.Α.Μ.).

Κανόνας 2ος : Δεν κυκλοφορεί εκτός της χώρας (δεν υπόκειται σε συναλλαγματικές πιέσεις).

Κανόνας 3ος : Μπορεί να είναι είτε υλικό είτε άυλο (για ψυχολογικούς λόγους υλικό για πρακτικούς και άμεσης κυκλοφορίας και ελέγχου άϋλο),

Κανόνας 4ος : Η ισοτιμία του είναι 1 προς 1 με το Ευρώ, παγίως. Ετσι δεν θα υπάρχουν διπλές τιμές και αναστάτωση στην λειτουργία του.

Κανόνας 5ος : Ό,τι εισάγεται θα πωλείται μόνο σε Ευρώ. Ο,τι φτιάχνεται στην Ελλάδα θα πωλείται και στα 2 «νομίσματα». Αυτό σημαίνει συναλλαγματική ισορροπία και ώθηση της παραγωγής και των παραγωγικών επενδύσεων στην χώρα.

Κανόνας 6ος : Το δημόσιο εσωτερικά καταβάλλει σε αναλογία 50% - 50% τις οφειλές του (μισθούς, συντάξεις, προμήθειες κλπ.) και με τα δύο «νομίσματα». Η αναλογία αυτή μπορεί να τροποποιείται. Αυτό επιφέρει άμεση ταμειακή επάρκεια για εξυπηρέτηση των δανειστών και των εξωτερικών υποχρεώσεων.

Κανόνας 7ος: Αποτίθεται σε τράπεζες, κυκλοφορεί αλλά δεν τοκίζεται.

Υπάρχει μία ακόμα σειρά δευτερευόντων κανόνων, αλλά και πολλών θετικών συνεπειών. Αφού μας πολεμούν με ύφεση, εμείς θα δώσουμε την λύση με άμεσο τεχνητό πληθωρισμό μέσω της Ε.Α.Μ. .

Είναι ευνόητο ότι με τον τρόπο αυτό τα σενάρια περί Grexit, χρεοκοπίας κλπ. … και όλοι οι εκβιασμοί που μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι λήγουν άμεσα. Φυσικά, διαπραγμάτευση αντικοινωνικών νεοφιλελεύθερων μέτρων δεν θα υφίσταται πλέον, ούτε ως συζήτηση.Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.
Α. Ο “σύντροφος” Φίλης Με αρκετή ικανοποίηση ακούσαμε το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου τις εξαγγελίες – ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας για το Γυμνάσιο. Φυσικά δεν μας προκάλεσε απορία το που βρήκε αυτές τις προτάσεις, αλλά και μία σειρά από αντιλήψεις που υιοθέτησε και πρόβαλε. Είναι σαφές ότι όταν στερείται κάποιος συγκεκριμένης κουλτούρας και κυρίως αντίστοιχων προτάσεων ρίχνει και καμιά κλεφτή ματιά σε όσους μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη, φιλοσοφία και προτάσεις δομημένες πάνω στην φιλοσοφία αυτή. Επειδή άλλη πρόταση διαφορετικής αντίληψης, εκτός από την δική μας, δεν υπήρχε, ο Ν. Φίλης την υιοθέτησε στα βασικά της σημεία και άρχισε να την εφαρμόζει και να την επικοινωνεί. Η πρόταση υφίσταται πάνω από 12 χρόνια και είναι πολλάκις δημοσιευμένη στο παρελθόν. Φυσικά βρίσκεται και στο blog του Λαϊκού Κινήματος (http://laikometopo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_13.html), καθώς βασικός συντελεστής α…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…

Η Μεσόγειος φλέγεται! -Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας [Δείτε ολόκληρη την συζήτηση ή επιλέξτε ένα από τα δέκα ατομικά video των ομιλητών]

Η Μεσόγειος φλέγεται! Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας Στρογγυλό τραπέζι-Συζήτηση Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012 (Ξενοδοχείο Museum, Μπουμπουλίνας 16)
Συζήτησαν:
Δημήτρης Καραμήτσας, πρόεδρος Λαϊκού Κινήματος, “Ένωση των Λαών της ΜεσογείουΓιαννης Μιχελογιαννάκης, βουλευτής Ηρακλείου, “Το Συριακό Ζήτημα και οι προεκτάσεις τουΓαβριήλ Πελεκίδης, Δικηγόρος-Διεθνολόγος, “Το θέμα της ελληνικής Α.Ο.Ζ. και των άλλων στην ΜεσόγειοΝίκος Κλειτσίκας, συγγραφέας: “Η εθνοκάθαρση εναντίον της Συρίας, πρόκληση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ειρήνηΒαγγέλης Χωραφάς, εκδότης του περιοδικού Monthly Review “Ο ρόλος του ΝΑΤΟ στη ΜεσόγειοΓιώργος Παπαγιαννόπουλος, Σοσιαλιστική Ανασύνθεση, “Οι σύγχρονες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στα ΒαλκάνιαΠαύλος Τουμανίδης, Κ.Ε. ΔΗ.Κ.ΚΙ.-Σοσιαλιστική Αριστερά, μέλος Γραμματείας Εξωτερικών & Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, “Η ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή και η αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμούΣυντόνισε ο Γιάννης Αγγέλου, Γραμματέας Λαϊκού Κιν…