Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΧΡΗΜΑ - ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

                                ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ (ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΧΡΗΜΑ)

Βασικοί όροι

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η δημιουργία της Εθνικής Ανταλλακτικής Μονάδας, ως της μόνης εφικτής λύσης για τα άμεσα και ουσιώδη ζητήματα των ανθρώπων και της χώρας. Πρόκειται για το εσωτερικό μέσο συναλλαγών, που θα απελευθερώσει κεφάλαια για ικανοποίηση των δανειστών και θα αναθερμάνει πληθωριστικά της ελληνική οικονομία. Αποτελεί παράλληλα ένα μέσο άμεσης αναδιανομής του εισοδήματος, σωτήρια ειδικά για όσους έχουν περιέλθει σε κατάσταση αδυναμίας εξεύρεσης χρήματος ως μέσου επιβίωσης.

Αποτελεί το μόνο τεχνικό μέσο που μπορεί να αναθερμάνει την οικονομία, αλλά και να λήξει τον εκβιασμό της διαπραγμάτευσης.

Κανόνας 1ος : Δεν το αποκαλούμε νόμισμα ή χρήμα (αφού η συνθήκη της Ε.Κ.Τ./Ε.Ε. δεν μας το επιτρέπει), αλλά Ελληνική Ανταλλακτική Μονάδα (Ε.Α.Μ. ή ΕΛ.Α.Μ.).

Κανόνας 2ος : Δεν κυκλοφορεί εκτός της χώρας (δεν υπόκειται σε συναλλαγματικές πιέσεις).

Κανόνας 3ος : Μπορεί να είναι είτε υλικό είτε άυλο (για ψυχολογικούς λόγους υλικό για πρακτικούς και άμεσης κυκλοφορίας και ελέγχου άϋλο),

Κανόνας 4ος : Η ισοτιμία του είναι 1 προς 1 με το Ευρώ, παγίως. Ετσι δεν θα υπάρχουν διπλές τιμές και αναστάτωση στην λειτουργία του.

Κανόνας 5ος : Ό,τι εισάγεται θα πωλείται μόνο σε Ευρώ. Ο,τι φτιάχνεται στην Ελλάδα θα πωλείται και στα 2 «νομίσματα». Αυτό σημαίνει συναλλαγματική ισορροπία και ώθηση της παραγωγής και των παραγωγικών επενδύσεων στην χώρα.

Κανόνας 6ος : Το δημόσιο εσωτερικά καταβάλλει σε αναλογία 50% - 50% τις οφειλές του (μισθούς, συντάξεις, προμήθειες κλπ.) και με τα δύο «νομίσματα». Η αναλογία αυτή μπορεί να τροποποιείται. Αυτό επιφέρει άμεση ταμειακή επάρκεια για εξυπηρέτηση των δανειστών και των εξωτερικών υποχρεώσεων.

Κανόνας 7ος: Αποτίθεται σε τράπεζες, κυκλοφορεί αλλά δεν τοκίζεται.

Υπάρχει μία ακόμα σειρά δευτερευόντων κανόνων, αλλά και πολλών θετικών συνεπειών. Αφού μας πολεμούν με ύφεση, εμείς θα δώσουμε την λύση με άμεσο τεχνητό πληθωρισμό μέσω της Ε.Α.Μ. .

Είναι ευνόητο ότι με τον τρόπο αυτό τα σενάρια περί Grexit, χρεοκοπίας κλπ. … και όλοι οι εκβιασμοί που μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι λήγουν άμεσα. Φυσικά, διαπραγμάτευση αντικοινωνικών νεοφιλελεύθερων μέτρων δεν θα υφίσταται πλέον, ούτε ως συζήτηση.Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?
Επειδή κάποιοι υπερασπίζονται ένα πολίτευμα που οι ίδιοι αποκαλούν “Δημοκρατία” ...
Οι πολιτειολογικοί ορισμοί και τυπικές διακρίσεις είναι τόσο αρχαίες και σαφείς που δεν χωρούν αμφισβητήσεις. Ανήκουν, βέβαια, στον λαό που εφηύρε το τελευταίο ιστορικά πολίτευμα και ίσως το τελειότερο: την Δημοκρατία – Λαοκρατία. Από τον δημοκράτη Ηρόδοτο στον επιστήμονα Αριστοτέλη ... . Η διάκριση των πολιτευμάτων είναι σαφής και αναφέρεται κυρίως στο πλήθος των ανθρώπων που ασκούν τις πολιτειακές εξουσίες: Μοναρχία – Ολιγαρχία/Αριστοκρατία – Δημοκρατία (με τις επιμέρους αριστοτελικές διακρίσεις και όσες μπορεί να προσθέσει κάποιος στο διάβα της ιστορίας και με την σύγχρονη επικυριαρχία του καπιταλισμού). Αφήνοντας παράμερα τις εκτιμήσεις των μελετητών του Αριστοτέλη περί του “καλύτερου πολιτεύματος” (γιατί για εμάς ο αρχαίος φιλόσοφος δεν λαμβάνει σαφή θέση, αλλά, ως συνήθως, μελετά και ορίζει), ένα είναι βέβαιο: ότι χωρίς πολλή σκέψη τόσο ο Αριστοτέλης, όσο…