Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΘΡΙΛΕΡ

ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΘΡΙΛΕΡ


Το πάρτυ των αγορών ξεκινάει. Πάρτυ με θύματα και δολοφόνους και θρίλερ με χιτσκοκική πλοκή.
Οι μετέχοντες είναι πολλοί και θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε μερικές αναγνώσεις, πολλές από τις οποίες μάλλον συντρέχουν παράλληλα.
Ας δούμε μερικές:

Ανάγνωση 1η : Ελλάδα
Η Ελλάδα μπορεί να είναι η Ιφιγένεια της περίπτωσης, το θύμα και ταυτόχρονα και ο θύτης.
Δεν έχουμε καμία αναστολή. Κάποιοι την ευτέλισαν και έκαναν εντελώς αδύναμη μία χώρα και ένα λαό. Κάποιοι ακόμα και στην ύστατη αδυναμία της κοίταξαν να κερδοσκοπήσουν και όχι να στηρίξουν και να βοηθήσουν πραγματικά. Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα παραπάνω να χάσει από 10% του ΑΕΠ της (αυτό που θα έχανε με τα μέτρα και στα τέλη του χρόνου). Για τους άλλους, τους κερδοσκόπους ψευτο-εταίρους της ευρωσυμμορίας όμως οι απώλειες θα είναι τεράστιες, ανυπολόγιστες, τραγικές. Η Ελλάδα θα βγεί πιο ισχυρή από την κρίση αυτή. Κάθε τραγωδία απαιτεί μία κάθαρση και ήλθε η ώρα της, Αρκεί οι γραικύλοι, οι ραγιάδες του λαού την να μην φοβηθούν τόσο ώστε να ματαιώσουν την κάθαρση. Αν αυτό συμβεί η τραγωδία μας θα συνεχιστεί και το τέλος θα είναι αισχρό και αιματηρό.

Ανάγνωση 2η : Ε.Ε.
Για τα ευρωκαθάρματα γράψαμε πιο πάνω. Από την Δευτέρα ξεκινάει το μαρτύριο για πολλούς. Πρώτα οι πιο επισφαλείς θα δουν τα επιτόκια των ομολόγων τους να εκτοξεύονται. Πτώσεις και μαζικές πωλήσεις στην αγορά ομολόγων, πτώσεις στα χρηματιστήρια, πτώσεις στις ευρω-ισοτιμίες. Από το μεσημέρι και μετά της Δευτέρας ανησυχια θα πλήξει και τους πιο μεγάλους : Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία. Από την Τρίτη θα είναι και αυτοί στο παιχνίδι, γιατί αυτοί είναι στο στόχαστρο. Το βέβαιο είναι ότι κάποτε θα καταλάβουν πόσα πολλά και τεράστια λάθη έκαναν εις βάρος του εαυτού τους ακολουθώντας τους Γερμανούς σε βάρος της Ελλάδας. Το θέμα είναι το πόσο νωρίς θα το αντιληφθούν Γάλλοι, Ιταλοί και οι υπόλοιποι. Αν δεν το καταλάβουν μέχρι την Τρίτη και δεν σπάσουν τα κόκκαλα της Μέρκελ και του Σόιμπλε μάλλον θα τους καταπιεί η Γερμανία.

Ανάγνωση 3η : Γερμανία
Η Γερμανία ως πιο ισχυρή θα είναι ευνοημένη, καθώς όλοι οι “επενδυτές” θα προστρέχουν σε αυτή για ασφάλεια (από Πέμπτη και μετά, αν δεν έχει λύσει τα ζητήματα θα αρχίσει η δική της κατρακύλα ... .. Εδω ξεκινά η ανάγνωση του ζητήματος. Μάθαμε πως ο θλιβερότατος Σόιμπλε ήταν πιο άγριος από τον Νταισενμπλουμ στο τελευταίο Eurogroup. H Γερμανία ώθησε την Ελλάδα να πάρει αυτές τις γενναίες αποφάσεις. Κυριολεκτικά και με βρώμικο τρόπο μας έφερε σε αδιέξοδο.
Αυτό είναι αποτέλεσμα της απόλυτης και άφταστης επικίνδυνης γερμανικής βλακείας. Το ζήτημα είναι εάν η βλακεία αυτή είναι πρωτογενής (είναι απλώς άθλιοι και μας μισούν) ή δευτερογενής. Αν δηλαδή τα προκάλεσαν όλα αυτά έχοντας κάτι στο νου τους. Η Γερμανία μπορεί να τα προκάλεσε όλα αυτά για να γονατίσει τους άλλους εταίρους (και τους Γάλλους που για μία ακόμα φορά τους δούλεψε). Η Γερμανία μπορεί να τα προκάλεσε όλα αυτά για να επιβάλλει την ευρωπαϊκή οικονομική ενοποίηση και κοινή διακυβέρνηση, δηλ για να ελέγξει τους πάντες και τα πάντα και να κάνει το άθλιο όνειρο της απόλυτης κυριαρχίας της στην Ευρώπη πραγματικότητα και μάλιστα χρεώνοντας τον λογαριασμό στους άλλους και την αφορμή στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό ο άθλιος ο Σόιμπλε λίγες μέρες πριν μιλούσε για την αναγκαιότητα υπάρξει οικονομική ενοποίηση κλπ. . Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά γίνονται παράλληλα με το έγκλημα και την αλητεία κατά της Ελλάδας. Η Γερμανία δεν ενδιαφέρεται για την Ευρώπη, ούτε ενδιαφέρεται για τους άλλους. Η Γερμανία ενδιαφέρεται πάντοτε μόνο για τον εαυτό της. Αυτό το έχουν πληρώσει όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί και είναι στα πρόθυρα να το πληρώσουν και πάλι. Βέβαια, ο τελικός χαμένος (και δίκαια) θα είναι η ίδια η Γερμανία, που και πάλι δεν θα προλάβει, που και πάλι θα γίνει αντιληπτή ως προς τις άθλιες προθέσεις της, αλλά θα έχει και πάλι καταστρέψει πολλούς. Τελικά οι Γερμανοί είναι ύπουλοι, φοβιτσιάρηδες και καθόλου γενναίοι.

Ανάγνωση 4η: ΗΠΑ
Δεν είναι τυχαία η σιωπή των Η.Π.Α. . Ούτε αυτό που ειπώθηκε ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν τις αποφάσεις Τσίπρα. Το κρίσιμο ερώτημα πως και από που το γνώριζαν ίσως κάποτε να μαθευτεί, αλλά τότε η πληροφορία αυτή θα είναι αρχαία ιστορία. Το βέβαιο είναι οτι οι ΗΠΑ δεν θα έβλεπαν με άσχημο μάτι έναν σοβαρό κλυδωνισμό στην Ε.Ε. και μάλιστα με οικονομικά αποτελέσματα.Το κλιμάκιο που στέλνουν στην Ε.Κ.Τ. μπορεί και να μην έρχεται για να βοηθήσει, αλλά για το αντίθετο: να μάθει ποιές είναι οι αντοχές της Ε.Κ.Τ. . Το σίγουρο είναι ότι ΗΠΑ θέλουν να περιορίσουν τους Γερμανούς και τις ορέξεις τους και ταυτόχρονα να αποκομίσουν πολιτικά και οικονομικά οφέλη από τον κλυδωνισμό.

Ανάγνωση 5η : Ρωσία
Εντελως ασφαλής σε αυτό το ζήτημα, η Ρωσία είναι βέβαιο ότι θέλει να πάρουν ένα ηχηρό χαστούκι οι Γερμανοί και οι άλλοι, που προσπάθησαν να την βιάσουν. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση της Ρωσίας θα βρει την ευκαιρία να τσακίσει μερικούς της Ε.Ε. και κυρίως τους Γερμανους.

Ανάγνωση 6η : Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία
Μακρινοί αλλά όχι αμέτοχοι. Θα χτυπήσουν με χρήμα τις ώρες που πρέπει.

Τελικά το ζήτημα είναι ποιός ή ποιοί θα τρέξουν πιο γρήγορα προς την πόρτα σε ένα από τα πιο βρώμικα πάρτυ της ιστορίας ... .       
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.
Α. Ο “σύντροφος” Φίλης Με αρκετή ικανοποίηση ακούσαμε το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου τις εξαγγελίες – ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας για το Γυμνάσιο. Φυσικά δεν μας προκάλεσε απορία το που βρήκε αυτές τις προτάσεις, αλλά και μία σειρά από αντιλήψεις που υιοθέτησε και πρόβαλε. Είναι σαφές ότι όταν στερείται κάποιος συγκεκριμένης κουλτούρας και κυρίως αντίστοιχων προτάσεων ρίχνει και καμιά κλεφτή ματιά σε όσους μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη, φιλοσοφία και προτάσεις δομημένες πάνω στην φιλοσοφία αυτή. Επειδή άλλη πρόταση διαφορετικής αντίληψης, εκτός από την δική μας, δεν υπήρχε, ο Ν. Φίλης την υιοθέτησε στα βασικά της σημεία και άρχισε να την εφαρμόζει και να την επικοινωνεί. Η πρόταση υφίσταται πάνω από 12 χρόνια και είναι πολλάκις δημοσιευμένη στο παρελθόν. Φυσικά βρίσκεται και στο blog του Λαϊκού Κινήματος (http://laikometopo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_13.html), καθώς βασικός συντελεστής α…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…