Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΡΘΡΑ ΜΕΛΩΝ, Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Για όσους μιλούν ή υπερασπίζονται την "Δημοκρατία"


Λοιπόν, για να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι της "Δημοκρατίας".
Με το τέλος του Β' παγκοσμίου πολέμου, η Ελλάδα ( για τους ξένους Greece), υποτάσσεται στους Εγγλέζους και οι δωσίλογοι μαζί με τους ημέτερους που την είχαν κοπανήσει στην Βηρυτό ξεκινούν και ολοκληρώνουν έναν εμφύλιο.
Το πολιτικό σύστημα που εγκαθιδρύεται, αντιστοιχίζεται με τα αποικιοκρατικά πολιτεύματα, είναι έντονα φασιστικό και ρεβανσιστικό.
Μετά την "πώληση" της Ελλάδας από τους Εγγλέζους στους Αμερικανούς, το πολιτικό σύστημα παραμένει να κυριαρχείται από δωσίλογους, προδότες και συνεργάτες των Εγγλέζων που είχαν διαφύγει στην Μέση Ανατολή για να μην μείνουν και πολεμήσουν και ίσως κάποιοι από αυτούς να είχαν σκοτωθεί.
Οι δύο φατρίες πολιτικών νεοπλασμάτων, των παραδοσιακών "Εγγλέζων" και των σύγχρονων "Αμερικανών" προσκυνούσαν τους Βαβαρούς και τον Ανώτατο Άρχοντα, τον Βασιλιά.
Η Φατρία των δοσίλογων και προδοτών , γνωστοί και ως "Εθνικόφρονες" αποτελούσε την Δεξιά.
Η φατρία των βολεμένων, φιλοεγγλέζων που την είχαν κοπανήσει στην Μέση Ανατολή, αποτελούσαν τους "Κεντρώους Δημοκράτες".
Μέχρι και την Χούντα ο λαός δυναστευόταν απο τις δύο αυτές φατρίες, αλλά και διαπαιδαγωγούταν στις αρχές και τις αξίες της υποτέλειας, της "Εθνικοφροσύνης", στον φασισμό και στην ιστορία των νικητών.
Μετά την αλλαγή φρουράς που οι Αμερικάνοι επέβαλαν, με την σύμφωνη γνώμη των δύο φατριών ( Όπως είχε συμφωνηθεί στην κατοικία του Αμερικανού Πρέσβη στο Λονδίνο), η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο μπλόγκ των δυνάμεων του νέου Άξονα, Αμερικανών - Εγγλέζων και ΝΑΤΟ.
Στο "κεφάλι" της χώρας μπαίνει το Λαμόγιο που την είχε κοπανήσει κρυφά με το όνομα Τριανταφυλλίδης στην Γαλλία, και επανερχόταν ως εγγυητής της Δημοκρατίας, δηλαδή του ίδιου φασιστικού Πολιτεύματος, εκείνο που στην κορύφωσή του έφερε την Χούντα των Συνταγματαρχών και σήμερα θα δημιουργούσε την νέα "Χούντα" της Κομματοκρατίας.
Το Πολιτικό Σύστημα που το γνωρίσαμε, που συ στρατευτήκαμε για αν το υπηρετούσουμε ως κομματικός στρατός του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ, του ΚΚΕ εσ.
Το Σύστημα που σε δύο περιόδους δημιούργησε, την μια, την υποταγή μας στην ΕΟΚ και την δεύτερη, την υποταγή μας στην ΟΝΕ.
Το Πολιτικό σύστημα, που δημιούργησε τα νέα τζάκια επιχειρηματιών αυξάνοντας το εξωτερικό χρέος της Χώρας.
Το Πολιτικό Σύστημα, που ευλόγησε τις μίζες, την "ισχυρή" οικονομία, την πολιτική των επιδοτήσεων και το θάψιμο της αγροτικής παραγωγής στις χωματερές.
Το Πολιτικό σύστημα, που χάλκεψε τα στοιχεία για την ένταξη στην ΟΝΕ και το Ευρώ, που έστησε την κομπίνα του χρηματιστηρίου, που έστησε την κομπίνα των Ολυμπιακών αγώνων, που έστησε την κομπίνα του Μνημονίου και του "Κουρέματος" του εξωτερικού χρέους.
Το Πολιτικό σύστημα, που το ζείτε όλοι σας, είτε ως μισθωτοί, είτε ως συνταξιούχοι, είτε ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες, είτε ως έμποροι, είτε ως βιοτέχνες, αυτό το σύστημα παραμένει Φασιστικό, εχθρικό, ρεβανσιστικό, παρακρατικό και λαδιάρικο.
Αυτό το Πολιτικό Σύστημα δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ Δημοκρατικό. Θα παραμείνει κοινός συκοφάντης της Δημοκρατίας που θα γεννά δοσίλογους, ερπετά και φασίστες.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?
Επειδή κάποιοι υπερασπίζονται ένα πολίτευμα που οι ίδιοι αποκαλούν “Δημοκρατία” ...
Οι πολιτειολογικοί ορισμοί και τυπικές διακρίσεις είναι τόσο αρχαίες και σαφείς που δεν χωρούν αμφισβητήσεις. Ανήκουν, βέβαια, στον λαό που εφηύρε το τελευταίο ιστορικά πολίτευμα και ίσως το τελειότερο: την Δημοκρατία – Λαοκρατία. Από τον δημοκράτη Ηρόδοτο στον επιστήμονα Αριστοτέλη ... . Η διάκριση των πολιτευμάτων είναι σαφής και αναφέρεται κυρίως στο πλήθος των ανθρώπων που ασκούν τις πολιτειακές εξουσίες: Μοναρχία – Ολιγαρχία/Αριστοκρατία – Δημοκρατία (με τις επιμέρους αριστοτελικές διακρίσεις και όσες μπορεί να προσθέσει κάποιος στο διάβα της ιστορίας και με την σύγχρονη επικυριαρχία του καπιταλισμού). Αφήνοντας παράμερα τις εκτιμήσεις των μελετητών του Αριστοτέλη περί του “καλύτερου πολιτεύματος” (γιατί για εμάς ο αρχαίος φιλόσοφος δεν λαμβάνει σαφή θέση, αλλά, ως συνήθως, μελετά και ορίζει), ένα είναι βέβαιο: ότι χωρίς πολλή σκέψη τόσο ο Αριστοτέλης, όσο…