Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Γεγονός 1 : Οι παγκόσμιοι λύκοι, τα αρπακτικά του ιμπεριαλισμού (ΗΠΑ. Ε.Ε., ΝΑΤΟ με την αποφασιστική συνδρομή της Τουρκίας), επέβαλαν σε ελάχιστο χρόνο την «επαναστατική» αλλαγή των κοσμικών σοσιαλιστικής αντίληψης κυβερνήσεων στην Τυνησία, την Λιβύη και την Αίγυπτο. Τελευταίος του στόχος είναι η Συρία. Τα κράτη αυτά είχαν το πιο φιλελεύθερο κοινωνικό και νομικό status σε σχέση με τα υπόλοιπα αραβικά κράτη. Το πιο φιλελεύθερο από όλα είναι το Συριακό κράτος  
Γεγονός 2: Σε όλα αυτά τα κράτη η διεθνής της λεηλασίας και της κερδοκρατίας επέβαλλε καθεστώτα θρησκευτικής αντίληψης με επικεφαλής πολιτικού τύπου πράκτορες και ανδρείκελα, που αυτοί επέλεξαν.
Γεγονός 3: Το παιχνίδι εξελίχτηκε στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο. Δεν γνωρίζουμε εάν είναι στο στόχαστρο και η Αλγερία, αλλά η σημειολογία της γεωγραφικής τοποθέτησης είναι σημαντική και δεδομένη.
Γεγονός 4: Οι γεωτρήσεις και οι ανακαλύψεις των κοιτασμάτων γίνονται σχεδόν αποκλειστικά από την «Nobble Energy Inc» του Τέξας. Τους βασικούς μετόχους της μπορείτε να τους δείτε εδώ :
Είδατε την διαβόητη “BlackRock” και τρομάξατε; Υπάρχουν και άλλα άνθη του καπιταλισμού στην λίστα π.χ. όπως η Fidelity Management & Research Co.. Όταν δείτε ποιοι είναι οι μέτοχοι, τι κατέχουν και πως διαπλέκονται, θα καταλάβετε καλά … . Όπως είχαμε αποκαλύψει, η επίσκεψη της Clinton σε Ελλάδα και Τουρκία πέρσι το καλοκαίρι δεν ήταν εθιμοτυπική, αλλά είχε να κάνει με τα θέματα του ορυκτού πλούτου της χώρας. Δεν ξέραμε τι ακριβώς κόμιζε … . Ανεπιβεβαίωτες (αλλά και μη διαψευσμένες) πηγές στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι η συμφωνία είναι: 20% Ελλάδα, 20% Τουρκία, 60%  Nobble Energy Inc.  Υπάρχουν βέβαια και άλλα άνθη στην Ανατολική Μεσόγειο που κλείνουν σωρηδόν συμβόλαια εκμετάλλευσης με τις νεόκοπες κυβερνήσεις ανδρείκελων των «επαναστατημένων» κρατών, όπως η Joint Oil … αλλά είπαμε ότι η ανάλυση θα είναι σύντομη. 
    Μια έρευνα στο διαδίκτυο θα σας διαφωτίσει μια χαρά για όλα.
Γεγονός 5: Στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις ανδρείκελων ξεπουλούν τα πάντα. Βασικές υποδομές στην υπόθεση πετρέλαια/φυσικό αέριο, όπως τα λιμάνια, είναι πρώτα στην λίστα ξεπουλήματος. 
Γεγονός 6: Ο Τ. Παπαδόπουλος πέθανε από καρκίνο. Ασχετο;  Η σημειολογία των γεγονότων αποκαλύπτει ότι σχεδόν όλοι οι μη συνεργαζόμενοι με την διεθνή αλητεία ηγέτες παθαίνουν καρκίνο (H. Chavez, F. Castro, ενώ ακούγονται πολλά και για άλλους …) . Ο Παπαδόπουλος έκανε το ατόπημα να στηριχτεί στους Ρώσους, που κατέβασαν μέχρι και πυρηνικά υποβρύχια για να στηρίξουν την Κύπρο στις ερευνητικές της γεωτρήσεις. Ανάλογα έπαθε και ο Μουμπάρακ. Εντελώς τυχαία και αυτός είχε συμφωνήσει με τους Ρώσους για την αιγυπτιακή ΑΟΖ … .
Συμπεράσματα:     
1. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Οι τύποι κινούνται με κυνικούς σχεδιασμούς που προσδιορίζονται επακριβώς και επιλέγονται χρονικά. Χιλιάδες είναι τα άρθρα των ετών 2006 – 2007 στο διαδίκτυο και αποδεικνύουν όχι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο βασικός σχεδιασμός τους είναι η εξόρυξη και εκμετάλλευση των πετρελαίων και του φυσικού αερίου της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου. Δεν βομβάρδισε τυχαία η Ιταλία (!) την Λιβύη. Για τους Ευρωαλήτες απομένει μόνο η επανεμφάνιση του Ρόμελ. Ο σχεδιασμός Τυνησία – Λιβύη έχει ιστορικό προηγούμενο και ανταποκρίνεται σε καθεστώς διανομής των υπό κατάληψη χωρών, όχι για το έδαφός τους, αλλά για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. 
Για να έχουν στο χέρι τα πετρέλαια και το αέριο της Μεσογείου, το οποίο καθώς αποδεικνύεται από τα προγενέστερα συνέδριά τους, αποφάσισαν να  εκμεταλλευτούν, έπρεπε να τοποθετήσουν κυβερνήσεις πρόθυμων ανδρείκελων στα κρίσιμα κράτη. Τελευταίος σταθμός η Συρία.
2. Η επιλογή μουσουλμανικών θεοκρατικών καθεστώτων επίσης δεν είναι τυχαία. Δεν χρειάζεται να ξαναμελετήσουμε την ανθρώπινη ιστορία, τις τακτικές των εξουσιών ή να αναφερθούμε στην ρήση του Μάρξ. Η θεοκρατία δημιουργεί υποταγμένους ανθρώπους και λαούς, που προσβλέπουν στην μεταθανάτια ζωή. Η επιλογή είναι απλή, εύκολη και σίγουρη για όσους την επιβάλλουν. Αντίθετα, κοσμικά καθεστώτα, ελευθερίες και δικαιώματα, σοσιαλιστικές απόψεις και ιδέες, δημιουργούν μια υποθήκη για λαϊκές αναταραχές και αβέβαιη κερδοφορία για την διεθνή συμμορία της λεηλασίας των λαών.
3.  Ο ρόλος της «μεγάλης μας φίλης», της νέο-οθωμανικής Τουρκίας, είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένος. Διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στις εξελίξεις και κλείνει και αυτή συμβόλαια, θέτοντας διάφορες υποθήκες.
4.     Τα ανδρείκελα των ελληνικών «κυβερνήσεων» κατά τον ίδιο χρόνο κοιμόντουσαν και κοιμούνται σε ύπνο βαθύ. Αυτή την εντολή είχαν. Αδρανούν στον καθορισμό ΑΟΖ (οι μεγαλύτερες στην Ανατολική Μεσόγειο), αφήνουν τους άλλους να επιλέγουν, ξεπουλάνε σε τιμές ευκαιρίας.
    Για εμάς στο Λαϊκό Κίνημα, οι καπιταλιστικές και «νεοφιλελεύθερες» δομές και μέθοδοι της δήθεν ανάπτυξης που κομίζουν είναι απατηλές και επικίνδυνες. Για εμάς, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την επάρκεια, περιλαμβάνεται και η ενέργεια. Αυτή όμως πρέπει να ανήκει στον κυρίαρχο ελληνικό λαό και να λειτουργεί, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του. Για τον λόγο αυτό γράφτηκε το άρθρο, για τον λόγο αυτό θέλουμε την ενέργεια και κάθε τι στον ελληνικό χώρο να ανήκει στον λαό και να εξυπηρετεί τον άνθρωπο.
Για τους λόγους αυτούς προτείναμε και προωθούμε την «ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ». Για να ξεφύγουν οι λαοί της ιστορικής αυτής θάλασσας, του τόπου της δημιουργίας των πολιτισμών, από την επαναφορά του Μεσαίωνα, του σκοταδισμού και τις συγκρούσεις που κάποιοι βάρβαροι σκόπιμα προετοιμάζουν χρόνια.
Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε την πτώση των κυβερνητικών ανδρείκελων και όλων όσων είναι συνδεδεμένοι με αυτούς πρώτιστη εθνική, κοινωνική και λαϊκή αναγκαιότητα. Για να σταματήσουν τα εγκλήματα κατά των λαών της Μεσογείου, για να σταματήσουν τα εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού, κατά των ανθρώπων, για να σταματήσουν οι αυτοκτονίες, η πείνα, η απαξίωση, ο εξανδραποδισμός και η απόγνωση. Για να γίνει η Ελλάδα μια χώρα που θα ανήκει στο λαό της και να παύσει να είναι ακόμα μια πλούσια χώρα με φτωχούς κατοίκους … .
ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: Το ΚΙΝΗΜΑ της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ   
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?
Επειδή κάποιοι υπερασπίζονται ένα πολίτευμα που οι ίδιοι αποκαλούν “Δημοκρατία” ...
Οι πολιτειολογικοί ορισμοί και τυπικές διακρίσεις είναι τόσο αρχαίες και σαφείς που δεν χωρούν αμφισβητήσεις. Ανήκουν, βέβαια, στον λαό που εφηύρε το τελευταίο ιστορικά πολίτευμα και ίσως το τελειότερο: την Δημοκρατία – Λαοκρατία. Από τον δημοκράτη Ηρόδοτο στον επιστήμονα Αριστοτέλη ... . Η διάκριση των πολιτευμάτων είναι σαφής και αναφέρεται κυρίως στο πλήθος των ανθρώπων που ασκούν τις πολιτειακές εξουσίες: Μοναρχία – Ολιγαρχία/Αριστοκρατία – Δημοκρατία (με τις επιμέρους αριστοτελικές διακρίσεις και όσες μπορεί να προσθέσει κάποιος στο διάβα της ιστορίας και με την σύγχρονη επικυριαρχία του καπιταλισμού). Αφήνοντας παράμερα τις εκτιμήσεις των μελετητών του Αριστοτέλη περί του “καλύτερου πολιτεύματος” (γιατί για εμάς ο αρχαίος φιλόσοφος δεν λαμβάνει σαφή θέση, αλλά, ως συνήθως, μελετά και ορίζει), ένα είναι βέβαιο: ότι χωρίς πολλή σκέψη τόσο ο Αριστοτέλης, όσο…