Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ : ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ ... (άρθρο του Δημήτρη Καραμήτσα)


         ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ …

Το πιο αστείο από όλα είναι να κάθεσαι και να ξέρεις τι θα κάνουν και τι δεν θα κάνουν. Γελάς με τα ανθρωπάκια που νομίζουν ότι κατέχουν τον πλανήτη και την χώρα.

Πρώτα από όλα υπάρχει ζήτημα για την διαδοχή του Γιωργάκη. Οι Αμερικάνοι, που τυπικά είναι στο 50-50 της κατοχής της χώρας σε σχέση με τους Γερμανούς, αλλά έχουν πάντα την πρωτοκαθεδρία λόγω πολλών παραγόντων και κάνουν ένα τεράστιο υπόγειο comeback ξεκινώντας από την Μεσόγειο δεν θα είχαν καμία αντίρρηση για τον Σαμαρά. Είναι δικό τους παιδί και το έχει αποδείξει. Τα έχουν στυλώσει όμως οι Γερμανοί, γιατί τους έκανε την ζημιά το ’93 με την Siemens – Μητσοτάκη και δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν. Από την άλλη ξέρουν όλοι ότι ο Σαμαράς δεν πρόκειται να έχει αυτοδυναμία στις εκλογές. Ψάχνουν λοιπόν όλοι για πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα είναι πρόθυμο να καεί αρκεί να βάλει τον πισινό του στην ιστορία της πρωθυπουργικής καρέκλας. Προσπαθούν μάλιστα να πείσουν τον Σαμαρά, ότι μετά την συγκυβέρνηση θα μιλούν τα παπαγαλάκια τους για ακυβερνησία και ανάγκη αυτοδύναμης κυβέρνησης, οπότε θα τον στηρίξουν για να γίνει πρωθυπουργός. Όμως οι νεοδημοκράτες είναι ανυπόμονοι να ξανακαταστρέψουν την χώρα. Φυσικά δεν θα γίνει το δικό τους, αλλά ό,τι διατάξουν τα αφεντικά τους.
Οι ντόπιοι τραπεζίτες έχουν βέβαια κάνει από μέρες τις επαφές τους και έχουν προτείνει τους δικούς τους, αλλά οι Αμερικάνοι ξέρουν πως είναι γερμανόφιλοι και δεν τους θέλουν με τίποτα. Ετσι δημιουργείται μια τεράστια εκκρεμότητα.
Την ίδια ώρα ο πάντα υπερφιλόδοξος Βαγγέλης σκέφτεται να προβληθεί ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και να ξαναενώσει τα κουκιά (δηλ. τους βουλευτές) κυβερνώντας αυτός. Βέβαια υπάρχουν πολλές ακτινογραφίες του και από πολλούς και οι αμερικάνοι λένε και πάλι όχι. Ετσι αρχίζουν να σκέφτονται και πάλι τον Γιωργάκη. Καλό και πειθήνιο παιδί είναι, προσκύνησε προχθές κανονικά στην Μέρκελ και φωτογραφίζει την ενότητα των δυναστών της χώρας και την δουλοπρέπεια του συστήματος. Όμως και πάλι η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα, αυτή των τραπεζιτών δεν θέλει ούτε να ακούει.
Αν δεν βρουν κάποιον μέχρι το βράδυ, ο Γιωργάκης θα παραμείνει και θα πάμε σε εκλογές μετά την ψήφιση της νέας συμφωνίας δανεισμού. Βεβαίως οι τραπεζίτες αυτό δεν το θέλουν με τίποτα, πράγμα που κάνει την κατάσταση μπάχαλο.
Βεβαίως τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον έχει η πρεσβεία της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Κάποιοι αναρωτιούνται γιατί να τα κάνει όλα αυτά ο Γιωργάκης, ψήφο εμπιστοσύνης, δημοψήφισμα ; Είναι βέβαιο ότι κάποιοι του τα είπαν ως συμβουλή. Ηξερε από πριν για την αποστασία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ενόψει κουρέματος, άλλωστε παρακολουθούνται οι πάντες και τα πάντα. Του είπαν λοιπόν να πραγματοποιήσει την «ηρωϊκή» και συμφέρουσα για κάποιους έξοδο, ανακατεύοντας την τράπουλα και εμφανιζόμενος ως θιασώτης της δημοκρατίας (όπως ο παππούς του). Για αυτό τον λόγο χθες στην Βουλή είπε ότι είναι οπαδός της άμεσης δημοκρατίας. Τώρα την θυμήθηκε … .

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι μέσα σε αυτό τον βόθρο των κομμάτων εξουσίας, αλλά και πέρα από αυτά, ακόμα και στα «κινήματα», οι δυνάστες της χώρας έχουν πολλούς άσσους στο μανίκι. Επειδή κάποιοι μιλούν για πόκερ εξουσίας, οι δυνάστες παίκτες έχουν από 20 άσσους ο καθένας (τσιράκια, πολιτικούς, υποτακτικούς, αργυρώνητους … πείτε τους όπως θέλετε) και δεν διστάζουν να τους τραβήξουν όποτε θέλουν. Εάν κάποιος στο τραπέζι μιλήσει βγαίνει το κόλτ ή το λούγγερ κατά προτίμηση. Μην περιμένει λοιπόν ο λαός αυτός ποτέ να κερδίσει την παρτίδα, όταν εμπιστεύεται ή παραπλανάται στο να πιστεύει πως παίζοντας πόκερ με τους μεγάλους θα κερδίσει, μόνο και πάντοτε χαμένος θα είναι.

Σε άλλο παιχνίδι πρέπει να τους καλέσουμε για να νικήσουμε ως λαός. Σε παιχνίδι, όπου τα κόλτ και οι σημαδεμένες τράπουλες δεν θα έχουν θέση και αυτό είναι μόνο το παιχνίδι της κοινωνίας με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Σε αυτό το παιχνίδι οι δυνάστες είναι από χέρι χαμένοι γιατί εκεί αχρηστεύεται η κοσμοθεωρία τους και οι κανόνες που θέτουν.

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ : ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.
Α. Ο “σύντροφος” Φίλης Με αρκετή ικανοποίηση ακούσαμε το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου τις εξαγγελίες – ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας για το Γυμνάσιο. Φυσικά δεν μας προκάλεσε απορία το που βρήκε αυτές τις προτάσεις, αλλά και μία σειρά από αντιλήψεις που υιοθέτησε και πρόβαλε. Είναι σαφές ότι όταν στερείται κάποιος συγκεκριμένης κουλτούρας και κυρίως αντίστοιχων προτάσεων ρίχνει και καμιά κλεφτή ματιά σε όσους μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη, φιλοσοφία και προτάσεις δομημένες πάνω στην φιλοσοφία αυτή. Επειδή άλλη πρόταση διαφορετικής αντίληψης, εκτός από την δική μας, δεν υπήρχε, ο Ν. Φίλης την υιοθέτησε στα βασικά της σημεία και άρχισε να την εφαρμόζει και να την επικοινωνεί. Η πρόταση υφίσταται πάνω από 12 χρόνια και είναι πολλάκις δημοσιευμένη στο παρελθόν. Φυσικά βρίσκεται και στο blog του Λαϊκού Κινήματος (http://laikometopo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_13.html), καθώς βασικός συντελεστής α…

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…