Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΑ ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


ΤΑ ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Στην εκδήλωση της Τρίτης, 8ης Νοεμβρίου 2011, προς τιμήν της γυναίκας εκτέθηκαν και καθορίστηκαν επιγραμματικά τα ακόλουθα:

Α. Η Γυναίκα – Ανθρωπος βρίσκεται στο επίκεντρο των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και των βάρβαρων πολιτικών που ακολουθούνται. Οι συνέπειες αυτές έρχονται να προστεθούν σε ένα προϋπάρχον καθεστώς εκμετάλλευσης της γυναίκας και της γυναικείας φύσης. Ανεργία, ηθικές, υλικές και πολιτικές μειώσεις και καταναγκασμοί πλήττουν την γυναίκα στην Ελλάδα και την εξαντλούν ως άνθρωπο στερώντας της κάθε δυνατότητα ελεύθερης επιλογής και ουσιαστικής ανθρώπινης ζωής και αυτοδιάθεσης. Για το κίνημά μας η γυναίκα είναι το κέντρο του πλανήτη, είναι η ουσία της ιστορίας του και η καρποφόρος δύναμή του.

Β. Μπροστά στο καθεστώς αυτό απαξίωσης, έλλειψης σεβασμού και στέρησης κάθε αξιοπρέπειας το Λαϊκό Κίνημα, αποφάσισε να ενεργήσει, αλλά και να συμπαραταχθεί με όλες τις οργανώσεις γυναικών και τα κινήματα που έχουν αντίστοιχους σκοπούς και εργάζονται για την προστασία των απαράγραπτων ανθρώπινων δικαιωμάτων και φυσικών δικαίων της γυναίκας. Είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόσκληση και καλούμε τα μέλη μας σε συμμετοχή σε κάθε εκδήλωση και δράση που έχει ως σκοπό του, την προστασία της γυναίκας και την ισότητα.

Γ.  Εχουμε σαφή γνώση της ρατσιστικής, εκμεταλλευτικής και απολύτως αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς διακρίσεων της ολιγαρχίας και διαφόρων πρόστυχων εργοδοτών κατά της γυναίκας και του αγαθού της μητρότητας. Η γυναίκα βρίσκεται στο επίκεντρο ενός συνόλου απαξιωτικών συμπεριφορών σε κάθε τομέα της προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής ζωής της, ιδιαίτερα με την επιβολή διακρίσεων στις εργασιακές σχέσεις. Η ομάδα νομικών του κινήματος θα παράσχει κάθε βοήθεια και συνδρομή στις γυναίκες που αποτελούν θύματα τέτοιων συμπεριφορών, ενώ το κίνημα εκτός από τις πολιτικές του, θα πιέσει και θα δράσει σε κάθε επίπεδο για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου – γυναίκας. Καλούμε γυναίκες και άνδρες σε συνεχή επαγρύπνηση και καταγγελία στο κίνημα κάθε παράνομης και απαξιωτικής συμπεριφοράς απέναντι σε γυναίκες, όπου και με όποιους όρους και εάν συμβαίνει αυτό.

Το Λαϊκό Κίνημα έχει ως κέντρο της ύπαρξης του τον άνθρωπο και δεν θα επιτρέψει σε κανένα την απαξίωση των γυναικών.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?
Επειδή κάποιοι υπερασπίζονται ένα πολίτευμα που οι ίδιοι αποκαλούν “Δημοκρατία” ...
Οι πολιτειολογικοί ορισμοί και τυπικές διακρίσεις είναι τόσο αρχαίες και σαφείς που δεν χωρούν αμφισβητήσεις. Ανήκουν, βέβαια, στον λαό που εφηύρε το τελευταίο ιστορικά πολίτευμα και ίσως το τελειότερο: την Δημοκρατία – Λαοκρατία. Από τον δημοκράτη Ηρόδοτο στον επιστήμονα Αριστοτέλη ... . Η διάκριση των πολιτευμάτων είναι σαφής και αναφέρεται κυρίως στο πλήθος των ανθρώπων που ασκούν τις πολιτειακές εξουσίες: Μοναρχία – Ολιγαρχία/Αριστοκρατία – Δημοκρατία (με τις επιμέρους αριστοτελικές διακρίσεις και όσες μπορεί να προσθέσει κάποιος στο διάβα της ιστορίας και με την σύγχρονη επικυριαρχία του καπιταλισμού). Αφήνοντας παράμερα τις εκτιμήσεις των μελετητών του Αριστοτέλη περί του “καλύτερου πολιτεύματος” (γιατί για εμάς ο αρχαίος φιλόσοφος δεν λαμβάνει σαφή θέση, αλλά, ως συνήθως, μελετά και ορίζει), ένα είναι βέβαιο: ότι χωρίς πολλή σκέψη τόσο ο Αριστοτέλης, όσο…