Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Θεωρούμε πλεονασμό το να προβάλλουμε τις αντιμνημονιακές θέσεις μας. Είναι απλά αναγκαίο μόνο για να συστηθούμε.
Μέλη μας ήταν από τους πρώτους ανθρώπους (αν όχι οι πρώτοι) που παρουσίασαν στο διαδίκτυο και στο πανελλήνιο τις αντινομίες των μνημονίων, την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχία, την διασάλευση και παραβίαση της συνταγματικής τάξης, την πολιτική προδοσία. 
Πολλά δημοσιεύματα υπήρξαν ακόμα και πριν την σύναψη των μνημονίων. Δημοσιεύματα που προειδοποιούσαν για όσα σκοτεινά και ολέθρια ετοιμάζονταν. 
Μέλη μας ήταν τα πρώτα που προέβαλλαν τη μήνυση του γιατρού Δ. Αντωνίου κατά των βουλευτών που ψήφισαν τα μνημόνια με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Μέλη μας ήταν και οι πρώτοι που τον στήριξαν και νομικά. Σύντομα θα τον καλέσουμε και κοντά μας.  
Μέλη μας μέσα από τα κοινωνικά σχήματα που μετέχουν, αναφέρθηκαν πρώτα στην αντισυνταγματικότητα των μνημονίων.
Δεν κομπάζουμε, απλά ήμασταν στην πρωτοπορία όταν αστοί και "ειδικοί" σφύριζαν αδιάφορα ή σιωπηρά αποδέχονταν τα μνημόνια και τις συμβάσεις του επαίσχυντου δανεισμού. 
Είμαστε άνθρωποι από τα σπλάχνα του λαού, είμαστε άνθρωποι της εργασίας και του μόχθου, αυτό όμως δεν μας καθιστά ανίκανους, το αντίθετο : μας δίνει πλήρη και άμεση γνώση για όσα συμβαίνουν. 
Παρότι μέλη του κινήματος ήταν τα πρώτα που προέβαλλαν στο πανελλήνιο και τις κινήσεις κατά των μνημονίων από άλλους, δεν περιμένουμε τους αστούς και τους "ειδικότατους" του συστήματος, ο λαός μπορεί και έχει τη γνώση να κρίνει και να δράσει.  Το ίδιο και το κινημά μας, είμαστε πάντου, γνωρίζουμε και προβλέπουμε με ακρίβεια τις κινήσεις του συστήματος !!!.  Δεν χρειαζόμαστε τους ειδικούς, χρειαζόμαστε έντιμους πολίτες.
  
Τα μέλη μας αναμένουν την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατέιας και, εάν απορριφθεί η προσφυγή, είναι έτοιμα να προσφύογυν και να ξηλώσουν και νομικά τα μνημόνια με προσφυγές τους. 
Γνωρίζαμε καλά, είχαμε τις σαφείς ενδείξεις από το πρωί της Τρίτης 14 του Ιούνη για το κυβερνητικό αίσχος της Τετάρτης 15/6/2011, για τις στημένες εγκληματικές επιθέσεις κράτους και παρακράτους. Οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις είχαν αρχίσει να έρχονται από τις προηγούμενες ημέρες.
Η κυβέρνηση αυτή ό,τι και να κάνει θα αντικατασταθεί, ο κίνδυνος όμως ελλοχεύει και το πολιτικό σύστημα της φαυλοκρατίας και της προδοσίας θα επιχειρήσει να ανασυνταχθεί. Είναι βέβαιο πως θα επιχερήσουν να επιβάλλουν την ψευδεπίγραφη "ομοψυχία", την απολυταρχία μιας συγκυβέρνησης ή μιας οικομενικής, διατεινόμενοι πως αντιπροσωπεύουν την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Το βέβαιο είναι πως θα πρόκειται για μία ακόμα απάτη, γιατί ο ελληνικός λαός έστω και αργά  καταλαβαίνει ότι δεν τον εκπροσωπούν, δεν ενεργούν για τα συμφέροντά του, αλλά τον κοροϊδεύουν διαχρονικά. Αυτό που δεν θα επιτρέψει ο ελληνικός λαός και θα πρέπει να απαντήσει δυναμικά θα είναι μία ακόμα πιο έντονη συνταγματική εκτροπή και η αναστολή άρθρων του Συντάγματος με στημένα προσχήματα. Αρκετά αναφέρθηκαν στον πατριωτισμό μας και τον επικαλέστηκαν, εάν έχουν ίχνος πατριωτισμού και συναίσθησης της αθλιότητας, της αναξιότητας και της καταστροφής που έχουν διαχρονικά επιφέρει στον τόπο, ας σηκωθούν να φύγουν, ας διαλύσουν τα κόμματά τους και ας αφήσουν τον ελληνικό λαό να αποφασίσει για το μέλλον του. Οσο μένουν εντείνουν τον διχασμό και την καταστροφή της Ελλάδας, όσο μένουν διεκδικούν μια ακόμα βαρύτερη ποινή για τα εγκλήματα τους.  

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…

Η Μεσόγειος φλέγεται! -Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας [Δείτε ολόκληρη την συζήτηση ή επιλέξτε ένα από τα δέκα ατομικά video των ομιλητών]

Η Μεσόγειος φλέγεται! Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας Στρογγυλό τραπέζι-Συζήτηση Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012 (Ξενοδοχείο Museum, Μπουμπουλίνας 16)
Συζήτησαν:
Δημήτρης Καραμήτσας, πρόεδρος Λαϊκού Κινήματος, “Ένωση των Λαών της ΜεσογείουΓιαννης Μιχελογιαννάκης, βουλευτής Ηρακλείου, “Το Συριακό Ζήτημα και οι προεκτάσεις τουΓαβριήλ Πελεκίδης, Δικηγόρος-Διεθνολόγος, “Το θέμα της ελληνικής Α.Ο.Ζ. και των άλλων στην ΜεσόγειοΝίκος Κλειτσίκας, συγγραφέας: “Η εθνοκάθαρση εναντίον της Συρίας, πρόκληση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ειρήνηΒαγγέλης Χωραφάς, εκδότης του περιοδικού Monthly Review “Ο ρόλος του ΝΑΤΟ στη ΜεσόγειοΓιώργος Παπαγιαννόπουλος, Σοσιαλιστική Ανασύνθεση, “Οι σύγχρονες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στα ΒαλκάνιαΠαύλος Τουμανίδης, Κ.Ε. ΔΗ.Κ.ΚΙ.-Σοσιαλιστική Αριστερά, μέλος Γραμματείας Εξωτερικών & Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, “Η ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή και η αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμούΣυντόνισε ο Γιάννης Αγγέλου, Γραμματέας Λαϊκού Κιν…