Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΛΛΑΔΑ 29/6/2011


ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΠΩΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ.

Το  «μεσοπρόθεσμο» πέρασε από την Βουλή, όπως αναμενόταν. Ένα ακόμα δήθεν πρόγραμμα, ένα συνονθύλευμα ξεπουλήματος, υποδούλωσης, καταπίεσης και φοροεπιδρομής. Ένα έκτρωμα, χωρίς αρχή, μέση και τέλος, που στρέφεται κατά της Ελλάδας και του Ελληνισμού, μια άνευ προηγούμενου επίθεση κατά των ανθρώπων, της αξιοπρέπειας και της ζωής μας.
Το ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ έχει πάρει τις αποφάσεις του. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, δεν θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν, να καταστρέψουν, να μας υποδουλώσουν. Υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχουν κορυφαίες διεθνείς συμβάσεις που προστατεύουν τον άνθρωπο και τα θεμελιώδη δικαιώματά του. Τα δικαιώματα αυτά θα επικαλεστούμε για να προστατεύσουμε την ζωή των Ελλήνων και την έννοια Ελλάδα από την αρπαγή, τον ευτελισμό, τον εξανδραποδισμό.  Αυτοί μετέτρεψαν και μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια σκιά που επαιτεί.
Λύσεις για την Ελλάδα και τους Ελληνες υπάρχουν και το ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ τις έχει έτοιμες. Μερικές ήδη έχουν δημοσιευτεί. Το συνολικό σχέδιο θα έρχεται στην δημοσιότητα με σταθερό ρυθμό.
Από όλους ζητούμε την συμμετοχή. Την απλή και άδολη δήλωση ότι συμμετέχουν στο ΚΙΝΗΜΑ, για να αποτελέσουμε γρήγορα την δύναμη της αλλαγής, της ανατροπής, της ουσίας.
Χθες ζήσαμε ακόμα μια επιβεβαίωση της συνταγματικής εκτροπής. Μέλη του κινήματος ήταν παρόντα στην συγκέντρωση. Δεν υπήρχαν επεισόδια, δεν υπήρχαν προκλήσεις εκ μέρους των διαδηλωτών. Η αστυνομία άρχισε απρόκλητα  λίγο μετά τις 13:00 μ.μ. να εκτοξεύει τοξικά χημικά κατά των διαδηλωτών στην γωνία Πανεπιστημίου και Αμαλίας. Δεν υπήρχαν οι «μάχιμοι» εκεί. Τους συγκρατούσαμε στην γωνία της Σταδίου, μπροστά από το ξενοδοχείο PLAZA. Όμως η αστυνομία συνέχιζε να ρίχνει παράνομα και απρόκλητα τα επικίνδυνα χημικά. Ηταν προφανής ο σκοπός τους να προκαλέσουν σωματικές βλάβες και επεισόδια. Ηταν προφανής ο σκοπός τους να διαλύσουν την συγκέντρωση, που έγινε παρότι εμπόδιζαν την πρόσβαση στην πλατεία Συντάγματος με μπλόκα σε όλη την Αθήνα. Για 15 – 20 λεπτά της ώρας δεν υπήρχε καμία «απάντηση» από τα παιδιά με τις κουκούλες. Τους κρατούσαμε αγκαλιά λέγοντας τους πως δεν πρέπει να απαντηθούν οι παράνομες προκλήσεις.
Όταν είδαμε κόσμο να τρέχει φοβισμένος προς τα κάτω, γυναίκες μεσόκοπες και παιδιά πανικόβλητα να τρέχουν και να κλαίνε από τις παράνομες επιθέσεις της αστυνομίας, καταλάβαμε ότι δεν είχε νόημα να συγκρατούμε κανένα. Γίναμε το ίδιο εξοργισμένοι με την στάση του φασιστικού κράτους, ακόμα και εάν τα μέλη μας δεν πέταξαν πέτρες. Δεν μπορούσαμε πλέον να συγκρατήσουμε τον οποιοδήποτε από το να αμυνθεί απέναντι στην παράνομη κρατική βία. Ετσι ξεκίνησαν τα επεισόδια.
            Κάποιος εξοργισμένος από την άθλια συμπεριφορά της αστυνομίας πέταξε την ιδέα να τρέξουμε χιλιάδες διαδηλωτές εναντίον τον ΜΑΤ και να περάσουμε από πάνω τους. Μέλη μας είπαν όχι και συγκράτησαν τον κόσμο. Θα είχαμε νεκρούς αστυνομικούς. Τι θα γίνει εάν το ποτάμι της οργής στο μέλλον δίκαια χυθεί τρέχοντας εναντίον των προκαλούντων και παρανομούντων αστυνομικών, κατά χιλιάδες ;
            Στην συνέχεια αποδείχθηκε περίτρανα και πολλαπλά ότι επρόκειτο για οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο της αστυνομίας να διαλύσει την συγκέντρωση και να τιμωρήσει με παράνομη και επικίνδυνη για την ζωή βία τους διαδηλώνοντες επί τόσες ημέρες πολίτες.
            Δεν θα τους περάσει, θα επανέλθουμε, δεν θα φύγουμε. Θα είμαστε ξανά κάθε ημέρα εκεί. Θα γίνουμε περισσότεροι. Δεν θα φύγουμε εάν δεν φύγουν.  
Το ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ θα καταθέσει μηνύσεις κατά των υπευθύνων για την εγκληματική συμπεριφορά της αστυνομίας, από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό μέχρι τον τελευταίο αστυφύλακα που μετείχε στο χθεσινό έγκλημα.
Δεν θα αφήσουμε την κρατική παράνομη βία να εξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο. Δεν θα την αφήσουμε όμως και ατιμώρητη.
             
4 σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…

Η Μεσόγειος φλέγεται! -Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας [Δείτε ολόκληρη την συζήτηση ή επιλέξτε ένα από τα δέκα ατομικά video των ομιλητών]

Η Μεσόγειος φλέγεται! Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας Στρογγυλό τραπέζι-Συζήτηση Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012 (Ξενοδοχείο Museum, Μπουμπουλίνας 16)
Συζήτησαν:
Δημήτρης Καραμήτσας, πρόεδρος Λαϊκού Κινήματος, “Ένωση των Λαών της ΜεσογείουΓιαννης Μιχελογιαννάκης, βουλευτής Ηρακλείου, “Το Συριακό Ζήτημα και οι προεκτάσεις τουΓαβριήλ Πελεκίδης, Δικηγόρος-Διεθνολόγος, “Το θέμα της ελληνικής Α.Ο.Ζ. και των άλλων στην ΜεσόγειοΝίκος Κλειτσίκας, συγγραφέας: “Η εθνοκάθαρση εναντίον της Συρίας, πρόκληση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ειρήνηΒαγγέλης Χωραφάς, εκδότης του περιοδικού Monthly Review “Ο ρόλος του ΝΑΤΟ στη ΜεσόγειοΓιώργος Παπαγιαννόπουλος, Σοσιαλιστική Ανασύνθεση, “Οι σύγχρονες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στα ΒαλκάνιαΠαύλος Τουμανίδης, Κ.Ε. ΔΗ.Κ.ΚΙ.-Σοσιαλιστική Αριστερά, μέλος Γραμματείας Εξωτερικών & Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, “Η ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή και η αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμούΣυντόνισε ο Γιάννης Αγγέλου, Γραμματέας Λαϊκού Κιν…