ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΒΆΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ


ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΒΆΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ

Ο νόμος 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, γνωστός και ως “νόμος Κατσέλη”, αποτελεί ένα πρωτοποριακό νόμο για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς η Ελλάδα είναι ένα κράτος που ορίζεται παραδοσιακά και σχεδόν πάγια από συντηρητικές κερδοσκοπικές ολιγαρχίες που έχουν ιεροποιήσει το συμφέρον τους και το επιβάλουν με κάθε βία και μέσο στους πολίτες. Η κερδοσκοπία των ολιγαρχιών στην Ελλάδα, ασκείται με κάθε μέσο και υπό οιοεσδήποτε συνθήκες μέσα σε ιδεαλιστικά πλαίσια που αποστεώνουν την χώρα και τις κοινωνίες της. Ας θυμηθούμε μόνο την άθλια απάτη του χρηματιστηρίου, η οποία έχει ανάλογα χαρακτηριστικά με το θέμα των δανείων.
Ο “νόμος Κατσέλη” παρά τα προβλήματά του και την συντηρητική κατά βάση εσωτερική του διάσταση1, αποτελεί νομοθέτημα κοινωνικής προόδου και ρύθμισης εσωτερικής κοινωνικής ισορροπίας. Ο νόμος αν και η πρότασή του προηγείται τις οικονομικής κρίσης ήλθε να λειτουργήσει σε αυτή ως αντίβαρο.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πολεμήθηκε έντονα από το κερδοσκοπικό τραπεζικό κεφάλαιο πριν καν ακόμα ψηφιστεί, ενώ βρισκόταν και βρίσκεται μονίμως στο στόχαστρο κατά τα χρόνια της κρίσης.

Ο νόμος με το σημερινό του περιεχόμενο, ιδίως ως προς την προστασία της α’ κατοικίας, διαμορφώθηκε το 2015 κατά τρόπο που δεν τιμά τους πραξικοπηματίες που ψήφισαν τις τροποποιήσεις του, μετά κατά παρά την σαφή εντολή του ελληνικού λαού για μη τροποποίησή του με το δημοψήφισμα της 5/7/2015, με το οποίο απορρίφθηκε η σχετική πρόταση των δανειστών. Τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ που ψήφισαν υπέρ των τροποποιήσεων και του νόμου αυτού και υπέρ των μέτρων του 3ου μνημονίου, θα έπρεπε όχι μόνο να έχουν σβηστεί από τον πολιτικό χάρτη της χώρας, αλλά και να γεμίζουν τα στελέχη τους τις φυλακές, αφού καταπάτησαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Μετά από όλα αυτά και αφού τα δάνεια, κατά την πρότασή μας, θα έπρεπε να έχουν περάσει στα χέρια του ελληνικού λαού (ο οποίος πλήρωσε την τραπεζική αθλιότητα) και να διαχειρίζονται σε επίπεδο δήμου από κοινωνικές δημοκρατικές επιτροπές, η συμμορία των ολιγαρχιών αποφάσισε να τα μεταβιβάσει σε funds και άλλους κερδοσκόπους.
Είναι σαφές ότι θα αντιδράσουμε, αφού η φούσκα των τραπεζών, που δάνειζαν ποσά 13 φορές πολλαπλάσια των καταθέσεων που είχαν στα χέρια τους, φορτώθηκε στον ελληνικό λαό που κλήθηκε να καλύψει όχι την πραγματική ζημία αλλά το μέγεθος της “φούσκας”. Η δε φούσκα των τραπεζών είχε δημιουργήσει και χρεώσει στον ελληνικό λαό και την φούσκα των ακινήτων, που έχασαν τις εικονικές και παραφουσκωμένες από τα τραπεζικά δάνεια και τους αισχροκερδείς τόκους την αξία τους. Αφού ο κύκλος έκλεισε και ο λαός υποχρεώθηκε να καλύψει το έγκλημα, τώρα θα εξαερώσουν ουσιαστικά και οριστικά και τις αξίες των ακινήτων, ώστε να τα αποκτήσουν σε τιμές κεροδσκοπικής ευκαιρίας ξεσπιτώνοντας τους πολίτες. Για τον σκοπό αυτό καταργούν την δυνατότητα σωτηρίας της πρώτης κατοικίας, την μοναδική που είχε απομείνει. Από την 31/12/2018 καμία δυνατότητα υπεράσπισης της α’ κατοικίας δεν θα υφίσταται, ούτε έναντι των οικονομικών δολοφόνων είτε έναντι του δημοσίου, εκτός εάν ο λαός δράσει και πιέσει τα πολιτικά απολειφάδια της “αριστεράς” και των συνοδοιπόρων τους, να την διατηρήσουν.
Θα μπορούσαμε να καλέσουμε τους “φίλους” μας στον ΣΥΡΙΖΑ να δράσουν, όμως είναι τέτοια η απέχθεια που τους έχουμε για τα άθλια νεοφιλελεύθερα νεοταξίτικα μέτρα που πέρασαν με τρόπο απόλυτα αντιδημοκρατικό, που δεν θα το κάνουμε.
Ας κάνουν ότι νομίζουν, θα τους ανήκει και για αυτό η αιώνια ιστορική χλεύη. Τέτοιοι προδότες υπό τον μανδύα της αριστεράς δεν ξαναπέρασαν από κανένα μέρος του πλανήτη στην ιστορία του.

1Ενα διαφορετικό πιο προοδευτικό σχέδιο είχε προταθεί από το ΙΝ.ΚΑ. (νέο ΙΝΚΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τις εκλογές, (όπως και την κοινωνική τους πορεία που είναι και πορεία ζωής) σχεδόν μονοσήμ...