Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ


Αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί κανείς να την πιστέψει.
Πριν από μέρες ανακοίνωναν ότι θα παραταθεί η προστασία της α’ κατοικίας για τους υπερχρεωμένους και μέσω της διαδικασίας του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (ν. 3869/2010).
Για να δοθεί όμως παράταση απαιτείται η ψήφιση από την Βουλή τροπολογίας ή αλλιώς πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η Βουλή κλείνει αύριο και η ΠΝΠ έχει διαδικασία για να εκδοθεί και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για το θέμα. Ούτε καν ως είδηση πλέον δεν υπάρχει και, κυρίως, καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες. Εκεί που όφειλαν να έχουν ήδη ρυθμίσει το θέμα, τώρα σιωπούν με νόημα.
Την ίδια ώρα οι ξεπουλημένες τράπεζες με τα ξεπουλημένα δάνεια, όχι μόνο ακονίζουν τα νύχια τους για να εκπλειστηριάσουν ακίνητα, αλλά και καθυστερούν την παράδοση των αναγκαίων δικαιολογητικών για την κατάθεση αίτησης του νόμου (για χρόνο μετά την 31/12 όταν δεν θα ισχύει η προστασία), επικαλούμενες φόρτο εργασίας.
ΑΠΟΡΟΥΜΕ λοιπόν για μία ακόμα φορά για την ηθική και πολιτική αναξιοπιστία αυτής της κυβέρνησης και την απόλυτα δεξιά – νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει σε όλα τα καίρια ζητήματα πολιτικής. ΑΠΟΡΟΥΜΕ με το σχέδιο μαζικού και ολοκληρωτικού ξεπουλήματος των κατοικιών των πολιτών (πλειστηριασμοί και για αστεία χρέη στο Δημόσιο).
Η 1η φορά “αριστερά” κατέστρεψε κάθε ηθικό πλεονέκτημα και κάθε πολιτικό δεδομένο της αριστεράς, όπως και εάν την εννοήσει κανείς.
Υπενθυμίζουμε ότι η “αριστερή” κυβέρνηση κατάργησε κάθε νομοθετική ρύθμιση προστασίας της α’ κατοικίας, που ακόμα και οι “αλογοσκούφηδες” είχαν σεβαστεί και τηρήσει.
Εν συνεχεία και παρά την εντολή του δημοψηφίσματος να μην αλλάξει ο νόμος για τα υπερχρεωμένα με το αντισυνταγματικό πραξικόπημα του νέου μνημονίου μετέβαλαν και αυτόν το νόμο περιορίζοντας την δυνατότητα σωτηρίας της α’ κατοικίας. Εθεσαν μάλιστα και deadline στην δυνατότητα αυτή έως την 31/12/2018 (λες και οικονομικές και οικογενειακές τραγωδίες δεν θα γίνουν μετά την ημερομηνία αυτή).
Τώρα και, ενώ από παντού υπήρξε το αίτημα δυνατότητας σωτηρίας της α’ κατοικίας, υπακούουν στους ταγούς του πλέον ληστρικού κεφαλαίου, του οποίου τα συμφέροντα και μόνο – και όχι του λαού – υπηρετούν πιστά και δεν βγάζουν τσιμουδιά για την παράταση του νόμου. Οι κάποτε “κομουνιστές” (της κακιάς τελικά ώρας) Τσίπρας, Δραγασάκης, Τσακαλώτος είναι οι πρώτοι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση.
Από το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, οδηγούν όλη την Ελλάδα στο “κάθε σπίτι στα χέρια ξένου τραπεζίτη”.
Η διορία τους για το θέμα τελειώνει απόψε. Αν συνεχίσουν να κρύβονται θα καταλάβετε όλοι ότι το ξεπούλημα δεν έχει σταματημό.
Ας βγουν άμεσα να κάνουν ανακοινώσεις για να υποθέσουμε ότι το “ξέχασαν” λόγω των ημερών, αλλιώς θα είναι άξιος ο “πολιτικός” μισθός τους στην υλοποίηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: ΘΕΛΟΥΜΕ “ΙΔΕΕΣ” ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ ? (του Δημ. Καραμήτσα)

Α. ΙΔΕΕΣ ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ ?
Είναι τεράστιο πρόβλημα για την ανθρωπότητα το να "αναγνωρίζει" και να αποδέχεται ως υφιστάμενα, πράγματα που δεν υπάρχουν, που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Το ψέμα, το ανύπαρκτο, το διεστραμμένο, ως παραδοχή δημιουργεί μία αντίστοιχα ψευδή, ανύπαρκτη και διεστραμμένη ακολουθία συμπερασμάτων και αποτελεσμάτων. Είναι αρχαιότατη ηδιαμάχη μεταξύ των ανθρώπων που πιστεύουν στο υπαρκτό και αληθές και σε αυτούς που πιστεύουν σε αξιωματικά κατασκευάσματα (ως τα σχηματοποιούμε με την πλατωνική έννοια της “ιδέας” = το ον εκ του μη όντος). Είναι η ίδια η προαιώνια ουσιαστική αντίθεση της ελληνικής φιλοσοφίας και σκέψης ευρύτερα, αφού στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην γνωστή ανθρώπινη ιστορία, οι άνθρωποι διέλαθαν και διέφυγαν από τις αξιωματικές ιδέες του τότε κόσμου (όπως αυτή του θεού και των ελέω θεού μοναρχών ή των βασιλέων και αριστοκρατών με “θεϊκή” καταγωγή ή “ ανωτέρων και εξουσιαστών με “θεία βούληση” ή των φυσικών φαινομένων ως αποτέλεσμα της άμε…

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…