Το Λαϊκό Κίνημα χαιρετίζει τη σημερινή συγκέντρωση (χθεσινή συνάντηση Κινημάτων στο πλαίσιο στήριξης της ΛΑΕ)

Πατήστε στο https://youtu.be/bVUHXemBh6E
0:20:45 Γιάννης Αγγέλου


Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι
Το Λαϊκό Κίνημα χαιρετίζει τη σημερινή συγκέντρωση
Πιστέψαμε στη συγκρότηση Μετώπου το μακρινό 2012, βλέπουμε πως μπορεί σήμερα να πάρει σάρκα και οστά και να γίνει η αιχμή του δόρατος για την ανατροπή των πολιτικών της υποδούλωσης και του ξεπουλήματος
Βρισκόμαστε εδώ για να δείξουμε με κάθε τρόπο ότι δε μπορεί το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού να μετατρέπεται σε ένα αισχρό ναι, υποταγής και συνέχισης της εξαθλίωσης.
Βρισκόμαστε εδώ γιατί πλέον το ΟΧΙ είναι υπόθεση όλων μας και όχι αυτών που το μετέτρεψαν σε ναι, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, καθώς τα συμφέροντα πήραν από το χέρι τον πρωθυπουργό και τον έφεραν να καθίσει στο τραπέζι με τους εκφραστές της πιο βαθιάς συντήρησης…. Κι εκεί τελείωσαν όλα…
Ξεπερνώ το διήμερο στις Βρυξέλλες, που πολλά από τα καθεστωτικά μμε χαρακτήρισαν ως διήμερο σκληρής διαπραγμάτευσης, σφυροκόπημα 17 ωρών κλπ κλπ. Ας μου επιτραπεί να πιστεύω πως όλο αυτό ήταν ένα καλοστημένο παραμύθι για να πειστεί ο λαός μας πως βρισκόμαστε σε αδιέξοδο και υπάρχει μόνο ένα μονοπάτι που περνά μέσα από την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Δηλαδή, ένας ακόμη μονόδρομος, για την πλήρη και οριστική υποταγή και ξεπούλημα όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των κρίσιμων υποδομών.
Μόνο που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά φέρει τεράστια ευθύνη, όχι μόνο για την κατάληξη των περίφημων διαπραγματεύσεων, αλλά γιατί μέχρι τέλους Μάη στέγνωσε την οικονομία, πληρώνοντας τα ΠΑΝΤΑ! Γιατί ΟΥΔΕΠΟΤΕ έλαβε υπόψη του την Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, γιατί ΟΥΔΕΠΟΤΕ έλαβε υπόψη του την Επιτροπή για τις Γερμανικές οφειλές, γιατί ΟΥΔΕΠΟΤΕ έλαβε υπόψη του την Επιτροπή για τη διερεύνηση πώς η χώρα έφτασε στα μνημόνια….
Και αντί να επιστρέψει και να μιλήσει στον ελληνικό λαό για τις εξελίξεις, για τις πράξεις και παραλείψεις του, έφερε ένα μνημόνιο σκληρό, που ψήφισε με διαδικασίες fast track, λαμβάνοντας μάλιστα και την ψήφο στήριξης ΟΛΩΝ των κομμάτων της διαπλοκής. Εκεί το παραμύθι έληξε! Εκεί, η περίφημη «πρώτη φορά», με κάθε τρόπο, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Αποκορύφωμα ήταν η άθλια εικόνα όλων όσων πήγαν στο γεύμα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο! Έπεσαν οι μάσκες όλων….
Για μια ακόμη φορά η ηγεσία της αριστεράς, φάνηκε να μην μπορεί να βρεθεί μπροστά από το λαό! Ο λαός έγινε σκαπανέας και η ηγεσία ιχνηλάτης! Για μια ακόμη φορά! Γέμισε απογοήτευση το λαό μας, γέμισε πίκρα την δοκιμαζόμενη πολλαπλώς κοινωνία μας! Όσοι πίστεψαν, προδόθηκαν! Και φυσικά, με τις ενέργειές του ο πρωθυπουργός, έγινε το πλυντήριο ΟΛΩΝ των προηγούμενων
Αυτά είναι η ιστορία, που θα γραφεί πολύ αργότερα.
Σήμερα είμαστε εμείς, που πατώντας στα λάθη όλων των προηγούμενων, οφείλουμε να σταθούμε στα πόδια μας και να δείξουμε το δρόμο της διεξόδου από τα αδιέξοδα της πολιτικής του ιερατείου των Βρυξελλών. Και για να γίνει αυτό, χρειάζεται η εκπόνηση ενός απλού προγράμματος, που να είναι άμεσα υλοποιήσιμο και να εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια το οτιδήποτε. Ενός προγράμματος, που θα δίνει απάντηση σε οποιονδήποτε κακόβουλο προσπαθήσει να απαξιώσει αυτή την προσπάθεια.
Χρειάζεται, με συνοπτικές διαδικασίες, να συγκροτηθεί συλλογική ηγεσία, ώστε να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος. Εδώ δεν επιδιώκουμε να παρουσιάσουμε έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ θέλουμε να στηρίξουμε μια νέα προσπάθεια, που θα ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη του λαού μας, που θα ξανασηκώσει τη γροθιά του, που θα σταματήσει να τον κατατρώει η κατάθλιψη. Σήμερα, εδώ, εμείς, όλοι εμείς, ξαναφέρνουμε την Ελπίδα. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για τη νίκη, για το ΟΧΙ μέχρι το ΤΕΛΟΣ!
Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι
Απόψε, όταν φύγουμε από εδώ, πρέπει να έχουμε καταλήξει στο τι και πώς το θέλουμε. Απόψε, έχουμε την ευθύνη όχι μόνο για τους εαυτούς μας, αλλά και για τα παιδιά μας, για το αύριο αυτού του τόπου. Έχουμε την ευθύνη για τους γονείς μας, που οι πολιτικές των μνημονίων από περήφανα γηρατειά, τους έχουν μετατρέψει σε επαίτες. Οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη μας, μέχρι το τέλος! Γιατί το τέλος αυτό είναι η δική μας αρχή! Και αυτή τη δική μας αρχή, δε μπορεί να μας την πάρει! ΚΑΝΕΝΑΣ!!! Γιατί ταβάνι των ονείρων μας, είναι ο ουρανός.
Και να θυμόμαστε τους στίχους του Ελύτη
Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε
μπήκαμε μέσ' στα όλα και περάσαμε

Κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα
παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα
!

Καλό αγώνα να έχουμε! Με τη νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τις εκλογές, (όπως και την κοινωνική τους πορεία που είναι και πορεία ζωής) σχεδόν μονοσήμ...