Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ


                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ


Μαύρος ο Δεκέμβρης
Μαύρος ο Δεκέμβρης ετούτος. Ολοι οι Δεκέμβρηδες και όλοι οι μήνες έχουν γίνει μαύροι, αλλά αυτός είναι ο πιο μαύρος από όλους όσους ζήσαμε μέχρι σήμερα.
Ποιος θα πίστευε ότι στην Ελλάδα του 2014 ο κόσμος θα ξυλιάζει προσπαθώντας να ζεσταθεί με μαγκάλια, ότι αθώες ψυχές θα σβήνουν από τις αναθυμιάσεις τους, ότι σπίτια θα καίγονται στη νέα κατοχή, όπως τότε τα έκαιγαν οι ίδιοι κατακτητές.  
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΛΑΕ, ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΡΑΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ.
Η κυβέρνηση των περιττωμάτων, η άγρια φασιστική κυβέρνηση του νεοφιλελευθερισμού εξορμά με την μεγαλύτερη αγριότητα αυτόν τον Δεκέμβρη. Ποτέ άλλοτε τούτος ο τόπος δεν γνώρισε τέτοια αθλιότητα. Ποτέ άλλοτε ο άνθρωπος σε αυτή την χώρα δεν γνώρισε σε καιρό ειρήνης τέτοια απαξίωση.
Μήπως τελικά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν διάγουμε εν ειρήνη και οτι πρόκειται για ένα βρώμικο πόλεμο εναντίον μας, ένα πόλεμο πραγματικό, μια νέα γενοκτονία.
Κι όταν ένας λαός πολεμιέται με τέτοιο βρώμικο τρόπο οφείλει να ξεσηκωθεί, να αδράξει τα όπλα του και να αμυνθεί, να απαντήσει.
Απαξίωση, εγκληματικό μίσος για τον άνθρωπο και τον λαό, αφαίμαξη – φορομπηξία χωρίς ιστορικό προηγούμενο, ξεσπιτώματα, πείνα, ξεπουλήματα, ξεριζώματα, στυγνή εκμετάλλευση, θάνατος και αφανισμός.
Δεν τις χωράει το χαρτί τις λέξεις της γενοκτονίας που μας κάνουν. Δεν φτάνουν οι λέξεις και οι βρισιές για να εκφραστεί η οργή για τα εγκλήματα.  Δεν θα μας βάλουν σε τραίνα για το Αουσβιτς- κοστίζει η μεταφορά. Δεν μας θανατώνουν με σφαίρες-είναι ακριβές. Μας αφήνουν να σβήσουμε μόνοι μας, να σβήσουμε από το χάρτη της ζωής και της ύπαρξης. Μας σκοτώνουν με θάνατο ! κάθε είδους και μορφής. Κι όταν μας εξοντώσουν, τα όργανά μας, το κουφάρι μας το νεκρό, τα κομμάτια της πατρίδας θα τα «δωρίσουν» σε αυτούς που ξέρουν τι να τα κάνουν.   
ΚΙ ΕΣΥ ΛΑΕ ? ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ?
ΣΕ ΕΠΕΙΣΑΝ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΟΧΟΣ ?
Η μόνη ενοχή του λαού είναι ότι δεν έμαθε, δεν μπόρεσε να διακρίνει το ψέμα πίσω από τα λόγια τους. Την παγίδα, την απάτη. Αυτόν τον λαό φτιάχνει αυτό το σύστημα που μας επέβαλαν. 
Δεν είναι όμως αυτό αρκετό για καταδίκη. Γιατί αυτοί είχαν προαποφασίσει την καταδίκη και έψαχναν την αιτιολογία. Κανείς δεν μπορεί να καταδικάσει ένα λαό επειδή εξαπατήθηκε. Αυτούς πρώτους πρέπει να καταδικάσει, αυτούς που εξαπάτησαν και εξαπατούν, αυτούς που σκόπιμα δημιούργησαν την αιτιολογία και θέλουν να επιβάλλουν την καταδίκη. Αυτοί είναι οι εγκληματίες. Κι αν υπάρχουν άνθρωποι που παρά την αποκάλυψη της απάτης εξακολουθούν να συντάσσονται με τους απατεώνες εγκληματίες, τότε – λυπούμαστε - μα είναι και αυτοί συνεργοί, συμμετέχουν στο έγκλημα και τους αρμόζει η ίδια τιμωρία.
Δεν θα ανοίξουμε την πληγή της διαφθοράς, της διασπάθισης, της ανικανότητας, της διαπλοκής και της αχρηστίας. Μόνο τις πολιτικές επιλογές των απατεώνων θα εξετάσουμε και το που μας οδήγησαν.
Το που μας οδήγησαν οι επιλογές τους, «κορυφαίες» και μικρότερης σημασίας, δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε καν.

ΚΙ ΕΣΥ ΛΑΕ; Στην εξόντωση που σου επέβαλαν πως αντιδράς;  
Mήπως περιμένεις μέχρι τις «εκλογές» ?
Αν θα γίνουν εκλογές, θα γίνουν τότε που δεν θα είναι πια αναστρέψιμη η κατάσταση και που πάλι θα έχουν χτιστεί νέα ψέματα. Ολες οι γενοκτονίες στηρίχθηκαν σε ψέματα. Ψέματα έλεγαν στους Αρμένιους και τους συμπατριώτες Πόντιους για να τους σέρνουν να εξοντωθούν μέσα στην έρημο. Ψέματα έλεγαν στους Ισραηλίτες για να ανέβουν στα τραίνα για τα εκτελεστήρια. Ψέματα είπαν και στους Παλαιστίνιους για να ανεχθούν το Ισραήλ στην γη τους. Ψέμα και φόβο ποτίζουν τους ανθρώπους και τους λαούς σε όλο τον κόσμο.    
Οφείλεις λοιπόν, έχεις το δικαίωμα να τους απαντήσεις ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, πριν να είσαι τελειωτικά νεκρός. Εχεις το δικαίωμα της άμυνας σε αυτή την ωμή βία. Και επειδή είσαι Ελληνας έχεις και το καθήκον, την υποχρέωση της άμυνας, που δεν είναι άλλη από την άμεση ανατροπή. Εχεις το δικαίωμα να τους φερθείς με βία ανάλογη με αυτή που σου φέρονται, με αυτή που επιβάλλουν πάνω σου.
Μην στέκεσαι λοιπόν άπραγος, με το στόμα ανοικτό. Δεν είσαι εσύ ο Ιησούς, μην σε πείθουν ότι πρέπει στωϊκά να δεχτείς τον θάνατο, μην σε πείθουν ότι πρέπει να τιμωρηθείς επειδή τους πίστεψες !

ΦΩΤΕΙΝΟΣ «ΓΕΝΑΡΗΣ»
Για να έλθει ο Γενάρης, θα πρέπει αυτόν τον Δεκέμβρη τους να τον κάνουμε ποιο μαύρο. Μαύρο για αυτούς. Να μαζευτούμε, να δώσουμε και να δέσουμε τα χέρια μας και να τους ξαποστείλουμε οριστικά και αμετάκλητα.
Μην περιμένουμε από κόμματα τις πρωτοβουλίες. Μόνοι μας πρέπει να μαζευτούμε. Με τις δικές μας τις ενωμένες φωνές και να τους διώξουμε για πάντα. Αυτό είναι που θα κάνουμε γιατί δεν πάει άλλο και δεν υπάρχει άλλη διέξοδος προς την ζωή και την επιβίωση. Μην λείψεις πάλι ΛΑΕ από το προσκλητήριο, γιατί θα είναι προσκλητήριο ψυχών.
Για να έλθει ο φωτεινός Γενάρης όλων μας υπάρχουν τα υλικά και οι αξίες. Είναι γεννήματα του τόπου μας, παιδιά του μυαλού μας.
Ανθρωπιά, δημοκρατία, ισότητα, σκέψη, εργατικότητα, παραγωγή, ποιότητα, ανάλυση, αιτιοκρατία, λογική, αξιοσύνη, σεβασμός σε όλες τις ανθρώπινες αξίες που ανακάλυψαν σε αυτόν εδώ τον τόπο, ελευθερία, συλλογικότητα, ανιδιοτέλεια, συμμετοχή, συστράτευση. Όχι με τις σημαίες και με τα ψεύτικα σύμβολα, όχι με τον γελοίο κομπασμό του «Ελληνα» και της «Ελλάδας»,  αλλά με την ωμή αλήθεια της δημιουργικότητας. Μπορούν αυτές και χίλιες άλλες αγνές μεγάλες έννοιες που είναι μέσα μας να γεννήσουν το φώς του Γενάρη.
  Αν θες μια ισχυρή κοινωνία πρέπει να έχεις δυνατούς τους ανθρώπους. Και για να έχεις δυνατούς τους ανθρώπους πρέπει να έχεις ανθρώπους βέβαιους πως δεν υπάρχει φόβος, φόβος να στερηθούν, φόβος να πεινάσουν, να παγώσουν, να πεθάνουν όχι γιατί ήλθε η βιολογική τους ώρα, αλλά γιατί κάποιοι τους σπρώχνουν στο θάνατο.  Αυτοί είναι οι Ελεύθεροι Πολίτες που δεν θα μπορεί κανείς να τους τρομάξει για αυτό που είναι και κάνουν, που δεν θα μπορεί κανείς να τους κοροϊδέψει με ψεύτικα καθρεπτάκια, ν ατους τρομάξει με φαντάσματα και παραμύθια. Για να τα έχεις αυτά στην πατρίδα και να είναι αυτή ανεξάρτητη, λεύτερη κα περήφανη χρειάζεσαι παραγωγή, την μέγιστη δυνατή παραγωγική αυτάρκεια σε πραγματικά και ποιοτικά αγαθά και αυτή μπορεί να υπάρξει εύκολα και απλά. Αρκεί όλοι να εργαστούμε από κοινού και εξίσου, για να φτιάξουμε και να απολαύσουμε ως λαός όσα χρειαζόμαστε και αποφασίζουμε ότι θέλουμε. Να εργαστούμε και να απολαύσουμε όλοι ως λαός κυρίαρχος της ζωής και του τόπου του και όχι να εργάζονται οι πολλοί για να κερδίζουν και να ευημερούν οι λίγοι. Στις ανάγκες μας τις πραγματικές οι άνθρωποι είμαστε σχεδόν όμοιοι και όταν αυτές έχουμε την βεβαιότητα ότι θα καλυφθούν, τότε η ελευθερία αποκτά υπόσταση πραγματική και γίνεται ουσία της ζωής. Αυτή είναι η δίκαιη κοινωνία, η πραγματική κοινωνία : αυτή που υπάρχει για να εξασφαλίσει σε όλους τους ανθρώπους τις ανάγκες τους, με ισότητα, με κοινή ελεύθερη πορεία. Αυτή είναι η ουσία της ανθρώπινης φύσης στην υλική της πλευρά. Κι όταν ένας άνθρωπος είναι βέβαιος και ασφαλής για την κάλυψη της υλικής του πλευράς, της επιβίωσης, τότε όχι μόνο εξαφανίζονται χίλια δυό ελαττώματα που γεννά η άγνοια και ο φόβος, αλλά έρχεται και η ώρα του νου και της πνευματικής ανάπτυξης και δημιουργίας. Ταΐστε την ύλη με ύλη για να απελευθερώσετε το πνεύμα από την δουλεία να ασχολείται μόνο με αυτή. Τότε θα γεννηθεί ξανά ο άνθρωπος.  
Δεν υπάρχουν πολλές άλλες αλήθειες για τον άνθρωπο και αυτές είναι οι πιο ουσιαστικές. Σε αυτές τις αλήθειες και μόνο μπορούμε να στηριχθούμε για να χτίσουμε την Ελλάδα και τον κόσμο των Ελεύθερων Ανθρώπων, των Ελεύθερων Πολιτών.
Τον ψεύτικο και απατηλό, τον καταστροφικό κόσμο που θεωρεί ως κυρίαρχο αγαθό το σύμβολο του χρήματος και όχι τις πραγματικές ανθρώπινες ανάγκες οφείλουμε να τον ξεθεμελιώσουμε στην γη και στην πατρίδα μας, αλλά και σε όλο τον πλανήτη.
Αυτή είναι η δική μας δουλειά, αυτή είναι η δική μας παγκόσμια ελληνική προσφορά και αυτό που πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει στον τόπο αυτό, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.   

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ http://laikometopo.blogspot.gr/     

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?
Επειδή κάποιοι υπερασπίζονται ένα πολίτευμα που οι ίδιοι αποκαλούν “Δημοκρατία” ...
Οι πολιτειολογικοί ορισμοί και τυπικές διακρίσεις είναι τόσο αρχαίες και σαφείς που δεν χωρούν αμφισβητήσεις. Ανήκουν, βέβαια, στον λαό που εφηύρε το τελευταίο ιστορικά πολίτευμα και ίσως το τελειότερο: την Δημοκρατία – Λαοκρατία. Από τον δημοκράτη Ηρόδοτο στον επιστήμονα Αριστοτέλη ... . Η διάκριση των πολιτευμάτων είναι σαφής και αναφέρεται κυρίως στο πλήθος των ανθρώπων που ασκούν τις πολιτειακές εξουσίες: Μοναρχία – Ολιγαρχία/Αριστοκρατία – Δημοκρατία (με τις επιμέρους αριστοτελικές διακρίσεις και όσες μπορεί να προσθέσει κάποιος στο διάβα της ιστορίας και με την σύγχρονη επικυριαρχία του καπιταλισμού). Αφήνοντας παράμερα τις εκτιμήσεις των μελετητών του Αριστοτέλη περί του “καλύτερου πολιτεύματος” (γιατί για εμάς ο αρχαίος φιλόσοφος δεν λαμβάνει σαφή θέση, αλλά, ως συνήθως, μελετά και ορίζει), ένα είναι βέβαιο: ότι χωρίς πολλή σκέψη τόσο ο Αριστοτέλης, όσο…