Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ"


ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ – ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΕΟΣ και ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Το ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ έχει καταδείξει και αποδείξει ότι οι τράπεζες αποτελούν μία από τις σοβαρότερες αιτίες της ελληνικής και της παγκόσμιας κρίσης. Κυρίως οι τράπεζες αποτελούν το κυρίαρχο εργαλείο του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού και της παγκόσμιας στυγερής αποικιοκρατίας.
            Μέλη του κινήματος, πρωτοπόρα και δημόσια, ακόμα και πριν την δημιουργία του είχαν καταδείξει τον στυγερό αντικοινωνικό ρόλο των τραπεζών.
            Το κίνημα και τα μέλη του έχουν καταθέσει μία σειρά από προτάσεις για την οργάνωση οικονομίας χωρίς την ύπαρξη τραπεζών.
Τα μέλη του κινήματος συμμετέχοντας σε άλλους φορείς και συλλογικότητες της κοινωνίας, έχουν ήδη καταδείξει και προτείνει.
Οι εν Ελλάδι τράπεζες (γιατί ελληνικές δεν είναι και δεν θα άλλαζε τίποτα ακόμα και εάν ήταν) από το 2008 ενισχύονται με χρήματα και δεσμεύσεις του ελληνικού λαού. Τα ποσά των ενισχύσεων μαζί με αυτό της ανακεφαλαίωσής τους έχουν ξεπεράσει τα 200 δις Ευρώ και σύμφωνα με υπολογισμούς σήμερα φτάνουν τα 238 δις. Η τελευταία μαζική τους χρηματοδότηση – πάντοτε με χρήματα του ελληνικού λαού – είναι η ανακεφαλαίωσή τους με ποσό 50 δις Ευρώ !!!. 
Αυτά είναι χρήματα που καλούνται να πληρώσουν όλοι οι Ελληνες πολίτες, τα παιδία τους, τα εγγόνια τους, ακόμα και οι αγέννητες γενιές που θα έλθουν.
Η κυβέρνηση εγκληματικών περιττωμάτων διέπραξε ένα ακόμα έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού. Εδωσε τα χρήματα του ελληνικού λαού χωρίς να αναλάβει τις μετοχές που αντιστοιχούν σε αυτά και δη τα ουσιαστικά εξ αυτών δικαιώματα. Χωρίς καμία ουσιαστική εγγύηση, χωρίς καμία μέριμνα επιστροφής, χωρίς καν να υπολογίσει εάν όσα έχουμε καταβάλει στις τράπεζες έχουν αντίκρισμα στην περιουσία τους. Το αδίκημα λέγεται κακουργηματική απιστία και εναπόκειται στον ελληνικό λαό να τιμωρήσει τους ενόχους. 
ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ»

Ουσιαστικά και με την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, ο ελληνικός λαός έχει εξαγοράσει και τα «κόκκινα» δάνεια των δανειοληπτών και καλείται στις επόμενες δεκαετίες να καταβάλλει τεράστια χρηματικά ποσά , από τον κόπο και τον ιδρώτα του .
Είναι συνεπώς σαφές ότι τα δάνεια αυτά, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις από αυτά δεν μπορούν πλέον να τα κατέχουν και να τα διαχειρίζονται οι τράπεζες και οι τραπεζίτες, να τα εκποιούν σε τρίτους, να είναι και να συμπεριφέρονται ως κύριοι των αξιώσεων, αφού αυτά έχουν συνυπολογιστεί στα ελλείμματα των τραπεζών και έχουν καλυφθεί από την δημόσια λαϊκή χρηματοδότηση, που αποφάσισε η κυβέρνηση των περιττωμάτων. Σε κάθε περίπτωση, τα δάνεια αυτά και οι εξασφαλίσεις τους αποτελούν αναγκαίο μέρος του ανταλλάγματος εκ μέρους της περιουσίας των τραπεζών (ήτοι των μετόχων τους).        
Η δίκαιη και ορθή κοινωνικά λύση είναι απλή: οι οφειλές για τα στεγαστικά δάνεια και οι εξασφαλίσεις για αυτά πρέπει να περιέλθουν στην άμεση και διακριτή κυριότητα του ελληνικού λαού με την δημιουργία ειδικού ταμείου, στο οποίο θα ενταχθούν τα δάνεια, οι εμπράγματες ασφάλειες και οι καταβολές για αυτά.
Δεν είναι ορθό, νόμιμο και δίκαιο να καλείται σύμπασα η ελληνική κοινωνία να καλύψει τις ζημίες από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να μην έχει την κυριότητα αυτών και άμεσο έλεγχο σε ότι τα αφορά. Δεν μπορεί να εξαναγκαζόμαστε ως λαός σε πληρωμές και να μην λαμβάνουμε αντίστοιχης αξίας ανταλλάγματα. Δεν νοείται χαριστική δικαιοπραξία στο δημόσιο δίκαιο.
Οι τράπεζες και οι τραπεζίτες έχουν πληρωθεί από τον ελληνικό λαό για τα δάνεια αυτά και οι απαιτήσεις από αυτά έπρεπε ήδη να έχουν περιέλθει στον ελληνικό λαό και αυτό οφείλουμε να απαιτήσουμε έντονα να γίνει. Ο,τιδήποτε άλλο αποτελεί απιστία σε βάρος του ελληνικού λαού, που έχει καταβάλει το αντίτιμο των επισφαλειών των δανείων στους μετόχους των τραπεζών.
Το ειδικό αυτό ταμείο, διοικούμενο από πρόσωπα που θα επιλέξει δημοκρατικά ο ελληνικός λαός, ως ανεξάρτητη αρχή :
-           Μπορεί να ρυθμίσει την τύχη των δανείων και των ακινήτων, με γνώμονα το κοινό καλό και το κοινωνικό συμφέρον.
-           Μπορεί να αποτελέσει μηχανισμό χρηματοδότησης και μοχλό ουσιαστικής παραγωγικής ανάπτυξης της χώρας
-           Θα αποτελέσει την δίκαιη λύση για όλους τους Ελληνες λήπτες ή μη λήπτες δανείων.
            Πρόκειται για ένα ταμείο, ευθύς εξ αρχής πλεονασματικό.
Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να ρυθμίσει την τύχη των αξιώσεων και των ακινήτων με γνώμονα την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια και την πρόοδο των ανθρώπων, χωρίς την περαιτέρω κερδοσκοπική παρέμβαση των συμφερόντων ημεδαπών και ξένων παραγόντων.
Εκτός από τα πολυτελέστατα μέγαρα των κλεπτοκρατών, ΚΑΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΙΤΙΑ ΟΦΕΙΛΗΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ  ή ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ δεν πρέπει να εκπλειστηριαστεί.
            Το αισχρό ξεπούλημα των δανείων και των υποθηκών που τα καλύπτουν σε ξένες εταιρείες επενδύσεων αποτελεί ένα ακόμα έγκλημα με την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης.  

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.
Α. Ο “σύντροφος” Φίλης Με αρκετή ικανοποίηση ακούσαμε το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου τις εξαγγελίες – ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας για το Γυμνάσιο. Φυσικά δεν μας προκάλεσε απορία το που βρήκε αυτές τις προτάσεις, αλλά και μία σειρά από αντιλήψεις που υιοθέτησε και πρόβαλε. Είναι σαφές ότι όταν στερείται κάποιος συγκεκριμένης κουλτούρας και κυρίως αντίστοιχων προτάσεων ρίχνει και καμιά κλεφτή ματιά σε όσους μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη, φιλοσοφία και προτάσεις δομημένες πάνω στην φιλοσοφία αυτή. Επειδή άλλη πρόταση διαφορετικής αντίληψης, εκτός από την δική μας, δεν υπήρχε, ο Ν. Φίλης την υιοθέτησε στα βασικά της σημεία και άρχισε να την εφαρμόζει και να την επικοινωνεί. Η πρόταση υφίσταται πάνω από 12 χρόνια και είναι πολλάκις δημοσιευμένη στο παρελθόν. Φυσικά βρίσκεται και στο blog του Λαϊκού Κινήματος (http://laikometopo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_13.html), καθώς βασικός συντελεστής α…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…