ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ


ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Α.        Το κούρεμα του δημοσίου χρέους της χώρας, που συζητείται και μάλλον θα αποφασιστεί από τη σύνοδο κορυφής της Κυριακής, αποτελεί μια αναγκαία σεισάχθεια για την χώρα και τους πολίτες της.
Η «ηγέτες» της Ε.Ε. αντιλήφθηκαν έστω και αργά ότι το ελληνικό χρέος όχι μόνο δεν είναι βιώσιμο, αλλά έχει και την δυναμική να τινάξει στον αέρα τις ευρωπαϊκές οικονομίες διαμορφώνοντας κατά τρόπο μη ελέγξιμο νέα δυσμενέστατα δεδομένα για τις οικονομίες τους. Η Ε.Ε. δεν είναι βέβαια άμοιρη ευθυνών για την δημιουργία του ελληνικού χρέους. Η Ε.Ο.Κ. – Ε.Ε. αποτελεί βασικό υπαίτιο της κακής οικονομικής κατάστασης της χώρας και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι προβλήματα δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι «διεφθαρμένοι» Ελληνες, αλλά και οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι, οι Ιρλανδοί και σύντομα και άλλοι λαοί. Κάτι συμβαίνει, κάποια γενεσιουργός αιτία υπάρχει και στο ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ την γνωρίζουμε καλά.  Ούτε βεβαίως η Eurostat εγκατεστημένη μόνιμα στην Ελλάδα από το 2005 για τον έλεγχο του δημοσίου χρέους μπορούμε να πούμε πως δεν γνώριζε. Όμως αυτά αποτελούν αντικείμενο άλλων αναλύσεων, καθώς αυτό που σήμερα μας καίει και επείγει είναι το κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Υπενθυμίζουμε ότι το κίνημά μας δεν παύει να πιστεύει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι πραγματικό στο σύνολό του, ότι πρέπει να ελεγχθεί διεξοδικά το πως προέκυψε και ότι οι κάθε λογής και έννοιας αυτουργοί και συμμέτοχοι πρέπει να ελεγχθούν. Αυτό θα γίνει και το «κούρεμα» δεν το αποκλείει, αλλά αντίθετα παρέχει την οικονομική ελευθερία που χρειάζεται ένας λαός για να πάρει ευκολότερα κάποιες σημαντικές αποφάσεις. Το άλλο που θα πρέπει να υπενθυμίσουμε είναι η άλλη εκδοχή εξέλιξης : εάν δεν γίνει κούρεμα αυτό που θα γίνει θα είναι η επίσημη χρεοκοπία της χώρας. Το χρέος αυτό δεν είναι ούτε βιώσιμο, αλλά ούτε καν διαχειρήσιμο. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνεται συνεχώς μεγαλύτερο και ανεξέλεγκτο και δεν θα αρκεί (όπως δεν αρκεί) ούτε η μαζική δολοφονία μας (αυτό που επιχειρεί τμηματικά η κυβέρνηση) για να το εξαλείψει, ούτε καν να το μειώσει.    
Όπως έχουν τα πράγματα στην ελληνική οικονομία είναι ευνόητο ότι το ελάχιστο βιώσιμο χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 150 δις και αυτό φαίνεται πλέον ότι έχει καταστεί κοινή αντίληψη και αυτονόητο για το Ευρωπαϊκό διευθυντήριο. Η έννοια μη βιώσιμο έχει να κάνει με την δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει τα ομολογιακά δάνειά της χωρίς σχεδόν ολοσχερή διεθνή χρηματοδότηση και στο βάθος αυτού του μικρού τούνελ είναι σαφής και ορατή η επίσημα ελληνική χρεοκοπία – δήλωση αδυναμίας πληρωμής. Η πραγματικότητα μας επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά: όσα απάνθρωπα μέτρα και εάν λάβουν κατά των ανθρώπων τα χρήματα για την εξυπηρέτηση του χρέους δεν μπορούν να συγκεντρωθούν γιατί δεν υπάρχουν και όλα αυτά τα μέτρα βαθαίνουν το πρόβλημα.
Επισημαίνουμε ότι το ελάχιστο βιώσιμο δημόσιο χρέος σύμφωνα με τα διαρθρωτικά χάλια που έχει η ελληνική οικονομία δεν πρέπει να είναι πάνω από 70% του Α.Ε.Π. . Η εκτίμηση για βιωσιμότητα στο 90% του ΑΕΠ αφορά άλλες οικονομίες και όχι την ελληνική. Ετσι εάν το χρέος δεν «κουρευτεί»  γύρω στα 150-160 δις δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερο για τους Ευρωπαίους να δώσουν μια πραγματική ανάσα ζωής στην Ελλάδα, από την έχουν να σέρνεται ως επαίτη των προϋπολογισμών τους.
            Την ίδια ώρα, όπως είχαμε προβλέψει, τα καταστροφικά μέτρα του Δ.Ν.Τ. , οδηγούν την χώρα σε βαθειά ύφεση. Όμως το ελληνικό ζήτημα δεν είναι αυτό που αμιγώς καίει τους Ευρωπαίους εταίρους, το ζήτημα για αυτούς είναι οι άμεσες και πολύπλευρες αντανακλάσεις στο ευρωπαϊκό εποικοδόμημα μιας ελληνικής χρεοκοπίας και αναγκαστικής εξόδου από το Ευρώ. Ηδη σήμερα συζητείται κούρεμα του «ιδιωτικού» χρέους κατά 80%, με επικρατέστερα ποσοστά γύρω στο 70% - 65% . Τονίζουμε την θέση μας ότι το κούρεμα πρέπει να γίνει με μία μόνο κίνηση και το υπολειπόμενο χρέος να μην είναι πάνω από 150 – 160 δις, για εμάς 140 δις για να ανασάνει η χώρα. Ο,τιδήποτε άλλο θα είναι επίσης καταστροφικό και ατελέσφορο.
Ουσιαστικά την Κυριακή σχεδιάζεται να κλειδώσει το ποσοστό του κουρέματος, κάτι που ουσιαστικά θα κλειδώσει και την τιμή των ελληνικών ομολόγων στην αγορά. Μην ξεχνάμε ότι τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται πλέον κάτω από το 30% της ονομαστικής τους αξίας, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμία ζήτηση από αγοραστές, αφού τα ελληνικά ομόλογα χαρακτηρίζονται εδώ και αρκετό καιρό και είναι στην πραγματικότητα junks (σκουπίδια). Με βάση τα ανωτέρω, οποιαδήποτε άλλη απόφαση σε ποσοστό δεν θα είναι λύση και θα συνιστά μια ουσιαστική απάτη, αφού σήμερα αυτή είναι και η αγοραία τιμή των ελληνικών ομολόγων, δηλ. λιγότερο από το 30% της ονομαστικής τους αξίας.
Β.        Θα μπορούσε να ειπωθεί, ότι το κούρεμα προκαλεί ζημία στους κατόχους των ομολόγων. Απαντάμε και σας καλούμε να σκεφτείτε ότι στην πραγματικότητα η ζημία αυτή έχει ήδη επέλθει, αφού η αγοραία τιμή των ομολόγων βρίσκεται ήδη κάτω από το 30% της ονομαστικής τους αξίας και αυτά δεν έχουν αγορά, αφότου  χαρακτηρίστηκαν ως junks (σκουπίδια). Τα σκουπίδια λοιπόν αυτά θα ανταλλαχθούν με νέα και θα υφίστανται στα χέρια των κατόχων τους με την εγγύηση του EFSF και ουσιαστικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό το ελληνικό ομόλογο θα ξαναμπεί στην κυκλοφορία και θα αξιολογηθεί και πάλι από τους διεθνείς οίκους, ενώ, ταυτόχρονα, η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, θα επιτρέψει στην χώρα να επανέλθει σε πολύ λίγα χρόνια στις «αγορές». Μια σειρά από τεχνικές και αποφάσεις, για τις οποίες θα γράψουμε σύντομα, μπορεί να σταθεροποιήσει την κατάσταση. Η «διάσωση της Ελλάδας» μέσα σε αυτό το περιβάλλον μπορεί να λάβει σάρκα και οστά μόνο με ένα τέτοιο κούρεμα του χρέους.

Οι άλλες δύο λύσεις πέραν του κουρέματος είναι :
-           είτε να συνεχίσουν τα ευρωπαϊκά κράτη να μας τροφοδοτούν με δάνεια (μέχρι πότε θα αντέξουν;)
-           είτε να μας αφήσουν να πτωχεύσουμε κανονικότατα και επίσημα με απρόβλεπτες συνέπειες ντόμινο. Ούτως ή άλλως και στην περίπτωση αυτή τα ομόλογα δεν πρόκειται να πληρωθούν στο ελάχιστο. Η πτώχευση είναι η άλλη λύση, αλλά με αυτό το ανίκανο, φαύλο και εγκληματικό πολιτικό προσωπικό και τα συμφέροντα να κυβερνούν και να εκμεταλλεύονται στυγνά το λαό τα πράγματα θα είναι μάλλον χειρότερα για όλους μας.  

            Ξεκαθαρίζουμε ότι η έννοια «αγορές» καθώς και οι συμβατικές συστημικές λύσεις που δίνουμε με τα κείμενά μας που αναφέρονται στο κούρεμα του χρέους δεν μας εκφράζουν πολιτικά. Δεν ανεχόμαστε όμως την καταστροφική για τον λαό γελοιότητα των πολιτικών και τα τσιράκια των τραπεζιτών που έχουν αμοληθεί δεξιά και αριστερά και αρνούνται το κούρεμα ως λύση δήθεν καταστροφική.
Γνωρίζουμε καλά ως «Λαϊκό Κίνημα» ότι υφίστανται διάφορα desous, διάφορα υπόβαθρα σιωπηλών ενεργειών που αφορούν τις ευρωπαϊκές και ελληνικές τράπεζες, την έννοια «πιστωτικό γεγονός», τα CDS και άλλα στοιχεία, αλλά επί του παρόντος προέχει η επικέντρωση στην αναγκαιότητα του κουρέματος του χρέους.

Γ.         Οπωσδήποτε και σε ένα άμεσο χρονικό πλαίσιο το Δ.Ν.Τ. και η Ε.Ε., παρά την ελάφρυνση του ελληνικού προϋπολογισμού από τα τοκοχρεωλύσια κατά περί 20δις ετησίως δεν θα παραιτηθούν από τα σκληρά επαίσχυντα μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού και θα φροντίσουν να υλοποιήσουν με ληστρικές επενδύσεις την απώλεια της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας και την εκμετάλλευση των Ελλήνων. Γιατί αναπόφευκτα οι «επενδύσεις» στο σημερινό ελληνικό περιβάλλον σημαίνουν δουλεία, κλοπή και απάτη σε βάρος ημών των ίδιων και των παιδιών μας. Καθώς, αναπόφευκτα, η κρίση θα κάνει τον κύκλο της μέσα στην επόμενη διετία σε όλη την Ε.Ε. καταλήγοντας στην Γερμανία είναι καθήκον μιας πραγματικά ελληνικής κυβέρνησης, στην οποία δεν θα μετέχει κανένα από τα σημερινά απόλυτα άχρηστα, διεφθαρμένα και καταστροφικά κόμματα εξουσίας, να απελευθερώσει σταδιακά την Ελλάδα και τους Ελληνες από τον θανατηφόρο βρόγχο των μέτρων και της δουλείας. Με σύνεση και τόλμη συνάμα και με αποφασιστικότητα μπορούμε να απαλλαχθούμε από την ακραία κατάσταση δουλείας που μας έχουν επιβάλλει και θα μας επιβάλλουν και να δημιουργήσουμε μια νέα πραγματική Ελλάδα μέσα από τις στάχτες της παλιάς. Αυτή είναι και μία σαφής αναγκαιότητα και στρατηγική που έχει αναπτύξει το Λαϊκό Κίνημα, εάν παρά το όποιο κούρεμα, συνεχίσουμε με την αυτή πορεία και την αυτή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα σύντομα θα είμαστε ξανά βουτηγμένοι στα χρέη … .
Τα αίτια και τις λύσεις για την ευρωπαϊκή κρίση τα γνωρίζουμε ως κίνημα καλά, αλλά δεν θα τους τις δώσουμε. Ας βάλουν το μυαλό τους οι κουφιοκέφαλοι άχρηστοι πολιτικοί να σκεφτούν τι έφταιξε και να δώσουν λύσεις. Τις λύσεις θα τις δώσουμε μόνο εάν δούμε να κινδυνεύουν φίλοι ευρωπαϊκοί λαοί. Ας πούμε ότι κάποιοι στην Ευρώπη μπορεί να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και σύντομα … .

Δ.        Το κούρεμα δεν σημαίνει επ’ ουδενί πτώχευση του κράτους, αλλά το αντίθετο. Το κούρεμα σημαίνει διαθέσιμα κεφάλαια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και πλεονασματικούς προϋπολογισμούς. Κυρίως σημαίνει τέλος των μέτρων της κυβερνητικής αθλιότητας. Μην πιστεύετε στα γελοία παπαγαλάκια των τραπεζιτών, οι οποίοι προπαγανδίζουν ότι κούρεμα = πτώχευση, χωρίς να παραθέτουν καμία αιτιολογία. Τους προκαλούμε και προκαλέστε τους και εσείς να σας αιτιολογήσουν πως και γιατί θα προκύψει δήθεν πτώχευση. Εάν τολμήσουν να απαντήσουν, θα φανεί η γύμνια τους !!!. Αυτό που αναιτιολόγητα υποστηρίζουν είναι ότι (π.χ.) εάν διαγραφούν τα χρέη μιας επιχείρησης αυτή θα πτωχεύσει !!!, ότι εάν η χώρα μας χρωστάει την Δευτέρα λιγότερα χρήματα από το απατηλό και κερδοσκοπικό της χρέος αυτό θα είναι αρνητικό και καταστροφικό …  !!! .  Μην τους ακούτε, ξυπνήστε, πάρτε τους με τις πέτρες, όποιος λέει τέτοια παραμύθια διαγράψτε τον, χαρακτηρίστε τον «τραπεζάνθρωπο», μαριονέτα, υποκινούμενο, άχρηστο … . 
Κάποιος από όλους αυτούς ψέλλισε μια μέρα μια γελοία αιτιολογία, ότι δήθεν, εάν γίνει κούρεμα του χρέους, η χώρα θα χαρακτηριστεί αναξιόχρεη και θα χρεοκοπήσει γιατί δεν θα μπορεί να βγει στις αγορές !!!. Απαντάμε : Μήπως σήμερα η χώρα μας δεν έχει χαρακτηριστεί αναξιόχρεη ; Μήπως σήμερα μπορούμε να βγούμε στις «αγορές»;  Με ένα χρέος που σε ένα χρόνο θα είναι διπλάσιο του ΑΕΠ θα μπορούμε να βγούμε ποτέ στις αγορές ; και πως θα ξεπληρωθεί αυτό το χρέος στο 100% της ονομαστικής του αξίας ;
Θέλουν και άλλες ανθρωποθυσίες οι παλιάνθρωποι του συστήματος !!! Το λέμε και το τονίζουμε : είναι ευκολότερο για οποιαδήποτε χώρα να χαρακτηριστεί και πάλι αξιόχρεη και να βγει στις αγορές όταν χρωστά λίγα χρήματα μετά από μία περιπέτεια από ό,τι εάν χρωστά τεράστια ποσά. Θέλουν μήπως να αντιστρέψουν τα αυτονόητα; Τι προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο; Πόσο ξετσίπωτοι μπορεί να είναι ;
Θα σας πούμε όμως και τι επιδιώκουν: οι ίδιοι ή τα αφεντικά τους έχουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και θέλουν να μην γίνει κούρεμα για να τα πληρωθούν στο ακέραιο. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτός ο σκοπός τους. Θέλουν να πιουν το αίμα αυτού του λαού, να εκπορνεύσουν και να ξεπουλήσουν την πατρίδα μας για να μην χάσουν δεκάρα από τα βρώμικα χρήματά τους. Θέλουν να πληρώσει αυτός ο δυστυχής λαός και οι λαοί της Ευρώπης, τον τζόγο και τα κέρδη τους. Αυτή είναι η αλήθεια Ελληνίδες και Ελληνες.
Ως Λαϊκό Κίνημα τους καταγγέλλουμε, ζητούμε την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής για την σκόπιμη διασπορά ψευδών ειδήσεων και τους υποσχόμαστε ότι όταν ο λαός αυτός έλθει στην εξουσία θα τους στερήσουμε και την ιδιότητα του Ελληνα πολίτη.
Επαιξαν στο ελληνικό ομόλογο για να αποκομίσουν τεράστια κέρδη από τους τόκους και έχασαν. Αυτό είναι το παιχνίδι και δεν τους αξίζει κανένας οίκτος.        
Ένα ακόμα που λένε διάφοροι άνοες είναι ότι με το κούρεμα θα χρεοκοπήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι ίδιοι άνοες είναι αυτοί που έστειλαν τα ασφαλιστικά ταμεία στην απάτη του χρηματιστηρίου και κατόπιν στα δομημένα ομόλογα. Μην το ξεχνάτε, δείτε τους και θυμηθείτε : Είναι οι ίδιοι τύπου. Τα ταμεία είναι ούτως ή άλλως χρεοκοπημένα και τα ελληνικά ομόλογα που έχουν στα χέρια τους είναι ήδη άχρηστα και μηδενικής αξίας. Το κούρεμα είναι η μόνη ελπίδα σωτηρίας, γιατί μόνο με το κούρεμα, την μείωση του δημοσίου χρέους θα μπορέσουν και τα ασφαλιστικά ταμεία να χρηματοδοτηθούν από τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού (1,7 δις είναι το «άνοιγμά» τους γύρω στα 20 δις ετησίως η ωφέλεια από το «κούρεμα» ως ανωτέρω) και μόνο με την ελπίδα αναθέρμανσης της οικονομίας, που μόνο το κούρεμα του χρέους μπορεί να φέρει, θα αυξήσουν τα έσοδά τους. Τα υπόλοιπα είναι σκόπιμη τρομοκρατία του λαού εκ μέρους των ίδιων κύκλων συμφερόντων.

Ε.         Υπάρχουν και οι τράπεζες … . Οι τραπεζίτες κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών ομολόγων. Είναι σαφές ότι και αυτοί θέλουν να πληρωθούν τα ομόλογα από εμάς, από τους Ελληνες πολίτες στο ακέραιο !!!, θέλουν να συνεχίσουν να μας πίνουν το αίμα. Για τους τραπεζίτες ισχύουν πρώτα από όλα τα περί τζόγου που αναφέρθηκαν ανωτέρω. Μέλη μας (και θα αναδημοσιεύσουμε παλαιότερα άρθρα τους) είχαν προ πολλών ετών επισημάνει την άθλια και καταστροφική συμπεριφορά των τραπεζιτών εις βάρος του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικονομίας. Αρμεγαν και απομυζούσαν την χώρα και τους Ελληνες ασυλλόγιστα και αιματηρά. Ενθυλάκωναν κάθε υγιή επιχείρηση και οικογένεια μέσα στην απληστία και την κερδοφρένειά τους και τελικά σκότωσαν κάθε υγιή και φιλότιμη προσπάθεια παραγωγής, σκότωσαν την χώρα για να καταγράφουν υπερκέρδη από τα υπέρογκα επιτόκια. Οι τράπεζες είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες της αθλιότητας της οικονομίας μας. Αυτή είναι η αλήθεια !!!.
Όπως είναι αλήθεια ότι από το 2008 πήραν ως εγγύηση από το ελληνικό κράτος πάνω από 120 δις Ευρώ, σε ομόλογα και για να διασωθούν. Τα 120 δις αυτά είναι ήδη δημόσιο χρέος και αιτία της αδυναμίας πληρωμής στην οποία περιήλθε η χώρα.
Μάλιστα οι πουλημένοι κυβερνήτες πολιτικοί, όχι μόνο δεν τους άφησαν να πτωχεύσουν από τότε (όπως θα τους έπρεπε), όχι μόνο τους ενίσχυσαν εις βάρος της πραγματικής οικονομίας της χώρας για να προκαλέσουν οικονομική δυσπραγία στην χώρα, αλλά ούτε καν δεν τους πήραν τις τράπεζες και τις μετοχές τους ως ενέχυρο. Εδωσαν τα χρήματά μας, τα ομόλογά μας χωρίς καμία απολύτως εγγύηση, χωρίς κανένα αντάλλαγμα !!!.
Την συνέχεια αυτού του άθλιου σκανδάλου, για το οποίο κανένας «τραπεζοδίαιτος» πολιτικός, εκδότης ή άλλο τσιράκι δεν μίλησε και κανείς δεν έχει οδηγηθεί στην δικαιοσύνη, την ζείτε και την ζούμε όλοι ως δράμα.
Δώσαμε τα χρήματά μας στους τραπεζίτες χωρίς καμία απολύτως εγγύηση προκειμένου αυτοί να διασωθούν από τα ακραία σφάλματα απληστίας τους (και όχι μόνο σφάλματα …) και τώρα ζητούν και τα ρέστα από τον λαό που τους στήριξε και τον άρμεγαν βάναυσα τόσα χρόνια. Πέραν τούτου, μήπως ξεχνάμε ποιος μας ώθησε στην υπεκατανάλωση; ποιος έδινε δάνειο σε κάθε πικραμένο; ποιος υπέβαλλε στους γελοίους πολιτικούς την λιτότητα (για να αναγκαζόμαστε να δανειζόμαστε ως πολίτες διαρκώς);  ποιος φούσκωσε τις τιμές των ακινήτων ; Μήπως για όλα αυτά τα χάλια της σύγχρονης Ελλάδας δεν φταίνε οι τραπεζίτες ; ή μήπως να ξεχάσουμε τους νόμους που ψήφιζαν οι υπάλληλοί τους βουλευτές και πάντοτε ήταν νόμοι υπέρ των συμφερόντων των τραπεζών. Εν ολίγοις, οι τραπεζίτες να λουφάξουν στη γωνιά τους και να πουν ναι στο κούρεμα, γιατί αλλιώς δεν θα πάρουν δεκάρα από τα ομόλογά που έχουν στα χέρια τους. Οποιος δεν αντέξει, όποιος έπαιξε άπληστα για υπερκέρδη σε βάρος του λαού μας, έχασε.
Είναι συνεπώς σαφές ότι οι τραπεζίτες θέλουν όλο το κέρδος τους σε βάρος του ελληνικού λαού, θέλουν να πάρουν το 100% των άχρηστων ομολόγων του κράτους μας και εκβιάζουν ότι θα κλείσουν τις τράπεζές τους. Η απάντηση είναι ότι ψεύδονται και ας τις κλείσουν. Οι ίδιοι θα είναι οι υπεύθυνοι.
Είναι όμως κατάδηλο ότι οι τραπεζίτες ψεύδονται σε όσα λένε. Σήμερα τα ομόλογά που έχουν στα χέρια τους, είναι άχρηστα στην αγορά και δεν τους τα πληρώνει κανείς στην αγορά, ούτε μπορούν αλλιώς να τα χρησιμοποιήσουν. Η μόνη λύση για αυτούς είναι να κρατούν την χώρα σε ομηρία, να απειλούν και να παραπληροφορούν. Επιδιώκουν να παραμείνει η χώρα στην άθλια αυτή κατάσταση για να πληρωθούν τα ομόλογά τους στο ακέραιο, με νέα δάνεια των Ελλήνων με νέες θυσίες όλων μας, με νέες δουλείες και αυτή την φορά όχι από τις αγορές, αλλά από το Δ.Ν.Τ. και τους ευρωπαϊκούς λαούς.
Θέλουν να έχουν την χώρα μας ένα σερνόμενο ετοιμοθάνατο κουφάρι προκειμένου αυτοί να μην χάσουν όσα δεν έπρεπε καν να έχουν στα χέρια τους. Γιατί τα ομόλογα αυτά εμείς τους τα δώσαμε !!!.
Αναρωτιόμαστε: μήπως οι τραπεζίτες έκαναν τα χρόνια αυτά τίποτα γενναίες αυξήσεις κεφαλαίου για καλύψουν τις τρύπες των τραπεζών τους, ως όφειλαν. Δεκάρα δεν έβαλαν, προφανώς γιατί ήξεραν την πραγματική κατάσταση.
Αναρωτιόμαστε: γιατί οι τράπεζες τα χρόνια αυτά διένειμαν κέρδη στους μετόχους τους αντί να τα κεφαλαιοποιήσουν ως αποθεματικό; Υποτίθεται ότι είχαν πρόβλημα ρευστότητας και αντί να το λύσουν με κεφαλαιοποίηση των κερδών τους αυτοί διένειμαν κέρδη στους εαυτούς τους, την ίδια ώρα που μας έβαζαν να πληρώνουμε και να εγγυόμαστε ως λαός για τα λάθη τους !!!.
Για τα ανωτέρω ΣΚΑΝΔΑΛΑ οι πολιτικοί οφείλουν εξηγήσεις, Καλούμε τον ελληνικό λαό να στηρίξει το Λαϊκό Κίνημα, το κίνημά του, για να λογοδοτήσουν οι ένοχοι για όλα τα ανωτέρω.
Ας το ξεχάσουν λοιπόν οι τραπεζίτες. Η Ελλάδα και οι Ελληνες δεν μπορούν να είμαστε ζωντανοί – νεκροί για να κερδίζουν αυτοί από όσα τους έδωσαν οι άθλιες κυβερνήσεις μας. Ας πάνε οι κύριοι αυτοί να δώσουν τα ομόλογά τους για κούρεμα, να πάρουν ζεστό και εγγυημένο χρήμα, το 30% της αξίας των ομολόγων και ας σκεφτούν ότι ήδη τα ελληνικά ομόλογα δεν έχουν καμία αξία. Να σταματήσει η αθλιότητα, να σταματήσουν οι άθλιοι να μας απομυζούν με ψέματα και αέρα κοπανιστό. Παιχνίδι παίζουν και πάλι εις βάρος μας και πρέπει όλοι να το καταλάβουμε. Εάν παραταύτα, υπάρχουν κάποιες τράπεζες για τις οποίες δεν ισχύουν τα ανωτέρω (αμφιβάλλουμε, αλλά ας το θέσουμε ως υπόθεση εργασίας) στο Λαϊκό Κίνημα έχουμε τις τεχνικές λύσεις για να διασωθούν. Επειδή εμείς δεν θα τις δώσουμε στην δημοσιότητα καθώς μας ενδιαφέρει η διάσωση του λαού και όχι των τραπεζιτών, ας ψάξουν οι ίδιοι να τις βρουν. Και για να πάνε στην ουσία και πάλι : οι τράπεζες δεν κινδυνεύουν από το κούρεμα του χρέους, τουναντίον θα βρουν ζεστό χρήμα από τα άχρηστα ελληνικά ομόλογα. Οσοι τραπεζίτες θέλουν το 100% από την ονομαστική αξία των άχρηστων σκουπιδιών του χρεοκοπημένου ελληνικού κράτους θα πληρώσουν για την απληστία τους.
Ως κίνημα πέραν της διάσωσης του λαού και της χώρας, μας ενδιαφέρει και η διάσωση των μικρομεσαίων καταθετών και όταν έλθει η ώρα θα ανακοινώσουμε την οδό σωτηρίας και διαφυγής τους. Με νεότερο κείμενο θα αναλύσουμε την κατάσταση στον τραπεζικό τομέα και θα προσφέρουμε ουσιαστικές λύσεις για την χώρα.
            Οσο για την εσωτερική λειτουργία της οικονομίας, η λύση σε κάθε περίπτωση είναι η έκδοση από το κράτος «εθνικής ανταλλακτικής μονάδας» . Η λύση είναι η πρόταση του «Λαϊκού Κινήματος» και θα την επαναφέρουμε στις επόμενες ημέρες.  
            Υπάρχει όμως ένα κορυφαίο πολιτικό ζήτημα που αφορά τον γελοίο και αργυρώνητο «πολιτικό κόσμο». Είναι βέβαιο ότι οι τραπεζίτες ελέγχουν ακόμα την πολιτική ζωή του τόπου και τους ανίκανους πολιτικούς των περισσοτέρων κομμάτων. Σε πολλά από τα μέλη του κινήματος υπάρχει εδραία πεποίθηση ή έστω εκτίμηση ότι κάποιοι τραπεζίτες θα επιδιώξουν, θα απειλήσουν με πολιτική αποσταθεροποίηση την χώρα για να επιτύχουν τα σχέδιά τους. Το προβλέπουμε και καλούμε όλους τους σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες σε εγρήγορση.
            Προειδοποιούμε τους πάντες για τον κίνδυνο νέας εθνικής προδοσίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν στενά οικονομίστικα συμφέροντα και όχι ο ελληνικός λαός. Το κούρεμα του χρέους αποτελεί μέγιστη και πρώτιστη εθνική ανάγκη και πρέπει να γίνει για να ανασάνει ο ελληνικός λαός.
            Η σεισάχθεια, η διαγραφή του απεχθούς και πλαστού χρέους είναι αναγκαία, έστω και με τον τρόπο αυτό. Το  επόμενο βήμα είναι το ξεθεμελίωμα του βρώμικου συστήματος εξουσίας … .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τις εκλογές, (όπως και την κοινωνική τους πορεία που είναι και πορεία ζωής) σχεδόν μονοσήμ...