ΟΣΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝΤΑΙ, ΠΑΡΑΝΟΟΥΝΤΑΙ


ΟΣΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝΤΑΙ, ΠΑΡΑΝΟΟΥΝΤΑΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
«Γνωρίζεις άνθρωπε τα δικαιώματά σου, πράγματι; Νομίζεις ότι στην είπαν ή στα γράψανε όλα; Πότε σου έκλεψαν τη χαρά σου τελευταία φορά; Πώς τα επέτρεψες όλα αυτά; Τι αξίζει να σώσεις τώρα που καίγεται το σπίτι σου; Γιατί εξαφανίζονται οι θεωρίες σου όταν πεινάσεις και δεν έχεις να φας; Γιατί έχασες το σήμερα που είχες στα χέρια σου για ένα αύριο που στου έταξαν και ποιος σου είπε ότι εάν προδώσεις τον εαυτό σου θυσιάζεσαι για τους άλλους. Όχι άνθρωπε, είπες όχι στο φως. Αρνήθηκες την Αλήθεια. Πρόσφυγας και άστεγος είναι ο έρωτάς σου. Τρύπια η αγάπη σου, νεκρά τα όνειρά σου. Κάθε φορά που απομακρυνόσουν από την αλήθεια βυθιζόσουν στη λήθη της ουσίας σου. Ξέχασες να μιλάς στον εαυτό σου. Τον άφησες σε ένα σκοτεινό κελί και δεν τον ξαναεπισκέφθηκες αφού τον καταδίκασες. Εσύ ο άνθρωπος των πάντων απαξίωσες τον εαυτό σου και κατάντησες το ανθρωπάκι του τίποτα.  Αυτό που παραπονιέται για την αξιοπρέπεια που του πήρανε και εξεγείρεται που του πήραν την ψευδαίσθηση μέσα από τα χέρια και οδύρεται που του στερούν το παραμύθι που έλεγε στον εαυτό του πριν κοιμηθεί, προκειμένου να κοιμηθεί ακόμα έναν τεχνητό ύπνο του δικαίου.»
Φαίνεται πως και οι ίδιοι οι «επαναστάτες» έχουν γίνει μέρος ενός μηχανισμού παραπληροφόρησης και δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτόν.
Θύτες και θύματα ενός συστήματος εξουσίας εκτός ουσίας, που κλωθογυρίζει σε κλασσικές τεχνικές, μιας και αυτές ξέρει καλύτερα. Νοοτροπίες και συμπεριφορές παρελθούσης χρήσεως, παρωχημένους και ξεφτισμένους καθώς δεν αφήνουν πια ούτε την πίκρα της απογοήτευσης. Τα στοιχεία, τα οποία συνθέτουν το δόγμα Σοκ και Δέος το οποίο υφίσταται η ανθρωπότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι η εξαπάτηση, η επιβολή του ισχυρού με χρήση βίας που εκβιάζει, προσβάλλοντας τα φυσικά ανθρώπινα δικαιώματα στη ρίζα τους πατώντας πάνω στις σωματικές και ψυχικές ανάγκες του ανθρώπου. Αλαζονεία, θράσος, συκοφαντία, φιλαυτία, βιτρίνα, εξαπάτηση, χειραγώγηση, τρομοκρατία. Όλα αυτά, όταν διανθίζονται με κατεστημένα προσωπολατρίας, πυραμιδοποίησης, ελιτισμού, σνομπισμού, εγωπάθειας και ναρκισσισμού, συνιστούν ένα επικίνδυνο μείγμα, το οποίο ακόμα και ο Μακιαβέλι θα θεωρούσε αποτυχημένο.
Βαυκαλίζεστε ότι μπορείτε να αλλάξετε την Ελλάδα, αλλά δεν μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο της σκέψης σας. Κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί χρησιμοποιώντας το ίδιο σκέπτεσθαι από το οποίο δημιουργήθηκε. Την αγωνία του εγκλωβισμού σας στην ματαιότητα, τη βαπτίζετε αγωνία για τον συνάνθρωπό σας ή για την πατρίδα. Ανίκανοι όντως να επαναστατήσετε στα κατεστημένα των ίδιων ιδεών που σέρνετε εδώ και χρόνια, από την άλλη θέλετε να οδηγήσετε σε εμφύλιο τους Έλληνες. Δεν αντέχει αυτός ο λαός άλλο εμφύλιο. Αντί αυτού θα σας δικάσει και θα σας καταδικάσει στο ίδιο σκαμνί που καθίσατε έναν ολόκληρο λαό, υποθηκεύοντας το μέλλον και δηλητηριάζοντας το παρόν του. Δεν θα χαρείτε αυτά που κλέψατε,
Άνθρωποι τυφλοί και κουφοί, υπηρέτες ενός μονόφθαλμου Θεού που είναι καταδικασμένοι να ανοίγουν το στόμα τους για να κρίνουν δίχως την παραμικρή ντροπή τους πάντες και τα πάντα. Είστε υποχρεωμένοι πλέον να επιστρέψετε ταπεινωμένοι εκεί που φτύσατε με απαξίωση και αδιαφορία στις ίδιες τις ρίζες και την ιστορία σας. Ο καθένας ελέγχεται από την ίδια του την συνείδηση και κρίνεται με το μέτρο που κρίνει. Είναι σοφό να μην κρίνεις πράγματα που δεν κατανοείς, ακόμα κι αν νομίζεις ότι τα έχεις ζήσει όλα. Ο Έλληνας σήμερα, είναι πιο πιθανό να πεθάνει και να αναστηθεί, παρά να επαναστατήσει. Σε αυτούς που δηλώνουν πραγματιστές ή βλέπουν μόνο το τέλος, υπενθυμίζω ότι κάπου εκεί είναι και η αρχή.
 Κι όταν ο σεβασμός φέρει στο φως την αληθινή μας ταυτότητα και αποκαλυφθεί στη συνείδησή μας, τότε όλα αρχίζουν να συμβαίνουν, όλα ρέουν και αλλάζουν με τέτοιο ασύλληπτο τρόπο που μοιάζει να είναι ένας κόσμος φτιαγμένος από όλα αυτά που οι περισσότεροι έχουν εξαιρέσει ως πιθανότητα ή δυνατότητα να ζήσουν.
Το Λαϊκό Κίνημα κατανοεί ότι εκατομμύρια Έλληνες έχουν ήδη επιλέξει να λειτουργούν με συγκεκριμένους τρόπους σε συγκεκριμένους πολιτικούς, κοινωνικούς ή πολιτιστικούς χώρους, αλλά και τη δυσκολία να συγχρονιστούν και να συντονιστούν όλοι ξαφνικά σ’ ένα νέο τρόπο. Γι’ αυτό και η πρόταση «Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε» απλώνει το χέρι της σε συνεργάτες σε όλους όσους μπορούν να δουν υπερκομματικά και πιο σφαιρικά τα πράγματα. Όποιος θέλει μπορεί να μετέχει ανάλογα με το τι υπηρεσίες παρέχει ή τα προϊόντα που παράγει σ’ ένα δίκτυο εξυπηρέτησης αναγκών (Π.Α.ΝΤΑ.ΔΩ-ΠΑΡΑΓΩ, ΑΝΤΑΛΛΑΣΩ,ΔΩΡΙΖΩ) που μπορούν να συμβάλουν σε ένα κοινό όραμα παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου ώστε να φτάσουμε στα ζητούμενο που είναι η άμεση δημοκρατία. Διότι όσο είμαστε εξαρτημένοι 80% εισαγόμενα προϊόντα διατροφής, όσο δεν παράγουμε δεν μπορούμε να έχουμε ανεξαρτησία και ελευθερία. Το Λαϊκό Κίνημα είναι το εργαλείο για την ενεργοποίηση μιας κοινωνίας που σέβεται τη ζωή και τον άνθρωπο, έναν πολιτισμό που επικεντρώνεται στο είμαι και όχι στο έχω ενός κόσμου που δεν γεννά ανισότητες, βία, εξευτελισμό, φόβο και αρρώστια και κάθε είδος πολέμου. Αυτός ο κόσμος οικοδομείται όσο κατανοούμε τον εαυτό μας κι όποτε συνειδητοποιούμε ή θυμόμαστε την αληθινή εσωτερική μας ταυτότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τις εκλογές, (όπως και την κοινωνική τους πορεία που είναι και πορεία ζωής) σχεδόν μονοσήμ...