Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ


ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Στην χθεσινή πετυχημένη εκδήλωση της Ερέτριας σαφής υπήρξε η αγωνία για το μέλλον της Ελλάδας και της κοινωνίας μας. Ουσιαστικά η αγωνία δεν προκλήθηκε από το άγνωστο για το τι περιμένει την Ελλάδα και τους Ελληνες πολίτες, αλλά τουναντίον προκλήθηκε από την γνώση της λεηλασίας των ανθρώπων και της πατρίδας, που έρχεται σύμφωνα με τα σχέδια του συστήματος εξουσίας και των υπηρετών του. Υπάρχει η βεβαιότητα για το τι θα κάνουν και η γνώση για το πως θα το υλοποιήσουν.
Το ¨ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ¨ έχει δηλώσει καθαρά την θέση του : Μηνύσεις και αγωγές στους ντόπιους και ξένους που θα μετάσχουν στην κλοπή και λεηλασία της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών. Κοινωνική αντίσταση και αντίθεση σε κάθε «επένδυση λεηλασίας» και σε κάθε τομέα.
Πέρα όμως από αυτή την αντιθετική στάση, η εκδήλωση έδωσε την δυνατότητα στους παριστάμενους να εννοήσουν πως υπάρχουν λύσεις, λύσεις για τον άνθρωπο, λύσεις για μια κοινωνία ανθρώπων, λύσεις για μια κοινωνία ουσίας.
Αυτή ήταν η μεγάλη συμβολή των ομιλητών, η ουσία της εκδήλωσης. Η ανακάλυψη ότι υπάρχουν λύσεις, λύσεις που συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους και ακολουθούν συγκεκριμένη πορεία και λογική για να αξιώσουν τον άνθρωπο και την ανθρωπότητα και να οδηγήσουν στις κοινωνίες με κέντρο τον άνθρωπο.
Λυτρωτική για τους ανθρώπους, την ανθρωπότητα, την φύση μητέρα του και χαραυγή μιας νέας πορείας του ελληνισμού και του πλανήτη είναι η συνολική πρόταση για το νέο κοινωνικό παραγωγικό πρότυπο, οι προτάσεις για την παιδεία της γνώσης και της ουσίας, για την οικονομία χωρίς κέρδος ή καλύτερα για το ανθρώπινο κοινωνικό κέρδος, για την αξία της ίδιας της διατροφής – ζωής, είναι προτάσεις που αγγίζουν και αφορούν άμεσα τον άνθρωπο και την ουσία της ζωής του. Είναι οι προτάσεις που οδηγούν στην κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και τα πρώτα αυτονόητα βήματα υλοποίησής της.
Τελικά μέσα στις προτάσεις αυτές βρίσκονται και οι λύσεις για τις ζοφερές αγωνίες της Ελλάδας και του ελληνισμού, οι λύσεις για τις αγωνίες των σκεπτόμενων ανθρώπων σε ολόκληρο των πλανήτη. 

Τα υπόλοιπα σύντομα σε video ...
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.
Α. Ο “σύντροφος” Φίλης Με αρκετή ικανοποίηση ακούσαμε το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου τις εξαγγελίες – ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας για το Γυμνάσιο. Φυσικά δεν μας προκάλεσε απορία το που βρήκε αυτές τις προτάσεις, αλλά και μία σειρά από αντιλήψεις που υιοθέτησε και πρόβαλε. Είναι σαφές ότι όταν στερείται κάποιος συγκεκριμένης κουλτούρας και κυρίως αντίστοιχων προτάσεων ρίχνει και καμιά κλεφτή ματιά σε όσους μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη, φιλοσοφία και προτάσεις δομημένες πάνω στην φιλοσοφία αυτή. Επειδή άλλη πρόταση διαφορετικής αντίληψης, εκτός από την δική μας, δεν υπήρχε, ο Ν. Φίλης την υιοθέτησε στα βασικά της σημεία και άρχισε να την εφαρμόζει και να την επικοινωνεί. Η πρόταση υφίσταται πάνω από 12 χρόνια και είναι πολλάκις δημοσιευμένη στο παρελθόν. Φυσικά βρίσκεται και στο blog του Λαϊκού Κινήματος (http://laikometopo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_13.html), καθώς βασικός συντελεστής α…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…