Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ


ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Στην χθεσινή πετυχημένη εκδήλωση της Ερέτριας σαφής υπήρξε η αγωνία για το μέλλον της Ελλάδας και της κοινωνίας μας. Ουσιαστικά η αγωνία δεν προκλήθηκε από το άγνωστο για το τι περιμένει την Ελλάδα και τους Ελληνες πολίτες, αλλά τουναντίον προκλήθηκε από την γνώση της λεηλασίας των ανθρώπων και της πατρίδας, που έρχεται σύμφωνα με τα σχέδια του συστήματος εξουσίας και των υπηρετών του. Υπάρχει η βεβαιότητα για το τι θα κάνουν και η γνώση για το πως θα το υλοποιήσουν.
Το ¨ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ¨ έχει δηλώσει καθαρά την θέση του : Μηνύσεις και αγωγές στους ντόπιους και ξένους που θα μετάσχουν στην κλοπή και λεηλασία της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών. Κοινωνική αντίσταση και αντίθεση σε κάθε «επένδυση λεηλασίας» και σε κάθε τομέα.
Πέρα όμως από αυτή την αντιθετική στάση, η εκδήλωση έδωσε την δυνατότητα στους παριστάμενους να εννοήσουν πως υπάρχουν λύσεις, λύσεις για τον άνθρωπο, λύσεις για μια κοινωνία ανθρώπων, λύσεις για μια κοινωνία ουσίας.
Αυτή ήταν η μεγάλη συμβολή των ομιλητών, η ουσία της εκδήλωσης. Η ανακάλυψη ότι υπάρχουν λύσεις, λύσεις που συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους και ακολουθούν συγκεκριμένη πορεία και λογική για να αξιώσουν τον άνθρωπο και την ανθρωπότητα και να οδηγήσουν στις κοινωνίες με κέντρο τον άνθρωπο.
Λυτρωτική για τους ανθρώπους, την ανθρωπότητα, την φύση μητέρα του και χαραυγή μιας νέας πορείας του ελληνισμού και του πλανήτη είναι η συνολική πρόταση για το νέο κοινωνικό παραγωγικό πρότυπο, οι προτάσεις για την παιδεία της γνώσης και της ουσίας, για την οικονομία χωρίς κέρδος ή καλύτερα για το ανθρώπινο κοινωνικό κέρδος, για την αξία της ίδιας της διατροφής – ζωής, είναι προτάσεις που αγγίζουν και αφορούν άμεσα τον άνθρωπο και την ουσία της ζωής του. Είναι οι προτάσεις που οδηγούν στην κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και τα πρώτα αυτονόητα βήματα υλοποίησής της.
Τελικά μέσα στις προτάσεις αυτές βρίσκονται και οι λύσεις για τις ζοφερές αγωνίες της Ελλάδας και του ελληνισμού, οι λύσεις για τις αγωνίες των σκεπτόμενων ανθρώπων σε ολόκληρο των πλανήτη. 

Τα υπόλοιπα σύντομα σε video ...
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.
Α. Ο “σύντροφος” Φίλης Με αρκετή ικανοποίηση ακούσαμε το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου τις εξαγγελίες – ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας για το Γυμνάσιο. Φυσικά δεν μας προκάλεσε απορία το που βρήκε αυτές τις προτάσεις, αλλά και μία σειρά από αντιλήψεις που υιοθέτησε και πρόβαλε. Είναι σαφές ότι όταν στερείται κάποιος συγκεκριμένης κουλτούρας και κυρίως αντίστοιχων προτάσεων ρίχνει και καμιά κλεφτή ματιά σε όσους μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη, φιλοσοφία και προτάσεις δομημένες πάνω στην φιλοσοφία αυτή. Επειδή άλλη πρόταση διαφορετικής αντίληψης, εκτός από την δική μας, δεν υπήρχε, ο Ν. Φίλης την υιοθέτησε στα βασικά της σημεία και άρχισε να την εφαρμόζει και να την επικοινωνεί. Η πρόταση υφίσταται πάνω από 12 χρόνια και είναι πολλάκις δημοσιευμένη στο παρελθόν. Φυσικά βρίσκεται και στο blog του Λαϊκού Κινήματος (http://laikometopo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_13.html), καθώς βασικός συντελεστής α…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…

Η Μεσόγειος φλέγεται! -Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας [Δείτε ολόκληρη την συζήτηση ή επιλέξτε ένα από τα δέκα ατομικά video των ομιλητών]

Η Μεσόγειος φλέγεται! Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας Στρογγυλό τραπέζι-Συζήτηση Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012 (Ξενοδοχείο Museum, Μπουμπουλίνας 16)
Συζήτησαν:
Δημήτρης Καραμήτσας, πρόεδρος Λαϊκού Κινήματος, “Ένωση των Λαών της ΜεσογείουΓιαννης Μιχελογιαννάκης, βουλευτής Ηρακλείου, “Το Συριακό Ζήτημα και οι προεκτάσεις τουΓαβριήλ Πελεκίδης, Δικηγόρος-Διεθνολόγος, “Το θέμα της ελληνικής Α.Ο.Ζ. και των άλλων στην ΜεσόγειοΝίκος Κλειτσίκας, συγγραφέας: “Η εθνοκάθαρση εναντίον της Συρίας, πρόκληση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ειρήνηΒαγγέλης Χωραφάς, εκδότης του περιοδικού Monthly Review “Ο ρόλος του ΝΑΤΟ στη ΜεσόγειοΓιώργος Παπαγιαννόπουλος, Σοσιαλιστική Ανασύνθεση, “Οι σύγχρονες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στα ΒαλκάνιαΠαύλος Τουμανίδης, Κ.Ε. ΔΗ.Κ.ΚΙ.-Σοσιαλιστική Αριστερά, μέλος Γραμματείας Εξωτερικών & Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, “Η ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή και η αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμούΣυντόνισε ο Γιάννης Αγγέλου, Γραμματέας Λαϊκού Κιν…