Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και ΤΑ ΜΕΡΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και ΤΑ ΜΕΡΙΔΙΑ ΤΟΥΣ  
ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΥΣ «ΧΡΕΟΛΟΓΟΥΣ»
Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ

Αρθρο του μέλους μας Δημ. Καραμήτσα

Μην περιμένετε την Πέμπτη στην σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. να γίνει κάτι συνταρακτικό, κάτι που θα διασώσει οριστικά την Ελλάδα.
Αν δεν εξαγοράσουν ολόκληρη την Ελλάδα, τίποτα ουσιαστικό δεν πρόκειται να κάνουν. Αυτοί θα κάνουν όσα επιβάλλουν οι ανάγκες τους για να διατηρηθούν εκεί που βρίσκονται και να ενισχύσουν τις θέσεις τους : πρόσωπα, κράτη, εταιρείες και λαοί.
Αν εξαγοράσουν την Ελλάδα τότε η Ελλάδα δεν θα υπάρχει για εμάς. Αν η Ελλάδα γίνει δική τους, τότε θα φροντίσουν για την αιωνιότητα της παρουσίας τους και της εκμετάλλευσής της, αυτός θα είναι ο σκοπός τους.
Τώρα, απλώς σκέπτονται πως θα αποτρέψουν άλλους από το πλιάτσικο πάνω στην Ελλάδα.
Την Πέμπτη απλώς θα μοιράσουν τα μερίδια της Ελλάδας. Αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός της συνόδου. Σε εμάς απλώς θα πουν ότι η Ελλάδα σώθηκε. Η σωτηρία θα είναι αυτή που τους στοιχίζει λιγότερο: κάποια ψευτοαναδιάρθρωση του χρέους ως υπόσχεση.
Κανέναν τους δεν συμφέρει η οριστική σωτηρία της Ελλάδας. Πρέπει πρώτα να εξυπηρετηθούν οι κερδοσκοπικές δουλοκατακτητικές ανάγκες τους. Σε εμάς απλώς θα πουν πως ανοίγει ο δρόμος για την σωτηρία της Ελλάδας … . Στην πραγματικότητα θα παιχτεί ερήμην μας ή με την συναίνεσή μας ένα ακόμα μέρος του δράματος της σκλαβιάς μας.
Εάν ο λαός μας δεν το καταλάβει και κοιμηθεί ξανά, δεν θα υπάρχει επιστροφή.
Το ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ είναι εδώ για να επισημάνει ότι σχεδιάζεται ακόμα βαρύτερη σκλαβιά της χώρας.
Το ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ μας καλεί να ξυπνήσουμε οριστικά, να μην κλείσουμε ξανά τα μάτια μας σε όσα συμβαίνουν και θα μας συμβούν.
Στην χώρα, αντί για το λαό της έχουν το λόγο οι ψευτοπολιτικάντηδες και οι «χρεολόγοι». Ανησυχούν, επισημαίνουν, αντιδρούν … . Είναι από ηλίθιοι έως ύποπτοι. Μια ελάχιστη ματιά στις πρακτικές του Δ.Ν.Τ., της Ε.Ε., των Η.Π.Α., της Παγκόσμιας Τράπεζας και του συνολικού παγκόσμιου διευθυντηρίου, θα ήταν αρκετή για να γνωρίσουν όλοι με ακρίβεια εκ των προτέρων κάθε πολιτική, κάθε κίνηση, κάθε σχέδιο επιβολής της αθλιότητάς τους και στην Ελλάδα, γιατί παντού κάνουν τα ίδια και τα ίδια. Σε όλους τους λαούς που καταδυναστεύουν οι τακτικές τους είναι ακριβώς οι ίδιες: καταστρέφουν τις τοπικές παραγωγικές δομές, επιβάλλουν το δανεισμό, καταχρεώνουν, εξαγοράζουν, ελέγχουν και σκλαβώνουν, πίνουν αίμα. Οι περίφημοι χρεολόγοι της χώρας δεν θα έπρεπε να κοιτούν μέτρο προς μέτρο την υποδούλωση της χώρας, εάν ήταν σοβαροί  (όπως πολλά μέλη του κινήματος) θα είχαν εκ των προτέρων προειδοποιήσει για τις κινήσεις τους, θα είχαν προλάβει … .
Ηλθε για την Ελλάδα, η ώρα του πλιάτσικου, απλά τσακώνονται πως, με ποια ανταλλάγματα ελληνικής δουλείας θα πείσουν τις ισχυρές πολυεθνικές τους να ανταλλάξουν κάποια ομόλογα, κάποια δάνεια . Τι μερίδιο θα δώσουν και σε ποιους.
Εμείς ως λαός, ως ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ τους το λέμε ξεκάθαρα. Το πλιάτσικο δεν θα περάσει, θα σας τσακίσουμε στις μηνύσεις ντόπιοι μεταπράτες, θα σας αποκαθηλώσουμε οριστικά κομπραδόροι. Στους ίδιους τους «επενδυτές» πλιατσικολόγους υποσχόμαστε την ίδια αντιμετώπιση και ακόμα χειρότερα, θα σαμποτάρουμε συστηματικά τις επενδύσεις σας με κάθε νόμιμο μέσο, με κάθε κοινωνική παρέμβαση. Και όταν σύντομα ο ελληνικός λαός θα φέρει το κίνημα στην εξουσία τότε θα ακυρώσουμε κάθε προδοτική ληστρική σύμβαση. Τότε θα χτίσουμε την ελεύθερη αυτάρκη Ελλάδα των Ελλήνων.

Και μην τους ακούτε. Παρά τα όσα γράφονται, ο καπιταλισμός τους δεν θα καταρρεύσει. Απλά φοβίζουν τους άλλους ισχυρούς για να μην διεκδικήσουν κομμάτια από το πλιάτσικο του ευρωπαϊκού νότου. Την ίδια ώρα προετοιμάζουν ένα ακόμα οικονομικό κραχ για να αγοράσουν φτηνότερα όσα κομμάτια τους λείπουν από τον πλανήτη. Για να γίνει δικός τους ο πλανήτης και να μετατραπούν σε παγκόσμια αυτοκρατορία. Αυτοί είναι οι στόχοι τους και μην αφήνετε τίποτα να αποσπά την σκέψη σας.
Υπολογίζουν βέβαια σκεπτόμενοι πως οι λαοί είναι φοβικά σκουλήκια, πως δεν ξέρουν τι χρειάζονται και τι θέλουν. Οσα έκαναν στους Ινδιάνους της Β. Αμερικής, τα ίδια νομίζουν πως θα τους αφήσουμε να κάνουν σε όλο τον πλανήτη.  Είναι βαθιά νυχτωμένοι, έχουν μόνο ένα σχέδιο και αυτό εφαρμόζουν αιώνες τώρα, αγνοούν ότι ο σπόρος των κοινωνιών με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του έχει ήδη πέσει και φυτρώνει παντού.
Αφήστε τους να κοιμούνται, κάποια μέρα σύντομα θα ξυπνήσουν και ο κόσμος τους δεν θα υπάρχει πια … .
Θα έχει ανατείλει ο ήλιος των λαών και των ανθρώπων.      

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


1 σχόλιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.
Α. Ο “σύντροφος” Φίλης Με αρκετή ικανοποίηση ακούσαμε το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου τις εξαγγελίες – ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας για το Γυμνάσιο. Φυσικά δεν μας προκάλεσε απορία το που βρήκε αυτές τις προτάσεις, αλλά και μία σειρά από αντιλήψεις που υιοθέτησε και πρόβαλε. Είναι σαφές ότι όταν στερείται κάποιος συγκεκριμένης κουλτούρας και κυρίως αντίστοιχων προτάσεων ρίχνει και καμιά κλεφτή ματιά σε όσους μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη, φιλοσοφία και προτάσεις δομημένες πάνω στην φιλοσοφία αυτή. Επειδή άλλη πρόταση διαφορετικής αντίληψης, εκτός από την δική μας, δεν υπήρχε, ο Ν. Φίλης την υιοθέτησε στα βασικά της σημεία και άρχισε να την εφαρμόζει και να την επικοινωνεί. Η πρόταση υφίσταται πάνω από 12 χρόνια και είναι πολλάκις δημοσιευμένη στο παρελθόν. Φυσικά βρίσκεται και στο blog του Λαϊκού Κινήματος (http://laikometopo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_13.html), καθώς βασικός συντελεστής α…

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…