ΚΟΡΩΝΟ-ΙΟΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ και ΛΙΜΟΣ


ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΛΙΚΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΤΕΣΤ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟ-ΙΟ, τον ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ και τις ΦΡΙΚΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΟΣΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

Αυτή η κατάσταση, όπως πάει, θα συνεχιστεί αέναα. Οι ιοί δεν νικιούνται. 
Μας έβαλαν σε καραντίνα με 40 κρούσματα την ημέρα. Σήμερα, έχουμε πολύ περισσότερα, αλλά δεν τα ανιχνεύουν πια και δεν τα ανακοινώνουν. Αυτά τα κρούσματα, με αυτές τις τακτικές, θα συνεχίσουν να υπάρχουν για πολλά χρόνια. Δεν θα υπάρξει εμβόλιο και, εάν υπάρξει κάτι τέτοιο, μάλλον θα είναι πιο επικίνδυνο από τον ιό. Η θεραπεία (αυτές που υπάρχουν και όσες θα έλθουν), θα είναι θετική για ένα μέρος μόνο όσων ασθενήσουν. Κάποιοι θα είναι “άτυχοι”, όπως είναι άτυχοι όσοι φεύγουν με πνευμονία από ένα κοινό κρυολόγημα και ακόμα πολυπληθέστεροι από άλλες ασθένειες.
Η επιδημία μπορεί να νικηθεί με τον συνολικό ταυτόχρονο έλεγχο του πληθυσμού και την επανάληψή του μέσα σε λίγες ημέρες. Χθες ο Μόσιαλος (της Ν.Δ.) υιοθέτησε την πρότασή μας. Δεν μας νοιάζει που δεν μας ανέφερε, ούτε μας νοιάζει πόσο γερμανο-υποταγής είναι. Τουλάχιστον, οι μισοί κάτοικοι αυτής της χώρας υποφέρουν από τέτοιες “νόσους” υποταγής, εθελοδουλείας και ατομικής σκοπιμότητας.
Αυτή η κατάσταση στην προβολή της, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας τη νεοφιλελεύθερη χολέρα που κυκλοφορεί ανενόχλητη και ορίζει το μέλλον όλων με βάση τα άθλια ολοκληρωτικά σχέδιά της, έχει πολύ ζοφερή προβολή για όλους.
Οι παραγωγοί των βασικών για την ζωή αγαθών, είναι σε απόγνωση και η εργασία τους δυσχεραίνεται μέρα με την ημέρα και λόγω των μέτρων. Η σοδειά τους είναι αβέβαιο εάν θα απορροφηθεί έγκαιρα ή εάν θα μείνει στα δέντρα ή στα χωράφια (τα αγροτικά προϊόντα έχουν συγκεκριμένους κύκλους ζωής). Οι δραστηριότητες του δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας έχουν παγώσει στο μεγαλύτερο μέρος τους. Ο τουρισμός φέτος θα είναι ανάμνηση και οι σχετικές με αυτόν δραστηριότητες όλων των τομέων της οικονομίας (πρωτογενής, δευτερογενής, τριτογενής) θα καταβαραθρωθούν.
Αυτό στις πόλεις θα σημάνει λιμό, σιτοδεία, αδυναμία συντήρησης και επιβίωσης. Το - ας το αποκαλέσουμε έτσι – ελληνικό κράτος δεν έχει τα εργαλεία να κινηθεί, τα έχει εκχωρήσει. Αυτοί που κυβερνούν, μαζί με τους περισσότερους από τους υπόλοιπους που καμώνονται τους πολιτικούς και τα κόμματα, λειτουργούν ως μαριονέτες.
Η κατάσταση περικλείει τα δύο βασικά στοιχεία που οδηγούν τον άνθρωπο σε πλήρη υποταγή και βιοτικό κοινωνικό αποπροσανατολισμό : τον φόβο για την ζωή και την ιδεαλιστική ελπίδα για το καλύτερο.
Ο ολοκληρωτισμός έχει τα λειτουργικά εργαλεία στα χέρια του και δεν ήταν ποτέ στην ιστορία απρόθυμος να τα χρησιμοποιήσει.
Το να απαιτήσουμε να κλείσει ο κύκλος της επιδημίας με καθολικά τεστ στον πληθυσμό είναι το εφικτό μέσο αντίστασης, αλλιώς θα περιμένουμε την σειρά μας να νοσήσουμε για να μας θεραπεύσουν.
Το να απαιτήσουμε παγκόσμιο λαϊκό άμεσο και δημοκρατικό έλεγχο κάθε δραστηριότητας βιοτεχνολογίας είναι ένας παγκόσμιος στόχος – πρόταση, που θέτει αρχές και ενώνει.
Την ίδια ώρα οι “επαναστάτες” δεν ασχολούνται με την παραγωγή προτάσεων, ασχολούνται με την κριτική, το ιδεολόγημα του “έθνους” και τις υπερεθνικές και εξω-εθνικές ιμπεριαλιστικές οντότητες, που πάντα υπήρχαν και πάντα διαδραμάτιζαν τους ίδιους χυδαίους ρόλους και όλα αυτά με τάσεις αλληλο-εξόντωσης ως δελφίνοι του θρόνου της επανάστασης, γιατί η κατοχή της πλήρους γνώσης μπορεί να είναι μόνο ατομική υπόθεση.
Κανένα επαναστατικό κίνημα δεν πέρασε στον λαό μέσα από θεωρίες και αφορισμούς, παρά μόνο μέσα από απτές και ουσιαστικές προτάσεις οργάνωσης της ανθρώπινης ζωής, ατομικής, κοινωνικής και διεθνικής. Αυτό διδάσκει η ζωή και η ιστορία.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τις εκλογές, (όπως και την κοινωνική τους πορεία που είναι και πορεία ζωής) σχεδόν μονοσήμ...