Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗ 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι επιλογές μας για τις εκλογές είναι καθαρά και πριν από όλα αντίθετες με τα μνημόνια και τις πολιτικές τους.
Οπως είχαμε διαπιστώσει και το 2012, ο λαός αυτός δεν κατάφερε να συγκροτήσει κάτι πραγματικά νέο σε επίπεδο πολιτικών σχηματισμών. Οι επιλογές ήλθαν “εκ των ενόντων” και ίσως στις εκλογές της Κυριακής να έλθει το τέλος της μεταπολίτευσης και ακόμα περισσότερο : η 1η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας.
Το μεγαλύτερο ζήτημα για αυτόν τον λαό είναι όμως, όχι μόνο να ηττηθούν οι κανίβαλοι του νεοφιλελευθερισμού και να παύσουν οι ανθρωποθυσίες υπέρ των κερδών των αγορών, αλλά να υπάρξουν οι πραγματικές πολιτικές εκείνες που θα δώσουν αξία στον άνθρωπο, θα τον απελευθερώσουν καλύπτοντας τις ανάγκες του, θα χτίσουν νέους θεσμούς και δομές δημοκρατίας και κυρίως συλλογικότητας. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα απελευθερωθούν οι άνθρωποι και η Ελλάδα.
Χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε άλλους, αναφερόμαστε σε τρεις πολιτικούς σχηματισμούς που είναι αντίθετοι στις μνημονιακές πολιτικές και μάλλον θα βρίσκονται στην Βουλή.
ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Μπροστά στην Ιστορία
Για όσους μας γνωρίζουν είναι σαφές και αυτονόητο ότι “παρακολουθούμε” και αναλύουμε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και αυτό δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της πορείας του από το 2012 και μετά. Είναι “γνωστοί από παλιά” και πάντοτε τους είχαμε κατά νου. Απλά τα χρόνια μετά τις εκλογές του 2012 το να αναλύεις τον λόγο προσώπων που σχετίζονται με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απέκτησε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολλές φορές και την “πλάκα” του. Παρατηρούμε βέβαια και τον πρόεδρο και την ηγετική του ομάδα. Κάποιοι από εμάς ξέρουν καλά αυτούς που συναντά στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
Οχι δεν είναι απειλή. Δεν είμαστε απέναντι στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. . Το αντίθετο, τον στηρίζουμε ως αριστερό αντιμνημονιακό πολιτικό σχηματισμό και βέβαια επιθυμούμε να είναι ο νικητής των εκλογών. Αυτή είναι άλλωστε η ιστορικότητα αυτών των εκλογών, αυτή που θα σηματοδοτηθεί από την μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό που μας καίει είναι το, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει, σχηματίζοντας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κυβέρνηση, να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες της χώρας και κυρίως στο να λύσει τα χιλιάδες προβλήματα με τρόπο που να αξιώνεται ο άνθρωπος και ο λαός .
Πρώτα από όλα όμως πρέπει να αναφερθούμε στην ύβρη και την χυδαιότητα της Ν.Δ. και των άλλων μνημονιακών νεοφιλελεύθερων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ κλπ.). Οι υπαίτιοι κάθε αρνητικού και εγκληματικού που συνέβη στην χώρα και στον λαό, οι δημιουργοί της καταστροφής και φορείς της χολέρας που κατατρώγει τους Ελληνες και υποδουλώνει την χώρα τους είναι πραγματικά αηδιαστικό να κατηγορούν τον αμέτοχο στην εξουσία ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα των δικών τους εγκλημάτων και πολιτικών. Είναι πράγματι ειδικοί στην πλήρη και ακραία διαστροφή της πραγματικότητας. Αν τα ψέμματα που μπορεί να εκστομίσει κάποιος άλλος φαίνονται μάλλον ως αστεία καθώς είναι ψεύδη κατά συνθήκη ή κατ΄ ανάγκη, τα ψέμματα των μνημονιακών είναι ότι πιο σιχαμένο και διεστραμμένο μπορεί να ειπωθεί και να εννοηθεί. Ψέμματα για να κοιμίσουν το θύμα που έχουν σκοπό να δολοφονήσουν, ώστε αυτό να μην αντιδράσει. Ακόμα και σήμερα τα καθάρματα σπεκουλάρουν την ιστορία, βιάζουν την αλήθεια, υπόσχονται για πολλοστή φορά “καλύτερες μέρες” , βρίζουν, συκοφαντούν, προσπαθούν οι δολοφόνοι να καθησυχάσουν το θύμα – λαό, να πουλήσουν ξανά φτηνές ελπίδες για να εκμεταλλευτούν τον λαό σαν προαγωγοί, σαν “νταβατζήδες”. Από το αρχαίο καιρό θεωρούν τον λαό αυτό “εταίρα” φοβική και αργυρώνητη, έτοιμη να ακούσει κάθε ψέμα, κάθε παραμύθι και να εκπορνευτεί εκούσια ή ακόμα και με την βία. Πόση αλήθεια χλεύη αιώνια στον λαό κρύβουν τα λόγια και οι πράξεις τους διαχρονικά ? Πόσο πολύ τα κόμματα και οι πολιτικοί των ολιγαρχών υποτιμούν τον λαό και επιδιώκουν να τον διδάξουν να αυτο-υποτιμάται ή να τον αναγκάσουν με τον φόβο ?
Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ορκιστούν η ηγεσία και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως, αν τη νύχτα της Κυριακής γίνουν με την ψήφο του λαού κυβέρνηση, δεν πρόκειται ποτέ να υποτιμήσουν και να κοροϊδέψουν τον λαό, όπως οι προκάτοχοί τους. Αν αυτό συμβεί θα είναι η αρχή της δικής τους ύβρεως, η αρχή της δικής τους πολιτικής νέκρωσης.
Αφουγκραζόμαστε προσεκτικά τις λέξεις κάποιων από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι για να διδαχθούμε, αλλά για να συλλάβουμε την γενική πολιτική τοποθέτηση του προσώπου που μιλάει.
Για τον έμπειρο αναλυτή, ο λόγος είναι το ψυχογράφημα και η απόδειξη συνάμα της πολιτικής τοποθέτησης του ομιλητή. Και είναι μερικοί, λίγοι είναι η αλήθεια, που μας λένε πράγματα με λέξεις που τις έχουμε ακούσει και από τους άλλους πριν: “επενδύσεις ιδιωτών, ισχυρές τράπεζες κ.α.“. Αυτούς, τους κλασικούς και ορκισμένους αστούς σας καλούμε να τους αποφύγετε, να μην τους τιμήσετε με την ψήφο σας. Αν θέλετε να έχουμε μία σοβαρότερη ελπίδα, διαλέξτε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ανθρώπους της αριστεράς με ποιότητα και ήθος και όχι αστούς ήδη συνθηκολογημένους.
Θα πρέπει όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ να σκεφτούν και να αντιληφθούν ότι όποιος λειτουργεί με τους κανόνες του κεφαλαίου, αργά ή γρήγορα αλλοτριώνεται από αυτούς και όποια και εάν είναι η διάθεσή του συμβιβάζεται με αυτούς και φεύγει ηττημένος.
Θα πρέπει επίσης να κινηθούν με πολλή σεμνότητα και συνέπεια, γιατί η ψήφος στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εξακολουθεί εκτός από ψήφος ελπίδας να είναι και ψήφος διαμαρτυρίας.
Χωρίς περιστροφές λοιπόν επιθυμούμε τη νίκη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θα είναι μία θετική εξέλιξη και η ημέρα της νίκης θα είναι ημέρα ιστορική για τον ελληνικό λαό.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΑΝ.ΕΛ.)
Αυτός ο περίεργος σχηματισμός με την δεξιά βάση (πολλούς από εμάς μας εκνευρίζει έντονα με κάποιες εθνικιστικές κορώνες) έρχεται να δώσει μια εναλλακτική και έντιμη επιλογή στον ψηφοφόρο των πολιτικών χώρων αυτών, αλλά και να συμπεριλάβει ανθρώπους – έκπληξη από κινήματα και χώρους της ευρύτερης αριστεράς.
Για όσους κινούνται στους χώρους και στις ιδεολογίες αυτές, οι “Ανεξάρτητοι Ελληνες” είναι ίσως η μοναδική επιλογή, αφού αποτελούν τον μοναδικό αντιμνημονιακό πολιτικό σχηματισμό στους πολιτικούς χώρους που θα χαρακτηρίζαμε από ως δεξιούς και κεντροδεξιούς. Στην πραγματικότητα μάλιστα οι ΑΝ.ΕΛ. είναι το μόνο αντιμνημονιακό κόμμα σε όλο το πολιτικό φάσμα δεξιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. !!!.
Η πολιτική συνέπεια των λόγων του αρχηγού τους και όσων στάθηκαν όρθιοι και κάποιοι άνθρωποι που συνεργάζονται πρόσφατα με τους ΑΝ.ΕΛ., τους κάνει για εμάς “επιλέξιμους” και τους θεωρούμε αναγκαία επιλογή για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτούς πολιτικούς χώρους ή είναι “αντιμνημονιακοί”, χωρίς να είναι τόσο “αριστεροί”, ώστε να ψηφίσουν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. .

Κ.Κ.Ε.
Ελπίζουμε το ΚΚΕ να φανεί μετά τις εκλογές αντάξιο των περιστάσεων και όσων είναι αναγκαία για να υπάρξει αριστερή στροφή στην κοινωνία και την πολιτική.
Αντιλαμβανόμαστε τον λόγο που το ΚΚΕ συμπεριφέρεται τόσο επιθετικά στους “ρεφορμιστές αστούς” του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. , μπορούμε να τους αναλύσουμε, αλλά δίκιο δεν μπορούμε να τους δώσουμε. Οχι ως προς τις αναλύσεις τους που είναι σωστές, αλλά για την επιλογή τους να χτυπούν μονόπλευρα τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και να αφήνουν, να “ξεχνούν”, να αφήνουν σχεδόν στο απυρόβλητο τους “κυβερνητικούς” και τον “συρφετό των πρόθυμων”. Για εμάς είναι σαφές λάθος στρατηγικής (όχι πολιτικής ανάλυσης), αφού ο πρώτιστος σκοπός είναι να μετακινηθεί η κοινωνία σε αρχές, αξίες και αντιλήψεις και όχι να γεμίσουν με ψηφοδέλτια οι κάλπες.
Ελπίζουμε μετά τις εκλογές το ΚΚΕ να είναι ο αποφασιστικός φορέας που θα γύρει την συνολική πολιτική πλάστιγγα προς τα αριστερά και για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει ουσιαστική πολιτική συμμετοχή στις κυβερνητικές επιλογές και να παύσει να αποτελεί μόρφωμα συντήρησης.

Καλό βόλι σε όλους τους πραγματικά επαναστατικούς και ριζοσπαστικούς συνδυασμούς και σχήματα.


ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ : ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: ΘΕΛΟΥΜΕ “ΙΔΕΕΣ” ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ ? (του Δημ. Καραμήτσα)

Α. ΙΔΕΕΣ ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ ?
Είναι τεράστιο πρόβλημα για την ανθρωπότητα το να "αναγνωρίζει" και να αποδέχεται ως υφιστάμενα, πράγματα που δεν υπάρχουν, που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Το ψέμα, το ανύπαρκτο, το διεστραμμένο, ως παραδοχή δημιουργεί μία αντίστοιχα ψευδή, ανύπαρκτη και διεστραμμένη ακολουθία συμπερασμάτων και αποτελεσμάτων. Είναι αρχαιότατη ηδιαμάχη μεταξύ των ανθρώπων που πιστεύουν στο υπαρκτό και αληθές και σε αυτούς που πιστεύουν σε αξιωματικά κατασκευάσματα (ως τα σχηματοποιούμε με την πλατωνική έννοια της “ιδέας” = το ον εκ του μη όντος). Είναι η ίδια η προαιώνια ουσιαστική αντίθεση της ελληνικής φιλοσοφίας και σκέψης ευρύτερα, αφού στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην γνωστή ανθρώπινη ιστορία, οι άνθρωποι διέλαθαν και διέφυγαν από τις αξιωματικές ιδέες του τότε κόσμου (όπως αυτή του θεού και των ελέω θεού μοναρχών ή των βασιλέων και αριστοκρατών με “θεϊκή” καταγωγή ή “ ανωτέρων και εξουσιαστών με “θεία βούληση” ή των φυσικών φαινομένων ως αποτέλεσμα της άμε…

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί κανείς να την πιστέψει. Πριν από μέρες ανακοίνωναν ότι θα παραταθεί η προστασία της α’ κατοικίας για τους υπερχρεωμένους και μέσω της διαδικασίας του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (ν. 3869/2010). Για να δοθεί όμως παράταση απαιτείται η ψήφιση από την Βουλή τροπολογίας ή αλλιώς πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η Βουλή κλείνει αύριο και η ΠΝΠ έχει διαδικασία για να εκδοθεί και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για το θέμα. Ούτε καν ως είδηση πλέον δεν υπάρχει και, κυρίως, καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες. Εκεί που όφειλαν να έχουν ήδη ρυθμίσει το θέμα, τώρα σιωπούν με νόημα. Την ίδια ώρα οι ξεπουλημένες τράπεζες με τα ξεπουλημένα δάνεια, όχι μόνο ακονίζουν τα νύχια τους για να εκπλειστηριάσουν ακίνητα, αλλά και καθυστερούν την παράδοση των αναγκαίων δικαιολογη…