ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ και ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ και ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Με κείμενό μας σας είχαμε ενημερώσει προ μηνών για την «πίεση» των ΗΠΑ προς την γερμανόφιλη (και κατά αρκετούς «γερμανόδουλη») «ελληνική» κυβέρνηση να εγκαταλείψει την εξουσία μέσα στο καλοκαίρι. 
Οι κλυδωνισμοί που παρατηρούνται με αφορμή το θέμα της Ε.Ρ.Τ. δεν είναι τυχαίοι και δεν προέρχονται μόνο από δήθεν διαφωνίες των δεξιών νεοφιλελεύθερων κομμάτων, που συγκροτούν αυτή την κυβέρνηση.
Το ζήτημα για τους «γερμανόδουλους» είναι ότι οι Η.Π.Α. συνήθως «πράττουν όσα υπόσχονται», καθώς διατηρούν ισχυρότατο λόμπυ στους εσωτερικούς μηχανισμούς εξουσίας, αλλά διαθέτουν και μία σειρά από πρόθυμους συμμάχους.  
Οι συνεχείς παρεμβάσεις της γερμανικής πλευράς το Σαββατοκύριακο και όλη την εβδομάδα (15-20 Ιούνη) είχαν ως αποκλειστικό στόχο να πιέσουν και να «πείσουν» τους κυβερνητικούς εταίρους να διατηρηθούν στην κυβέρνηση. Το πόση κάλυψη τους έταξαν για δικά τους αμαρτήματα, ας γνωρίζουν ότι το συλλάβαμε. Το αστείο όμως είναι ότι οι Γερμανοί σκότωσαν πρώτα τους στενούς συνεργάτες τους, αποχωρώντας από την 1η κατοχή της Ελλάδας. Προφανώς γιατί ήξεραν πολλά.   
Επισημαίνουμε ότι στο διάστημα μετά τις περσινές εκλογές οπωσδήποτε οι συσχετισμοί και οι «συμπάθειες» σε διεθνές επίπεδο έχουν μεταβληθεί για τα ελληνικά κόμματα.
Στα πλαίσια της δράσης τους οι Η.Π.Α. συνεχίζουν το ξεδόντιασμα της γερμανικής μπότας και των γερμανόφιλων κυβερνήσεων σε όλη την Ευρώπη: Βουλγαρία, Ρουμανία και πρόσφατα η Τσεχία έλαβαν το μήνυμα των Η.Π.Α. (μαζί με άλλα κράτη). Οι Γερμανοί τρέχουν πανικόβλητοι να μαζέψουν τις θύελλες που γέννησαν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπειραν στο σχέδιό τους για κατάληψη και υποδούλωση της Ευρώπης. Για εμάς είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα ηττηθούν. Το μέγεθος του χαστουκιού που θα δεχθούν εξαρτάται και από την ίδια την συμπεριφορά τους και την επιμέτρηση του κινδύνου τρίτων χωρών.
Οι Αμερικανοί είναι βέβαιο ότι με τίποτα δεν θα δεχθούν να απολέσουν την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων και του ορυκτού πλούτου της χώρας μας. Μπροστά σε τέτοιο πλούτο είναι, όπως έχουν δείξει, αδίστακτοι και με τίποτα δεν μπορούν να δεχθούν ούτε ως άκουσμα τις ηλίθιες δηλώσεις της γερμανόφιλης κυβέρνησης της Αθήνας, περί «ευρωπαϊκών πετρελαίων και φυσικού αερίου»
Είναι σαφές ότι η απαγορευόμενη από το Σύνταγμα μυστική διπλωματία βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό σε έξαρση.
Οι πισώπλατες μαχαιριές συνεχίζονται μέσα από δηλώσεις και εντάσεις : υπουργός οικονομικών των Η.Π.Α., Δ.Ν.Τ., Ο.Ο.Σ.Α., τύπος, αναλυτές κ.α. .
Οι Γερμανοί και οι δικοί τους επιστρατεύοντας τον μοναδικό ευρωπαϊκό οίκο «αξιολόγησης», δημιούργησαν το δικό τους «success story» που θέλησε να πουλήσει ο Σαμαράς και οι δικοί του.
Αδιάψευστη διάψευση του μύθου Success Story, η πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι οι Ελληνες. Ακόμα και οι μαγειρεμένοι, ταλαίπωροι δείκτες των στατιστικών της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε έναν όλεθρο, ο οποίος συνεχίζεται και επιτείνεται … . Μέχρι που άραγε ; μέχρι την εθνική καταστροφή ;  Πόσο άλλο να απαξιωθεί αυτός ο τόπος για να αγοραστεί φτηνά το οικόπεδο ;
Το ζήτημα για την ξενόδουλη κυβέρνηση της Αθήνας είναι σαφές: φεύγει και λυτρώνει τον τόπο με την φυγή της ή μένει και συνεχίζει την καταστροφή ; Στην 2η περίπτωση είναι βέβαιο ότι θα εισέλθουμε σε περιπέτειες, που μπορούμε να υποθέσουμε ή να προσπαθήσουμε να εννοήσουμε ως προς την πηγή τους, αφού όμως συμβούν.
Όπως έχουμε επισημάνει απέναντι στο γερμανικό μοντέλο κατάληψης και εξαθλίωσης, στη «νέα κατοχή», οι αμερικάνοι προβάλλουν το δικό τους μοντέλο, αυτό του λιμπεραλισμού, που μπορεί να δώσει κάποιες ανάσες στο μοντέλο καπιταλιστικής οικονομίας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα.
Αν μας ζητούσε κάποιος να διαλέξουμε μεταξύ των δύο κακών, θα λάμβανε από εμάς αρνητική απάντηση. Δεν θα διαλέγαμε κανένα, γιατί και τα δύο οδηγούν στην ουσιαστική ανθρώπινη εξαθλίωση, στον αποπροσανατολισμό και στον εκμαυλισμό. Ωστόσο, εάν ως υπόθεση εργασίας, απαιτούσαν να απαντήσουμε, είναι σαφές ότι το αμερικάνικο μοντέλο κατοχής είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμο από μία κοινωνία όπως η ελληνική. Εμείς όμως στο Λαϊκό Κίνημα υπάρχουμε για το δικό μας μοντέλο, για την δική μας καινοτόμο φιλοσοφική, κοινωνική και πολιτική αντίληψη.  
Απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση αποτυγχάνει να βρει πολιτικό βηματισμό και βρίσκεται ενώπιον των αδιεξόδων που παράγει η πολιτική της ταυτότητα. Αντί να προκαλεί τις εξελίξεις και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, φέρνοντας στην επιφάνεια συνεχώς νέες προτάσεις προς την ελληνική κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ αρκείται δυστυχώς σε κριτική των πράξεων και αποφάσεων της κυβέρνησης. Με τον τρόπο αυτό της δίνει την πρωτοβουλία των κινήσεων, διατηρώντας τα ποσοστά της και την εικόνα ότι δεν υπάρχει άλλη πρόταση.
            Βέβαια τις τελευταίες ημέρες παρατηρήσαμε στις ομιλίες του Αλ. Τσίπρα μια στροφή προς τις αρχές και αξίες του κινήματός μας. Η ανάπτυξη απόψεων για κοινωνίες με κέντρο τον άνθρωπο, για κάλυψη των αναγκών όλων και άλλα διδάγματα της κοσμοθεωρίας του Λαϊκού Κινήματος είναι κατά ένα μέρος παρήγορη. Το γεγονός ότι μέλη του κινήματός μας ετοιμάζονται να καταγγείλουν την λογοκλοπή δεν θεωρούμε ότι θα προσφέρει κάτι ιδιαίτερο στην κοινωνική πορεία. Όμως το ορθό είναι πως, εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία κάποιου άλλου, καλό είναι να τον ρωτάς για να σου δώσει την άδεια. Τα ίδια ισχύουν και για τις διακηρύξεις περί προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και για την κοινωνική δημοκρατική διοίκηση του δημόσιου τομέα. Όλα αυτά είναι κομμάτια της θεωρίας και της πνευματικής παραγωγής μας. Δεν τα γράψαμε για εμάς, αλλά για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και της ανθρωπότητας (ως συνεπείς Ελληνες). Απλά επειδή όλα συνέχονται με μία φιλοσοφική συνέπεια αιτιοκρατίας, με αλληλουχία και αλληλοσύνδεση, προειδοποιούμε τους χειριστές τους, ότι πρέπει να εννοήσουν καλά και βαθιά την λειτουργία τους για να μην βρεθούν σε αδιέξοδα και αμετροέπειες αντίστοιχες με αυτές του επίσης χρήστη τους στο παρελθόν Γ. Παπανδρέου. Το Λαϊκό Κίνημα είναι εδώ και έχει όλη την διάθεση να αναλύσει την λειτουργία της κοσμοθεωρίας του σε κάθε ενδιαφερόμενο. Αυτό θα συνιστούσαμε και στο νέο θιασώτη της θεωρίας των βιοτικών αναγκών Αλέξη.
            Η ουσία βέβαια της ελληνικής πολιτικής, αυτής που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι αδιέξοδη και καταστροφική. Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται και η καταστροφική διασπάθιση του ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα να στερέψει ξανά η κυκλοφορία χρήματος. Αυτοί οι θιασώτες του καπιταλισμού, διαχρονικοί καταστροφείς της Ελλάδας και των Ελλήνων, δεν μπορούν να εννοήσουν ότι καπιταλισμός χωρίς χρήματα ούτε γίνεται, ούτε μπορεί να υπάρξει. Αυτό που κάνουν εδώ και καιρό, είναι να εξανδραποδίζουν ανθρώπους, να κόβουν κομμάτια από την ζωή τους και να τα πωλούν σε ευτελείς τιμές για να δανειστούν με όρους κατοχής και επαχθή ανταλλάγματα.
            Είναι πολλά χρόνια τώρα που φωνάζαμε κάποιοι άνθρωποι για τις επιλογές της οικονομίας ζόμπι, της οικονομίας υποτέλειας στην Ελλάδα. Τότε υποκρίνονταν πως το ζόμπι δεν υπάρχει, σήμερα κοιμάται στο κρεβάτι σας, τρώει στο τραπέζι σας, κινείται στο σπίτι σας.  
            Όλα όσα έλαβαν χώρα πριν την επίσημη εκδήλωση της κρίσης και λαμβάνουν χώρα μέσα στην κρίση από τότε που επίσημα αναγνωρίστηκε (πριν έλεγαν ότι δεν υπήρχε) αποσκοπούν στην προστασία και ενίσχυση των συμφερόντων των άλλων. Το κούρεμα του χρέους π.χ. που έπρεπε να γίνει ακόμα και πριν ξεκινήσει η κρίση, έγινε όταν καλύφθηκαν και μετασχηματίστηκαν τα ξένα δάνεια. Είναι κουραστικό για εμάς να λέμε και να επαναλαμβάνουμε πράγματα που έχουμε πει και δηλώσει πολλάκις και για πολλά χρόνια. Εάν ο ελληνικός λαός δεν θέλει να καταλάβει που βρίσκεται, πως ζει και που ολοταχώς τον πηγαίνουν, δεν μπορούμε να του το φωνάζουμε μέσα στα αυτιά. Εάν ο ελληνικός λαός, δεν θέλει να καταλάβει πως τόπος χωρίς παραγωγή είναι νεκρός, ας συνεχίσει να τους διατηρεί στην εξουσία. Εχουμε γράψει για τους ραγιάδες, τους κοτζαμπάσηδες και τις «δημοκρατίες των μπεεε» … .
            Η βαναυσότητα αυτής της κυβέρνησης και ο εκφυλισμός μεγάλης μερίδας του λαού μας, οδηγεί σε εγκεφαλικό εκφυλισμό και βίαιο θάνατο. Είμαστε ως λαός ασυγχώρητοι εθελοτυφλούντες και σύντομα οδεύουμε προς την ανυπαρξία με οδηγό τα φουσάτα της Χρυσής Αυγής, που από νεοναζιστικό κόμμα υμνητών της Αρείας φυλής, άθεων και σατανιστών μεταμφιέστηκε σε Εθνικό Ελληνικό κίνημα χριστιανών. Η άνοδος της είναι αποτέλεσμα του εγκεφαλικού εκφυλισμού που προκαλούν διαχρονικά τα «κόμματα της εξουσίας» και η ενίσχυσή της φέρνει τις εθνικές τραγωδίες ακόμα πιο κοντά.
            Οσο για τα κόμματα της κυβέρνησης, αφού δεν ντρέπονται οι ίδιοι που υπάρχουν, θα τους το πούμε εμείς «Ντρεπόμαστε εμείς, που υπάρχετε».
            Το κίνημα του Π. Καμμένου, που θα μπορούσε να παίξει ένα ρόλο ουσίας στις πολιτικές (μόνο) εξελίξεις πραγματοποιεί μεθυσμένα βήματα μετεωριζόμενο μεταξύ του πολιτικού DNA των περισσότερων στελεχών του και της αλήθειας που μπορεί να συλλάβει, αλλά δεν μπορεί να την χειριστεί πολιτικά, ώστε να καταστεί χρήσιμο και απελευθερωτικό για κάποιους ανθρώπους.
            Τέλος, ο άλλος μέτοχος της ανώνυμης εταιρείας «Ελληνική Δημοκρατία Α.Ε.», εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν κληρονόμος που κληρονόμησε  μετοχές μιας εταιρείας που δεν την θέλει. Βεβαίως είναι απλοί κοινοβουλευτικοί μέτοχοι, βεβαίως δεν μετέχουν της διοίκησης της εταιρείας, βεβαίως αναλύουν ορθά και αιτιολογούν, αλλά λειτουργούν στο δικό τους μοναχικό μοτίβο, με την ευχαρίστηση ότι αποτελούν το κέντρο του δικού τους κόσμου. Με αυτές τις λογικές και πρακτικές και με την ευθεία κατασυκοφάντηση από τα ΜΜΕ, ευρύ κοινωνικό μέτωπο δεν μπορεί να συγκροτηθεί.
            Η κατάσταση στον χώρο των κινημάτων δίνει στους εξουσιάζοντες την ελπίδα της διατήρησης. Παρά τις ευρείες κοινωνικές ανακατατάξεις, το Status Quo των δομών της εξουσίας δεν άλλαξε. Κάποιοι στα κινήματα, σκόπιμα ή ακούσια, κατάφεραν να καταστούν παράγοντες ακραίας συντήρησης και δεκανίκια της εξουσίας, καθώς περιόρισαν το εύρος του λόγου και της αντίληψης της άλλης, της ελεύθερης κοινωνίας. Συνεχίζουν να υπάρχουν και εξακολουθούν να καταστρέφουν τους κοινωνικούς και ανθρώπινους ορίζοντες. Μαζί με την ωμή βία της εξουσίας των ΜΑΤ στις πλατείες, είχαμε και την ωμή ιδεοληπτική βία κάποιων που δέσμευσαν κοινωνικές δυνάμεις, αντί να τις απελευθερώσουν.
            Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να ελπίζουμε στις δυνάμεις και στους μετόχους της πολιτικής εξουσίας. Το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν δημιουργεί εξουσιαστικούς κομφορμισμούς. Η μόνη λύση θα ήταν η δράση των ελεύθερων δυνάμεων της κοινωνίας με την συγκρότηση ενός μεγάλου και ισχυρού κοινωνικού κινήματος θεσμικών ανατροπών. Αυτή η λύση, με αυτά τα πολιτικά υλικά σήμερα φαντάζει σαν άπιαστο όνειρο.
            Δεν χρεώνουμε όλους με το ίδιο ποσοστό ευθύνης για την συνολική ελληνική κατάντια. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν την αδιαμφισβήτητη πρωτοκαθεδρία, είναι οι εκφραστές του ονείδους, όμως και οι υπόλοιποι μέτοχοι έχουν βάλει το χεράκι τους στον αποκρουστικό και αβέβαιο ζωγραφικό πίνακα σουρεαλιστικής προέλευσης και εξπρεσιονιστικής τεχνικής που αποτελεί η σημερινή Ελλάδα. Το να πετάς χρώματα με τον κουβά στον καμβά δεν αποτελεί τέχνη, αλλά κωλοβάρεμα 3ου βαθμού και αυτό τελικά κατάντησαν την Ελλάδα. 
            Για εμάς το ζήτημα είναι απλό. Εκλογές εδώ και τώρα ή καλύτερα: να φύγουν με κάθε μέσο εδώ και τώρα. Οσο παραμένουν διαλύουν, υποδουλώνουν, εκφυλίζουν και εκμαυλίζουν ό,τι απέμεινε από τα κουφάρια του σύγχρονου Ελληνα.
            Λύσεις υπάρχουν, απλές όσο η ανθρώπινη ζωή και η ανθρώπινη ελευθερία. Δεν χρειάζεται να αρχίσετε να ψάχνετε και να διαβάζετε κείμενά μας, απλά κοιτάξτε λίγο βαθιά μέσα σας και θα τις ανακαλύψετε.                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τις εκλογές, (όπως και την κοινωνική τους πορεία που είναι και πορεία ζωής) σχεδόν μονοσήμ...