Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ – Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ - ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ


ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Απέναντι στα μνημόνια και στον κοινωνικό μεσαίωνα που επιδιώκουν να επαναφέρουν η μόνη λύση είναι η κοινωνική αυτό-οργάνωση, είναι η διαμόρφωση μίας νέας προσωπικής και ευρύτερης συλλογικής κοινωνικής συνείδησης. Αυτή η νέα κοινωνική συνείδηση μπορεί να αποτελέσει την ατομική και συλλογική διέξοδο, την απάντηση της κοινωνίας που θέλει να προοδεύσει, την απάντηση της κοινωνίας που αρνείται να υποκύψει στον μεσαίωνα που θέλουν να επαναφέρουν οι νεοφεουδάρχες και οι κατακτητές της χώρας.

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ και Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Οι εργασιακές ρυθμίσεις όλων των μέτρων και όλων των μνημονίων αποτελούν ένα τεράστιο κεφάλαιο της απάνθρωπης βαρβαρότητας του νεοφιλελευθερισμού και όσων πρεσβεύει. Δεν θα επεκταθούμε σε ειδικότερες αναφορές θα επισημάνουμε όμως σχηματικά ότι ο κύκλος των μέτρων επανατοποθετεί τον εργαζόμενο άνθρωπο και τον κοινωνικό ιστό σε συνθήκες 19ου αιώνα. Ο,τι κατέκτησε η εργατική τάξη, ο εργαζόμενος άνθρωπος με αγώνες, ζωές και αίμα  αυτοί το αναίρεσαν με μία ανάταση της χειρός στην Βουλή.
Μια οργανωμένη και αποφασισμένη όμως κοινωνία, οι άνθρωποι που θέλουν να έχουν το δικαίωμα της αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού μπορούν να δώσουν την απάντηση στον σκοταδισμό της απανθρωπιάς, να αποτελέσουν το φως που θα νικήσει το σκοτάδι.


ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ: ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ   

Οι βάρβαρες και απάνθρωπες εργασιακές ρυθμίσεις που επιβλήθηκαν (εκτός από χυδαία παράνομες και αντισυνταγματικές σε κάθε στάδιό τους) δεν είναι υποχρεωτικές. Είναι απλά μία δυνατότητα. Την ίδια στιγμή οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν την δυνατότητα να μην εφαρμόσουν τα μέτρα (ακόμα και εάν κάποια στιγμή επιχειρήσουν φασιστικά να τα επιβάλλουν και ως υποχρεωτικά). Οι πολίτες αυτής της χώρας που σκέπτονται ουσιαστικά μπορούν και οφείλουν να απαντήσουν με άρνηση εφαρμογής των μέτρων. Η ίδια η κοινωνία οφείλει να τους στηρίξει, να τους προτιμήσει, να είναι στο πλευρό τους ουσιαστικά και αποτελεσματικά.

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ : ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
Το Λαϊκό Κίνημα ορίζει την απάντηση της κοινωνίας και σε πρακτικό επίπεδο. Καλεί τους εργοδότες σε αυτή την χώρα να μην εφαρμόσουν τα μέτρα των μνημονίων. Καλεί την εργοδοσία να συνεχίσει να πληρώνει τους εργαζόμενους με τους μισθούς ανοχής που έπαιρναν πριν από τα μέτρα και όχι τους μισθούς πλήρους ανέχειας που επιβάλλει το βδελυρό μνημόνιο.
Οι ίδιοι οι εργοδότες καλούνται σκεφτούν και να λειτουργήσουν στα πλαίσια της κοινωνικής συνοχής, της νέας αντίληψης, της κοινωνικής δράσης και απόφασης που έρχεται να ακυρώσει κάθε άθλιο νόμο και να θεσμοθετήσει δικούς της κανόνες, δική της ηθική, δικούς της τρόπους λειτουργίας και συντήρησης. Η κοινωνία αυτοθεσμίζεται, αυτοσχηματίζεται και παράγει μόνη της νέους νόμους και κανόνες που έρχονται να ανατρέψουν την επιβολή του μεσαίωνα, που είναι αντίθετη με την κοινωνική συνείδηση της πλειοψηφίας των πολιτών.
Ακόμα και ωφελιμιστικά να σκεφτούν κάποιοι εργοδότες θα πρέπει να εννοήσουν ότι η μείωση της δυνατότητας κατανάλωσης εκατομμυρίων (του συνόλου σχεδόν) των Ελλήνων, θα επιστρέψει στους ίδιους πολλαπλασιασμένη και θα τους εξοντώσει, όπως θα εξοντώσει τους Ελληνες και της ίδια της Ελλάδα.

Ας σκεφτούμε όλοι επιτέλους ως άνθρωποι, ως συμμέτοχοι και συνδημιουργοί της ελληνικής κοινωνίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Καλούμε τους εργοδότες να μην εφαρμόσουν τα ανθρωποκτόνα βάρβαρα μέτρα. Καταγράφουμε τους εργοδότες που εφαρμόζουν τα μέτρα.
Δημιουργήσαμε στο διαδίκτυο το «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ» (http://ktergodosia.wordpress.com/) .
Εκεί θα καταγράφουμε με τις καταγγελίες πολιτών και εργαζομένων τους εργοδότες που εφαρμόζουν τα μέτρα.
Δίπλα, σε άλλη στήλη, θα καταγράφουμε τους εργοδότες που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα.

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ:  Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ   

Η τιμωρία για όσους εφαρμόζουν τα άθλια μέτρα θα είναι η πρόσκληση προς τους πολίτες σε άρνηση αγοράς των προϊόντων τους, η άρνηση χρήσης των υπηρεσιών που παρέχουν. Ένα συνολικό κοινωνικό μποϊκοτάζ σε όσους καιροσκοπούν, σε όσους συμπεριφέρονται αντικοινωνικά και απάνθρωπα.
Η επιβράβευση για όσους δηλώσουν ότι δεν εφαρμόζουν τα μέτρα θα είναι η μαζική επιλογή των πολιτών. Τα δικά τους προϊόντα θα επιλέγουμε, τις δικές τους υπηρεσίες θα χρησιμοποιούμε.

Θα το πετύχουμε με την συμμετοχή των ενώσεων καταναλωτών, των κοινωνικών και πολιτικών φορέων, των συνδικαλιστικών σωματείων, των κινημάτων, των Ο.Τ.Α. και των ίδιων των πολιτών.

Οποιος εφαρμόζει τα μέτρα θα δεχθεί το κοινωνικό μποϊκοτάζ, την στοχευμένη άρνηση επιλογής των προϊόντων και των υπηρεσιών του.
Οποιος δεν εφαρμόζει τα μέτρα θα λάβει την κοινωνική επιβράβευση και την ουσιαστική προτίμηση της κοινωνίας στα προϊόντα και τις υπηρεσίες του.

Αυτή είναι η πρώτη και βασική άμεση κοινωνική απάντηση στην βαρβαρότητα.                                                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ      

Καλούμε όλους τους κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κάθε είδους φορείς και συλλογικότητες, καλούμε τις ενώσεις καταναλωτών, καλούμε τους Ο.Τ.Α., ακόμα και τους συνδέσμους εργοδοτών που σκέπτονται κοινωνικά. να στηρίξουν ουσιαστικά την δράση, να την απλώσουν, να την κοινοποιήσουν, να την προβάλλουν και να την πραγματώσουμε όλοι μαζί , δηλώνοντας την συμμετοχή τους στο http://ktergodosia.wordpress.com/ .
Δεν θέλουμε καμία πρωτοκαθεδρία και για τον λόγο αυτό δημιουργούμε συντονιστικό όργανο, στο οποίο θα μετέχει με ένα εκπρόσωπο κάθε φορέας που μετέχει στην δράση της κοινωνικής απάντησης, στην δράση της σωτηρίας.
Αυτή μπορεί να είναι και θα είναι η πρώτη άμεση απάντηση της κοινωνίας της ελπίδας στην επιβολή της βαρβαρότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μήνυμα στο laikokinima@hotmail.gr

                                ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ  ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ : ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.
Α. Ο “σύντροφος” Φίλης Με αρκετή ικανοποίηση ακούσαμε το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου τις εξαγγελίες – ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας για το Γυμνάσιο. Φυσικά δεν μας προκάλεσε απορία το που βρήκε αυτές τις προτάσεις, αλλά και μία σειρά από αντιλήψεις που υιοθέτησε και πρόβαλε. Είναι σαφές ότι όταν στερείται κάποιος συγκεκριμένης κουλτούρας και κυρίως αντίστοιχων προτάσεων ρίχνει και καμιά κλεφτή ματιά σε όσους μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη, φιλοσοφία και προτάσεις δομημένες πάνω στην φιλοσοφία αυτή. Επειδή άλλη πρόταση διαφορετικής αντίληψης, εκτός από την δική μας, δεν υπήρχε, ο Ν. Φίλης την υιοθέτησε στα βασικά της σημεία και άρχισε να την εφαρμόζει και να την επικοινωνεί. Η πρόταση υφίσταται πάνω από 12 χρόνια και είναι πολλάκις δημοσιευμένη στο παρελθόν. Φυσικά βρίσκεται και στο blog του Λαϊκού Κινήματος (http://laikometopo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_13.html), καθώς βασικός συντελεστής α…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…

ΣΥΡΙΑ: ΠΟΛΕΜΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ και ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

ΣΥΡΙΑ: ΠΟΛΕΜΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ και ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Το προσφυγικό, πέραν και πλέον από το ανθρωπιστικό του μέρος, είναι για πολλούς μία τεράστια “μπίζνα”, μια προσοδοφόρος ενασχόληση. Σκεφτείτε πόσοι κερδίζουν ή προσδοκούν να κερδίσουν άμεσα ή έμμεσα από το προσφυγικό ζήτημα. Ανοίξτε το μυαλό σας και σκεφτείτε, πόσοι και ποιοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης μπορούν να προσδοκούν οφέλη από τους πρόσφυγες. Τα ίδια ισχύουν και για τον πόλεμο. Ο πόλεμος είναι μία δυστυχία για πολλούς, αλλά και μία ευκαιρία κερδών για άλλους. Αν η περιουσιακή και οικονομική κατάσταση ενός τόπου αποτελείται από ένα σύνολο Χ (ας την παρομοιάσουμε με ένα ταψί που περιέχει μία πίτα), τότε ο πόλεμος δημιουργεί τις συνθήκες ώστε λιγότεροι να την μοιραστούν, αλλά και να πάρουν με την βία την μερίδα του λέοντος εξαφανίζοντας ή καταπιέζοντας τους υπόλοιπους. Τα αυτά ισχύουν για οποιαδήποτε μεγαλύτερη και ευρύτερη δομή: περιοχή, κοινωνία, κράτος ή κράτη. Ολοι τους αποσκοπούν στην “πίτα”. Σκεφτε…