Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ – Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ - ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ


ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Απέναντι στα μνημόνια και στον κοινωνικό μεσαίωνα που επιδιώκουν να επαναφέρουν η μόνη λύση είναι η κοινωνική αυτό-οργάνωση, είναι η διαμόρφωση μίας νέας προσωπικής και ευρύτερης συλλογικής κοινωνικής συνείδησης. Αυτή η νέα κοινωνική συνείδηση μπορεί να αποτελέσει την ατομική και συλλογική διέξοδο, την απάντηση της κοινωνίας που θέλει να προοδεύσει, την απάντηση της κοινωνίας που αρνείται να υποκύψει στον μεσαίωνα που θέλουν να επαναφέρουν οι νεοφεουδάρχες και οι κατακτητές της χώρας.

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ και Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Οι εργασιακές ρυθμίσεις όλων των μέτρων και όλων των μνημονίων αποτελούν ένα τεράστιο κεφάλαιο της απάνθρωπης βαρβαρότητας του νεοφιλελευθερισμού και όσων πρεσβεύει. Δεν θα επεκταθούμε σε ειδικότερες αναφορές θα επισημάνουμε όμως σχηματικά ότι ο κύκλος των μέτρων επανατοποθετεί τον εργαζόμενο άνθρωπο και τον κοινωνικό ιστό σε συνθήκες 19ου αιώνα. Ο,τι κατέκτησε η εργατική τάξη, ο εργαζόμενος άνθρωπος με αγώνες, ζωές και αίμα  αυτοί το αναίρεσαν με μία ανάταση της χειρός στην Βουλή.
Μια οργανωμένη και αποφασισμένη όμως κοινωνία, οι άνθρωποι που θέλουν να έχουν το δικαίωμα της αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού μπορούν να δώσουν την απάντηση στον σκοταδισμό της απανθρωπιάς, να αποτελέσουν το φως που θα νικήσει το σκοτάδι.


ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ: ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ   

Οι βάρβαρες και απάνθρωπες εργασιακές ρυθμίσεις που επιβλήθηκαν (εκτός από χυδαία παράνομες και αντισυνταγματικές σε κάθε στάδιό τους) δεν είναι υποχρεωτικές. Είναι απλά μία δυνατότητα. Την ίδια στιγμή οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν την δυνατότητα να μην εφαρμόσουν τα μέτρα (ακόμα και εάν κάποια στιγμή επιχειρήσουν φασιστικά να τα επιβάλλουν και ως υποχρεωτικά). Οι πολίτες αυτής της χώρας που σκέπτονται ουσιαστικά μπορούν και οφείλουν να απαντήσουν με άρνηση εφαρμογής των μέτρων. Η ίδια η κοινωνία οφείλει να τους στηρίξει, να τους προτιμήσει, να είναι στο πλευρό τους ουσιαστικά και αποτελεσματικά.

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ : ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
Το Λαϊκό Κίνημα ορίζει την απάντηση της κοινωνίας και σε πρακτικό επίπεδο. Καλεί τους εργοδότες σε αυτή την χώρα να μην εφαρμόσουν τα μέτρα των μνημονίων. Καλεί την εργοδοσία να συνεχίσει να πληρώνει τους εργαζόμενους με τους μισθούς ανοχής που έπαιρναν πριν από τα μέτρα και όχι τους μισθούς πλήρους ανέχειας που επιβάλλει το βδελυρό μνημόνιο.
Οι ίδιοι οι εργοδότες καλούνται σκεφτούν και να λειτουργήσουν στα πλαίσια της κοινωνικής συνοχής, της νέας αντίληψης, της κοινωνικής δράσης και απόφασης που έρχεται να ακυρώσει κάθε άθλιο νόμο και να θεσμοθετήσει δικούς της κανόνες, δική της ηθική, δικούς της τρόπους λειτουργίας και συντήρησης. Η κοινωνία αυτοθεσμίζεται, αυτοσχηματίζεται και παράγει μόνη της νέους νόμους και κανόνες που έρχονται να ανατρέψουν την επιβολή του μεσαίωνα, που είναι αντίθετη με την κοινωνική συνείδηση της πλειοψηφίας των πολιτών.
Ακόμα και ωφελιμιστικά να σκεφτούν κάποιοι εργοδότες θα πρέπει να εννοήσουν ότι η μείωση της δυνατότητας κατανάλωσης εκατομμυρίων (του συνόλου σχεδόν) των Ελλήνων, θα επιστρέψει στους ίδιους πολλαπλασιασμένη και θα τους εξοντώσει, όπως θα εξοντώσει τους Ελληνες και της ίδια της Ελλάδα.

Ας σκεφτούμε όλοι επιτέλους ως άνθρωποι, ως συμμέτοχοι και συνδημιουργοί της ελληνικής κοινωνίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Καλούμε τους εργοδότες να μην εφαρμόσουν τα ανθρωποκτόνα βάρβαρα μέτρα. Καταγράφουμε τους εργοδότες που εφαρμόζουν τα μέτρα.
Δημιουργήσαμε στο διαδίκτυο το «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ» (http://ktergodosia.wordpress.com/) .
Εκεί θα καταγράφουμε με τις καταγγελίες πολιτών και εργαζομένων τους εργοδότες που εφαρμόζουν τα μέτρα.
Δίπλα, σε άλλη στήλη, θα καταγράφουμε τους εργοδότες που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα.

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ:  Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ   

Η τιμωρία για όσους εφαρμόζουν τα άθλια μέτρα θα είναι η πρόσκληση προς τους πολίτες σε άρνηση αγοράς των προϊόντων τους, η άρνηση χρήσης των υπηρεσιών που παρέχουν. Ένα συνολικό κοινωνικό μποϊκοτάζ σε όσους καιροσκοπούν, σε όσους συμπεριφέρονται αντικοινωνικά και απάνθρωπα.
Η επιβράβευση για όσους δηλώσουν ότι δεν εφαρμόζουν τα μέτρα θα είναι η μαζική επιλογή των πολιτών. Τα δικά τους προϊόντα θα επιλέγουμε, τις δικές τους υπηρεσίες θα χρησιμοποιούμε.

Θα το πετύχουμε με την συμμετοχή των ενώσεων καταναλωτών, των κοινωνικών και πολιτικών φορέων, των συνδικαλιστικών σωματείων, των κινημάτων, των Ο.Τ.Α. και των ίδιων των πολιτών.

Οποιος εφαρμόζει τα μέτρα θα δεχθεί το κοινωνικό μποϊκοτάζ, την στοχευμένη άρνηση επιλογής των προϊόντων και των υπηρεσιών του.
Οποιος δεν εφαρμόζει τα μέτρα θα λάβει την κοινωνική επιβράβευση και την ουσιαστική προτίμηση της κοινωνίας στα προϊόντα και τις υπηρεσίες του.

Αυτή είναι η πρώτη και βασική άμεση κοινωνική απάντηση στην βαρβαρότητα.                                                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ      

Καλούμε όλους τους κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κάθε είδους φορείς και συλλογικότητες, καλούμε τις ενώσεις καταναλωτών, καλούμε τους Ο.Τ.Α., ακόμα και τους συνδέσμους εργοδοτών που σκέπτονται κοινωνικά. να στηρίξουν ουσιαστικά την δράση, να την απλώσουν, να την κοινοποιήσουν, να την προβάλλουν και να την πραγματώσουμε όλοι μαζί , δηλώνοντας την συμμετοχή τους στο http://ktergodosia.wordpress.com/ .
Δεν θέλουμε καμία πρωτοκαθεδρία και για τον λόγο αυτό δημιουργούμε συντονιστικό όργανο, στο οποίο θα μετέχει με ένα εκπρόσωπο κάθε φορέας που μετέχει στην δράση της κοινωνικής απάντησης, στην δράση της σωτηρίας.
Αυτή μπορεί να είναι και θα είναι η πρώτη άμεση απάντηση της κοινωνίας της ελπίδας στην επιβολή της βαρβαρότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μήνυμα στο laikokinima@hotmail.gr

                                ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ  ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ : ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?
Επειδή κάποιοι υπερασπίζονται ένα πολίτευμα που οι ίδιοι αποκαλούν “Δημοκρατία” ...
Οι πολιτειολογικοί ορισμοί και τυπικές διακρίσεις είναι τόσο αρχαίες και σαφείς που δεν χωρούν αμφισβητήσεις. Ανήκουν, βέβαια, στον λαό που εφηύρε το τελευταίο ιστορικά πολίτευμα και ίσως το τελειότερο: την Δημοκρατία – Λαοκρατία. Από τον δημοκράτη Ηρόδοτο στον επιστήμονα Αριστοτέλη ... . Η διάκριση των πολιτευμάτων είναι σαφής και αναφέρεται κυρίως στο πλήθος των ανθρώπων που ασκούν τις πολιτειακές εξουσίες: Μοναρχία – Ολιγαρχία/Αριστοκρατία – Δημοκρατία (με τις επιμέρους αριστοτελικές διακρίσεις και όσες μπορεί να προσθέσει κάποιος στο διάβα της ιστορίας και με την σύγχρονη επικυριαρχία του καπιταλισμού). Αφήνοντας παράμερα τις εκτιμήσεις των μελετητών του Αριστοτέλη περί του “καλύτερου πολιτεύματος” (γιατί για εμάς ο αρχαίος φιλόσοφος δεν λαμβάνει σαφή θέση, αλλά, ως συνήθως, μελετά και ορίζει), ένα είναι βέβαιο: ότι χωρίς πολλή σκέψη τόσο ο Αριστοτέλης, όσο…