ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ και ΑΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Κάθε σύστημα επιθυμεί και τείνει στο να δημιουργεί τους ανθρώπους που του ταιριάζουν και έχει το ίδιο ανάγκη για την λειτουργία και την ύπαρξή του.

Αυτό που συμβαίνει με το κορωνοϊό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλλοτρίωσης που έχει επιβάλει το νεο-φιλελεύθερο καπιταλιστικό σύστημα στους ανθρώπους, που τους πλάθει στα μέτρα του και με τις λειτουργικές αξίες του.

“Επαναστάτες” και μη, αστοί και εργάτες, πλούσιοι και φτωχοί αγωνιούν για την “στέρηση των ελευθεριών” που επιβάλλονται και είναι δυνατόν να μονιμοποιηθούν ή να γίνουν ευρύτερες.
“Φυσικά” το ενδιαφέρον τους στρέφεται σε “αξίες” και “δικαιώματα” που το ίδιο το αισχρό κυρίαρχο παγκόσμιο σύστημα ορίζει.
Ενα από αυτά είναι και το “δικαίωμα προσωπικότητας” του κάθε “τουρίστα” να μην υποβληθεί σε τεστ για την διαπίστωση του ό,τι δεν είναι φορέας του ιού προκειμένου να ασκήσει το “θεάρεστο” κοσμοπολίτικο αστικό δικαίωμά του να κάνει τον τουρίστα. Ο ίδιος τουρίστας φορές του δικαιώματος είναι αδιάφορο εάν είναι ο ίδιος (κυριολεκτικά) τσιπαρισμένος.
Λερή νεοφιλελεύθερη θέση που αντικατοπτρίζει την αλλοτρίωση ανθρώπων από το σύστημα και την πλήρη οργανοποίησή τους στον κανίβαλο μηχανισμό του.
Ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου, ο σεβασμός της ζωής και της υγείας των άλλων υποχωρεί έναντι του δικαιώματος του “τουρίστα” και της οικονομικής διάστασης της ευχαρίστησής του να κάνει διακοπές σε άλλα κράτη. Βεβαίως υπάρχουν αναλώσιμοι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους που πληρώνονται με βρεγμένα ξεροκόμματα που θα νοσήσουν στις φτωχογειτονιές τους και θα πεθάνουν ουσιαστικά αβοήθητοι, αλλά θα είναι απρόσωπα θύματα χωρίς ονοματεπώνυμο, γέροντες και γριές, που είχαν “υποκείμενα νοσήματα” (λες και όλοι άνω των 50 ετών δεν έχουν κάποιο τέτοιο). Ολοι θυσία στο κέρδος των αεροπορικών/μεταφορικών εταιρειών, της τουριστικής “βιομηχανίας” και της οικονομίας. Ποιος νοιάζεται αλήθεια για αυτούς; και ποια αξία έχουν απέναντι στο μεγαλείο των ισχυρών της οικονομίας;
Είναι βέβαιο ότι το 95% των κατοίκων του πλανήτη, που δεν έχει την δυνατότητα να κάνει τουρισμό μπορεί να ονειρεύεται και, αν σκέπτεται, να ειρωνεύεται, τέτοιες απόψεις και επιλογές. Στην πραγματικότητα θα έπρεπε να έχει επαναστατήσει.
Πανδημίες και καραντίνες έχει γνωρίζει πολλές φορές η ανθρωπότητα και πάντοτε το μέτρο του περιορισμού όλων (ασθενούντων και μη) ήταν το πρώτο που λαμβανόταν.
Αρκετοί, οι περισσότεροι αλλοτριωμένοι άνθρωποι, ασχολούνται με τους περιορισμούς στην ελευθερία κίνησης που επιβλήθηκαν. Αλλοι παραλογίζονται ακόμα περισσότερο, ότι δεν υπάρχουν θάνατοι από τον κορωνοϊό ή ότι, ακόμα, δεν υπάρχει ο ιός … .
Αν δεν υπήρχαν θάνατοι από τον κορωνοϊό, θα υπήρχαν χιλιάδες ιατροί και νοσηλευτές σε όλο τον πλανήτη που θα έλεγαν την αλήθεια.
Αρνούνται και αρνείστε να δείτε την αλήθεια για τα αίτια: την ανεξέλεγκτη δράση των εταιρειών βιοτεχνολογίας σε κάθε επίπεδο, την μη ύπαρξη πρωτοκόλλων απομόνωσης /καραντίνας, τον υπολογισμό του ανθρώπου ως αναλώσιμης παραγωγικής και καταναλωτικής αξίας. Αρνείστε γιατί όλα αυτά είναι το σύστημα του καπιταλισμού με το οποίο μολύνθηκε το μυαλό και οι σκέψεις σας, είναι το σύστημα που ασπάζεστε ή δεν θέλετε να ανατρέψετε.
Ο ιός είναι μια πραγματικότητα, όπως πραγματικότητα αποδεικνύεται ότι το σύστημα σας έχει ανάγκη, αλλά ως αναλώσιμες οικονομικές μονάδες. Το σύστημα χοιροτροφείο στους τέσσερις τοίχους του οποίου μεγαλώσατε μαθαίνοντας κάθε μύθο του και αδυνατώντας να δείτε παραπέρα. Ας πεθάνουν μερικά εκατομμύρια γουρούνια στον βωμό της οικονομίας του συστήματος, θα γεννηθούν καινούργια. Αυτή είναι η ουσία τούτου του συστήματος. Σύντομα η βιοτεχνολογία θα τα εφοδιάσει και με pedigree για να ξέρουμε την γενετική καταγωγή του καθενός και αναλόγως να πράττουμε.
Προφανώς και θα υπάρξουν αλλαγές στην λειτουργία των ανταγωνιζόμενων χοιροτροφείων, οι μικροί παραγωγοί δεν έχουν λόγο ύπαρξης, ας γίνουν υπάλληλοι των μεγάλων πολυεθνικών χοιροτροφείων του πλανήτη. Τα γουρούνια θα παραμείνουν γουρούνια … .
Φυσικά και δεν μπορεί κανένα σοβαρός άνθρωπος που ξέφυγε από τα δεσμά της παραπλάνησης να ενδιαφερθεί για τις συστημικές “ψευδο-αξίες” έναντι της αλήθειας της ζωής και της ουσιώδους πραγματικότητας. Αλήθεια πόσοι και πόσες έχουν την δυνατότητα να κάνουν τουρισμό, να πάνε σε θέατρα, κινηματογράφους, εστιατόρια, “οργανωμένες πλάζ” κλπ. ; Πάρα πολλοί δεν έχουν την δυνατότητα να βγουν από το σπίτι τους, να πληρώσουν το λεωφορείο, να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, αγωνιούν για την τροφή τους και εμείς ασχολούμαστε με τις “ελευθερίες” και τα “δικαιώματα” του αστού.
Εμείς είμαστε με την τάξη των πτωχών, των νεό-πτωχων και των συστημικά πτωχών. Οχι μόνο δεν μας ενδιαφέρουν τα συστημικά δικαιώματα, αλλά μας προκαλούν ναυτία, εμετίλα και αηδία, μας εξεγείρουν.
Το ον που λέγεται άνθρωπος ή θα εξεγερθεί ή θα εξαφανιστεί.
Η ανθρώπινη κοινωνία με (πραγματικό) κέντρο των άνθρωπο, η κοινωνία των βιοτικών αναγκών δεν είναι ουτοπία, δεν γεννήθηκε από ιδεαλιστικές ακροβασίες, αλλά από την διαπίστωση της αλήθειας της ζωής και της φύσης και ταυτόχρονα της ανάγκης της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τις εκλογές, (όπως και την κοινωνική τους πορεία που είναι και πορεία ζωής) σχεδόν μονοσήμ...