Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ στην Βουλγαρία και η αιτιολογία της σε πρώτη ανάγνωση δίνει την εικόνα μιας πραγματικά εύθικτης πολιτικά κυβέρνησης, που παραιτείται από τις μαζικές διαδηλώσεις πολιτών και θίγεται από τον ξυλοδαρμό τους από τους αστυνομικούς. Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή κάτι βαθύτερο που αφορά και την Ελλάδα, υπάρχει πίσω από όλα αυτά ;
            Η πρώτη ανάγνωση της παραίτησης της κυβέρνησης της Βουλγαρίας, ακόμα και εάν η επίσημη αιτιολογία της αποτελεί πρόφαση ή αφορμή, δείχνει για την γείτονα χώρα ένα πολιτικό πολιτισμό ανώτερο από αυτόν της Ελλάδας και της ελληνικής κατ’ επίφαση κυβέρνησης. Το γεγονός ότι ως αιτιολογία παραίτησης χρησιμοποιήθηκε η μαζική αντίδραση των πολιτών και η αστυνομική βία, δείχνει ότι υπάρχει στο μυαλό των ανθρώπων και ο πολιτικός και κοινωνικός πολιτισμός που δικαιολογεί την παραίτηση με την αιτιολογία αυτή.

Α. Τι υπάρχει πίσω από την αιτιολογία:

Το Κίνημά μας έχει επανειλημμένα υποδείξει κράτη υπό Δυτική κατάληψη και υπό τον φασισμό και ολοκληρωτισμού του νεοφιλελευθερισμού, όπως η Βουλγαρία, ως παραδείγματα για αυτό που σχεδιάζουν και εφαρμόζουν για την Ελλάδα. Πρόκειται για μια χώρα που γνώρισε μείωση πληθυσμού 25% την τελευταία 15ετία, όπου ο μηνιαίος μισθός δεν αρκεί ούτε για ένα δεκαήμερο. Είναι μία χώρα που κυριαρχείται από παράνομες συμμορίες και με την μαφία σε πρώτο ρόλο συνδεδεμένη με πολιτικούς παράγοντες. Οι Γερμανοί φρόντισαν τα τελευταία χρόνια να καταλάβουν πλήρως την Βουλγαρία και να την θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους. Πριν από λίγο καιρό άρχισαν να την εγκαταλείπουν. Ένα μεγάλο μέρος του σύγχρονου βουλγαρικού ονείδους ανήκει και στους βρυκόλακες, επιδοτηθέντες και μη, Ελληνες «επιχειρηματίες» της Βουλγαρίας, που επιβάλλουν σε Βούλγαρους πολίτες μισθούς ακόμα κατώτερους και από τους μισθούς του αίσχους που επέβαλλε η βουλγαρική κυβέρνηση.  
Είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι στην Βουλγαρία της συνολικής εξαθλίωσης και της μαφίας η κυβέρνηση παραιτήθηκε από ευθιξία και λόγω των μαζικών διαδηλώσεων για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Ηδη από την Δευτέρα, μέλη του Λαϊκού Κινήματος, σχολιάζαμε και αναλύαμε, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η βουλγάρικη κυβέρνηση εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από λόγους επίσημα άδηλους, αλλά και προφανείς για το αναλυτικό βάθος του Λαϊκού Κινήματος. Για εμάς οι λόγοι είναι καθαρά γεωπολιτικοί, καθώς ένας ακήρυχτος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη στην σκακιέρα της Ευρώπης.

Β. Το ξεδόντιασμα της Γερμανίας από τις Η.Π.Α.
Πριν από μήνες, οι αναλυτές του Λαϊκού Κινήματος, άνοιξαν τα μάτια σε πολύ κόσμο, με το κείμενο – ανάλυση : ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ : ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΩΣ ΕΝΩΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
Ο ακήρυχτος πόλεμος των Η.Π.Α. στους βουλιμικούς αμετανόητους Γερμανούς εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και έχει μπει στην 3η φάση του. Στα μέσα του Δεκέμβρη, η δεξιά κυβέρνηση Γερμανόφιλων της Ρουμανίας έπεσε. Το αποτέλεσμα των εκλογών, που έδωσαν μεγάλη πλειοψηφία στην αμερικανόφιλη κεντρο-αριστερά, χαρακτηρίστηκε από ναζιστικής κουλτούρας φυλλάδες των Γερμανών, όπως η Algemeine Zeitung, ως ήττα της Γερμανίας και της Ευρώπης (!!!). Η σημειολογία των όρων που γενικά χρησιμοποιούν οι νεοναζιστές νεοφιλελεύθεροι Γερμανοί, είναι χαρακτηριστική της εικόνας και της αντίληψής τους για την «Ευρώπη».
Η παραίτηση της κυβέρνησης της Βουλγαρίας είναι για εμάς σαφές ότι αποτελεί ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα των Η.Π.Α. στο ακήρυχτο πόλεμο και για το ξεδόντιασμα της Γερμανίας. Υποθέταμε, ότι ο Μπορίσοφ μπορεί να απειλήθηκε από μυστικές υπηρεσίες ακόμα και με την ζωή του, προκειμένου να παραιτηθεί και να ανοίξει το δρόμο στις εξελίξεις κατά τον σχεδιασμό των Η.Π.Α. . Υποθέταμε, ότι οι μαζικές διαδηλώσεις του βουλγάρικου λαού, ενός λαού, που έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να έχει πάρει με τα γιαταγάνια τα κεφάλια των νεοφιλελεύθερων δυναστών του δεν ήταν τόσο «αυθόρμητες», αλλά ενεργητικά παροτρυνόμενες … . Την πρώτη μας υπόθεση την επιβεβαίωσε χθες ο ίδιος ο Μπορίσοφ, όταν κατήγγειλε απειλές για την ζωή του και αναφέρθηκε σε μυστικές υπηρεσίες (φυσικά δεν θα μπορούσε να τα πει όλα). Η δεύτερη υπόθεσή μας, θα επαληθευτεί τον Απρίλιο, όταν θα γίνουν οι εκλογές στην Βουλγαρία.
            Όπως έχουμε αναλύσει, οι Η.Π.Α. δεν επρόκειτο να μείνουν με σταυρωμένα χέρια στην γερμανική κατάληψη της Ευρώπης και όσα συμβαίνουν και θα συμβούν στην Ε.Ε. δεν θα είναι απλώς τυχαία, αλλά αποτέλεσμα σχεδιασμού.

Γ. Τι πρεσβεύουν οι Γερμανοί/Ε.Ε. και τι οι Η.Π.Α.

            Με την επισήμανση ότι και οι πολιτικές και των δύο αντιμαχόμενων είναι καταστροφικές για τους λαούς, είναι σαφείς οι πολιτικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις αντιμαχόμενες δυνάμεις.
            Τους Γερμανούς/Ε.Ε. και την πολιτική τους, την βιώνουμε για τα καλά στην ζωή μας. Για μία ακόμα φορά διεξάγουν πόλεμο στην Ευρώπη και επιχειρούν διαμέσου της καταστροφής των άλλων, της αναγκαστικής υστέρησης, να επιβάλλουν ταχύτατα την κυριαρχία τους με εξαγορές και έλεγχο των πάντων. Βρισκόμαστε σε πόλεμο και το πρώτο σύγχρονο μέσο που χρησιμοποιείται είναι η καταστροφή κάθε κοινωνικού ιστού και δεδομένου κάθε κράτους, ώστε να κυριαρχήσουν σύντομα και απόλυτα, «αναδομώντας» με προτεσταντική λογική κάθε λαό και κοινωνία.
            Οι Η.Π.Α. από την άλλη λειτουργούν ξανά στο εσωτερικό τους στα πλαίσια του παλαιού τύπου «φιλελευθερισμού». Οι πολιτικές που εφαρμόζει ο Ομπάμα (εφαρμόζει μόνο) είναι οι πολιτικές του λιμπεραλισμού, αντίστοιχες με τις πολιτικές του Ρούζβελτ. Βλέπουν οι Αμερικανοί αναπόφευκτες τις κοινωνικές συγκρούσεις στον Δυτικό κόσμο, αλλά και τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις της Ασίας και σπεύδουν να στηρίξουν ένα επίπεδο ζωής που θα επιφέρει κοινωνική ειρήνη, πίστη στο υπάρχον σύστημα και ίσως και στρατιώτες αποφασισμένους να υπερασπιστούν τα κεκτημένα τους.    
            Είναι βέβαιο ότι ο αμερικάνικος λιμπεραλισμός και η αποκατάστασή του, όσο απατηλός και καταστροφικός και εάν είναι, αποτελεί μια πολιτική που μπορεί να ελαφρώσει προσωρινά τα βάρη από τις πλάτες των Ελλήνων πολιτών.

Δ. Τι θα γίνει με την Ελλάδα
            Οι Η.Π.Α. προφανώς θα επιδιώξουν την αντικατάσταση της κυβέρνησης με άλλη πριν τις γερμανικές εκλογές.
            Η συνάντηση των αρχηγών της γερμανόφιλης κυβέρνησης – καρνάβαλου την Δευτέρα 18/2, είναι βέβαιο ότι δεν είχε το περιεχόμενο που ανακοινώθηκε. Επειδή το κίνημά μας έχει χαρακτηριστικά και κρυφής οργάνωσης αγνών πατριωτών πολιτών, είχαμε την πληροφορία ότι κάποιοι έβαλαν το «μαχαίρι στον λαιμό» του Σαμαρά και του είπαν να τα μαζεύει μέχρι το καλοκαίρι.
            Είναι κοινό μυστικό ότι η γερμανοφιλία των συντελεστών της κατ’ επίφαση ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει πολιτική προέλευση. Είναι κοινό μυστικό ότι οι Γερμανοί έχουν καταγράψει τις όχι και τόσο αθώες επαφές τους με γερμανικές εταιρείες και τους έχουν στο χέρι, μετατρέποντάς τους στα κοινά ανδρείκελα που βλέπουμε όλο αυτό τον καιρό. Μάλλον πρόσβαση στα ίδια αρχεία έχουν πια και οι αμερικάνοι … .
            Η επίσκεψη του κάποτε αμφιταλαντευόμενου Ολαντ, δεν είναι επίσης τυχαία και φυσικά δεν ήλθε να μιλήσει μόνο για φρεγάτες. Εθιξε και ζήτημα πετρελαίων. Αυτό που δεν έχουμε ακόμα αξιολογήσει είναι το για λογαριασμού ποίου μιλούσε: των Η.Π.Α., των Γερμανών ή της γαλλικής Total ; Μάλλον προσπαθεί να στηρίξει την Γαλλία, επιδιώκοντας οφέλη από την σύγκρουση των άλλων δύο, αλλά αυτό θα φανεί, όταν ο βοναπαρτισμός του (αυτή είναι η κουλτούρα και αναφορά αντίληψης όλων των Γάλλων ηγετών) σκάσει σαν αυγό στην Ευρώπη.
            Οι αμερικάνοι όμως δεν πρόκειται να αφήσουν κανένα να σπάσει την συμφωνία για τα πετρέλαια της Ελλάδας. Ποια είναι η συμφωνία; Γράφτηκε σε ξένα μέσα και δεν διαψεύστηκε από πουθενά, ότι η Χίλαρυ (των Η.Π.Α.) συμφώνησε σε ποσοστά 60% Η.Π.Α. (Energy Oil), 20% Ελλάδα και 20% Τουρκία. Το ότι οι Γερμανοί μίλησαν ανοικτά για ευρωπαϊκά πετρέλαια αναφερόμενοι στα πετρέλαια της Ελλάδας είναι χαρακτηριστικό των επιδιώξεών τους και σηματοδοτεί την επόμενη φάση του πολέμου των ψυχασθενών (όλων των ανωτέρω) σε βάρος των ανθρώπων και των λαών.
            Κάνοντας τις αναλύσεις μας και τροφοδοτώντας με πραγματικά δεδομένα τις «υποθέσεις εργασίας» μας αυτές, βλέπουμε φανερά ότι το πιο φιλο-αμερικανικό πολιτικό μόρφωμα στην χώρα μας γίνεται σιγά- σιγά αλλά απόλυτα και απαρέγκλιτα σταθερά ο ΣΥΡΙΖΑ.
            Είναι εντυπωσιακές οι πραγματικές και πολιτικές μετακινήσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, προς την Αμερική και τον λιμπεραλισμό. Ακόμα και άκομψες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του και οι έπαινοί του στις πολιτικές του Ομπάμα. Εγκατάλειψη του αντιμνημονιακού μπλοκ (για επαναδιαπραγμάτευση μιλούν πλέον μόνον και αυτοί), πυλώνες της οικονομίας χαρακτηρίζονται οι τράπεζες, ευπρόσδεκτοι οι ξένοι «επενδυτές», δεκάδες μυστικές επαφές με ντόπιους επιχειρηματίες (αυτούς που πριν λίγο τους ονόμαζαν ολιγάρχες), πλήρης επιθετική απομόνωση του «αριστερού ρεύματος», δηλώσεις περί «επιχειρηματικότητας» και πολλά άλλα, αφήνουν έντονο ένα άρωμα «Γιωργάκη» και συνθέτουν ένα πάζλ μεταστροφής που θα ήταν απίστευτο ένα χρόνο πριν. Η πολιτική μεταστροφή προετοιμάζει μία κυβέρνηση από την μία, αλλά και ίσως την πιο ακραία πολιτική κυβίστηση (κωλοτούμπα) στη νεότερη Ιστορία της χώρας. Οσο για την εξωτερική πολιτική … η ελληνίδα Χίλαρυ ορίστηκε ως εκφραστής όλου του αμερικάνικου liberal πολιτικού πακέτου συμφερόντων και ακολουθεί τις οδηγίες μεταφράζοντάς τις.
            Ο προσωπικός κομφορμισμός και η πολιτική κενότητα και ανικανότητα καταστρέφουν κάθε προοπτική καθώς ο σκοπός της πρωθυπουργίας ασχέτως πολιτικής υπόστασης, προοιωνίζει ένα ακόμα κατασκευασμένο κάδρο πρωθυπουργού στην αίθουσα του Μαξίμου … .
            Οι προσκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε πορείες για να πέσει η κυβέρνηση μάλλον δόθηκαν ως οδηγίες made in somewhere, όπως και οι οδηγίες του «ακροδεξιού» σε ήθος υπουργού καταστολής να μην χτυπηθεί η τελευταία μεγάλη πορεία. Είναι βέβαιο ότι από τον Μάρτη και μετά θα πυκνώσουν οι πορείες διαμαρτυρίας του λαού και θα δυναμώσουν αριθμητικά, ώστε να αυξηθεί η εκλογική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και να ξεκουμπιστούν οι γερμανόφιλοι και γερμανοδεμένοι κυβερνήτες, βρίσκοντας και ένα καλό άλλοθι αλά Μπορίσοφ. Αλλωστε, η αποτυχία της πολιτικής τους θα είναι μέχρι τότε εμφανής και σε αριθμούς (για τους ανθρώπους ουδείς λόγος) και θα προπαγανδίζεται σταθερά από μία σειρά ΜΜΕ, που θα θεωρούν πλέον ανυπόφορα τα προς επιβολή νέα μέτρα. Δεν θα μείνουν με δεμένα τα χέρια οι Γερμανοί, απλά δεν θα μπορούν να κάνουν και πολλά. Θα προετοιμάζουν απλά την γερμανο-ναζιστικής προέλευσης και χρηματοδότησης «Χρυσή Αυγή» για να παίξει τον ρόλο της και προς την εξουσία και θα πατρονάρουν την ηττημένη κεντροδεξιά των δύο ή τριών κομμάτων (όχι αρχηγών) της σημερινής κυβέρνησης, ώστε να συνενωθεί ως παράταξη δήθεν δημοκρατών για να ελέγξουν το παιχνίδι των μετέπειτα εξελίξεων.
            Για εμάς το «τρίο Στούτζες» της κυβέρνησης αυτής είναι έτοιμο να παραδώσει σύντομα την σκυτάλη. Αν δεν τα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του, αναγκαστικά θα έχει εταίρους τους ΑΝ.ΕΛ. (που αναζητούν ταυτότητα) και το μπαλαντέρ Κουβέλη – ΔΗΜ.ΑΡ. ή ό,τι πρόθυμο.
            Οσο για το Κ.Κ.Ε. , έχει τόσο δίκιο στις αναλύσεις του, αλλά είναι τόσο πολύ «μονόχνωτο», που συγκεντρώνει τις ιδιότητες του Μωϋσή με τις δέκα εντολές στα χέρια και του Μωάμεθ μαζί. Η τακτική της ιδεολογικής καθαρότητας και η αντίληψη της κατοχής της απόλυτης γνώσης δεν επιτρέπει στο ίδιο και στον υπόλοιπο ελληνικό λαό καμιά ελπίδα. 

Ε. Και ο «ελληνικός λαός»
            Κάποιοι δώσαμε και δίνουμε διαρκείς μάχες. Καταλήξαμε από απογοήτευση για το επίπεδο σκέψης του ελληνικού λαού να στηρίζουμε (έστω) την αλλαγή σκηνικού στην εξουσία, την ήττα των Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και συνοδοιπόρων. Καταλήξαμε να μην μπορούμε να συγκροτήσουμε τίποτα ουσιαστικό και νέο και να αναλωνόμαστε οργανωτικά και λειτουργικά από ηγετίσκους που φαντασιώνονται τους εαυτούς τους ηγέτες, πρωθυπουργούς και υπουργούς. Κάποιοι από αυτούς εκτός από ηλίθιοι, αποδεικνύονται και κατευθυνόμενοι. Καταλήξαμε κάποιοι να στηρίζουμε απλά μια ήττα των άλλων και όχι μια νίκη του λαού. Καταλήξαμε να στηρίζουμε το κάποτε δευτερογενές πολιτικό σύστημα για να απαλλαχθούμε από τους Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και να τους τιμωρήσουμε. Τους αξίζει η τιμωρία και η εκδίωξη, αλλά δεν αξίζει στον ελληνικό λαό η σύντομη επάνοδος των ίδιων πολιτικών πίσω από άλλα πρόσωπα και προσωπεία.    
            Δυστυχώς η πλειοψηφία του ελληνικού λαού επιβεβαιώνει με την στάση της τον σύντροφο Καραμήτσα και όσα έγραψε περί «Δημοκρατίας των Μπεεε».           Ο σύγχρονος ελληνικός λαός είναι για τα καλά δομημένος μέσα από τους μηχανισμούς του συστήματος. Ουσιαστικά αμόρφωτος πολιτικά και κοινωνικά, ατομιστής, άτολμος, άοσμος, τηλε-κατευθυνόμενος, αδύναμος να σκεφτεί και να αναλύσει, έρμαιο των τηλεκανίβαλων της «ενημέρωσης», αποκομμένος από την παράδοση των Ελλήνων, ίσως δεν είναι πια Έλληνας, αλλά μόνο υπήκοος και υπάκουος καταναλωτής.
            Οσο για τη νεολαία …, χρόνια την προετοίμαζαν με τον ξενόφερτο για την Ελλάδα σχολαστικισμό στο σύστημα καταναγκαστικής εκπαίδευσης να πειθαρχεί, να είναι ετερόφωτη, αδρανής και να φορτώνει τις ευθύνες στους άλλους (ίσως επειδή την «καλόμαθαν»). Ρουθούνι δεν άνοιξε,  φύλλο δεν κουνιέται, ούτε μύγα δεν ενοχλήθηκε. Τα μεγαλύτερα θύματα αυτών των «πολιτικών» , η νεολαία, οδηγούνται ως σιωπηλές και πειθήνιες Ιφιγένειες στον βωμό της πιο άδικης θυσίας. Αν δεν ξεσηκωθούν, αν δεν οργανωθούν για την κοινωνική επανάσταση οι νέοι της Ελλάδας, δεν θα υπάρξει μέλλον για κανένα.
            Χρόνια τώρα καλλιεργήθηκαν σκόπιμα οι μηχανισμοί της αδράνειας, της κριτικής εκτόνωσης, του καταναλωτικού κοινωνικού αυτοπροσδιορισμού, του βολέματος, της φυγής και της ένοχης σιωπής. Δυστυχώς, μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας ανήκουν ουσιαστικά στο είδος των προβάτων, χωρίς ουσιαστική σκέψη και με γνώμονα το προσωρινό ατομικό τους βόλεμα. Δυστυχώς για αυτούς το παιχνίδι της ζωής και της επιβίωσης έγινε σκληρό και αυτοί δεν έμαθαν να παλεύουν, αλλά μόνο να χάνουν. Ας αντιληφθούν τουλάχιστον ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα.
            Οσο για τους πιο ενεργούς και λίγο πιο σκεπτόμενους. Αποδείχτηκε, ότι είναι καλά μπολιασμένοι από όλα τα στοιχεία του καπιταλισμού και δεν μπορούν οι περισσότεροι να κάνουν την πραγματική υπέρβαση. Ουσιαστικά επανέρχονται στο σύστημα στο οποίο γεννήθηκαν, το θεωρούν ως το μοναδικό δυνατό (με αυτή την αντίληψη μπολιάστηκαν) και το υπηρετούν ως αντίβαρα. Όπως η λύσεις δεν μπορούν να έλθουν από αυτούς που αποτελούν και δημιούργησαν το πρόβλημα, έτσι και ο καπιταλισμός θα παράγει ολοένα μεγαλύτερα σε μέγεθος και συνέπειες προβλήματα. Οσο οι δομές και κανόνες λειτουργίας της κοινωνίας θα παραμένουν στην βάση τους καπιταλιστικές, τόσο θα παράγονται τα ίδια απάνθρωπα αποτελέσματα. Η στρεβλότητα ενός κερδοκεντρικού μηχανισμού, που λειτουργεί με πρώτη ύλη ανθρώπους είναι παρανοϊκά απάνθρωπη. Χρειάζεται μια νέα φιλοσοφία, μια νέα αντίληψη προορισμού ζωής, νέα δομή, νέο σύστημα και νέες αξίες με κέντρο τον άνθρωπο, το νόμο του και τις ανάγκες του για να ξεπεραστεί η ανθρωποβόρος κερδοκρατία του καπιταλιστικού συστήματος. Αν δεν μπορούμε να το πραγματώσουμε, ας προσπαθήσουμε να το εννοήσουμε ως ιδέα και ας εργαστούμε για αυτό.
            Μέχρι τότε θα βολοδέρνουμε μεταξύ εκμεταλλευτών κάθε τύπου και υπόστασης και θα κυριαρχεί ως επιλογή το «μη χείρον βέλτιστον».
            Σίγουρα η επιλογή μεταξύ του γερμανικού δεσποτισμού και του αμερικάνικου φιλελευθερισμού δεν είναι δύσκολη. Αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίζει σε πρώτη ανάγνωση είναι το πως και με ποιους μπορεί η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τις αντιθέσεις των ισχυρών και να αποκτήσει αυτόνομη οντότητα[1]. Κοιτώντας πιο βαθειά και αναλύοντας ουσιαστικά θα πρέπει να δούμε την αυτονομία, την συλλογικότητα, την δημιουργική προσέγγιση ως κοινό κτήμα, την ανθρωποκεντρική δημοκρατία του ελληνικού μέλλοντος.

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ       
  


[1] Μην νομίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι αυτοί που τους ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές έριξαν άγκυρα και βρήκαν την Ιθάκη τους. Η πολιτική ασυνέπεια και οι μεταλλάξεις θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Συνεχίστε να ρέπετε προς τη νεοφιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία και θα λάβετε ηχηρά ραπίσματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: ΘΕΛΟΥΜΕ “ΙΔΕΕΣ” ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ ? (του Δημ. Καραμήτσα)

Α. ΙΔΕΕΣ ή ΑΛΗΘΕΙΕΣ ?
Είναι τεράστιο πρόβλημα για την ανθρωπότητα το να "αναγνωρίζει" και να αποδέχεται ως υφιστάμενα, πράγματα που δεν υπάρχουν, που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Το ψέμα, το ανύπαρκτο, το διεστραμμένο, ως παραδοχή δημιουργεί μία αντίστοιχα ψευδή, ανύπαρκτη και διεστραμμένη ακολουθία συμπερασμάτων και αποτελεσμάτων. Είναι αρχαιότατη ηδιαμάχη μεταξύ των ανθρώπων που πιστεύουν στο υπαρκτό και αληθές και σε αυτούς που πιστεύουν σε αξιωματικά κατασκευάσματα (ως τα σχηματοποιούμε με την πλατωνική έννοια της “ιδέας” = το ον εκ του μη όντος). Είναι η ίδια η προαιώνια ουσιαστική αντίθεση της ελληνικής φιλοσοφίας και σκέψης ευρύτερα, αφού στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην γνωστή ανθρώπινη ιστορία, οι άνθρωποι διέλαθαν και διέφυγαν από τις αξιωματικές ιδέες του τότε κόσμου (όπως αυτή του θεού και των ελέω θεού μοναρχών ή των βασιλέων και αριστοκρατών με “θεϊκή” καταγωγή ή “ ανωτέρων και εξουσιαστών με “θεία βούληση” ή των φυσικών φαινομένων ως αποτέλεσμα της άμε…

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί κανείς να την πιστέψει. Πριν από μέρες ανακοίνωναν ότι θα παραταθεί η προστασία της α’ κατοικίας για τους υπερχρεωμένους και μέσω της διαδικασίας του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (ν. 3869/2010). Για να δοθεί όμως παράταση απαιτείται η ψήφιση από την Βουλή τροπολογίας ή αλλιώς πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η Βουλή κλείνει αύριο και η ΠΝΠ έχει διαδικασία για να εκδοθεί και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για το θέμα. Ούτε καν ως είδηση πλέον δεν υπάρχει και, κυρίως, καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες. Εκεί που όφειλαν να έχουν ήδη ρυθμίσει το θέμα, τώρα σιωπούν με νόημα. Την ίδια ώρα οι ξεπουλημένες τράπεζες με τα ξεπουλημένα δάνεια, όχι μόνο ακονίζουν τα νύχια τους για να εκπλειστηριάσουν ακίνητα, αλλά και καθυστερούν την παράδοση των αναγκαίων δικαιολογη…