Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ …                        ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ …  


Α.        Ψηφίστηκε από την συμμαχία των απατεώνων νεοφιλελεύθερων του κοινοβουλίου (Ν.Δ. και υπόλειμμα ΠΑΣΟΚ) το νέο εγκληματικό και καταστροφικό για την Ελλάδα μνημόνιο. «Παρόντες» απλώς, δήλωσαν οι κρυπτονεοφιλελεύθεροι, «μαϊμού» αριστεροί, της ΔΗΜ.ΑΡ.  (εκτός από δύο που καταψήφισαν).
Το σύστημα εξαντλεί τις εφεδρείες του για να κατακλέψει τον ελληνικό λαό: στην Βουλή έμειναν περίπου 160 τσοπάνηδες που εξαπάτησαν ακόμα και τα πρόβατα που τους ακολούθησαν και τους ψήφισαν. Η πλειοψηφία όμως του λαού είναι αντίθετη με τα μέτρα εκχώρησης της πατρίδας του και της ζωής του στις ολιγαρχίες του πλούτου.
Η μεγαλειώδης συγκέντρωση πάνω από 500.000 πολιτών, που γέμισαν το Σύνταγμα, ολόκληρη την Σταδίου, την Φιλελλήνων, την Πανεπιστημίου από την Ομήρου, την Αμαλίας ως την Συγγρού και όλους τους γύρω δρόμους δεν ανησύχησε κανέναν από τους αποφασισμένους νεοφιλελεύθερους απατεώνες της Βουλής. Αυτή την λαοθάλασσα που συνεχώς αυξανόταν την αρίθμησαν οι πληρωμένοι ρουφιάνοι των ΜΜΕ σε 100.000 περίπου χιλιάδες … . Παρά τη δυνατή βροχή κανείς δεν έφευγε και τότε ανέλαβε η ξεπουλημένη βρώμικη  αστυνομία του καθεστώτος, να διώξει με την χρήση παράνομης βίας και απαγορευμένων επικίνδυνων στρατιωτικών χημικών τους ειρηνικά στεκόμενους πολίτες, που ασκούσαν απαράγραπτο συνταγματικό τους δικαίωμα. Σύντροφοι από το Internet άκουγαν το συντονιστικό της αστυνομίας μέσα από γνωστή ιστοσελίδα, που υποτίθεται ότι μετέδιδε ζωντανά τη συγκέντρωση. Εκεί ακούστηκε όλος ο σχεδιασμός τους με τον απόλυτα παράνομο και αντισυνταγματικό στόχο να απομακρύνουν και να διαλύσουν όλους τους διαδηλωτές.
Οι Εισαγγελείς, που πληρώνονται από τον ελληνικό λαό, έχουν να πουν και να κάνουν κάτι για όλο αυτό το παράνομο χάλι της αστυνομίας και του υπουργού της ή θεωρούν πως εντολείς, «εργοδότες» και μισθοδότες τους δεν είναι οι Ελληνες πολίτες, αλλά  οι εκάστοτε υπουργοί ?
Κλείνουμε την αναφορά μας στη συγκέντρωση δίνοντας συγχαρητήρια στους πολίτες, στον λαό που μετείχε και στο ΠΑΜΕ/ΚΚΕ διότι ενώθηκε και εντάχθηκε με τον καλύτερο και ειρηνικό τρόπο στην συγκέντρωση. Πάντα έτσι, πάντα όλοι μαζί.
Για την αστυνομία του καθεστώτος (ηγεσία, αξιωματικούς και χαμηλόβαθμους) που αποτελεί ξένο σώμα για τον ελληνικό λαό και λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση, δηλώνουμε ότι θα θέσουμε ως όρο σε όποια πολιτική δύναμη μας καλεί σε συνεργασία, να τιμωρήσει την εγκληματική δράση των υπευθύνων, να  διαλύσει τα ΜΑΤ και να αποστρατεύσει και απομακρύνει όλους τους υπηρετούντες σε αυτά και σε κάθε αντίστοιχη μονάδα της αστυνομίας. Ολοι οι επίορκοι, που δεν ανήκουν στο σώμα του ελληνικού λαού να πάνε στα σπίτια τους.

Β. ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΥΤΟ-ΚΑΘΕΑΥΤΟ
Το μνημόνιο αποτελεί μια νεοφιλελεύθερη αθλιότητα και γελοιότητα που στοχεύει στην πλήρη εξαγορά της Ελλάδας και των Ελλήνων, στην εγκληματική κερδοφορία των ολιγαρχιών του πλούτου σε βάρος εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών.           
Το «νομοσχέδιο» του ενός άρθρου περιέχει πρώτα από όλα μια σειρά από διατάξεις «απελευθέρωσης» της «αγοράς» σε διάφορους κλάδους και δραστηριότητες. Οι διατάξεις του αυτές είναι όχι μόνο ανούσιες και οπισθοδρομικές, αλλά και φωτογραφίζουν τις επιδιώξεις και την προετοιμασία συγκεκριμένων εταιρειών και προσώπων της ολιγαρχίας. Το μόνο που λείπει από το νόμο των πολιτικών απατεώνων και του τέκνου της κομματοκρατίας Στουρνάρα είναι το όνομα του εκάστοτε κεφαλαιούχου και εταιρείας, που θα καταλάβει το χώρο στην καθεμιά «ρύθμιση της αγοράς» εκτοπίζοντας χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και επαγγελματίες.
Το πακέτο περιλαμβάνει αντισυνταγματικές ρυθμίσεις των οποίων η ακυρότητα κυμαίνεται από απλή έως κραυγαλέα. Από τις ρυθμίσεις για τον διωγμό δημοσίων υπαλλήλων έως τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά και τα αδικαιολόγητα χαράτσια η αντισυνταγματικότητα και η πλήρης αντίθεση με κεφαλαιώδους σημασίας διατάξεις του διεθνούς δικαίου αποδεικνύουν ότι υπάρχει αθλιότητα, ασχετοσύνη, έλλειψη σεβασμού σε κορυφαίες έννοιες και κανόνες με σκοπό μόνο το κέρδος της ολιγαρχίας.
Θα μας δοθεί στο μέλλον η ευκαιρία να αναλύσουμε μία προς μία τις κρίσιμες διατάξεις και του μνημονίου αυτού για να καταδείξουμε την αθλιότητα όσων τις επέβαλλαν και τις ψήφισαν.
Ο νεοφιλελευθερισμός είναι η σύγχρονη έκφραση του φασισμού και της αποικιοκρατίας. Για όσους και όσες δεν το έχουν εννοήσει πρόκειται για την δια της βίας επιβολή του ολοκληρωτισμού της ισχύος των κεφαλαίων, αυτή είναι η νέα μορφή της αθλιότητας. Αυτή τη βρωμιά και σιχασιά αποπνέει το νομοσχέδιο της αθλιότητας.
Το πρώτο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι πλέον ο πιο υψηλά αμειβόμενος δημόσιος υπάλληλος, άθικτος από τα νέα μέτρα, είναι ο λιγότερο αποδοτικός για τη κοινωνία και το λαό. Είναι ο αστυφύλακας, ο κοινώς ονομαζόμενος από το λαό και «μπάτσος». Με τα μέτρα λοιπόν αυτά, ο «μπάτσος» φρουρός της εξουσίας, εξαιρούμενος από κάθε μέτρο μείωσης του μισθού λαμβάνει αποδοχές μεγαλύτερες ή ίσες με τον δικαστή, τον καθηγητή πανεπιστημίου, τον γιατρό, τον στρατιωτικό, τον πτυχιούχο υπάλληλο του δημοσίου. Αυτή είναι η κατάντια τους …, αυτή είναι η αξιολογική τους κλίμακα.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η απομάκρυνση από το δημόσιο των μη πτυχιούχων με κατάργηση της οργανικής τους θέσης. Πρόκειται για το απαύγασμα του ενδοκοινωνικού ρατσισμού και της αντισυνταγματικότητας, αφού οι οργανικές θέσεις δεν καταργούνται για οργανικούς λόγους (τροποποίηση του οργανογράμματος), αλλά με βάση τις ιδιότητες του προσώπου, που τις κατέχει. Τα ίδια ισχύουν και για τους εκτός ΑΣΕΠ διορισθέντες και για τους εργαζόμενους με σύμβαση αορίστου χρόνου (αλήθεια εκείνη την κοινοτική οδηγία που υποχρέωσε στο ΠΔ 164/2004 την θυμούνται ; την σέβονται ;). Μετά θέλουν επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης, ενώ φροντίζουν να γεμίζουν τα πινάκια των Δικαστηρίων με την αθλιότητά τους και για να λύσουμε το συστημικό τους πρόβλημα τους δηλώνουμε ότι η μόνη λύση για επιτάχυνση της δικαιοσύνης είναι να προσλάβουν δικαστές και να βρουν αίθουσες να συνεδριάζουν. Τα υπόλοιπα είναι απλώς άχρηστες και επικίνδυνες αθλιότητες.
            Μια άλλη αντισυνταγματική και παράνομη κατά το διεθνές δίκαιο αθλιότητα είναι η δημιουργία δήθεν «επίορκων» και η απομάκρυνση όσων υπαλλήλων έχουν εις βάρος τους όχι καταδίκες, αλλά μία σειρά από αβέβαιης προέλευσης και κατάληξης ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες.
            Μετατάξεις, αξιολόγηση με μη υπηρεσιακά κριτήρια (αλλά με γενικές γνώσεις – λες και χρειάζεται ο υπάλληλος μιας Δ.Ο.Υ. να ξέρει ποιος ήταν ο επικεφαλής των Περσών στην μάχη των Πλαταιών, ενώ δεν εξετάζεται ad hoc η απόδοσή του με ουσιαστικά κριτήρια) και μία σειρά από εσωτερικά μέτρα είναι βέβαιο ότι σύντομα θα καταπέσουν στα Δικαστήρια μετά από χιλιάδες προσφυγές και εν τέλει οι παρανομούντες πάλι θα θελήσουν να στείλουν τον λογαριασμό στον ελληνικό λαό, αφού οι εν αργία τεθέντες ή οι απομακρυνθέντες θα απαιτήσουν αποζημιώσεις (και ορθώς θα πράξουν). Πρόκειται για μία ακόμα κοινωνική αναταραχή και ευκαιρία για κομματικούς διωγμούς, αλλά και κομματικό μάντρωμα της δημόσιας διοίκησης και των υπαλλήλων που την συγκροτούν.
            Κραυγαλέα όμως είναι και η αντισυνταγματικότητα και η παραβίαση διεθνών συνθηκών με τις διατάξεις για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Είναι σαφής εντολή του συντάγματος η προστασία και προαγωγή της εργασίας και πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας η προστασία και ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου. Είναι σαφείς αρχές του κοινοτικού δικαίου (συνθήκη Ε.Ε., ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης), αλλά και του διεθνούς (οικουμενική διακήρυξη δικαιωμάτων του ανθρώπου, διεθνείς συμβάσεις εργασίας κ.α.) όχι μόνο ότι η αμοιβή του εργαζόμενου πρέπει προκύπτει μέσα από ένα πλαίσιο συλλογικών και ισότιμων διαπραγματεύσεων, αλλά και ότι πρέπει αυτή να καλύπτει τις βασικές βιοτικές ανάγκες του ίδιου και της οικογένειάς του. Η κυβερνητική αλητεία των νεοφασιστών του νεοφιλελευθερισμού, που δημιουργούν νέα στρατόπεδα συγκεντρώσεως (Ε.Ο.Ζ.), αλλά και μετατρέπουν όλη την χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης σε ποια από τις αρχές αυτές υπακούει ?
Αλλως ειπείν, για να έχουν την οποιαδήποτε οιονεί νομιμότητα οι ρυθμίσεις έπρεπε πριν από όλα να εξετάζουν και αναλυτικά να βεβαιώνουν ότι οι αποδοχές όλων των ανωτέρω κατηγοριών, αφού αφαιρεθούν οι κρατήσεις και οι φόροι, είναι ικανοί να εξασφαλίσουν τουλάχιστον την επιβίωση των μισθωτών ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ήτοι ότι έχει ληφθεί υπόψη και καλυφθεί (με συγκεκριμένες μετρήσεις του κόστους ζωής) η συνταγματική αρχή που τάσσει την προστασία της αξίας και τον σεβασμό του ανθρώπου ως πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας. Αυτοί εγκληματούν παραβιάζοντας την ουσιωδέστερη διάταξη του Συντάγματος, μειώνουν τα πάντα, αδιαφορούν ακόμα και για τους συνταξιούχους (μια κατηγορία ανθρώπων που δεν έχει τις φυσικές δυνάμεις να εργαστεί) καταργώντας το εισόδημα από τα επιδόματα εορτών και αδείας (ενώ μάλιστα έχουν καταβληθεί οι αντίστοιχες εισφορές) και ρίχνουν τους ανθρώπους σε μια εγκληματική κρεατομηχανή θανάτου.
Είναι σαφής η επιδίωξη των αφεντικών να καταληστεύσουν και την χώρα και τον λαό της και να δημιουργήσουν είναι φοβικό ανίκανο προτεκτοράτο, μια κοινωνία αυξημένης κεφαλαιουχικής κερδοφορίας και χαμηλής ποιότητας εργαζομένων. Δεν θα τους το επιτρέψουμε και θα το πράξουμε με κάθε μέσο που αρμόζει στις περιστάσεις  !!!.
Γ.         Εχουμε γράψει χρόνια πριν ξεκινήσει η κρίση και κατά την διάρκειά της πολλές φορές ότι επιδιώκουν η Ελλάδα να καταληστευτεί ως προς τους εθνικούς της πόρους και να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο κερδοφόρας εκμετάλλευσης των κατοίκων της, αντίστοιχο με αυτό της Ανατολικής Ευρώπης.
Στον ελληνικό λαό πωλούν δύο ειδών παραμύθια :
Το πρώτο παραμύθι είναι αυτό της δήθεν ανάπτυξης, ότι δηλ. θα αναπτυχθεί η οικονομία, θα καταπολεμηθεί η ανεργία, θα επανέλθουν οι μισθοί. Στις σύγχρονες οικονομίες, όμως, το μισθολογικό κόστος είναι από τα λιγότερο υπολογιζόμενα στο συνολικό κόστος και είναι ευθέως αντίστοιχο της δυνατότητας κατανάλωσης των παραγόμενων. Εάν το εργασιακό κόστος ήταν το μέγιστο ή το εξαιρετικά κρίσιμο, τότε η Γερμανία και οι άλλες βορειοευρωπαϊκές χώρες θα έπρεπε να βρίσκονται σε πλήρη μαρασμό, σε ένα οικονομικό ναδίρ. Αντίθετα, τα κράτη της Αφρικής θα έπρεπε να κατέχουν τις πρώτες θέσεις στον πλανήτη. Όλα αυτά είναι άθλια και σκόπιμα ψεύδη και η περίτρανη απόδειξη βρίσκεται δίπλα μας. Μια εικοσαετία τέτοιων μέτρων στην Βουλγαρία, την Ρουμανία, στις χώρες της Βαλτικής, στην υπόλοιπη «ανατολική Ευρώπη» αποδεικνύουν την αθλιότητα όσων τα λένε και τα διακινούν. Ποια ανάπτυξη γνωρίζουν οι κοινωνίες και οι χώρες αυτές ; Μήπως είναι καθημαγμένες και καταληστευμένες ; Ο σκοπός τους είναι ξεκάθαρος και μόνο όποιος είναι ραγιάς και ηλίθιος συνάμα δεν μπορεί να το αντιληφθεί : σκοπός τους είναι το κέρδος των πολυεθνικών τους και η αισχροκερδής αξιοποίηση των άχρηστων για τον άνθρωπο κεφαλαίων τους και μόνο αυτό.

Το δεύτερο παραμύθι είναι αυτό της αποφυγής της χρεοκοπίας της χώρας και της παραμονής της στο Ευρώ, στην Ε.Ε. κλπ. . Εμείς ως κίνημα αποδείξαμε πολλές φορές στο παρελθόν ότι και η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη (αλλά και σκοπός κάποιων) και ότι το Ευρώ και η Ε.Ε. είναι και αποδείχθηκαν καταστροφικές για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Κανενός από όλους αυτούς δεν είναι σκοπός η αποφυγή της χρεοκοπίας και η σωτηρία της χώρας και του λαού. Σκοπός τους είναι η άγρια κλοπή, η δημιουργία συνθηκών απόλυτου πλιάτσικου και λεηλασίας. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να σωθεί μέσα στο καταστροφικό Ευρώ, μέσα στην Γερμανοκερδοκρατούμενη Ε.Ε., ούτε μέσα από τις επιλογές των αρπακτικών του νεοφιλελευθερισμού. Αυτό πρέπει να το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους.

Δ.        Στις κοινωνίες του καπιταλισμού, τις οργανωμένες παντού με το ίδιο βασικό μοντέλο, το κεφάλαιο αποτελεί τον βασικό παράγοντα κίνησης της οικονομίας. Στην Ελλάδα με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙΙ ή “μεσοπρόθεσμο” τα κεφάλαια (όποια λιγοστά έχουν παραμείνει στους πολίτες της) συγκεντρώνονται για να εξέλθουν της χώρας και να καταλήξουν στους δανειστές της.  Ετσι υποτιμούνται οι δυνατότητες της εσωτερικής οικονομίας και μειώνεται κάθε δυνατότητα κλίμακας ανάπτυξης (όπως την εννοεί ο καπιταλισμός και αυτοί που ορκίζονται σε αυτόν). Εν ολίγοις, ποιο είναι το αποτέλεσμα όταν μία επιχείρηση με οικονομικό και λειτουργικό πρόβλημα (όπως η Ελλάδα) αντλεί κεφάλαια από τους πελάτες ή μετόχους της (τον ελληνικό λαό) και αντί να τα διαθέσει στις αναγκαίες παραγωγικές επενδύσεις, τα καταβάλλει όπως είναι στους δανειστές της; Ποιο είναι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ενέργειας ;
Ακόμα περισσότερο όταν το δημιουργικό ανθρώπινο δυναμικό (ανθρώπινο κεφάλαιο το αποκαλούν οι σιχαμένοι νεοφιλελεύθεροι), δηλ. οι ίδιοι οι άνθρωποι – πολίτες μιας χώρας, που είναι το ουσιαστικότερο στοιχείο για το παρόν και το μέλλον της, αχρηστεύεται και πετιέται στα σκουπίδια ; Αυτό που υποτιμάμαι μαζί με τους ανθρώπους είναι και η ίδια η χώρα. 2.500.000 – 3.000.000 εκατομμύρια Ελληνες πεταγμένοι στα σκουπίδια. 5.000.000 ακόμα με υποτιμημένες τις αποδοχές και χωρίς κατεύθυνση και παραγωγική διέξοδο… και αυτοί να λένε : θα διώξουμε 25.000 ανθρώπους, θα τους πετάξουμε έξω και να «κόψουν τον λαιμό τους» για να ζήσουν !!!. Αυτά είναι εγκλήματα κατά της Ελλάδας και της υπόστασής της. Είναι εγκλήματα ιστορικής σημασίας για την Ελλάδα, τον Ελληνισμό και την συνέχειά του.
Πέραν όμως των βασικότερων και ουσιωδών πιο πάνω ζητημάτων και άλλων όπως η ουσιαστική διάλυση των ΟΤΑ, τα δήθεν αναπτυξιακά μέτρα του νεοφιλελευθερισμού (αυτά που αποκαλεί απελευθερώσεις) όχι μόνο δεν συνοδεύονται από καμία μελέτη για την αναπτυξιακή οικονομική τους διάσταση, αλλά και αυτονόητα, καθώς μάλιστα αφορούν υπηρεσίες, δεν έχουν τίποτα απολύτως να προσφέρουν. Οι άθλιοι μας κάνουν πλάκα και μας κοροϊδεύουν ότι με τα πουλμανάκια μεταφοράς προσώπων θα υπάρξει ανάπτυξη !!!. Δηλ. είχατε δει στην χώρα έλλειμμα σε ιδιωτικά μέσα μεταφοράς; Βλέπατε τίποτα τουρίστες να ξεροσταλιάζουν και να περιμένουν να βρουν κάποιο μέσο μεταφοράς ; Το έργο που είχε ανάγκη η κοινωνία δεν εξυπηρετείτο και μάλιστα με υπερπληθώρα μέσων ; Ποιο συγκεκριμένο θετικό παραγωγικό αποτέλεσμα θα προσφέρουν οι αθλιότητές σας; Απλά θα πετάξετε στα σκουπίδια κάποιους πολλούς επαγγελματίες για να αναλάβουν το ίδιο έργο κάποιες εταιρείες της ολιγαρχίας ; αυτά τι προσφέρουν στην ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου ; ποια η ουσιαστική παραγωγική τους διάσταση ; ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΚΑΜΙΑ βρε άθλιοι, καμία απολύτως και για αυτό δεν την αναφέρετε ούτε καν στην αιτιολογική έκθεση που υποβάλλατε.

Ε. Ο καπιταλισμός και ακόμα πιο πολύ στη νεοφιλελεύθερη εκδοχή του είναι τα συστήματα της ανθρώπινης και κοινωνικής διάβρωσης, είναι τα συστήματα που βασίζονται στην σαπίλα. Διαβρώνουν κάθε αντίληψη κοινωνικότητας (αυτό που αποκαλούν κοινωνικό ιστό) και στρέφουν τους ανθρώπους σε μία αμυντική εσωτερικότητα διαφύλαξης των βασικών βιοτικών αναγκών. Χρησιμοποιεί ο καπιταλισμός κάθε βρώμικο διαθέσιμο μέσο, κάθε «γκαιμπελισμό» για να πείσει για την αναγκαιότητα των καταστροφών που επιβάλλει στις κοινωνικές δομές και για την μοναδικότητα των «λύσεων» που προβάλει, ώστε να μπορεί δήθεν ο άνθρωπος, που a priori τίθεται σε αμυντική θέση, να επιβιώσει. Το σύστημα αυτό διαβρώνει την ανθρώπινη αντίληψη για τα πράγματα, καθώς με βία στρεφόμενη κατά του εγκεφάλου δημιουργεί και παγιώνει αντιλήψεις για το «είναι» και το «πρέπει».
Στο πλαίσιο αυτό εκφράζουμε την βαθύτατη ανησυχία μας για τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς τους τελευταίους μήνες, ολοένα και πιο πολύ δείχνει διαβρωμένος από τις κατεστημένες αντιλήψεις που επιβάλλει ο καπιταλισμός και συνθηκολογημένος ως προς τα πάντα. Προχθές στην Βουλή, στην «συζήτηση» για το έγκλημα του Μνημονίου, ακούσαμε τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα, να μας λέει ότι οι τράπεζες είναι δήθεν αναγκαίος πυλώνας για την χώρα και ότι απλώς τα χρήματα που θα πάρουν (με χρέωση του ελληνικού λαού) θα πρέπει να πέσουν στην αγορά … . Πρόκειται για αποδοχή ενός κεντρικού συστημικού δόγματος, πρόκειται για την απόλυτη κοινοτυπία, για ένα κραυγαλέο συστημικό παραμύθι. Αυτά και άλλα πολλά, όπως οι ασπασμοί με εγκληματίες πολέμου και ρατσιστές από το Ισραήλ, η απαράδεκτη στάση για το θέμα της Συρίας, ο ενστερνισμός σειράς δογμάτων του καπιταλισμού, μας κάνουν να ανησυχούμε και κρούουμε σε όλους τους σκεπτόμενους πολίτες και πρώτα από όλα σε όσους μετέχουν ενεργά στον ΣΥΡΙΖΑ, τον κώδωνα του κινδύνου. Κοντά σε όλα αυτά, η υιοθέτηση δογμάτων της αποικιοκρατίας του 19ου αιώνα σχετικά με τους μετανάστες από τις χώρες του 3ου κόσμου, το «χάιδεμα στο κεφάλι του απολίτιστου» αλλά «συμπαθούς» υπηρέτη, η λογική και κουλτούρα της «Καλύβας του Μπαρμπά-Θωμά» και του «Ροβινσώνα Κρούσου», όπως την έχει επαναφέρει η παγκοσμιοποίηση καταδεικνύει πλήρη σύγχυση και σοβαρή διάβρωση. Για εμάς ο δρόμος του κοινωνικού διεθνισμού είναι ένας  και μόνος : η ευθεία προτροπή και στήριξη κάθε λαϊκής κοινωνικής επανάστασης στην πατρίδα του μετανάστη.  Όχι στις «βικτωριανής προέλευσης» αποικιοκρατικές αντιλήψεις της «ευγενούς» δύσης που εκμεταλλεύεται και καταληστεύει τους λαούς και κρίνει συμπαθείς και άξιους εκμετάλλευσης τους ανθρώπους αυτούς – Ναι στην επαναστατική και ριζοσπαστική ανατροπή των καθεστώτων εγκάθετων και σκοταδιστών που έχει επιβάλλει η ολιγαρχία της Δύσης στις χώρες τους.     
Προσέξτε γιατί η διάβρωση συνειδήσεων και αντιλήψεων είναι βασικό όπλο του νεοφιλελευθερισμού. Ένα ακόμα συμβιβασμένο κόμμα, χωρίς πνοή ανατροπής και αλλαγής, δεν έχει τίποτα να προσφέρει στον ελληνικό λαό παρά μόνο σύγχυση και διχασμό.  
Οι τράπεζες δεν είναι πυλώνας κανενός ουσιαστικού κοινωνικού συστήματος. Οι τράπεζες αποτελούν βασικό μηχανισμό του καπιταλισμού και  ουσιαστικά χρεώνουν τις κοινωνίες και τους λαούς με αδικαιολόγητα κέρδη και υποτέλειες στους διαχειριστές του χρήματος. Θα μπορούσαν κάλλιστα να αντικατασταθούν από κοινωνικούς μηχανισμούς και δομές (π.χ. ένα δημόσιο ταμείο) που διαθέτουν στην οικονομία, χωρίς κέρδος (δηλ. χωρίς κοινωνική ή οικονομική ή παραγωγική επιβάρυνση) το χρήμα ή το εκάστοτε νομισματικό μέσο  ανταλλαγής. Αυτό θα ήταν ένα μέσο αύξησης της ανταγωνιστικότητας ακόμα και στις συνθήκες λειτουργίας του καπιταλισμού στον οποίο ομνύετε.       
            Επειδή δεν μπορούμε να διακρίνουμε τι από όλα είσαστε: καραγκιόζηδες, προδότες, ανεγκέφαλοι, υπάλληλοι, μισθοδοτούμενοι, απλώς βλάκες, επικίνδυνοι ή ό,τι άλλο, σας τα φορτώνουμε όλα.
Διαλέξτε ως τι θα απολογηθείτε !

                       ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?
Επειδή κάποιοι υπερασπίζονται ένα πολίτευμα που οι ίδιοι αποκαλούν “Δημοκρατία” ...
Οι πολιτειολογικοί ορισμοί και τυπικές διακρίσεις είναι τόσο αρχαίες και σαφείς που δεν χωρούν αμφισβητήσεις. Ανήκουν, βέβαια, στον λαό που εφηύρε το τελευταίο ιστορικά πολίτευμα και ίσως το τελειότερο: την Δημοκρατία – Λαοκρατία. Από τον δημοκράτη Ηρόδοτο στον επιστήμονα Αριστοτέλη ... . Η διάκριση των πολιτευμάτων είναι σαφής και αναφέρεται κυρίως στο πλήθος των ανθρώπων που ασκούν τις πολιτειακές εξουσίες: Μοναρχία – Ολιγαρχία/Αριστοκρατία – Δημοκρατία (με τις επιμέρους αριστοτελικές διακρίσεις και όσες μπορεί να προσθέσει κάποιος στο διάβα της ιστορίας και με την σύγχρονη επικυριαρχία του καπιταλισμού). Αφήνοντας παράμερα τις εκτιμήσεις των μελετητών του Αριστοτέλη περί του “καλύτερου πολιτεύματος” (γιατί για εμάς ο αρχαίος φιλόσοφος δεν λαμβάνει σαφή θέση, αλλά, ως συνήθως, μελετά και ορίζει), ένα είναι βέβαιο: ότι χωρίς πολλή σκέψη τόσο ο Αριστοτέλης, όσο…