Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ : ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ : ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
(για να καταλάβουμε τι θέλουμε και να εννοήσουμε τι πρέπει να γίνει στον τόπο)

Α.        Χθες Κυριακή, το παράνομο κράτος που κατάντησε παρακράτος έδρασε και πάλι παραβιάζοντας το Σύνταγμα με βία κατά των πολιτών – διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Είναι σαφές ότι αυτή η απρόκλητη παράνομη κρατική βία θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί και τις επόμενες ημέρες. Η παράνομη κυβέρνηση δεν θέλει διαδηλωτές στους δρόμους, αλλά φοβικούς και αποπροσανατολισμένους πολίτες στα σπίτια τους, να λαμβάνουν την καθεστωτική προπαγάνδα, πλύση εγκεφάλου και εκφοβισμό από τα Μ.Μ.Ε. και τους δημοσιογράφους που ταυτίζονται με το σύστημα και το υπηρετούν.
Η δική μας θέση είναι σαφής και απόλυτα προσανατολισμένη στην υπηρεσία των αναγκών των ανθρώπων, στα δίκαια και τους αγώνες του ελληνικού λαού.

Β.        Πριν από όλα θέλουμε να πούμε σε όλους, ότι δεν πρέπει να φοβούνται για τον κίνδυνο χρεοκοπίας. Είναι ένα διεθνώς σχεδιασμένο επικοινωνιακό παιχνίδι. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει και τα εξηγήσαμε και προβλέψαμε όλα στο «προφητικό» και στην πραγματικότητα ιδιαίτερα μελετημένο κείμενο μας για το τι επρόκειτο να συμβεί στην σύνοδο κορυφής της 21/7/2011 και μετά από αυτή (δείτε το άρθρο στο http://laikometopo.blogspot.com/2011/07/2172011.html).
            Μην φοβάστε λοιπόν και διεκδικήστε τα δίκια σας, την επιβίωση και την αξιοπρέπειά σας. Διεκδικήστε την ζωή και την ελευθερία σας και μην αφήνετε ποτέ τον φόβο να σας διακατέχει. Εάν δείξετε πως δεν φοβάστε, αυτόματα αυτοί θα διαλυθούν και θα φύγουν γιατί δεν έχουν πραγματικά επιχειρήματα και πειθώ λόγου.

Γ.         Ως Λαϊκό Κίνημα, με τα κείμενα μας στο http://laikometopo.blogspot.com/ και στο φόρουμ http://laikokinima.forumgreek.com/ δείξαμε τον δρόμο, την οδό της δράσης και των ενεργειών σχετικά με το χρέος, τα μνημόνια, την κατάσταση της χώρας (δείτε π.χ. την πρόταση για τις άμεσες ενέργειες http://laikometopo.blogspot.com/2011/06/blog-post_28.html και για την άμεση έκδοση Ελληνικής Ανταλλακτικής Μονάδας – ΕΑΜ, http://telostouxreous.wordpress.com/,

Δ. Σκοπός μας ως ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ είναι να λυτρώσουμε την χώρα και τους κατοίκους της από την αιώνια καταδίκη και σκλαβιά που θέλουν να μας επιβάλλουν. Να δικαιώσουμε τα οράματα και τους αγώνες του 1821 και της Εθνικής Αντίστασης, τα οράματα και τους αγώνες των παππούδων και των πατεράδων μας, που έμειναν σκόπιμα αδικαίωτα. Σκοπός μας είναι να διασώσουμε την Ελλάδα και τον ελληνισμό, να ξαναγεννήσουμε το ελληνικό πνεύμα και να του δώσουμε παγκόσμια πνοή.    
Για να συμβούν αυτά πρέπει και εμείς, ως Ελληνες πολίτες θα πρέπει να έχουμε σαφή προσανατολισμό σε όσα πιστεύουμε και όσα θέλουμε για την ζωή μας και τον τόπο μας.
Στην ίδια την καρδιά, στον πυρήνα της διαμαρτυρίας των Ελλήνων πολιτών, στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατείες δεν υπάρχει ομοθυμία, δεν υπάρχει αδελφοσύνη, δεν υπάρχει προσανατολισμός. Υπάρχει διαίρεση και αποπροσανατολισμός, υπάρχει αβεβαιότητα.
Αδελφοί και αδελφές, πολίτες αυτής της χώρας για να νικήσουμε στον αγώνα μας πρέπει για να προχωρήσουμε ομόθυμα και μονοιασμένα. Για να νικήσουμε πρέπει και οφείλουμε να συμφωνήσουμε σε μερικά κεφαλαιώδη ζητήματα. Το πρώτιστο και κεφαλαιώδες για εμάς είναι να συμφωνήσουμε ως Ελληνες και ως πολίτες, εάν το πρόβλημα της χώρας είναι απλά διαχειριστικό ή εάν είναι ευρύτερο, κοινωνικό, πολιτικό, παραγωγικό, φιλοσοφικό και εν τέλει συστημικό.
Κάποιοι κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις και εκφράζουν την διαμαρτυρία τους παντού, σε χώρους δουλειάς, σε καφενεία, σε συναθροίσεις κ.α. κατά της κυβέρνησης. Ουσιαστικά πιστεύουν ότι με μία άλλη κυβέρνηση, αλλά με το ίδιο απολύτως σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας θα λυνόταν το πρόβλημα. Πιστεύουν ότι με το ίδιο σύστημα, αλλά με άλλους διαχειριστές θα επέλθει η λύτρωση. Πιστεύουν δηλαδή ότι εάν στην κυβέρνηση ήταν οι ίδιοι ή κάποιοι που εμπιστεύονται, τα προβλήματα του τόπου θα λύνονταν δια μιας. Είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι το πρόβλημα της χώρας μας είναι απλά διαχειριστικό, είναι θέμα προσώπων – διαχειριστών της εξουσίας και όχι θέμα πολιτικής και ριζοσπαστικών αλλαγών στην ελληνική κοινωνία. Κάποιοι κατεβαίνουν στους δρόμους, φωνάζουν και παλεύουν απλά για να φύγει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την εξουσία και να έλθει η Ν.Δ. ή να αυξηθούν τα ποσοστά κάποιου άλλου κόμματος.
Βάλτε το χέρι στην καρδιά και αφήστε το νου σας να σκεφτεί αυτόνομα, αδέσμευτα και καθαρά : πιστεύετε ότι μια κυβέρνηση της Ν.Δ. ή μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και άλλων θα μας έλυνε τα προβλήματα;
Πιστεύετε ότι αυτός ο «πολιτικός κόσμος» έχει τίποτα καλύτερο να προσφέρει στην χώρα και στον λαό μας, από το να μας αδειάσει τάχιστα σύσσωμος την γωνιά και να φύγει στο εξωτερικό;
Για εμάς η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Είναι όλοι τους ή σχεδόν όλοι τους συστημικά σκουπίδια, ανίκανοι, τυχοδιώκτες, προδότες … . 
Στην πραγματικότητα αυτός ο λαός κρύβει ανθρώπους διαμάντια, ανθρώπους με ποιότητα, αξιοπρέπεια και γνώση. Ανθρώπους ικανούς να οδηγήσουν την χώρα έξω και μακριά από τα αδιέξοδά της. Για τον λόγο αυτό ονομάσαμε το κίνημα μας «ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ». Γιατί πιστεύουμε ότι αυτός ο λαός, αυτή η κοινωνία έχει μέσα της πραγματικά διαμάντια που τα κρύβουν και λερώνουν τα σκουπίδια του συστήματος. Γιατί πιστεύουμε ότι μόνο αυτός ο λαός μπορεί να αποτελέσει την μήτρα της συνέχισης της ύπαρξης και της ζωής του ελληνισμού. Μόνο ο λαός μπορεί να γίνει ο ζωοδότης αυτού του τόπου, ο ζωοδότης του ελληνισμού και της πατρίδας.
Πρέπει λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας τα πράγματα. Για εμάς στο «ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» το πρόβλημα δεν είναι απλώς διαχειριστικό και το ξεκαθαρίζουμε. Δεν μας αρκούν ως λαό οι διαμαρτυρίες, οι φωνές, η αλλαγή των προσώπων στην εξουσία. Το πολιτικό σύστημα είναι φαύλο και όσοι ανέλθουν στην εξουσία χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις ριζοσπαστικού μετασχηματισμού της χώρας θα γίνουν γρήγορα το ίδιο φαύλοι όσο ο σημερινός «πολιτικός κόσμος», θα αλλοτριωθούν από το ίδιο το σύστημα στο οποίο προσκυνούν και ομνύουν.
            Για εμάς στο «ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» η χώρα χρειάζεται πραγματικές τομές, τομές που θα δώσουν αξία και πραγματική ζωή και δικαιώματα σε κάθε Ελληνα, σε κάθε πολίτη, τομές που θα αλλάξουν όχι μόνο την δομή της χώρας, αλλά και τις διανθρώπινες σχέσεις, τομές που θα μας ξανακάνουν ανθρώπους και όχι υποζύγια και υπηκόους προς κερδώα εκμετάλλευση. Χρειάζονται τομές που θα ανασυστήσουν την αξία του ανθρώπου, την αξία του ελληνισμού.
            Το πρώτο βήμα για όλους εμάς είναι λοιπόν να αποφασίσουμε αδέσμευτα και χωρίς βλακώδη διασπαστικά μικροσυμφέροντα εάν το πρόβλημα της χώρας είναι απλά διαχειριστικό ή είναι δομικό. Εάν πρέπει και αξίζει ο λαός αυτής της χώρας να έλθει πραγματικά στην εξουσία για να αλλάξει πραγματικά τις δομές του κράτους και της κοινωνίας, αναγεννώντας το ίδιο το «είναι» και τις αξίες του, τις αξίες του ελεύθερου Ελληνα ανθρώπου.
            Εμείς δεν ζητούμε απλά άλλους βαρκάρηδες να μας ταξιδεύουν μέσα στον βούρκο, ζητούμε και πιστεύουμε πως έχουμε πραγματική ανάγκη την δημιουργία μιας νέας ελληνικής πραγματικότητας, την δημιουργία μιας νέας Ελλάδας. Οσοι πιστεύουν το ίδιο θα πρέπει να συστρατευθούν στο «ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ». Θα πρέπει να κατεβαίνουν στον δρόμο, να ενεργούν με ένα κοινό προσανατολισμό την δομική αλλαγή της ελληνικής κοινωνίας, την αναγέννηση και αναζωοδότηση της χώρας, συλλογικά και χωρίς ατομισμούς και υστεροβουλία.
            Στο ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ έχουμε θέσει ως κεντρικό στόχο και σκοπό μας την δημιουργία μιας κοινωνίας με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Βασισμένοι σε συγκροτημένες καθαρές φιλοσοφικές θέσεις των μελών μας, σε καινοτόμες ιστορικά αλλά ελληνικές στην βάση του θέσεις και με συγκεκριμένη κοσμοθεωρία, συγκροτήσαμε πολιτικές θέσεις και προτάσεις που ανασυγκροτούν την έννοια άνθρωπος, της δίνουν πραγματική αξία και την αναβιβάζουν από την κατάσταση της δουλείας και της εκμετάλλευσης στην οποία έχει περιέλθει.
Για εμάς στο ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ κάθε σκέψη, ενέργεια και πρόταση ξεκινά από τον άνθρωπο και έχει ως σκοπό την ελευθερία, την ισότητα, την δικαιοσύνη. Δεν μας αρκεί για παράδειγμα οι τράπεζες να γίνουν κρατικές και να καταδυναστεύουν τον κόσμο, θέλουμε τις τράπεζες (εάν πρέπει να υπάρχουν) να είναι κοινωνικές και ανθρώπινες, να υφίστανται και να λειτουργούν για το καλό των ανθρώπων και της κοινωνίας, για να καλύπτονται οι ανάγκες και τα απαράγραπτα και αιωνίως αδικαίωτα δίκαια των απλών ανθρώπων. Ως ΚΙΝΗΜΑ, ως πολιτική συλλογικότητα, δημιουργούμε και καταθέτουμε συνεχώς προτάσεις που είναι προσανατολισμένες στον άνθρωπο και ικανοποιούν τις ανάγκες του. Από τις προτάσεις για την παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας, τις κοινωνικές παραγωγικές συλλογικότητες, την πραγματική δημοκρατία, την παιδεία της πραγματικής γνώσης, την οικονομία χωρίς κέρδος, τον μετασχηματισμό του χαρακτήρα του κράτους και τον ρόλο του δημοσίου, την αξίωση και απελευθέρωση των νέων ανθρώπων, τον πολιτισμό, την δικαιοσύνη απορρέουν οι λύσεις για το ελληνικό πρόβλημα, γεννιέται ενεργά η αποτελμάτωση του λαού, της κοινωνίας, της Ελλάδας και πάνω από όλα του ανθρώπου από την ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.
Για εμάς στο ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ δεν υπάρχει λύση και σωτηρία όταν καταληστεύεται και απαξιώνεται ο παραγωγός, όταν αχρηστεύονται και πετιούνται στα κοινωνικά αζήτητα της ανεργίας άνθρωποι, όταν καταπιέζονται και βασανίζονται οι εργαζόμενοι, όταν η χώρα δεν είναι αυτάρκης σε αγαθά, όταν ληστεύεται ο καταναλωτής των αγαθών και κινδυνεύει η υγεία του.
Για εμάς οι βιοτικές ανάγκες όλων των ανθρώπων πρέπει να είναι εξασφαλισμένες και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος οποιασδήποτε πραγματικής, οποιασδήποτε ανθρώπινης κοινωνίας.
            Στις λύσεις μας που αποτελούν το ξεκίνημα μιας πανανθρώπινης πορείας δεν απαιτούνται θυσίες, περιττοί κόποι και βάσανα. Οι λύσεις μας στηρίζονται στην χαρά της δημιουργίας, της επικοινωνίας, της αξιοπρέπειας. Οι λύσεις μας στηρίζονται στην χαρά της πραγματικής ζωής και σε αυτό αποσκοπούν.
Κάντε τις λοιπόν πράξη, κατεβείτε στους δρόμους, μιλήστε, ερωτευθείτε με στόχο να αλλάξει πραγματικά αυτή η χώρα, να γίνει η χώρα όλων μας, να γίνει η χώρα του χαμόγελου και της ελπίδας.
Για εμάς ο αγώνας για να αλλάξουν τα πρόσωπα των φαύλων σε μία φαύλη εξουσία δεν έχει να προσφέρει τίποτα στο λαό και στην κοινωνία μας.
Για εμάς στο ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ πρέπει η κοινωνία να ξαναγίνει κοινωνία των ΑΝΘΡΩΠΩΝ και το κίνημά μας έρχεται να πραγματώσει με συγκεκριμένες και συνολικές εφαρμόσιμες προτάσεις τον στόχο αυτό. Δεν είμαστε Κίνημα της πολιτικής αερολογίας, της κούφιας θεωρητικολογίας, των μεσοβέζικων διαχειριστικών υποτελειών. Είμαστε το ΚΙΝΗΜΑ της πραγματικής λύσης, της πραγματικής αλλαγής, της ουσίας μιας ελεύθερης ανθρώπινης ζωής.


ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ


Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?
Επειδή κάποιοι υπερασπίζονται ένα πολίτευμα που οι ίδιοι αποκαλούν “Δημοκρατία” ...
Οι πολιτειολογικοί ορισμοί και τυπικές διακρίσεις είναι τόσο αρχαίες και σαφείς που δεν χωρούν αμφισβητήσεις. Ανήκουν, βέβαια, στον λαό που εφηύρε το τελευταίο ιστορικά πολίτευμα και ίσως το τελειότερο: την Δημοκρατία – Λαοκρατία. Από τον δημοκράτη Ηρόδοτο στον επιστήμονα Αριστοτέλη ... . Η διάκριση των πολιτευμάτων είναι σαφής και αναφέρεται κυρίως στο πλήθος των ανθρώπων που ασκούν τις πολιτειακές εξουσίες: Μοναρχία – Ολιγαρχία/Αριστοκρατία – Δημοκρατία (με τις επιμέρους αριστοτελικές διακρίσεις και όσες μπορεί να προσθέσει κάποιος στο διάβα της ιστορίας και με την σύγχρονη επικυριαρχία του καπιταλισμού). Αφήνοντας παράμερα τις εκτιμήσεις των μελετητών του Αριστοτέλη περί του “καλύτερου πολιτεύματος” (γιατί για εμάς ο αρχαίος φιλόσοφος δεν λαμβάνει σαφή θέση, αλλά, ως συνήθως, μελετά και ορίζει), ένα είναι βέβαιο: ότι χωρίς πολλή σκέψη τόσο ο Αριστοτέλης, όσο…