Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΟΚΛΗΤΗΡΙΟ 26ης Σεπτέμβρη                                                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Αγαπητές και αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι του Λαϊκού Κινήματος, συνοδοιπόροι μαρτυρικοί Ελληνες και πολίτες αυτής της χώρας.
            Με κεντρικό σύνθημα : «να σωθεί η χώρα, αλλά πρώτα να σωθούν οι άνθρωποι», οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ βγαίνουν από το καβούκι της ανυπαρξίας και της σιγής και πραγματοποιούν πρόσκληση σε γενική απεργία για αύριο 26/9.
            Το σύνθημα της πρόσκλησης σε απεργία μπορείτε βέβαια να το αναγνωρίσετε κατά την πνευματική του πατρότητα. Είναι δικό μας, είναι διδαχή και λόγος του Λαϊκού Κινήματος. Ευχόμαστε να πιάσει τόπο και να κάνει τους Ελληνες, τους πολίτες αυτής της χώρας, να σκεφτούν για το τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα που δημιουργείται σε όλους μας, για την ζωή – θάνατο και σκλαβιάς που θέλουν να μας επιβάλλουν. Είναι τουλάχιστον ένα σύνθημα με περιεχόμενο, απέναντι σε όλα τα «αντί» και τα στερητικά «α» που μας έχουν συνηθίσει και εθίσει στην άμυνα και όχι στην επίθεση.
            Γιατί το Λαϊκό Κοινωνικό Κίνημα έπρεπε να είναι συνεχώς στην επίθεση με όσα επιβάλλουν στο λαό και στη κοινωνία οι κυβερνήσεις της σαπίλας και της κλοπής και όχι στην άμυνα.
            Δεν θα κριτικάρουμε αυτή τη στιγμή την στάση της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ, που αντί να έχουν προκηρύξει εδώ και καιρό απεργίες αόριστης διάρκειας απέναντι στην εγκληματική για τον εργαζόμενο λαό πολιτική, ώστε να παραλύσει το κράτος τις ρεμούλας και του ξεπουλήματος. κάνουν απεργία μίας ημέρας. Αλλωστε, ο μισθός πια μοιάζει περισσότερο με χαρτζιλίκι, με φιλοδώρημα και όχι με μέσο ανταμοιβής της εργασίας και της ζωής που δίνει ο εργαζόμενος στον εργοδότη του. 
            Δεν θα κριτικάρουμε το αλαλούμ στην αντιπολίτευση και την έλλειψη ουσιαστικής πολιτικής και κοινωνικής πυξίδας. Αυτά θα τα δούμε στο μέλλον.
            Αυτό που προέχει είναι να κατεβούμε όλοι ενωμένοι αύριο στην πορεία, από κάθε γωνιά και γειτονιά της Αθήνας, από κάθε μέρος της Αττικής.
            Να γεμίσουν οι δρόμοι από ανθρώπους αποφασισμένους να γκρεμίσουν την βρώμικη εξουσία και τους μηχανισμούς της και να ξεκινήσουν μια νέα πορεία ζωής. 
            Μια απλή απόφαση είναι για τον καθένα από εμάς, ας την πάρουμε και ας κατέβουμε, να ενωθούμε με άλλους χιλιάδες για να βροντοφωνάξουμε την αντίθεσή μας με τα χιλιάδες πράγματα που μας πληγώνουν, μας σκοτώνουν, μας εξοργίζουν και να απαιτήσουμε να φύγουν αυτά και αυτοί που τα επέβαλλαν. 
            Σας το επισημαίνουμε: δεν θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες στο μέλλον, για αυτό η παρουσία όλων αύριο είναι σημαντική πολιτική πράξη ουσίας και παρακαταθήκη για το μέλλον.
            Σας απευθύνουμε λοιπόν πρόσκληση και έκκληση συνάμα. Αφήστε για λίγες ώρες ό,τι κάνετε και ελάτε να διαδηλώσουμε με παρρησία την θέλησή μας. 
           
Εμείς, τα μέλη και οι φίλοι του Λαϊκού Κινήματος, θα συναχθούμε στον χώρο της Παλαιάς Βουλής, γύρω στις 11:00 με 11:30. Καλό θα είναι να ανταμώσουμε και να βρεθούμε όλοι και όλες μαζί.

Με βαθειά εκτίμηση
Η Δ.Ε. του Λαϊκού Κινήματος  
             

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?
Επειδή κάποιοι υπερασπίζονται ένα πολίτευμα που οι ίδιοι αποκαλούν “Δημοκρατία” ...
Οι πολιτειολογικοί ορισμοί και τυπικές διακρίσεις είναι τόσο αρχαίες και σαφείς που δεν χωρούν αμφισβητήσεις. Ανήκουν, βέβαια, στον λαό που εφηύρε το τελευταίο ιστορικά πολίτευμα και ίσως το τελειότερο: την Δημοκρατία – Λαοκρατία. Από τον δημοκράτη Ηρόδοτο στον επιστήμονα Αριστοτέλη ... . Η διάκριση των πολιτευμάτων είναι σαφής και αναφέρεται κυρίως στο πλήθος των ανθρώπων που ασκούν τις πολιτειακές εξουσίες: Μοναρχία – Ολιγαρχία/Αριστοκρατία – Δημοκρατία (με τις επιμέρους αριστοτελικές διακρίσεις και όσες μπορεί να προσθέσει κάποιος στο διάβα της ιστορίας και με την σύγχρονη επικυριαρχία του καπιταλισμού). Αφήνοντας παράμερα τις εκτιμήσεις των μελετητών του Αριστοτέλη περί του “καλύτερου πολιτεύματος” (γιατί για εμάς ο αρχαίος φιλόσοφος δεν λαμβάνει σαφή θέση, αλλά, ως συνήθως, μελετά και ορίζει), ένα είναι βέβαιο: ότι χωρίς πολλή σκέψη τόσο ο Αριστοτέλης, όσο…