Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ» και «ΗΡΩΟΠΟΙΕΙ» ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !!!


                    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ» και «ΗΡΩΟΠΟΙΕΙ» ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !!!


Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης των στελεχών της Χ.Α. διατηρούσαμε  επιφυλάξεις και είχαμε τις ενστάσεις μας. Οι επιφυλάξεις μας είχαν κυρίως νομικό περιεχόμενο, οι ενστάσεις μας είχαν σαφές πολιτικό περιεχόμενο, ιδίως βασιζόμενες στο ενδεχόμενο να μην κριθούν τελικά προφυλακιστέοι οι συλληφθέντες λόγω αδυναμιών του κατηγορητηρίου. Οι σκέψεις της κατασκευασμένης και «σικέ» σύλληψης δεν έφυγαν ούτε στιγμή από το μυαλό μας. Ξεκαθαρίζουμε ότι αξιώνουμε ακόμα και για τους αντιπάλους μας όπως είναι η Χ.Α. την τήρηση της νομιμότητας και την πλήρη εφαρμογή και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων. Κατάφωρη ήταν και η παραβίαση των διατάξεων που προστατεύουν τους κατηγορούμενους από την δημοσιοποίηση στοιχείων και του προσώπου τους.
            Ολες αυτές τις ημέρες παρακολουθήσαμε στα ΜΜΕ ένα παραλήρημα «δημοσιογράφων» και πολιτικών του συστήματος, οι οποίοι επιδίδονταν σε τηλεδίκες, εξέδιδαν ομόφωνες καταδικαστικές αποφάσεις και επιμετρούσαν τις ποινές. Πραγματικά οχληρό και απαίσιο το θέαμα φασίστες να καταδικάζουν φασίστες σε τηλεοπτικές φασιστοδίκες. Ενας πραγματικός οχετός. Τα «επιχειρήματα» των τηλεδικαστών και οι «αποδείξεις» τις οποίες επικαλούνταν ήταν τις περισσότερες φορές πραγματικά αστείες για την κριτική σκέψη του σκεπτόμενου και έμπειρου πολίτη (π.χ. τηλεφωνικές κλήσεις μετά την άνανδρη δολοφονία του Π. Φύσσα).  Μέγιστη απορία μας προκάλεσε και η διαρροή του απόρρητου ανακριτικού υλικού στα ΜΜΕ, χωρίς κανένας να επέμβει, όπως και η ουσιαστικά προαναγγελία της σύλληψής τους από τα «ΝΕΑ» στο φύλλο του Σαββάτου 28/9/2013. Αλγεινή δε η αποκάλυψη της παρακολούθησης τηλεφώνων από την ΚΥΠ/ΕΥΠ. Χείριστη και επονειδέστερη όλων: η μη άσκηση διώξεων από τις εισαγγελικές αρχές κατά των υπευθύνων για όλες τις παραπάνω και πολλές άλλες παράνομες πράξεις.
            Η πρώτη σκέψη της ανάλυσης του έμπειρου σκεπτόμενου ανθρώπου ήταν και η ορθή: αν αυτά ήταν τα στοιχεία της δικογραφίας τότε οι περισσότεροι θα αφήνονταν ελεύθεροι … και αυτό μπορούσαν να το αντιληφθούν όχι μόνο οι νομικοί, αλλά ακόμα πληρέστερα όσοι είχαν τους χειρισμούς της υπόθεσης. Τότε γιατί δημιουργήθηκε όλο αυτό το φιάσκο; Γιατί είδαμε ζωντανά τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών;  Η συνέπεια της εικόνας των αδίκως διωκόμενων και απελευθερωθέντων βουλευτών της ναζιστικής οργάνωσης θα ήταν μια τρομερή ενδυνάμωσή τους, ενδυνάμωση της εικόνας τους προς τον μη σκεπτόμενο μέσο πολίτη που υπόκειται στον κρατικοκυβερνητικό φασισμό, μια κίβδηλη ηρωοποίηση των δήθεν αντισυστημικών οργάνων και ταγμάτων εφόδου της ολιγαρχίας.
            Είναι σαφές ότι για να αφεθούν ελεύθεροι (έστω με περιοριστικούς όρους) οι περισσότεροι από τους ήδη ανακριθέντες και για αυτά τα βαριά αδικήματα, το κατηγορητήριο εναντίον τους δεν ήταν και τόσο στοιχειοθετημένο αποδεικτικά, παρά τα όσα προέλεγαν και προδίκαζαν τα ΜΜΕ και οι συστημικοί πολιτικοί, που ξεσάλωσαν σε υπερφίαλες δηλώσεις προς απόδειξη της «δήθεν» δημοκρατικότητάς τους, την ίδια ώρα που εγκληματούν φασιστικά σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Θα μπορούσε να εξελιχθεί η διαδικασία με πολλή ερευνητική εργασία και με κλήσεις και όχι με συλλήψεις των υπό κατηγορία και μάλιστα live στις τηλεοπτικές κάμερες.
            Βεβαίως, τα «μπουμπούκια» της Χ.Α. παραμένουν εν ομηρία κατηγορούμενοι, αλλά ο συνδυασμός βαρύτατες κατηγορίες – ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους παραπέμπει σε σαφείς αποδεικτικές αδυναμίες του κατηγορητηρίου. Εγινε λοιπόν όλη αυτή η φασαρία για να αφεθούν ελεύθεροι και να εμφανίζονται στον λαό ως διωκόμενοι άδικα από το σύστημα οι χρυσαυγίτες ? έγινε όλη αυτή η αντάρα για να ενισχυθεί η εικόνα της δήθεν και ψευδεπίγραφα «αντισυστημικής» τους θέσης ?
            Από την αρχή είχαμε τις επιφυλάξεις μας για το «αποδεικτικό υλικό» που συγκεντρώνουν, αλλοτριωμένες από το ναζισμό υπηρεσίες … για την εγκυρότητα και την αποτελεσματικότητά του.  Κανείς δεν μας απάντησε, ούτε έχει ασχοληθεί για το πού ήταν και τι έκανε (ίσως και το τι έκαιγε και εξαφάνιζε) ο βουλευτής Παππάς, ο οποίος δεν συνελήφθη καίτοι φερόταν ως 2ο τη τάξει στην εγκληματική οργάνωση. Είναι βέβαιο ότι ο ανωτέρω φυλασσόταν από αστυνομικό συνοδό, ο οποίος ήξερε με βεβαιότητα τις κινήσεις του. Η σκέψη μας βρίσκεται στην απόκρυψη στοιχείων για την διασύνδεση και χρηματοδότηση της Χ.Α. από κέντρα της ολιγαρχίας. Θα διερευνηθεί από κάποια ανεξάρτητη αρχή του κράτους – παρακράτους ; ή θα παραμείνει και αυτό εκκρεμές και θα καλυφθεί από τους τόνους της λάσπης που έπεσε ?
            Δεν θα υποδείξουμε την ορθή και σύννομη μέθοδο συλλογής στοιχείων για τις δικογραφίες. Η τεχνική αρτιότητα και η εμπειρία των εισαγγελικών και διωκτικών αρχών γνωρίζει καλά την ορθή και πρόσφορη διαδικασία και θα έπρεπε να την έχει εφαρμόσει και εν προκειμένω να την εφαρμόσει από εδώ και πέρα. 
            Τα ερωτηματικά παραμένουν, όπως όμως παραμένει και η διαπίστωση για το αποτέλεσμα: ενίσχυση και ηρωοποίηση της ναζιστικής υπό έλεγχο συμμορίας.
             
     «Οποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες»

            Οι ευθύνες για το εξελισσόμενο φιάσκο που ενισχύει την θέση της Χ.Α. είναι βαρύτατες και στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση.
            Φαίνεται πλέον καθαρά ότι το δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου και τα κόμματά τους, όχι μόνο εξέθρεψαν μέχρι σήμερα την Χ.Α. (αδελφό κόμμα της Ν.Δ. είναι άλλωστε) με τις «πολιτικές» τους, αλλά μετά το τελευταίο φιάσκο φέρουν ακέραια και απόλυτα την ευθύνη για την «δικαίωσή» της και όσα θα επιφέρει. Οι υπερφίαλες εξ Αμερικής δηλώσεις Σαμαρά και Βενιζέλου και η όλη μεθόδευση που εκθέτει τους θεσμούς αυτού που αποκαλούν «δημοκρατία» δημιουργεί ένα τεράστιο πολιτικό και κοινωνικό «άγος». Η μόνη κάθαρση και θεραπεία είναι η άμεση παραίτηση της παραπαίουσας και γελοιοποιηθείσας κυβέρνησής τους και η προκήρυξη εκλογών.
            Ως δημοκρατικοί πολίτες εκφράζουμε την απόλυτη οργή και αποστροφή μας για την απαράδεκτη συμπεριφορά και χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της Χ.Α. . Θεωρούμε σκόπιμη και κατευθυνόμενη την ενίσχυση του ναζιστικού μορφώματος της Χ.Α. από την κυβέρνηση που μετατρέπει καθημερινά την χώρα σε προτεκτοράτο του Δ.Ν.Τ., της Γερμανίας και των ξένων δανειστών. Οι δηλώσεις και το σημερινό άρθρο του συνδαιτυμόνα του Σαμαρά, Φ. Κρανιδιώτη είναι χαρακτηριστικές της εκ καταβολών ταύτισης και του εξέχοντα ρόλου που επιφυλάσσει η δεξιά του Σαμαρά στη ναζιστική ακροδεξιά του Μιχαλολιάκου. «Κύριοι» της κυβέρνησης πετύχατε να εμφανιστείτε για μία ακόμα φορά, αλλά αυτή την φορά σε υπέρτατο βαθμό, αμετροεπείς, γελοίοι, και επικίνδυνοι για την Ελλάδα. Μαζί με τους χρυσαυγίτες γελάει μαζί σας ολόκληρος ο πλανήτης με τα χάλια σας και τα θεωρεί χάλια των Ελλήνων και της Ελλάδας. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να σας υποστεί άλλο, είσαστε η προσωποποίηση της καταστροφής.
            Ακόμα και εάν ανάμεσα στις σκοπιμότητες της σικέ σύλληψης της Χ.Α. ήταν και η αποτροπή γεγονότων από την συγκέντρωση δημοκρατών πολιτών και της Κ.Ε.Ε.Δ. το απόγευμα του Σαββάτου τίποτα δεν μπορεί να δικαιώσει την άθλια επιλογή σας. Απαλλάξτε άμεσα τον ελληνικό λαό από την παρουσία σας, γιατί αυτή είναι από μόνη της ικανή να θρέψει στο μυαλό τον ανθρώπων την αγανάκτηση της απόγνωσης και γεννά επικίνδυνους διχασμούς στη κοινωνία και το λαό.
            Κάθε έγκλημα πρέπει να έχει και την τιμωρία του και στο έγκλημα της καταστροφής της Ελλάδας εγκληματίες και υπεύθυνοι είσαστε εσείς.     
           

Υ.Γ. Το κείμενο γράφτηκε πριν την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου. Το πως προφυλακίζεται (sic «προσωρινή κράτηση») ο «αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης», όταν οι «διευθυντές τομέων δράσης» αφήνονται ελεύθεροι, είναι απορίας άξιον. Το τι διαφορετικό συνέβη (αφού η «οργάνωση» δρα από κοινού) και πως μεταβλήθηκε η θέση των ανακριτών και του εισαγγελέα ώστε να προφυλακιστεί ο Μιχαλολιάκος, μπορούμε να το φανταστούμε, χωρίς να είμαστε βέβαιοι και πολύ δύσκολα θα το μάθουμε στα επόμενα χρόνια. Ισως οι απαντήσεις στο ερώτημα να βρίσκονται σε όσα ζητάμε με το κείμενό μας. Τελικά την εγκληματική οργάνωση ίσως να κριθεί ότι την συγκροτούν οι «Μιχαλολιάκος – Παππάς», αλλά αυτοί είναι μόνο δύο … .           

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.
Α. Ο “σύντροφος” Φίλης Με αρκετή ικανοποίηση ακούσαμε το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου τις εξαγγελίες – ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας για το Γυμνάσιο. Φυσικά δεν μας προκάλεσε απορία το που βρήκε αυτές τις προτάσεις, αλλά και μία σειρά από αντιλήψεις που υιοθέτησε και πρόβαλε. Είναι σαφές ότι όταν στερείται κάποιος συγκεκριμένης κουλτούρας και κυρίως αντίστοιχων προτάσεων ρίχνει και καμιά κλεφτή ματιά σε όσους μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη, φιλοσοφία και προτάσεις δομημένες πάνω στην φιλοσοφία αυτή. Επειδή άλλη πρόταση διαφορετικής αντίληψης, εκτός από την δική μας, δεν υπήρχε, ο Ν. Φίλης την υιοθέτησε στα βασικά της σημεία και άρχισε να την εφαρμόζει και να την επικοινωνεί. Η πρόταση υφίσταται πάνω από 12 χρόνια και είναι πολλάκις δημοσιευμένη στο παρελθόν. Φυσικά βρίσκεται και στο blog του Λαϊκού Κινήματος (http://laikometopo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_13.html), καθώς βασικός συντελεστής α…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…