Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ? (του Δημ. Καραμήτσα)

ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ?

Η διαπίστωση του σκοπού ενός μηχανισμού (εάν οι προθέσεις και σκοποί της δημιουργίας του είναι άγνωστες ή αμφισβητούνται) μπορεί να προκύψει από το αποτέλεσμα-προϊόν που παράγει.
Ο κανόνας αυτός ισχύει σε κάθε ανθρώπινο δημιούργημα.

Οι εξαιρέσεις μπορεί να είναι κυρίως της κατηγορίας : ατέλειες, άγνοια, “κακοτεχνίες”, βλακεία κλπ. των κατασκευαστών και χειριστών, εσφαλμένο υλικό και παραγωγική μέθοδος κλπ..

Σε ένα μηχανισμό που λειτουργεί και δοκιμάζεται 190 και πλέον χρόνια, τα ανωτέρω δεν υφίστανται και σε κάθε περίπτωση δεν συγχωρούνται.
Ναι, για το νεοελληνικό κράτος κάνω λόγο ...
Τα αποτελέσματα της ύπαρξης και λειτουργίας του κράτους ως πολιτειακός μηχανισμός θεσμών καθίστανται εμφανή από την ποιότητα των ανθρώπων που παράγει μέσα από την λειτουργία του, αφού ο κεντρικός και κύριος στόχος ενός κράτους κατά συγκρότηση και λειτουργία είναι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτό και η ζωή τους.
Διατυμπανίζει το ελληνικό κράτος και οι θεσμοί του, ότι στόχος του είναι η δημιουργία ανθρώπων ελεύθερων και ίσων, με γνώση, μόρφωση, παιδεία, δικαιώματα, αξιοπρέπεια κλπ. κλπ. κλπ. ... .
Επειδή κάθε κράτος στον πλανήτη δηλώνει τα ίδια ή παρόμοια πράγματα και στόχους, η επιτυχία ή η αποτυχία κρίνεται από το αποτέλεσμα, που δεν έχει μόνο επιστημονική προσέγγιση, αλλά ακόμα και βιωματική-εμπειρική.
Η αποτυχία είναι δεδομένη και εύκολα διαπιστώσιμη σε κάθε βήμα που κάνει κάποιος στην χώρα ετούτη.
Οι πραγματικές προθέσεις των δημιουργών και λειτουργών του νεο-ελληνικού κράτους κρίνονται και εξευρίσκονται από το αποτέλεσμα που παρήγαγε αυτό σε επίπεδο ανθρώπων/κοινωνίας και απογοητεύουν ακόμα και τον πιο καλοπροαίρετο, ακόμα και το τελευταίο χάπατο-αιθεροβατούντα σε αυτό τον τόπο.
Αν ο σκοπός είναι πράγματι “καλός” (σχετική ηθική έννοια), ως ο ανωτέρω, αν η πυξίδα έχει χαράξει σταθερή πορεία προς τον προορισμό, θα μπορούσαν να εννοηθούν κάποια μόνο διαλείμματα και παρεκτροπές. Εδω στον τόπο αυτό, το κράτος δημιουργήθηκε για να λειτουργεί ως διαρκής παρεκτροπή από τον “στόχο του καλού”, που διατυμπάνιζε και διατυμπανίζει διαρκώς. Και αυτό γεννά την βεβαιότητα ότι δεν γεννήθηκε και οργανώθηκε με τον ανωτέρω σκοπό, αλλά εκτός από την θεμελιώδη απάτη που εκφράζει με την πίστη στον αντίθετο σκοπό από όσα στην πραγματικότητα αποτελεί, είναι βέβαιο και εμφανές ότι στα 190 και πλέον χρόνια της ύπαρξής του, υπηρετεί τους σκοπούς του προτεκτοράτου και του μηχανισμού εκμετάλλευσης των ιθαγενών, που το κατοικούν. Για τον σκοπό αυτό υφίσταται και λειτουργεί, με αποτέλεσμα, διαχρονικά, να παράγει εκτός από ολιγάρχες και ολιγαρχίες χωρίς ποιότητα και ανθρώπους χωρίς ποιότητα και αξιοπρέπεια, εθελόδουλους, εθελότυφλους, υποτακτικούς, τυχοδιώκτες, ανάξιους, άδικους, απατεωνίσκους, βολεψάκηδες, φοβικούς και φοβισμένους, ανίκανους, βλάκες, ηλίθιους και χάπατα (δεν συνεχίζω την παράθεση επιθέτων – νομίζω ότι αρκεί ...). Ποιόν τύπο ανθρώπου έσπειρε, διαμόρφωσε και παρήγαγε αυτό το κράτος και αυτή η πολιτεία ? Θέλετε άλλη απόδειξη από όσα βιώνουμε για το ποιον τύπο ανθρώπου παράγει κατά σταθερή και συνεχή προτίμηση αυτό το κράτος ? Μήπως χρειάζεστε περαιτέρω απόδειξη για το ποια ζωή-εκμετάλλευση επιδιώκει για τους πολίτες του ?
Αντιληφθείτε το, όσοι μπορείτε: όχι μόνο τίποτα δεν είναι τυχαίο στο επίπεδο αυτό, αλλά πρόκειται για σταθερή επιδίωξη του θεσμικού μηχανισμού που ενσωματώνει ως λειτουργικό το ελληνικό κράτος. Καθετί στην φύση “παράγει” αυτό για το οποίο φτιάχθηκε.
Αν για παράδειγμα αυτό το κράτος ήθελε πολίτες ίσους, υπεύθυνους, αξιοπρεπείς, δημιουργικούς θα τους έδινε θεσμική πραγματική δημοκρατία, που είναι το πολίτευμα της ισότητα, της υπευθυνότητας, της αξιοπρέπειας και της δημιουργίας.
Αναλογιστείτε: πόσο διαφορετικοί θα ήμασταν ως άνθρωποι, ως κοινωνία και ως κράτος, αν υπήρχε σε αυτό τον τόπο η πραγματική δημοκρατία, θεσμικά και λειτουργικά εμπεδωμένη στην ζωή μας ?
Σκεφτείτε: πόσο πιο αξιοπρεπείς και ελεύθεροι θα ήμασταν, αν το κράτος είχε ως θεμελιώδη στόχο την πραγματική βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, την ελεύθερη γνώση, την κάλυψη των αναγκών όλων, την πραγματική ατομική και συλλογική πρόοδο ?
Δεν θα συνεχίσω την παράθεση επιχειρημάτων, γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα που να μπορεί να σταθεί απέναντι στην διαπίστωση αυτή.
Αυτό το κράτος φτιάχθηκε για να τυραννά, να υποβαθμίζει, να εκμεταλλεύεται, να εξανδραποδίζει και να κάνει ανίκανους τους υπηκόους του διαρκώς και επί γενεές.
Αν θέλετε κάτι να αλλάξει, αν θέλετε κάτι να διασώσετε από την Ελλάδα, γκρεμίστε το συθέμελα και φτιάξτε ένα καινούργιο με άλλες αρχές, πολιτειακό σύστημα και αντίστοιχους λειτουργικούς στόχους.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ?
Επειδή κάποιοι υπερασπίζονται ένα πολίτευμα που οι ίδιοι αποκαλούν “Δημοκρατία” ...
Οι πολιτειολογικοί ορισμοί και τυπικές διακρίσεις είναι τόσο αρχαίες και σαφείς που δεν χωρούν αμφισβητήσεις. Ανήκουν, βέβαια, στον λαό που εφηύρε το τελευταίο ιστορικά πολίτευμα και ίσως το τελειότερο: την Δημοκρατία – Λαοκρατία. Από τον δημοκράτη Ηρόδοτο στον επιστήμονα Αριστοτέλη ... . Η διάκριση των πολιτευμάτων είναι σαφής και αναφέρεται κυρίως στο πλήθος των ανθρώπων που ασκούν τις πολιτειακές εξουσίες: Μοναρχία – Ολιγαρχία/Αριστοκρατία – Δημοκρατία (με τις επιμέρους αριστοτελικές διακρίσεις και όσες μπορεί να προσθέσει κάποιος στο διάβα της ιστορίας και με την σύγχρονη επικυριαρχία του καπιταλισμού). Αφήνοντας παράμερα τις εκτιμήσεις των μελετητών του Αριστοτέλη περί του “καλύτερου πολιτεύματος” (γιατί για εμάς ο αρχαίος φιλόσοφος δεν λαμβάνει σαφή θέση, αλλά, ως συνήθως, μελετά και ορίζει), ένα είναι βέβαιο: ότι χωρίς πολλή σκέψη τόσο ο Αριστοτέλης, όσο…