Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΟΡΩΝΟ-ΙΟΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ και ΛΙΜΟΣ


ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΛΙΚΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΤΕΣΤ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟ-ΙΟ, τον ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ και τις ΦΡΙΚΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΟΣΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

Αυτή η κατάσταση, όπως πάει, θα συνεχιστεί αέναα. Οι ιοί δεν νικιούνται. 
Μας έβαλαν σε καραντίνα με 40 κρούσματα την ημέρα. Σήμερα, έχουμε πολύ περισσότερα, αλλά δεν τα ανιχνεύουν πια και δεν τα ανακοινώνουν. Αυτά τα κρούσματα, με αυτές τις τακτικές, θα συνεχίσουν να υπάρχουν για πολλά χρόνια. Δεν θα υπάρξει εμβόλιο και, εάν υπάρξει κάτι τέτοιο, μάλλον θα είναι πιο επικίνδυνο από τον ιό. Η θεραπεία (αυτές που υπάρχουν και όσες θα έλθουν), θα είναι θετική για ένα μέρος μόνο όσων ασθενήσουν. Κάποιοι θα είναι “άτυχοι”, όπως είναι άτυχοι όσοι φεύγουν με πνευμονία από ένα κοινό κρυολόγημα και ακόμα πολυπληθέστεροι από άλλες ασθένειες.
Η επιδημία μπορεί να νικηθεί με τον συνολικό ταυτόχρονο έλεγχο του πληθυσμού και την επανάληψή του μέσα σε λίγες ημέρες. Χθες ο Μόσιαλος (της Ν.Δ.) υιοθέτησε την πρότασή μας. Δεν μας νοιάζει που δεν μας ανέφερε, ούτε μας νοιάζει πόσο γερμανο-υποταγής είναι. Τουλάχιστον, οι μισοί κάτοικοι αυτής της χώρας υποφέρουν από τέτοιες “νόσους” υποταγής, εθελοδουλείας και ατομικής σκοπιμότητας.
Αυτή η κατάσταση στην προβολή της, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας τη νεοφιλελεύθερη χολέρα που κυκλοφορεί ανενόχλητη και ορίζει το μέλλον όλων με βάση τα άθλια ολοκληρωτικά σχέδιά της, έχει πολύ ζοφερή προβολή για όλους.
Οι παραγωγοί των βασικών για την ζωή αγαθών, είναι σε απόγνωση και η εργασία τους δυσχεραίνεται μέρα με την ημέρα και λόγω των μέτρων. Η σοδειά τους είναι αβέβαιο εάν θα απορροφηθεί έγκαιρα ή εάν θα μείνει στα δέντρα ή στα χωράφια (τα αγροτικά προϊόντα έχουν συγκεκριμένους κύκλους ζωής). Οι δραστηριότητες του δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας έχουν παγώσει στο μεγαλύτερο μέρος τους. Ο τουρισμός φέτος θα είναι ανάμνηση και οι σχετικές με αυτόν δραστηριότητες όλων των τομέων της οικονομίας (πρωτογενής, δευτερογενής, τριτογενής) θα καταβαραθρωθούν.
Αυτό στις πόλεις θα σημάνει λιμό, σιτοδεία, αδυναμία συντήρησης και επιβίωσης. Το - ας το αποκαλέσουμε έτσι – ελληνικό κράτος δεν έχει τα εργαλεία να κινηθεί, τα έχει εκχωρήσει. Αυτοί που κυβερνούν, μαζί με τους περισσότερους από τους υπόλοιπους που καμώνονται τους πολιτικούς και τα κόμματα, λειτουργούν ως μαριονέτες.
Η κατάσταση περικλείει τα δύο βασικά στοιχεία που οδηγούν τον άνθρωπο σε πλήρη υποταγή και βιοτικό κοινωνικό αποπροσανατολισμό : τον φόβο για την ζωή και την ιδεαλιστική ελπίδα για το καλύτερο.
Ο ολοκληρωτισμός έχει τα λειτουργικά εργαλεία στα χέρια του και δεν ήταν ποτέ στην ιστορία απρόθυμος να τα χρησιμοποιήσει.
Το να απαιτήσουμε να κλείσει ο κύκλος της επιδημίας με καθολικά τεστ στον πληθυσμό είναι το εφικτό μέσο αντίστασης, αλλιώς θα περιμένουμε την σειρά μας να νοσήσουμε για να μας θεραπεύσουν.
Το να απαιτήσουμε παγκόσμιο λαϊκό άμεσο και δημοκρατικό έλεγχο κάθε δραστηριότητας βιοτεχνολογίας είναι ένας παγκόσμιος στόχος – πρόταση, που θέτει αρχές και ενώνει.
Την ίδια ώρα οι “επαναστάτες” δεν ασχολούνται με την παραγωγή προτάσεων, ασχολούνται με την κριτική, το ιδεολόγημα του “έθνους” και τις υπερεθνικές και εξω-εθνικές ιμπεριαλιστικές οντότητες, που πάντα υπήρχαν και πάντα διαδραμάτιζαν τους ίδιους χυδαίους ρόλους και όλα αυτά με τάσεις αλληλο-εξόντωσης ως δελφίνοι του θρόνου της επανάστασης, γιατί η κατοχή της πλήρους γνώσης μπορεί να είναι μόνο ατομική υπόθεση.
Κανένα επαναστατικό κίνημα δεν πέρασε στον λαό μέσα από θεωρίες και αφορισμούς, παρά μόνο μέσα από απτές και ουσιαστικές προτάσεις οργάνωσης της ανθρώπινης ζωής, ατομικής, κοινωνικής και διεθνικής. Αυτό διδάσκει η ζωή και η ιστορία.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ

  ΣΟΚ και ΔΕΟΣ Δεν ξέρω γιατί απορούν κάποιοι με τον COVID-19 και “ανησυχούν” για το μέλλον. Τα πράγματα είναι προδιαγεγραμμένα. Το “ελληνικό πείραμα” 2010 -2019 δείχνει τον δρόμο. Α. Τότε για μία ακόμα φορά ήταν προδιαγεγραμμένα όσα θα γίνουν με την βία του “χρέους”. Δυστυχώς και πάλι η λαϊκή συσπείρωση ήταν μικρή και υποτυπώδης και όσοι διδαγμένοι από την ιστορία και την φιλοσοφία, ως μαθηματικοί και όχι ως προφήτες, δείχναμε το αποτέλεσμα της εξίσωσης, μείναμε μετεξεταστέοι από την ηλιθιότητά που επικρατεί . Εμφανίστηκαν τότε βέβαια ξανά διάφοροι διάττοντες μάγοι για να διασπάσουν το εν τη γεννέσει του κίνημα, να επιφέρουν μεταφυσικές συνιστώσες σε ένα απλό παιχνίδι που έμοιαζε με την Monopoly . Σε επίπεδο πολιτικών κομμάτων, τ ο ΚΚΕ με τις δηλώσεις της γεν. γραμματέως του λίγες μέρες πριν τις πρώτες εκλογές του 2012 και ενώ δημοσκοπικά ήταν 2ο κόμμα, αρνήθηκε τον ρόλο του πολιτικού καταλύτη και τον παρέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα (το αποτέλεσμα και πάλι είχε π

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

  Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Α. ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΙΔΕΑΛΙΣΜΟΣ ; Στον αντίποδα της αλήθειας, της επιστήμης, της γνώσης βρίσκεται ο ιδεαλισμός. Είναι το αντίθετο και αντώνυμό της. Ιδεαλισμός (εκ της πλατωνικής “ιδέας”, που έχει την βάση της στον Τιμαίο τον Λοκρό – προφανώς και στους “πυθαγόρειους”) είναι η πανάρχαια αντίληψη και πρακτική ότι τα πράγματα είναι έτσι επειδή έτσι πιστεύουμε εμείς πως είναι, χωρίς να μπορούμε να προσδιορίσουμε το “γιατί”, το “αίτιο” και την φύση του. Η “θεωρία των ιδεών” είναι η απώτατη και ανώτερη ποιοτικά έκφραση του ολοκληρωτισμού και της αυθαιρεσίας. Η αλήθεια δεν ανάγεται σε κάτι αποδείξιμο και πραγματικό αλλά σε μία άγνωστη “ιδέα”, την οποία δεν μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε (παρά μόνο οι “άριστοι”). Αυτοί δε που μπορούν να την αντιληφθούν, δεν μπορούν να την ορίσουν, να την αναλύσουν, παρά μόνο να την περιγράψουν και να την ερμηνεύσουν (σ.σ. “κατά το δοκούν” πάντα). Συνεπώς κατά την “ιδ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ και ΑΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Κάθε σύστημα επιθυμεί και τείνει στο να δημιουργεί τους ανθρώπους που του ταιριάζουν και έχει το ίδιο ανάγκη για την λειτουργία και την ύπαρξή του. Αυτό που συμβαίνει με το κορωνοϊό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλλοτρίωσης που έχει επιβάλει το νεο-φιλελεύθερο καπιταλιστικό σύστημα στους ανθρώπους, που τους πλάθει στα μέτρα του και με τις λειτουργικές αξίες του. “Επαναστάτες” και μη, αστοί και εργάτες, πλούσιοι και φτωχοί αγωνιούν για την “στέρηση των ελευθεριών” που επιβάλλονται και είναι δυνατόν να μονιμοποιηθούν ή να γίνουν ευρύτερες. “Φυσικά” το ενδιαφέρον τους στρέφεται σε “αξίες” και “δικαιώματα” που το ίδιο το αισχρό κυρίαρχο παγκόσμιο σύστημα ορίζει. Ενα από αυτά είναι και το “δικαίωμα προσωπικότητας” του κάθε “τουρίστα” να μην υποβληθεί σε τεστ για την διαπίστωση του ό,τι δεν είναι φορέας του ιού προκειμένου να ασκήσει το “θεάρεστο” κοσμοπολίτικο αστικό δικαίωμά του να κάνει τον τουρίστα. Ο ίδιος τουρίστας φορές του δικαιώματος είναι αδιάφορο